Gücüme Gidiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaaa yerim ben oğlunun o güzel kalbini. Bak sen çok güçlü bir kadınsın helal olsun sana. Kimse senin oğlundan önemli değil, sevgilini koyver gitsin. Senin halinden anlamayan,anlayış göstermeyen insanla işin olmamalı. Babasına da hiç minnet etme, zaten ilk baştan istememiş,zorla yanında duruyor hissini yaşamasın oğlun birde, emin ol çocuklar her şeyin farkında olarak büyüyorlar. Biraz daha sabret güzel günlerin seni beklediğine inanıyorum. Oğluna ve sana mutluluklar diliyorum

Kadının görevi bu dimi toplumda zamanında bir hata yapıp yanlış adam seçti diye bunun suçunu bir ömür taşımak zorunda burada sorun ben ya da sevgilim degl çocuğum için açtım zaten konuyu siz hmm nasıl nerden suclasam diye düşündüğünüz için o kısımları okudunuz

Benim de en büyük tesellim o.Umarim büyüdüğünde neyin ne olduğunu anlar.Biz ona güzel bir aile veremedim ama kendi güzel bir aile kurar.

Benim de en büyük tesellim o.Umarim büyüdüğünde neyin ne olduğunu anlar.Biz ona güzel bir aile

Hep derim kendine güvenen ve gerçekten isteyen çocuk yapsın.
Kocam ister, kaynanam laf söyler, yapmazsam millet ne der diye olmaz bu iş.

Kabul etmeyeceksiniz belki ama cocuk yaptığınıza olan pişmanlığınız çok belli yazınızdan.
Bence daha çok bu psikolojinizin üzerine gidin, gerekirse destek alın hayatınızı ve hayatınızdaki insanları olduğu gibi kabul etme hakkında.

Sevgili kişisine gelince çocuklu biriyle beraber ise bekar hayatı beklemeyecek sizden, orta yolda buluşmalısınız, yoksa durup da hayatınıza vahlanmak size bir şey kazandırmaz. En üste kendinizi ve çocuğunuzu koyun ve ona göre yönlendirin hayatınızı.

Bakıcı tutacak imkanınız var mı? Ya da oyun ablası bile olur haftada birkaç gün. O sırada sizde kendinize vakit ayırabilirsiniz.
Birkaç aya düzlüğe çıkacağım.Bilemiyorum beş saat bırakabilecegim yerler var mı

Konunuz toplumda kadının görevimi?
Olaya böyle bakıyorsanız annenizin oğlunuza bakmak istememesini neden yadırgııyorsunuz?
Sizin değil ama annenizin görevi değilmi? Neden anneniz değilde babanız değil, anlatsanıza biraz!
Ve evet hata yaptıysa bir insan, özellikle bu hata sonucunda dünyaya bir can getirdiyse, bunun suçunu bir ömür taşıyacak.
Ha başka çözümlerde var. Ne anne nede baba hatasının! sonucuna katlanmak istemiyorsa yetimhaneler var örneğin.

Pişman değilim o benim hayattaki en kıymetli varlığım olmasaydi ne yapardım bilmiyorum ama evet çocuğu onlar yüzünden yaptım diye suclayamam bu çok yaptığı işin sorumluluğunu almamak olur

Size bir calisamimizdan örnek veriyim. Kadin 4/4lük ev ceviren ve caliskan bir kadin. Ev almisti esiyle ve bir oglu var. Birden esi "hayata gec kaliyorum" diye bu kadini terk etti (gec kalmakla demek istedigi baska kadinlarla beraber olmak istedigi). Kadin evinden cikmak zorunda kaldi gek basina ödeyemeyecegi icin, ama kendine sifirdan düzen kurdu. Calisiyor. Oglu ilk okulda. Simdi bir erkek arkadasi var. Ogluyla beraber tatile gidiyorlar, beraber vakit geciriyorlar. Sosyal medyada sık paylasır beraber yaptiklarini. Yani sizde problem sevgilinizin sizi cocukla.kabul etmedigi bence ve ikincisi sizde net ne istediginizi bilmemeniz. Ciddi bir iliski mi yoksa sadece "sevgililik" mi? Buna karar verin. Ilk evlilik kötü gecti diye evlilige tamamen kendinizi kapatmayin. Oglunuz da bir nevi yük oldugunu hissediyor ki bu kadar etkilenmis..yardim almaniz iyi bu konuda. Sevgiliniz yalnis kisi belli ki gitsin.

Umarım ahkem kestiginiz şeyler başınıza gelir dışardan konuşmanın ne kadar kolay olduğunu görürsünüz.Diliniz yılan gibi içinizdeki pislikler bir çırpıda akiveriyor

Konu sevgilim değil niye buna takıldılar anlamıyorum.Ben ona şimdi de yol veririm.Ben sadece oğlum için açtım konuyu bu zorlukları yaşayan mutlaka vardır bakacak kimsesi olmayanlar da vardır onlar ne yapıyorlar?

Bende bebeğim 6aylikken boşandım
9 yıl bekar, okuyan sonra çalışan bir anne oldum. Hep yoğundum.
Önceliğim herkesden hersey den önce cocugumdu
Benimde sevgilim oldu ama cocuguma kimin bakacağını söyleme yetkisi vermeyecek kadar anneligimi hissettirmistim. Yani sizin sevgiliniz gibi çocuğu babasına bırak annene bırak diyemez kimse!
Görüşeceğim günleri babasına gittiği bi ana ayarliyodum
Doğru insanı 9bucuk sene sonra buldum
Kendinize zaman taniyin
Çocuğunuzu kendinize yük olarak görüyorsunuz
Sevgiliniz canınız değil ama evladınız canınız bunu unutmayin

Umarım ahkem kestiginiz şeyler başınıza gelir dışardan konuşmanın ne kadar kolay olduğunu görürsünüz.Diliniz yılan gibi içinizdeki pislikler bir çırpıda akiveriyor
Asıl sizin nasıl bir kalbiniz olduğu çok acık, sevgilisizkten kıvrılan bir çocuk var ama siz kendinize, hayatınıza ağlıyorsunuz
Merak etmeyin başıma gelmez.
Çocuklarım başımın tacıdır. Allah ömür verdikçede öyle olucak.
Hiç kendilerini fazlalıkmış, sevilmemiş gibi hissetmediler bugüne dek
Birgün babaları bizimle olmamayı tercih ederse kapı orda, çocuklarım benimle.
Çocuklarıma fazlalık muamellesi yapan kim olursa olsunda haddini öğrenir öyle defolur gider, sevgiliymiş bilmem neymiş anlamam.

Genel durumunuzu degerlendirdim. Siz kendiniz sevgilinizi yazdiniz buraya. O yüzden ayni zorluklari yasayan birini örnek verdim.

Bende anlamiyorum. Hayatim yok diye yazan kendisi. Sevgilisinin yalnis insan oldugunu yazsak biz takmis oluyoruz. Ben anlamadim

Ne mi yapıyorlar? Kırıp dizini çoluğuna çocuğuna bakıyorlar.

Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz yahu. “Milletin annesi kaynanası pervane olur çocuğa bakayım diye, gelir temizliklerini yemeklerini yaparlar” yazmışsınız bir de.
Kaç kişi böyle bir hayat yaşıyor, sizin çocuğunuza arada sevmek dışında başkası neden baksın, sizin ev pisliğinizi başkası niye temizlesin, arada keyfi ağırlamalar dışında başkası neden yemeğinizi yapsın?
Siz çok şey bekliyorsunuz insanlardan ama böyle bir hayat yok. En azından dünya nüfusunun büyük çoğunluğuna yok. Kendi kayığınızı kendiniz yürütüceksiniz, bunu bir kabullenin siz önce.

He bir hayat arkadaşınız, yoldaşınız olabilir elbette ama çocuğunuzu layıkıyla kabul edecek, sizle evin sorumluluklarını da paylaşacak biri olmalı. Böyle saçma sapan sürekli çocuğu ver babasına eve geliyim diye ısrar eden biri değil.

Ayrıca çocuktan yanlış evliliğimin suçu, ömür boyu çekeceğim suçu diye bahsetmeniz de içler açısı, size değil ama yavrucağa çok üzüldüm.

Son düzenleme:
Durumunuza çok çok üzüldüm. Çocuğunuzu düşünmeniz üzülmeniz ne kadar normalse kendinize üzülmeniz de o kadar normal. Çocuklar bizim her şeyimiz tamam ama sonuçta kendi benliğinizi de yok saymıyorsunuz. Sizin de manevi; sevmek sevilmek sosyalleşmek vb gibi ihtiyaclarınız var, bunları karşılayacak biriyle olmak istemenizi çok normal buluyorum.
Ama zaten çocuğunuzu büyütmüşsünüz, biraz daha sabredin.
Bir oyun ablası veya bakıcı hafta da bir birkaç saat bile gelse sizi çok rahatlatır.
Maalesef ailemizi arkadaşlarımızı da seçemiyoruz, keşke daha destekleyici kişiler olsaydı yanınızda.
Ben annenizi de anlayamadım, benim annem de torun bakıyor (erkek kardeşimin 2 bebişi) , bize bırakıp haftalık tatile bile çıkıyorlar hiçbirimizin sesi çıkmıyor...
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama aynı yerdeysek gelin bana bırakın :)) hem ablalık yaparım, hem bana da iyi gelir :)

Bende anlamiyorum. Hayatim yok diye yazan kendisi. Sevgilisinin yalnis insan oldugunu yazsak biz takmis oluyoruz. Ben anlamadim
Yorumlar istediği gibi gitmeyince oğluna çeviridi olayı
Oğlu için üzülen biri o sevgiliye derki bana bak benim oğlumdan kiymetli kimse yok, sen kim oluyorsunda babası baksın diye yorum yapiyorsun bu zamana kadar senmi vardın yanında. Onun yerine çevresindeki herkesden ağlandı ama sevgiliye toz kondurmadı. Adam daha çocuğu görmeden istemiyor, ki istemez normal. Bekar adam hayatını yaşamak, gezip tozmak istiyorken çocuk sorumluluğu almak istememesi çok normal. Anormal olan konu sahibinin oturup hayatım yok diye ağlaması ve bizim bunu anlamamız.

Büyük konuşanlari kinayanlari çok gördük.Bu konu sevgilim ve benim için açılmadı hayatımda büyük bir değeri olsaydı evlenmeyi düşünürdüm zaten.Beni tek delirten şey şu:Kimse babası neden babalık yapmıyor onla bunla geziyor, kariyer yapıyor diye sorgulamiyor çocuğu yaparken o da benimleydi ama Baba'nın sorumluluğu yok öyle mi?Ama annenin dedigi laflar cımbızla çekilip lincleniyor bu ülkede kadın olacağına sokak köpeği ol çok yazık!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…