Güçlü kadınlar yorum yazabilir mi lütfen?

Kendi haline bırakın tamamen tripti soguk davranmaydi islerine girmeyin bi sey mi oldu diye kurcalamayin. Gozlemleyin hala ilgisizse ugrasmayim daha fazla. 14 yıllık sevgiliyiz 2.5 yıllık eşimle

Çevremdekiler psikolojimi bozdu ondan ayrılırsam evde kalacağımı ima ediyorlar
Niye çevredekiler mi evlenecek anlamiyorum 25 yaşında yetişkin bir insan el-alem. saçmalığına nasil bu kadar takar sevmediginiz saygı duymadığınız bir adamla bir yastığa baş koyabilecek misiniz acaba
Çevreden önce bunu düşünün bence

güçlü kadın kısmını anlamadım. Burada ne güçlü kadın konularına şahit olduk bu konu ne ki?

Geometri dersi anlatır gibi olmuş

4 yıldır daha ilk kez mi o yazdı ilk defa ben uyuyacağım iyi gecelr diye? Bu da önemi bir detay.. Şimdilerde insanlar aşkından ölüyorum diyor ama 1-2 hafta birine katlanamıyor.. Ben anlattığınızdan çok kötü bir yön görmedim.

Edit: 4 yıl değilmiş galiba.

Hani demişsin ya emin değilim diye... başından 2 evlilik geçen biri olarak şunu diyeyim sana, nikah masasında bile acabalar vardı aklımda, çünkü gösterdiğim kıymeti görmüyordum, hep işi daha önemliydi, arkadaşları, ailesi... benden başka her şey yani. O nikah masasında cesaret edemediğimi hayat önüme getirip 2 sene sonra koydu. Boşandım. Dünya başıma yıkıldı hayatım bitti sandığım zamanlarda şimdiki eşimle tanıştım, bir kaç ay sonra ben bu çocukla evlenirim demiştim ve gerçekten 4 senedir çok mutluyuz...
Sana ben bu çocukla evlenirim dedirtmeyecek hiç bir adam için elalem ne der düşüncesi için ömrünü heba etme.
konuşma için de çok strese girme ayrılalım dediğinde sen bilirsin diyecek.

Daha yeni gözünüze batan özelliklerin bütünüyle aşık oldunuz siz bu adama. Nasıl şimdi gözünüze batar olur ki.
Sevgilinizi siz daha iyi tanırsınız ama bir iyi gecelere fazla anlam yüklemişsiniz.
Belli ki bunun arkaplanı var aslında.
Sadece iyi geceler mevzusu ise de insanın her anı mükemmel ve düz bir çizgide ilerlemiyor.
İleride böyle şeyleri takıp düşünecekseniz işiniz zor.

İyi geceler demesi hariç ortak yönleriniz varmı?
Aşkta bir yere kadar, oda yeri geldiğinde yemek yapmalı, temizlikte yardım etmeli, gerektiğşnde çocuğu bezlemeli
Annene saygı duymalı, en azından ortak müzik zevki olmalı

Güçlü bir kadın olup olmadığım tartışılır.
Bu nedenle konuya-ilişkinize yorum yapmayacağım sadece 26 yıllık evli, psikoloji eğitimi olan bir kadın olarak size şu kitapları okumanızı tavsiye ederim.
Evlenmeden Önce-Doğan Cüceloğlu
Erkekler Mars'tan Kadınlar Venüs'ten
Beş Sevgi Dili-Gary Chapman
Psikiyatrist Dr.Gülcan Özer ve Psikiyatrist Dr.Gülseren Budayıcıoğlu'nun tüm kitapları.
Ayrıca 9 Mizaç modeli veya Ennegram hakkında web'de araştırma yapmanızı öneririm.

Not:Evlenince değişir, düzelir diye düşünüp yola çıkmayın.
13 yaşın üzerindeki hiç bir birey kendisi istemediği sürece değişmez, değişemez.
Kısacası aşık olduğumuz veya evlendiğimiz adamları değiştirip dönüştürmek gibi bir gücümüz yok.

Romantizm basta yoksa sonra mucizevi bir biçimde oluşmuyor. Iskolikse iskoliktir. Ya olduğu gibi kabul edeceksiniz ya da bitireceksiniz

Tam olarak böyle geçen bir nişanlılık döneminden sonra evlendim 1 ay sonra boşanma davam var.
İnanın bana insanlar hiç değişmiyor,hayatımın hiç bir döneminde sabit katı fikirli biri olmadım işin içinde insan varsa asla net olunamaz dedim ve insanlar değişmez diyenlere değişebilir diyordum.Benimki değişmedi haa aslında değişti ama kötü yönde.ona evliyken onu özlediğimi söylerdim ikimizde işlerimize gidince ki o kadar seviyordum ki gerçekten özlüyordum hemen akşam olsa da ona kavuşsam diyordum bana hiç bende özledim demezdi biliyomusun insan gönül almak için bile olsa söyler hoşlandığımı biliyor ama onun için bile yapmazdı bir kaç günlüğüne onsuz şehir dışına bir ziyarete gitmiştim daha uçağa biner binmez özlemiştim o kadar çok seviyor ve özlüyordum düşün ama acaba onu boğuyormuyum diye eskisi kadar söylemiyordum neyse işte oraya gidince ayrı kaldık ya doya doya söyliyim dedim söylüyorum özledim seni aşkım falan adamda tık yok.en son dayanamadım dedim ki ya ben sana hep böyle diyorum bana kendiliğinden söylemeni geçtim karşılık vermek için bile özledim demiyosun sen beni özlemiyomusun hiç dedim ya evliyiz zaten hergün aynı evden çıkıp gidiyoruz işlere ,zaten hayatımız hep birlikte niye sana özledim diyim ki yalan mı söyliyim dedi o kadar üzülmüştüm ki..
bu sadece 1 örnek
bu adam hep böyle idi nişanlıyken daha iyiydi tabi bu kadar değildi ama o zamanlarda da keşke bana daha çok ilgi gösterse dediğimi hatırlıyorum.evlenince inan bana daha duyarsız oldu.
bende senin gibi nişan atmaktan etraf ne diyecek diye korkuyordum şimdi bak ayrılıyorum.
evlenip ayrılmak başka nişan atmak başka yol yakınken seni rahatsız eden davranışlara sahip erkekten uzak dur.
inan bana 4 yılda kendi değerimi ,değeri bırak insan olduğumu unutmuşum sevileceğime özleneceğime beğenileceğime olan tüm inancım yitip gitmiş ve ben gerçekten etrafınca beğenilen güzel denilen bir kadınım dünden beri bu forumdayım kendime geldim.bunu sana kimsenin yapmasına izin verme.
benim gibi yaşayanların atlattığını gördükçe desteğini gördükçe eski beni hatırladıkça kendime geliyorum.
sende kendine gel iyice düşün kendini tanımadan evlilik yapma derim ben.
bazı kadınlar ilgisizde çok güzel evlilik yürütebiliyor onlardansan tabi ki sevdiğin insanı bırakma.
ama benim gibi sevgisizken solup giden bi kadınsan kendinin farkında ol ve iyi değerlendir bu dönemi ve kararını.
benimde evlendiğim insan kimseye yan gözle bakmayan işi gücü yerinde maddi durumu iyi etrafınca çok iyi denilen bir erkekti.
ama inan bana bunlarla bir evlilik yürümüyor.
ailesinin kararlarını sorgulamadan uygular karısını hiçe sayar ailesinden izin almadan tatiline gidemez karısını mutlu edecekse bile ailesinden çekindiği için edemeyen benim düşüncelerim mantıklı gelse bile sırf kadın lafı dinlemiş olmamak için onu uygulamayan cahil bir ailede yetişmiş kariyerli bir adamdı.
evinin yuvasının düzeninin onu çok seven gül gibi karısının değerini bilemedi.
Ayrıldık ailesinden korkusuna barışmak bile istemedi biliyormusun.
Şu hayattan en iyi öğrendiğim şeylerden biri ne kadar olumlu yanı olursa olsun pısırık evine karısına sahip çıkamayan erkekten ve karısına sevgisini saygısını göstermeyi ayıp sayan erkekten kaçacaksın arkadaş.
hala ayrılık sebebimi duyanlar inanamıyor ne yani aldatmamış dövmemiş kumar oynamamış evine misler gibi bakıyordu kimseye yan gözle bakmaz ahlaklı çocuktu ondan ayrılınır mı diyorlar.
kimse benim sevgisizlikten öldüğümü ,o adamın benden çocuk istemediği için benimle birlikte olmadığını,beni her fırsatta annesiyle kız kardeşleriyle kıyaslayıp ezdiğini , bana saygı duymadığını ,benimle 1 tane bile gelecek planı olmadığını ve tüm bunların beni nasıl yıktığını anlayamıyor.
ama inan bana bunlarda insanı aldatılmak kadar dövülmek kadar çok yaralıyor hatta emin ol daha çok yaralıyor.
ruhuna yediğin o tokatların izleri yanağına yiyenlerin ki kadar kolay geçmiyor.
Daha 25 yaşındasın tam benim evlendiğim yaştasın lütfen ama lütfen kararını iyi değerlendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…