- 12 Mart 2021
- 2.334
- 4.543
- 83
Yaaa yerim ben oğlunun o güzel kalbini. Bak sen çok güçlü bir kadınsın helal olsun sana. Kimse senin oğlundan önemli değil, sevgilini koyver gitsin. Senin halinden anlamayan,anlayış göstermeyen insanla işin olmamalı. Babasına da hiç minnet etme, zaten ilk baştan istememiş,zorla yanında duruyor hissini yaşamasın oğlun birde, emin ol çocuklar her şeyin farkında olarak büyüyorlar. Biraz daha sabret güzel günlerin seni beklediğine inanıyorum. Oğluna ve sana mutluluklar diliyorumMerhaba.
Uzun konuyu kısaltayım.Esimle boşandık zaten çocuk doğduğunda evi terk etmişti ama resmiyete dökmek uzun zaman aldı.Kesinlikle çocuk sorumluğu almak zor geldi.Cocuk büyüdü ama hâlâ ilgilenmez aldığı zamanlarda da olabildiğince geç alıp erken bırakmaya kalkar.Kendi hayatım yok diyebilirim.Bir erkek arkadaşım oldu uzun zaman sonra ama adam haklı olarak buluşmak istiyor.Cocugu bahane ediyorum.Biraz da babası baksın, diyor.Bir yandan haklı bir yandan babasına minnet etmek istemiyorum.Zaten daha önce ilgilenmiyorsun kavgası yaptık defalarca değişen bir şey olmadı.Cocukla ilgili hayati bir mesele olsa bile umrunda olmaz.Cocuk yapmayı o istedi ısrar kıyamet hamile kaldım sonra beni resmen doğduğu an tek başıma bıraktı elini bile sürmedi.Kendi hayatını kurdu ve bekar adam gibi dört dörtlük yaşıyor.Hicbir çocukla bagi, sorumlulugu yok.Babalik diye bir şey yok hayatında.Bir ara küçükken annesi bakmıştı.Cocuk baktıgi üç yılda farklı zamanlarda benden ev,araba, faturalarini ödeme vs istedi ve ben bazılarını yapmak zorunda kaldim.Su anda da ben işteyken annem bakıyor ama çıkar çıkmaz alayım istiyor bir yere gitsem taciz aramlari yapıyor çabuk gel çocuk durmuyor diye koskoca çocuk bu arada.Okul kıyafetlerini bile bana veriyor al yıka getir diye.Bazen oğlum orada kalmak istiyor onu bile istemiyor.Bir yandan oğluma inanilmaz uzuluyorum kimse sigdiramadi benim oğlumu bir yere diye bir yandan kendime acıyorum bir hayatim yok diye.Su an sevgilimle bitirme noktasındayiz.Adam gezmek, tozmak, tatil yapmak istiyor evime gelmek istiyor ama ben oğlumla asla karşılaştırmam.Gercekten hangimize uzulecegimi şaşırdım bunları bile yazarken ağlıyorum.Milletin annesi, kaynanası arkasında geziyor torun bakalım diye.Evine gelip yemeğini temizliğini yapanlar benimki de br dokun bin ah işit.Bu arada çocuğum dünya güzeli bir şey çok uyumlu çok sakin bir çocuk.Ben ona ne yapsam ben fazlaligim istenmiyorum, sevilmiyorum hissini atamıyor.Arkadaslarina kendini sevdirmek için her şeyi kabul edip boyun egiyor.Gercekten dayanamıyorum haline.İnsanin çevresindeki herkes nasıl sorumluktan kaçan, yalnız kendini seven insanlardan oluşabilir anlamiyorum
Kadının görevi bu dimi toplumda zamanında bir hata yapıp yanlış adam seçti diye bunun suçunu bir ömür taşımak zorunda burada sorun ben ya da sevgilim degl çocuğum için açtım zaten konuyu siz hmm nasıl nerden suclasam diye düşündüğünüz için o kısımları okudunuzTip derken o erkerk arkadaşınızı kastettiniz herhalde?
Babası ilgilensin diye ahkam kesen, kendini sevilmemiş ve istenmemiş bir çocuk hakkında böyle yorum yapmasına izin verdiğiniz, gezip tozamadığınız için şuan ağladınız sevgilinizi yani.
Yada tip derken kendinizimi anlattınız, tencere-kapak olayı sanırım
Bu kanıya nasıl vardinizBen en çok çocuğa üzüldüm. Alınmayın ama hepiniz siz dahil bir elden çocuğa istenmiyor hissini yüklemişsiniz..garibim bi yerlere sığamaz olmuş. Ömrü çok güzel olur insallah.
Benim de en büyük tesellim o.Umarim büyüdüğünde neyin ne olduğunu anlar.Biz ona güzel bir aile veremedim ama kendi güzel bir aile kurar.Yaaa yerim ben oğlunun o güzel kalbini. Bak sen çok güçlü bir kadınsın helal olsun sana. Kimse senin oğlundan önemli değil, sevgilini koyver gitsin. Senin halinden anlamayan,anlayış göstermeyen insanla işin olmamalı. Babasına da hiç minnet etme, zaten ilk baştan istememiş,zorla yanında duruyor hissini yaşamasın oğlun birde, emin ol çocuklar her şeyin farkında olarak büyüyorlar. Biraz daha sabret güzel günlerin seni beklediğine inanıyorum. Oğluna ve sana mutluluklar diliyorum
Benim de en büyük tesellim o.Umarim büyüdüğünde neyin ne olduğunu anlar.Biz ona güzel bir aileYaaa yerim ben oğlunun o güzel kalbini. Bak sen çok güçlü bir kadınsın helal olsun sana. Kimse senin oğlundan önemli değil, sevgilini koyver gitsin. Senin halinden anlamayan,anlayış göstermeyen insanla işin olmamalı. Babasına da hiç minnet etme, zaten ilk baştan istememiş,zorla yanında duruyor hissini yaşamasın oğlun birde, emin ol çocuklar her şeyin farkında olarak büyüyorlar. Biraz daha sabret güzel günlerin seni beklediğine inanıyorum. Oğluna ve sana mutluluklar diliyorum
Birkaç aya düzlüğe çıkacağım.Bilemiyorum beş saat bırakabilecegim yerler var mıBakıcı tutacak imkanınız var mı? Ya da oyun ablası bile olur haftada birkaç gün. O sırada sizde kendinize vakit ayırabilirsiniz.
Konunuz toplumda kadının görevimi?Kadının görevi bu dimi toplumda zamanında bir hata yapıp yanlış adam seçti diye bunun suçunu bir ömür taşımak zorunda burada sorun ben ya da sevgilim degl çocuğum için açtım zaten konuyu siz hmm nasıl nerden suclasam diye düşündüğünüz için o kısımları okudunuz
Pişman değilim o benim hayattaki en kıymetli varlığım olmasaydi ne yapardım bilmiyorum ama evet çocuğu onlar yüzünden yaptım diye suclayamam bu çok yaptığı işin sorumluluğunu almamak olurHep derim kendine güvenen ve gerçekten isteyen çocuk yapsın.
Kocam ister, kaynanam laf söyler, yapmazsam millet ne der diye olmaz bu iş.
Kabul etmeyeceksiniz belki ama cocuk yaptığınıza olan pişmanlığınız çok belli yazınızdan.
Bence daha çok bu psikolojinizin üzerine gidin, gerekirse destek alın hayatınızı ve hayatınızdaki insanları olduğu gibi kabul etme hakkında.
Sevgili kişisine gelince çocuklu biriyle beraber ise bekar hayatı beklemeyecek sizden, orta yolda buluşmalısınız, yoksa durup da hayatınıza vahlanmak size bir şey kazandırmaz. En üste kendinizi ve çocuğunuzu koyun ve ona göre yönlendirin hayatınızı.
Umarım ahkem kestiginiz şeyler başınıza gelir dışardan konuşmanın ne kadar kolay olduğunu görürsünüz.Diliniz yılan gibi içinizdeki pislikler bir çırpıda akiveriyorKonunuz toplumda kadınız görevimi?
Olaya böyle bakıyorsanız annenizin oğlunuza bakmak istememesini neden yadırgııyorsunuz?
Sizin değil ama annenizin görevi değilmi? Neden anneniz değilde babanız değil, anlatsanız biraz!
Ve evet hata yaptıysa bir insan, özellikle bu hata sonucunda dünyaya bir can getirdiyse, bunun suçunu bir ömür taşıyacak.
Ha başka çözümlerde var. Ne anne nede baba hatasının! sonucuna katlanmak istemiyorsa yetimhaneler var örneğin.
Konu sevgilim değil niye buna takıldılar anlamıyorum.Ben ona şimdi de yol veririm.Ben sadece oğlum için açtım konuyu bu zorlukları yaşayan mutlaka vardır bakacak kimsesi olmayanlar da vardır onlar ne yapıyorlar?Size bir calisamimizdan örnek veriyim. Kadin 4/4lük ev ceviren ve caliskan bir kadin. Ev almisti esiyle ve bir oglu var. Birden esi "hayata gec kaliyorum" diye bu kadini terk etti (gec kalmakla demek istedigi baska kadinlarla beraber olmak istedigi). Kadin evinden cikmak zorunda kaldi gek basina ödeyemeyecegi icin, ama kendine sifirdan düzen kurdu. Calisiyor. Oglu ilk okulda. Simdi bir erkek arkadasi var. Ogluyla beraber tatile gidiyorlar, beraber vakit geciriyorlar. Sosyal medyada sık paylasır beraber yaptiklarini. Yani sizde problem sevgilinizin sizi cocukla.kabul etmedigi bence ve ikincisi sizde net ne istediginizi bilmemeniz. Ciddi bir iliski mi yoksa sadece "sevgililik" mi? Buna karar verin. Ilk evlilik kötü gecti diye evlilige tamamen kendinizi kapatmayin. Oglunuz da bir nevi yük oldugunu hissediyor ki bu kadar etkilenmis..yardim almaniz iyi bu konuda. Sevgiliniz yalnis kisi belli ki gitsin.
Asıl sizin nasıl bir kalbiniz olduğu çok acık, sevgilisizkten kıvrılan bir çocuk var ama siz kendinize, hayatınıza ağlıyorsunuzUmarım ahkem kestiginiz şeyler başınıza gelir dışardan konuşmanın ne kadar kolay olduğunu görürsünüz.Diliniz yılan gibi içinizdeki pislikler bir çırpıda akiveriyor
Konu sevgilim değil niye buna takıldılar anlamıyorum.Ben ona şimdi de yol veririm.Ben sadece oğlum için açtım konuyu bu zorlukları yaşayan mutlaka vardır bakacak kimsesi olmayanlar da vardır onlar ne yapıyorlar?
Asıl sizin nasıl bir kalbiniz olduğu çok acık, sevgilisizkten kıvrılan bir çocuk var ama siz kendinize, hayatınıza ağlıyorsunuz
Merak etmeyin başıma gelmez.
Çocuklarım başımın tacıdır. Allah ömür verdikçede öyle olucak.
Hiç kendilerini fazlalıkmış, sevilmemiş gibi hissetmediler bugüne dek
Birgün babaları bizimle olmamayı tercih ederse kapı orda, çocuklarım benimle.
Çocuklarıma fazlalık muamellesi yapan kim olursa olsunda haddini öğrenir öyle defolur gider, sevgiliymiş bilmem neymiş anlamam.
Ne mi yapıyorlar? Kırıp dizini çoluğuna çocuğuna bakıyorlar.Konu sevgilim değil niye buna takıldılar anlamıyorum.Ben ona şimdi de yol veririm.Ben sadece oğlum için açtım konuyu bu zorlukları yaşayan mutlaka vardır bakacak kimsesi olmayanlar da vardır onlar ne yapıyorlar?
Durumunuza çok çok üzüldüm. Çocuğunuzu düşünmeniz üzülmeniz ne kadar normalse kendinize üzülmeniz de o kadar normal. Çocuklar bizim her şeyimiz tamam ama sonuçta kendi benliğinizi de yok saymıyorsunuz. Sizin de manevi; sevmek sevilmek sosyalleşmek vb gibi ihtiyaclarınız var, bunları karşılayacak biriyle olmak istemenizi çok normal buluyorum.Merhaba.
Uzun konuyu kısaltayım.Esimle boşandık zaten çocuk doğduğunda evi terk etmişti ama resmiyete dökmek uzun zaman aldı.Kesinlikle çocuk sorumluğu almak zor geldi.Cocuk büyüdü ama hâlâ ilgilenmez aldığı zamanlarda da olabildiğince geç alıp erken bırakmaya kalkar.Kendi hayatım yok diyebilirim.Bir erkek arkadaşım oldu uzun zaman sonra ama adam haklı olarak buluşmak istiyor.Cocugu bahane ediyorum.Biraz da babası baksın, diyor.Bir yandan haklı bir yandan babasına minnet etmek istemiyorum.Zaten daha önce ilgilenmiyorsun kavgası yaptık defalarca değişen bir şey olmadı.Cocukla ilgili hayati bir mesele olsa bile umrunda olmaz.Cocuk yapmayı o istedi ısrar kıyamet hamile kaldım sonra beni resmen doğduğu an tek başıma bıraktı elini bile sürmedi.Kendi hayatını kurdu ve bekar adam gibi dört dörtlük yaşıyor.Hicbir çocukla bagi, sorumlulugu yok.Babalik diye bir şey yok hayatında.Bir ara küçükken annesi bakmıştı.Cocuk baktıgi üç yılda farklı zamanlarda benden ev,araba, faturalarini ödeme vs istedi ve ben bazılarını yapmak zorunda kaldim.Su anda da ben işteyken annem bakıyor ama çıkar çıkmaz alayım istiyor bir yere gitsem taciz aramlari yapıyor çabuk gel çocuk durmuyor diye koskoca çocuk bu arada.Okul kıyafetlerini bile bana veriyor al yıka getir diye.Bazen oğlum orada kalmak istiyor onu bile istemiyor.Bir yandan oğluma inanilmaz uzuluyorum kimse sigdiramadi benim oğlumu bir yere diye bir yandan kendime acıyorum bir hayatim yok diye.Su an sevgilimle bitirme noktasındayiz.Adam gezmek, tozmak, tatil yapmak istiyor evime gelmek istiyor ama ben oğlumla asla karşılaştırmam.Gercekten hangimize uzulecegimi şaşırdım bunları bile yazarken ağlıyorum.Milletin annesi, kaynanası arkasında geziyor torun bakalım diye.Evine gelip yemeğini temizliğini yapanlar benimki de br dokun bin ah işit.Bu arada çocuğum dünya güzeli bir şey çok uyumlu çok sakin bir çocuk.Ben ona ne yapsam ben fazlaligim istenmiyorum, sevilmiyorum hissini atamıyor.Arkadaslarina kendini sevdirmek için her şeyi kabul edip boyun egiyor.Gercekten dayanamıyorum haline.İnsanin çevresindeki herkes nasıl sorumluktan kaçan, yalnız kendini seven insanlardan oluşabilir anlamiyorum
Yorumlar istediği gibi gitmeyince oğluna çeviridi olayıBende anlamiyorum. Hayatim yok diye yazan kendisi. Sevgilisinin yalnis insan oldugunu yazsak biz takmis oluyoruz. Ben anlamadim
Büyük konuşanlari kinayanlari çok gördük.Bu konu sevgilim ve benim için açılmadı hayatımda büyük bir değeri olsaydı evlenmeyi düşünürdüm zaten.Beni tek delirten şey şu:Kimse babası neden babalık yapmıyor onla bunla geziyor, kariyer yapıyor diye sorgulamiyor çocuğu yaparken o da benimleydi ama Baba'nın sorumluluğu yok öyle mi?Ama annenin dedigi laflar cımbızla çekilip lincleniyor bu ülkede kadın olacağına sokak köpeği ol çok yazık!Asıl sizin nasıl bir kalbiniz olduğu çok acık, sevgilisizkten kıvrılan bir çocuk var ama siz kendinize, hayatınıza ağlıyorsunuz
Merak etmeyin başıma gelmez.
Çocuklarım başımın tacıdır. Allah ömür verdikçede öyle olucak.
Hiç kendilerini fazlalıkmış, sevilmemiş gibi hissetmediler bugüne dek
Birgün babaları bizimle olmamayı tercih ederse kapı orda, çocuklarım benimle.
Çocuklarıma fazlalık muamellesi yapan kim olursa olsunda haddini öğrenir öyle defolur gider, sevgiliymiş bilmem neymiş anlamam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?