Hayır kendi doğurdu çocuktan hata sonucu diye bahsederken annem çocuğa bakmıyor diye ağlanması trajekomik.Ne mi yapıyorlar? Kırıp dizini çoluğuna çocuğuna bakıyorlar.
Siz hangi dünyada yaşıyorsunuz yahu. “Milletin annesi kaynanası pervane olur çocuğa bakayım diye, gelir temizliklerini yemeklerini yaparlar” yazmışsınız bir de.
Kaç kişi böyle bir hayat yaşıyor, sizin çocuğunuza arada sevmek dışında başkası neden baksın, sizin ev pisliğinizi başkası niye temizlesin, arada keyfi ağırlamalar dışında başkası neden yemeğinizi yapsın?
Siz çok şey bekliyorsunuz insanlardan ama böyle bir hayat yok. En azından dünya nüfusunun büyük çoğunluğuna yok. Kendi kayığınızı kendiniz yürütüceksiniz, bunu bir kabullenin siz önce.
He bir hayat arkadaşınız, yoldaşınız olabilir elbette ama çocuğunuzu layıkıyla kabul edecek, sizle evin sorumluluklarını da paylaşacak biri olmalı. Böyle saçma sapan sürekli çocuğu ver babasına eve geliyim diye ısrar eden biri değil.
Ayrıca çocuktan yanlış evliliğimin suçu, önür boyu çekeceğim suçu diye bahsetmeniz de içler açısı, size değil ama yavrucağa çok üzüldüm.
Bu konuşmaları yapma gereği duymuyorum çünkü evlilik düşünmüyorum canımı sıkarsa kapıyı gösteririm.Neden sanki o böyle dediği için çocuğumu atacak yer aradigimi düşündünüz?Yoksa boşanan kadınların ilişki yaşamasına sıcak bakmiyorsunuz da bu onun bir yansimamasi mi?Yorumlar istediği gibi gitmeyince oğluna çeviridi olayı
Oğlu için üzülen biri o sevgiliye derki bana bak benim oğlumdan kiymetli kimse yok, sen kim oluyorsunda babası baksın diye yorum yapiyorsun bu zamana kadar senmi vardın yanında. Onun yerine çevresindeki herkesden ağlandı ama sevgiliye toz kondurmadı. Adam daha çocuğu görmeden istemiyor, ki istemez normal. Bekar adam hayatını yaşamak, gezip tozmak istiyorken çocuk sorumluluğu almak istememesi çok normal. Anormal olan konu sahibinin oturup hayatım yok diye ağlaması ve bizim bunu anlamamız.
Defolup gidebilirsin o zaman okuma meselaHayır kendi doğurdu çocuktan hata sonucu diye bahsederken annem çocuğa bakmıyor diye ağlanması trajekomik.
Öff gece gece içim daraldı bu konudan, çocuğun o çaresizliğine çok üzüldüm
E size de fazlalik gelmis. Sevgikiniz de sacmalamiş. Çocuklu kadınla sevgili olup çocuksuz gibi gezmek mi istiyor. Ciddi dusunseydi cocugunuzu da alir üçünüz vakit geçirirdiniz. Zaten evlilik niyeti sizin de yok muhtemelen. Çocuğunuzu bir psikoloğa götürün yazık günah. Anneniz de bakıyormuş işte beklentiyi düsürün. Siz istiyirsunuzki anneniz baksin siz sevgiliyle tatil yapın esinizden ne farkinkz kalıyor. Esiniz zaten pisliğin tekiMerhaba.
Uzun konuyu kısaltayım.Esimle boşandık zaten çocuk doğduğunda evi terk etmişti ama resmiyete dökmek uzun zaman aldı.Kesinlikle çocuk sorumluğu almak zor geldi.Cocuk büyüdü ama hâlâ ilgilenmez aldığı zamanlarda da olabildiğince geç alıp erken bırakmaya kalkar.Kendi hayatım yok diyebilirim.Bir erkek arkadaşım oldu uzun zaman sonra ama adam haklı olarak buluşmak istiyor.Cocugu bahane ediyorum.Biraz da babası baksın, diyor.Bir yandan haklı bir yandan babasına minnet etmek istemiyorum.Zaten daha önce ilgilenmiyorsun kavgası yaptık defalarca değişen bir şey olmadı.Cocukla ilgili hayati bir mesele olsa bile umrunda olmaz.Cocuk yapmayı o istedi ısrar kıyamet hamile kaldım sonra beni resmen doğduğu an tek başıma bıraktı elini bile sürmedi.Kendi hayatını kurdu ve bekar adam gibi dört dörtlük yaşıyor.Hicbir çocukla bagi, sorumlulugu yok.Babalik diye bir şey yok hayatında.Bir ara küçükken annesi bakmıştı.Cocuk baktıgi üç yılda farklı zamanlarda benden ev,araba, faturalarini ödeme vs istedi ve ben bazılarını yapmak zorunda kaldim.Su anda da ben işteyken annem bakıyor ama çıkar çıkmaz alayım istiyor bir yere gitsem taciz aramlari yapıyor çabuk gel çocuk durmuyor diye koskoca çocuk bu arada.Okul kıyafetlerini bile bana veriyor al yıka getir diye.Bazen oğlum orada kalmak istiyor onu bile istemiyor.Bir yandan oğluma inanilmaz uzuluyorum kimse sigdiramadi benim oğlumu bir yere diye bir yandan kendime acıyorum bir hayatim yok diye.Su an sevgilimle bitirme noktasındayiz.Adam gezmek, tozmak, tatil yapmak istiyor evime gelmek istiyor ama ben oğlumla asla karşılaştırmam.Gercekten hangimize uzulecegimi şaşırdım bunları bile yazarken ağlıyorum.Milletin annesi, kaynanası arkasında geziyor torun bakalım diye.Evine gelip yemeğini temizliğini yapanlar benimki de br dokun bin ah işit.Bu arada çocuğum dünya güzeli bir şey çok uyumlu çok sakin bir çocuk.Ben ona ne yapsam ben fazlaligim istenmiyorum, sevilmiyorum hissini atamıyor.Arkadaslarina kendini sevdirmek için her şeyi kabul edip boyun egiyor.Gercekten dayanamıyorum haline.İnsanin çevresindeki herkes nasıl sorumluktan kaçan, yalnız kendini seven insanlardan oluşabilir anlamiyorum
Konuyu eski kocam çocuğa bakmak istemiyor diye açsaydınız çok farklı yorumlar alırdınızBüyük konuşanlari kinayanlari çok gördük.Bu konu sevgilim ve benim için açılmadı hayatımda büyük bir değeri olsaydı evlenmeyi düşünürdüm zaten.Beni tek delirten şey şu:Kimse babası neden babalık yapmıyor onla bunla geziyor, kariyer yapıyor diye sorgulamiyor çocuğu yaparken o da benimleydi ama Baba'nın sorumluluğu yok öyle mi?Ama annenin dedigi laflar cımbızla çekilip lincleniyor bu ülkede kadın olacağına sokak köpeği ol çok yazık!
Merhaba.
Uzun konuyu kısaltayım.Esimle boşandık zaten çocuk doğduğunda evi terk etmişti ama resmiyete dökmek uzun zaman aldı.Kesinlikle çocuk sorumluğu almak zor geldi.Cocuk büyüdü ama hâlâ ilgilenmez aldığı zamanlarda da olabildiğince geç alıp erken bırakmaya kalkar.Kendi hayatım yok diyebilirim.Bir erkek arkadaşım oldu uzun zaman sonra ama adam haklı olarak buluşmak istiyor.Cocugu bahane ediyorum.Biraz da babası baksın, diyor.Bir yandan haklı bir yandan babasına minnet etmek istemiyorum.Zaten daha önce ilgilenmiyorsun kavgası yaptık defalarca değişen bir şey olmadı.Cocukla ilgili hayati bir mesele olsa bile umrunda olmaz.Cocuk yapmayı o istedi ısrar kıyamet hamile kaldım sonra beni resmen doğduğu an tek başıma bıraktı elini bile sürmedi.Kendi hayatını kurdu ve bekar adam gibi dört dörtlük yaşıyor.Hicbir çocukla bagi, sorumlulugu yok.Babalik diye bir şey yok hayatında.Bir ara küçükken annesi bakmıştı.Cocuk baktıgi üç yılda farklı zamanlarda benden ev,araba, faturalarini ödeme vs istedi ve ben bazılarını yapmak zorunda kaldim.Su anda da ben işteyken annem bakıyor ama çıkar çıkmaz alayım istiyor bir yere gitsem taciz aramlari yapıyor çabuk gel çocuk durmuyor diye koskoca çocuk bu arada.Okul kıyafetlerini bile bana veriyor al yıka getir diye.Bazen oğlum orada kalmak istiyor onu bile istemiyor.Bir yandan oğluma inanilmaz uzuluyorum kimse sigdiramadi benim oğlumu bir yere diye bir yandan kendime acıyorum bir hayatim yok diye.Su an sevgilimle bitirme noktasındayiz.Adam gezmek, tozmak, tatil yapmak istiyor evime gelmek istiyor ama ben oğlumla asla karşılaştırmam.Gercekten hangimize uzulecegimi şaşırdım bunları bile yazarken ağlıyorum.Milletin annesi, kaynanası arkasında geziyor torun bakalım diye.Evine gelip yemeğini temizliğini yapanlar benimki de br dokun bin ah işit.Bu arada çocuğum dünya güzeli bir şey çok uyumlu çok sakin bir çocuk.Ben ona ne yapsam ben fazlaligim istenmiyorum, sevilmiyorum hissini atamıyor.Arkadaslarina kendini sevdirmek için her şeyi kabul edip boyun egiyor.Gercekten dayanamıyorum haline.İnsanin çevresindeki herkes nasıl sorumluktan kaçan, yalnız kendini seven insanlardan oluşabilir anlamiyorum
Yaa Allah'ım Türkçe bilen okuyan anlayan biri çıktı çok mutluyumDurumunuza çok çok üzüldüm. Çocuğunuzu düşünmeniz üzülmeniz ne kadar normalse kendinize üzülmeniz de o kadar normal. Çocuklar bizim her şeyimiz tamam ama sonuçta kendi benliğinizi de yok saymıyorsunuz. Sizin de manevi; sevmek sevilmek sosyalleşmek vb gibi ihtiyaclarınız var, bunları karşılayacak biriyle olmak istemenizi çok normal buluyorum.
Ama zaten çocuğunuzu büyütmüşsünüz, biraz daha sabredin.
Bir oyun ablası veya bakıcı hafta da bir birkaç saat bile gelse sizi çok rahatlatır.
Maalesef ailemizi arkadaşlarımızı da seçemiyoruz, keşke daha destekleyici kişiler olsaydı yanınızda.
Ben annenizi de anlayamadım, benim annem de torun bakıyor (erkek kardeşimin 2 bebişi) , bize bırakıp haftalık tatile bile çıkıyorlar hiçbirimizin sesi çıkmıyor...
Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama aynı yerdeysek gelin bana bırakın :)) hem ablalık yaparım, hem bana da iyi gelir :)
Siz niye babasıyla kendinizi kiyasliyorsunuz ki?Çocuğum zaten babasının sevgililerine yeterince maruz kaldı psikolojisi etkilendi beni de böyle hatırlasin böyle tanisin istemiyorum ve ona hep hayatımda birinci sırada olduğunu göstermek istiyorum evlilik de dusunmedigim için tanistirmiyorum
Büyük konuşanlari kinayanlari çok gördük.Bu konu sevgilim ve benim için açılmadı hayatımda büyük bir değeri olsaydı evlenmeyi düşünürdüm zaten.Beni tek delirten şey şu:Kimse babası neden babalık yapmıyor onla bunla geziyor, kariyer yapıyor diye sorgulamiyor çocuğu yaparken o da benimleydi ama Baba'nın sorumluluğu yok öyle mi?Ama annenin dedigi laflar cımbızla çekilip lincleniyor bu ülkede kadın olacağına sokak köpeği ol çok yazık!
Çocuğu halt olarak göruyorsaniz evlatlik verin bariTeşekkür ederim canim evlilik düşünmüyorum ben ağzımın payını fazlasıyla aldım sadece sevme sevilme ihtiyacı hissediyorum her genç kadın gibi ama ona bile müsade yok bu ülkede kadına yüklenen vizyon yedin bir halt otur şimdi çocuğunu buyut
Kk klasiği:Defolup gidebilirsin o zaman okuma mesela
Ben de sizin yazdıklarınizdan çok ne bu Küçük Emrah'tan kesitler mi? Konuyu öyle acsaydim da isteyen istediği yere çekerdi.Kimse erkeğin rolünden boşandıktan sonra babanın sorumlugundan annelerin de bir insan olduğundan bahsetmez siz ne yazık ki Ortadogu zihniyetiyle büyümüş bir insansinizKonuyu eski kocam çocuğa bakmak istemiyor diye açsaydınız çok farklı yorumlar alırdınız
Ki ona söyleyecek çok şey varda gerek yok
Annem bakmıyor sevgilimde babasına yolla diyor çok çaresizim diyince çocuğunu düşünenen bir anne imajı çizmediniz malesef
Sokak köpeği falan çok dramatiksiniz gerçekten çok etkilendim
İster evlenin ister evlenmeyin beni ne ilgilendirir
Biraz sonra teli kapatınca sizi hatırlamayacağım bile
Çocuğa çok üzüldüm ama onuda unuturum birazdan.
Asıl o bugünlerini unuturmu, sevilmediğini istenmediğini unuturmu önemli olan o
Yoksa ben ne düşünmüşüm, siz benim için ne düşünmüşsünüz önemli değil
Çok teşekkür ederim anlayan birilerinin çıkması beni çok mutlu ettiKadın destek beklemiş çok insani değil mi… Benim oğlum eski eşimin de oğlu, anneannesinin babaannesinin torunuyken ve ben de annemin kızıyken neden kimseden yardım görmüyoruz diyor… empati lütfen.
Çok kavga ettiniz herhalde burada iyi biliyorsunuzKk klasiği:
Başına gelsinle başladınız
Büyük konuşma başına gelirle devam ettiniz
Hakaretle de son koydunuz.
Hepsi bir arada oldu kısacası
Kadın destek beklemiş çok insani değil mi… Benim oğlum eski eşimin de oğlu, anneannesinin babaannesinin torunuyken ve ben de annemin kızıyken neden kimseden yardım görmüyoruz diyor… empati lütfen.
Halt derken evlenmekten bahsediyorum Türkçesi kit gerizekaliÇocuğu halt olarak göruyorsaniz evlatlik verin bari
Çok şaşırttı beni okuduğum bazı cümleler. Kadınlar kulübünde kadınlar birbirlerine hayatın kalmasın ne önemi var çekiyor hayret verici gerçekten. Hani aile bağları falan var, destek yardım denen kavramlar var. Allah yardımcın olsunÇok teşekkür ederim anlayan birilerinin çıkması beni çok mutlu etti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?