Gücüm kalmadı çokk yoruldum imdatt😞

Siz çok iyi bir kayınvalidesinizdir, o da iyi bir gelindir ya da değildir bilemeyiz. Ama ne olursa olsun gelininizin koyduğu sınırları kabul etmeniz lazım. Size göre az şey bekliyor çok veriyor olabilirsiniz ama karşı tarafta az çok ne ifade ediyor bilemeyiz. Mesela ben evlendiğimde eşimin ailesi eşimle hergün konuşurlardı ve illa benle de konuşmak isterlerdi, hergün aramadığımda da eşime “bizi aramıyor “derlerdi, halbuki ben kendi annemle bile haftada 1-2 anca konuşurdum, kimine göre normal kimine göre anormal. Beklentileriniz yüksek geliyor olabilir.
Rüyasında mı görmüş yorumu aldıysanız , insan bir düşünüyor gerçekten, saat kaçta arıyorsunuz ki bu yorumu yapıyor gelininiz. Mesela benim kayınvalidem , ben canım isterse gece 12 de de ararım gibi, gereksiz konuşmaları vardı, ki sağolsun hiç aramadı ama bu konuşma tarzı bile sinir bozucuydu.
Sonuç olarak daha çok oğlunuzla iletişimde kalın bence ve beklentilerinizi biraz kısın, oğlunuz kendi evliliğinde mutluysa mutlu, mutsuzsa mutsuz, evlenip yuva kurabilecek statüye geldiyse buna da kendi karar verebilir.
Gelininizin sesini birkaç hafta duymazsanız pek birşey olmaz bence, bırakın o arasın sizi, ne kadar süre de aramak istiyorsa o belirlesin.

Gelininiz mesafeli olmak isterken siz ise tam tersini istiyorsunuz, bence kendinize başka uğraşlar bulun salın gençleri...

Sana da seni yetişteren ailene helal olsun gülüm olması gereken budur

Hayır öyle olsa lafını dahi etmem zaten genel yapısı öyle uğraşlarımım var zaten sağlık sorunu nedeniyle ara verdim

Bunlara cevap vermiyor
Eşinden çok çekmiş tam hayatını yaşayacağı zaman oğluna gelinine takılmış
Cevap verdim ama yanlış kişiyi alıntıladım galiba takıntı halinede getirmedim öyle bi anda döktüm içimi uğraşlarım var sağlık sorunu nedeniyle ara verdim

bunlar normal mi
kim olsa geri durur

Sizin söylediklerinize binaen karşı tarafın da sizin için aynı şeylerini düşünebileceğini belirtip tek taraflı yorum yapılmayacak bir konu olduğunu söylemiştim oysaki sadece, siz neden bu kadar hararetlendiniz bir kaç yorumda şöyle olsaydı ayırmaya çalışırdım böyle olsaydı bozardım falan demişsiniz bir de :) wwaaoowww ne kadar da iyi bir kayınvalidesiniz siz öyle :)) yavaş yavaş kalbinizin kötülüğünüzü dökmüşsünüz zaten kendiniz :) helal olsun o geline akıllı kızmış uzak durmuş sizden halen ısrarla yapışmaya yaranmaya çalışmaya devam edin siz de olur mu :)

Bana yazmışsınız bunu, bakış açım da tek taraflı dinlemeyle yorum yapılmaması gereken bir konu olduğunu söylemem ahahahahahaha çok komik ve cici bir kayınvalide ya bayıldım

Son düzenleme:
He bir de sizin aslında gelinden yana şanssız olduğunuza en başından daha gelin bile ortada yokken ikna olmanız sonra da evet ya herkes bana zaten bunu söylemişti doğruymuş demenize istinaden, gelin de sizin için aynı şeyi düşünüyordur dediğim için kötü yaftasını vurup geçtiniz bir de mükemmel bir kayınvalide olduğunuzu iddia ediyorsunuz ha, vay be ne günlere kaldık, Allah uzak etsin sizin gibilerden.

Bence siz iyi bir kaynanasınız

Ama naçizane tavsiyelerim olacak; çok fazla “güzel kızım, canım kızım” gibi hitaplar kullanmayın. Siz samimiyetle söylüyorsunuzdur ama gelininiz sizinle aynı frekansta değilse bu hitapları abartılı ve samimiyetsiz bulabilir. Gelininiz özellikle çalışan bir kadınsa aradığınızda aşırı uzun tutmamaya çalışın konuşmayı. Çünkü bazen insanın kendisine çok az vakti kalıyor ve yarım saat-1 saat arası çalışanlar için çol uzun süre mesela. 5-7 dk arası tel konuşması ideal.
Kendi oğlunuzla da istediğiniz gibi konuşabilirsiniz tabii ki. Bence bu konuda geline bok yemek düşer. Hiç anlamam kadınların eşlerinin annesiyle iletişimini kıskanmasını. He adam karısını ihmal ediyordur o başka. Ama annesi yanına oturdu, telde uzun konuştu, sabah aradı diye bozulmak nedir ya?

Böyle gelinler var maalesef ve ne hikmetse hepte iyi kayınvalidelere denk geliyorlar. Yerinizde olsam hiç umursamam, arayıp sormam. Ama bir saygısızlık ederse de cevabını veririm. Annen seni rüyasında mı görmüş dediğinde hayırdır kızım, oğlumu ararken senden müsade mi almam gerekiyor derim mesela. Kendi mesafeli olsun yapacak birşey yok ama sizin oğlunuzla ilişkinize karışamaz.

Bırakın nasıl mutlularsa öyle yaşasınlar. Yerinizde olsam mecbur kalmadıkça gelinle muhatap olmam. Oğlumu da karısının yanında olmadığı bir zaman diliminde ararım. Bir üyenin de dediği gibi biraz kendinize dönün kendinizle ilgilenin hobiler edinin hayatınızın tadını çıkarın. Yıllarca birilerini memnun etmek için hayatınızı adamış bu yaşa gelmişsiniz bu saatten sonra da kimsenin tribine prim vermeyin derim. Hem gelin sizi sevse ne olacak belki zamanla niyetinizin kötü olmadığını anlar o zaman size bir adım atar.

Değersizlik duygunuzun eksikliğini gelininizle tamamlamaya çalışmayın .Önce kendinize siz deger verin ne guzel cocukllar buyumus yaşınıza uygun sosyal aktiviteler ,arkadaşlar,spor, kitap ve sizi mutlu eden ne varsa onları yapın.Artik sadece siz varsınız isterseniz bosanin asik olun bu hayat sizin herkes yolunu çizmiş oğlunuz evlenmiş mutlu yada mutsuz o onu ilgilendirir.Baskasinin bu çocuğunuz bile olsa onun yerine yasiyamazsiniz.Kendi kararı kendi kaderi.Ama siz kendi hayatınızı yasayabilirsiniz

Öncelikle anneler gününüz kutlu olsun.

Gelin hanım mesafe istiyor olsa gerek.
O aramadıkça aramayın.
Size içten güzel söz etmedikçe etmeyin.
Sayarak yapın ciddiyim.
Bir kere güzellik geldi sıra bende şeklinde.
Siz sadece kendi evladınızdan bekleyin düşünülmeyi.

Sizi bu kadar yok sayan gelin hanımın ailesini tepesinde taşıyorsa eğer oğlunuzda hata. Kusura bakmayın.
Denge önemlidir.
Hatır ise karşılıklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…