- 2 Ekim 2014
- 2.427
- 5.194
- 358
- 39
- Konu Sahibi dipsiz kuyu
-
Gelir tespiti yaptırmanız lazım yoksa en tavandan geliriniz var diye işlem yaparlar üstelik faizde binerHerkese merhaba benim annemin hiç bi geliri yok kardeşlerim de şu an işsiz ama nedense anneme 4000 tl gss prim borcu çıkıyo bu nasıl bi sacmalıktir ya. Reklamlarda sabahtan aksama kadar başvurun geliri olmayanların borcu devlet tarafından karsilansin diyo SGK ya gidiyoruz yok öyle bişi diyo odiceksiniz diyo ya kadının hiç bi geliri yok diyoz yapacak bişi yok diyorlar bu nasıl şeydir ya böyle bişi yaşayan varmı varsa siz nasıl cozdunuz bu sorunu?
Hayır bildirim gelmiyor herkes kendisi e devlet sifresi ile sorgulama yapıyorBu borc bildirimi kapınıza kadar geliyor mu?
Yoksa siz mi bakıyorsunuz?? Eger öyleyse biz de bu bakalım sonradan şok olmayalım..
Peki bu şifreye nerden ulaşıyoruz..Hayır bildirim gelmiyor herkes kendisi e devlet sifresi ile sorgulama yapıyor
Ptt den alınıyor 1 tl idiPeki bu şifreye nerden ulaşıyoruz..
Bir bakayım ben de yaa merak ettim şimdi..
anneniz gelir testine başvuru yapmadığı için (tahminime göre) en yüksek primden hesaplanarak borçlandırılmış olabilir. bulundugunuz ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gidin orada size durumu anlatıp yardımcı olacaklardır.Herkese merhaba benim annemin hiç bi geliri yok kardeşlerim de şu an işsiz ama nedense anneme 4000 tl gss prim borcu çıkıyo bu nasıl bi sacmalıktir ya. Reklamlarda sabahtan aksama kadar başvurun geliri olmayanların borcu devlet tarafından karsilansin diyo SGK ya gidiyoruz yok öyle bişi diyo odiceksiniz diyo ya kadının hiç bi geliri yok diyoz yapacak bişi yok diyorlar bu nasıl şeydir ya böyle bişi yaşayan varmı varsa siz nasıl cozdunuz bu sorunu?
30 eylül yanlışlıkları düzeltmek için son günHerkese merhaba benim annemin hiç bi geliri yok kardeşlerim de şu an işsiz ama nedense anneme 4000 tl gss prim borcu çıkıyo bu nasıl bi sacmalıktir ya. Reklamlarda sabahtan aksama kadar başvurun geliri olmayanların borcu devlet tarafından karsilansin diyo SGK ya gidiyoruz yok öyle bişi diyo odiceksiniz diyo ya kadının hiç bi geliri yok diyoz yapacak bişi yok diyorlar bu nasıl şeydir ya böyle bişi yaşayan varmı varsa siz nasıl cozdunuz bu sorunu?
sigortası olmayan her insan,otomatik olarak gss şeklinde borçlandırılıyor. Bu borçlandırma prim oranları, siz gelir testi yaptırmadıgınız taktirde yüksekten işliyor. Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmanız lazım ondan sonrada ordaki evrak vs. ile sgk ya gidip bunu belgelemeniz lazım. Ondan sonra herşey düzeliyor. Hiç geliriniz olmadıgı tespit edilirse devlet karşılıyor. Çok inceliyorlar ama.... Geçmişe dönük borc için yapacak birşey yok diye biliyorum. Mecbur ödenebilir.Herkese merhaba benim annemin hiç bi geliri yok kardeşlerim de şu an işsiz ama nedense anneme 4000 tl gss prim borcu çıkıyo bu nasıl bi sacmalıktir ya. Reklamlarda sabahtan aksama kadar başvurun geliri olmayanların borcu devlet tarafından karsilansin diyo SGK ya gidiyoruz yok öyle bişi diyo odiceksiniz diyo ya kadının hiç bi geliri yok diyoz yapacak bişi yok diyorlar bu nasıl şeydir ya böyle bişi yaşayan varmı varsa siz nasıl cozdunuz bu sorunu?
SGK borç sorgulamadan netten bakabiliyorsunuzBu borc bildirimi kapınıza kadar geliyor mu?
Yoksa siz mi bakıyorsunuz?? Eger öyleyse biz de bu bakalım sonradan şok olmayalım..
Önceden gelir testi yaptılar sanırım 3 yıl önce o zaman kardeşlerim çalışıyordu diye annemin geliri var gorunuyormus o yüzden bu kadar borç çıkarmışlar ama ne alaka ki sonuçta kardeşlerim geliri vardı annemin değilsigortası olmayan her insan,otomatik olarak gss şeklinde borçlandırılıyor. Bu borçlandırma prim oranları, siz gelir testi yaptırmadıgınız taktirde yüksekten işliyor. Kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmanız lazım ondan sonrada ordaki evrak vs. ile sgk ya gidip bunu belgelemeniz lazım. Ondan sonra herşey düzeliyor. Hiç geliriniz olmadıgı tespit edilirse devlet karşılıyor. Çok inceliyorlar ama.... Geçmişe dönük borc için yapacak birşey yok diye biliyorum. Mecbur ödenebilir.
çok alakasız biliyorum ama devlet işte ödememek için türlü türlü şeyler yapıyorlar. Evin geliri gibi görüyorlardır kardeşlerinin kazançlarını... Hiç evine para girmeyen, malı mülkü olmayanlara ödüyorlar. Digerlerine azda olsa ödeme çıkartıorlarÖnceden gelir testi yaptılar sanırım 3 yıl önce o zaman kardeşlerim çalışıyordu diye annemin geliri var gorunuyormus o yüzden bu kadar borç çıkarmışlar ama ne alaka ki sonuçta kardeşlerim geliri vardı annemin değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?