Güçlü kadınların güçsüz olduğu saatindeyim.

Sen kendini koyma o kategoriye? Her erken evlenip vasifsiz olan kocasinin el ustunde tuttugu kadin sen degilsindir herhalde niye uzerine aliniyorsun?
Üstüme alındığım bir durum yok. Kendimden örnek verdim. Onlardan biriyim ama.Üslubunuz gayette genele hitap ediyor diye.. Kimseye bu şekil de hakaret etme hakkınız yok.

Ben ilk yorumumda calisan, calismayan diye ayirmamistim ama konu yine calisan, calismayan kadina gelmiş. Bu vikvikleyen, kukla olan kadinlar evet var ve calisip calismamayla zerre ilgisi yok.
Konu sahibininde canı baya acımış, belli ki birilerini kıskanmış ve acısını çıkarıyor kendini teselli etmeye çalışıyor.
Bunu sadece konu konu sahibi yapmiyor bircok calisan kadin, işim var diye kendini ilah sanıyor. Evdeki mal, ezik, aptal.. onlar için. KK' da fazlasıyla tartışıldı zaten.
Koca isteyipte bulamayan, "erkekler zeki kadından korkuyor der."
Evliliğinde mutsuz olan, yürütemeyen "ben güçlüydüm vikviklemedim" ondan oluyor der.

İnsan işte kendini bir şekilde avutmak istiyor.

Güçlü olmak daha güçlü olmayı gerektiriyor...
Erkekler güçlü kadınlarla yapamaz...
Kimi erkek ben güçlü kadın akıllı kadın severim diye zırvalar ama kırılma noktalarında elleri ayaklarına karışır..
Duvar vardır çünkü toslarlar ve sonra sidik yarışı başlar ilişki çatırdar....
Kimisi aşar en azından öyle görünür taki diğer tartışmaya kadar...
Bence herkes biraz yanlızdır..
En azından kendi özel alanlarınız var daha özel hissedeceğiniz zamanlar..
Bunları düşünün daha güçlü olun hep daha güçlü...

hakikatten gün geçmiyor ki bir kategoriye taşınıyoruz, nedir bu kimlik arayışı,kendini avutma yarışı!

Ohoooo hanımlar, konuda herkes kendini anlatırken veya örneklendirme yaparken bir diğerini al aşağı edip çamları devire devire bir hal olmuş.

Böyle kaç konu açıldı ve sonrasında birbirinize girdiniz ayrımlar yüzünden, bari bu topikte dikkat edin.

Üstüme alındığım bir durum yok. Kendimden örnek verdim. Onlardan biriyim ama.Üslubunuz gayette genele hitap ediyor diye.. Kimseye bu şekil de hakaret etme hakkınız yok.
Bahsettigim konu hakaret degil, siz onlardan biri olmadiginizi soylemissiniz ama, vasifliyim demissiniz, demek ki bahsettigim grupla aranizda fark var, onlardan degilsiniz. Bu durumda ben niye hakaret etmis oluyorum? Birseyleri tartisirken genele dayali konusurum zaten, ozel olarak birini hedef alirsam hakaret etmis olurum
Misal ben calisan bir kadinim ancak su an bebek baktigim icin evde oturuyorum, birileri dese ki evde oturan kadina uyuz olurum diye hiiiic uzerime alinmam, hakaret olarak da algilamam evet haklisin derim. Siz de biraz ilimli ve sakin olun tavsiyem

Gerçekten güçlü akıllı kadın severim diyen zırvalıyor mu? Buna içten inanıyor musunuz?
Zırvalamaktan kastım aslında hakaret değilde komik gelmesi..
Tüm samimiyetimle söylüyorumki bende aslında böyle bir adamla evliyim..
Dişimi gösterdiğimde aslında güçlü bir kadın görmek onu alaşağı ediyor denge bozuluyor:)
Çevremde daha beterleri var samimi bulamıyorum bu yorumu ister istemez.

Gayet ılımlı ve sakinim tavsiyeniz için teşekkürler.
Hakaret bana göre bu, vasıfsız erken evlenen insanlara mal gibi demek tam da hakaret
Üstüne bir de el üstünde tutulmuyorlarmı ben ona yanıyorum demek dahada kaba. Layık değiller diyorsunuz yani.
Derdim polemik vs değil sadece üslubunuzu görünce kayıtsız kalamadım okadar.
Neyse .

En guzeli gormemezlikten gelmek bu benim fikrim o da sizin fikriniz, herkes aciklar ozgurce, saygilar iyi gunler size

Buarada sizde gıcık oluyorum deseydiniz şahsi fikridir derim saygı duyar geçerim konuşmam dahi.
Ama mal gibi demek ,tam tamına hakaret.
Neyse uzatmayacağım,zira siz hala dediğinizin normal olduğunu söylüyorsunuz.
İyi günler.

Bakın bu toplumda, yıl oldu 2016, kadının vasfı kocasına, çocuğuna bakmak, sıcak yemek yapmak, ev temizlemek falan değildir, olmamalı lütfen bunu artık aşın. Öyle kadının işi evine bakmaktır, evini idare etmektir falan gibi saçma sapan konuşanlar var hala daha. Kadına bu anlamı yüklemeyin. Ben erkek olsam işi gücü, kariyeri olan, kültür seviyesi falan yüksek kadınlara ilgi duyardım herhalde Ev hanımı sevenlerin de kendi tercihi, o beni ilgilendirmiyor.

6 ay doğum iznindeydim yeni bitti ve işime geri döndüm bu 6 ayda lohusayken bile yatmadım yeri geldi evi günde 2 kere süpürdüm içime sinmedi diye.Büyük kızına çeşit çeşit yemekler yaptim.Evde keyif yapmadim anliyacagin.haa simdi calisiyorum kosarak eve gidiyom iki kizimin ihtiyaclari var evimin isini duzenli yapiyorum balkonda kirk küsur kanaryami hergun besliyom gece 11 gb yatiyom ama MUTLUYUM VE HERGUN KOCAMA VİKVİKLİYOM .Her evde olan akşama kadar keyif yapmıyor malesef.Evde olanlar grubuna girmesemde saygım var sizde lütfen saygılı olun.

Bu arada çalışan-çalışmayan kadın kavgasıyla alakalı üyenin biri konu açmıştı, ev hanımlarını çok aşağılıyorsunuz onlara çok laf atıyorsunuz falan diye. Evli, mutlu, çocuklu ve çalışmıyorum falan diyordu. Ben de hiç unutmam, şey demiştim, biz kadınların güçsüz olup sırtlarını kocalarına dayamalarına, kocasız bir hayatı sürdüremeyecek olmalarına falan kızıyoruz aslında, demiştim. Bu arada o konuyu açan kadın da üniversite mezunu, mesleği falan olan biriydi ama çalışmamayı seçmiş, kocam bize yetiyor diyen bir kadındı ve "kocam bana bakmalı" kafasında biriydi. Dedim ki, kocam bana bakacak diyen kadınların kocasının başına bugün bişey gelse ve kocanın bütün maddi sorumluluğu o kadınların üzerine kalsa altından nasıl kalkacaklar, bunu yapacak güçteler mi? dedim. O konu sahibi de bayağı bi esip gürleyen biriydi, bana da esti gürledi. Ben aslında güçlüyüm, ayaklarımın üstünde de dururum falan demeye başladı sonra. "Bugün eşine bişey olsa, farz et ki öldü adam, sen iki çocukla nasıl güçlü duracaksın iş yok güç yok, üniversite diploman var ama çalışmıyorsun, fazla da tecrübe yok, ne yapardın? Ama kocana ihtiyaç duymadan ne yapardın? Kocanla hiç alakan olmadan kendi ayaklarının üstünde durup çocuklarına nasıl bakacaksın?" dedim. "Kocamın maaşıyla geçinirim öyle bir durum olursa" dedi.

Kesinlikle katiliyorum, ben de erkek olsam Karsimda zeki,konusabilecegim, benim konustugumu anlayabilecek, belli bir kultur birikimi olan,egitimli bir kadin isterdim, geri kalanlari napayim? Ne onlar benden anlar ne de ben onlardan anlarim,herkes dengi dengine. Bosuna dememisler sectiginiz es sizin aynanizdir diye

süleyman hürremi kara kaşına kara gözüne bakarak seçmedi mesela,
en çok onun kültüründen ve zekasından etkilendi.

insan şaşırıyor ama düşününce çok mantıklı, bana kul köle olan iki sohbet edemeyeceğim eşi nabayım ki, belki önce hoşuna gider ama yıllar geçmez böyle biri ile...

Tercih meselesi, gayet calisip ayaklari uzerinde durup guclu olup hayatinda biri olan sevgilisi kocasi aile hayati olan kadinlarda var. Siz ayriliginizi, yanliz olmanizi yani yanlizigi calisan calismayan kadin konusuyla karistiriyorsunuz bence.
Bir kere vik vik vik konusmak naz yapmak, cocukca davranmak , anlamsiz mantiksiz isteklerden bulunmak tum hayatinin kontrolunu bir erkege birakmak deyim yerindeyse beynini hic kullanmamak iyi birsey olmadigi gibi, bir erkegin baska bir insanin hayatiniza mudahil olmasini istememek erkege iliskide hak ettigi konumu vermemek erkekle koca/sevgili ile saglikli iliski kuramamak her konuyu kadin erkek kavgasina sidik yarisina cevirmek de bir o kadar yanlis. Birinin digerinden daha iyi olmasi mumkun degil benim gozumde.
Saglik bir iliski kurabilen insanlar kendine uyumlu kisilerle birlikte olan insanlar calissada calismasada normal bir hayat surebilir bence. Sadece ozel iliskilerde herseyi gurur meselesine cevirmemek ve karsilikli saygi gostermek onemli. Ne yazikki bizim toplumsal aliskanliklarimiz ve ataerkil kulturumuzde bir kadin insan/birey yerine konulmak icin bazen saldirgan acimasiz gozu kara olmasi gerekiyor. Is hayatinda ve iliskisinde gerekende fazla efor sarfetmesi gerekiyor budas normal degil tabiki yorucu.
Umarim sizi anlayabilecek olgunlukta biriyle karsilasirsiniz.

Yaa Tdk bile öyle demiş biz inkar etsek ne değişir bilmiyorum.

kadın
isim

1. isim Erişkin dişi insan, hatun, hatun kişi, zen
2. sıfat Analık veya ev yönetimi bakımından gereken erdemleri, becerileri olan
3. Hizmetçi bayan
4. Bayan

Her cümleniz doğru. Tek katılmadığım çalışan/çalışmayan kadın için genellenemez bence.
Yani çalışan kişi zekidir, kültürlüdür, eğitimlidir denilemeyeceği gibi çalışmayan saftır, kültürsüzdür diyemeyiz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…