Sevgilim oğlunu babasına yolla demese ühüühüüü çok çaresim şuan ağliyorum diye yazmasaydı eminim çok farklı yorumlar alır empatide toplardı.Kadın destek beklemiş çok insani değil mi… Benim oğlum eski eşimin de oğlu, anneannesinin babaannesinin torunuyken ve ben de annemin kızıyken neden kimseden yardım görmüyoruz diyor… empati lütfen.
Adamı yeni tanıyor anldığım kadarıyla. Hemen çocuğuyla tanıştırması doğru değil zatenOnu hayatina alacak insan cocugunu da almali.
Niye? Baba tamam adam değilmiş de insana kendi annesi, bir yavruya babaannesi de kapı açmayacaksa bu normal mi yaniAma ortada beni kimse sevmiyor ve istemiyor diye düşünen bir çocuksa var kusura bakmasın artık empati yapamiyoruz
Değil?Niye? Baba tamam adam değilmiş de insana kendi annesi, bir yavruya babaannesi de kapı açmayacaksa bu normal mi yani
İşin aslı ne onunla ne de başkasıyla evlilik düşünmüyorum oğlumla tanıştırmam saçma yani.Niye beni sevgilileriyle gezen bir anne olarak hatırlasın böyle bir imaj bırakmak istemiyorum.Ha bir yandan da çok insanı(!) Olarak yanımda birini istiyorum hayatımdan ve sorumluluklarımdan bağımsız olarak.Yani burada sevgilimin cocugumu kabullenip kabullenmemesini konuşmuyoruz onun fikrinin bir önemi yok çünkü zaten benim oğlumla kurduğum esas hayatıma dahil değilSiz niye babasıyla kendinizi kiyasliyorsunuz ki?
Doğru düzgün yaklasmadiysa sürekli partner değiştirdiyse babası bundan etkilenmistir çocuk haklı olarak.
Ama siz sevgilinizle tanıştırır birlikte zaman geçirebilirsiniz illa evlenmek diye düşünmeyin.
Baktınız kabullenmiyor ona göre ayrılma kararı alırsınız.
Bu şekilde sevgilinizi de hayatınıza tam dahil etmiyorsunuz aslında.
Adamı yeni tanıyor anldığım kadarıyla. Hemen çocuğuyla tanıştırması doğru değil zaten
Yok artık,bu kadar da hadsiz olmayınHalt derken evlenmekten bahsediyorum Türkçesi kit gerizekali
Hee annesi açmakta zorlanıyor çocuk bu yasa kadar caretta caretta gibi kendi geldi bilip bilmeden konuşmayın hani siz telefonu kapatıp unutuyordunuz hâlâ neden buradasinizDeğil?
Ama kendi annesi ve babası bile açmakta zorlanırken babaanne ve anneanne hatır kalsınlar.
Ki anneanne istemeyerekde olsa bakıyormuş
Niye? Baba tamam adam değilmiş de insana kendi annesi, bir yavruya babaannesi de kapı açmayacaksa bu normal mi yani
Cicigini ivlitlik vir demek normal yani ben hadsizimYok artık,bu kadar da hadsiz olmayın.
Bu akşam uzun oturasım varHee annesi açmakta zorlanıyor çocuk bu yasa kadar caretta caretta gibi kendi geldi bilip bilmeden konuşmayın hani siz telefonu kapatıp unutuyordunuz hâlâ neden buradasiniz
Yorumları okumadım pek ama siz üzülmeyin :)Yaa Allah'ım Türkçe bilen okuyan anlayan biri çıktı çok mutluyumİnsan kendine vakit ayirdigi ve dusndugu sürece çok daha mutlu ve tahammülü oluyor dizini kırıp sadece çocuk bakan yemek yapan fazla fedakar cefakar kadınların da bir süre sonra nasıl tahammülsüz bir canavara dönüştüğünü biliyoruz.Herkes koca meraklisiymisim gibi davraniyor ama ben çocuğumla kıyas edecek kadar bile önemsemiyorum bence dertleri başka bu şekilde ifade ediyorlar
Yaşadığınız bunalmışlığı anlıyorumMerhaba.
Uzun konuyu kısaltayım.Esimle boşandık zaten çocuk doğduğunda evi terk etmişti ama resmiyete dökmek uzun zaman aldı.Kesinlikle çocuk sorumluğu almak zor geldi.Cocuk büyüdü ama hâlâ ilgilenmez aldığı zamanlarda da olabildiğince geç alıp erken bırakmaya kalkar.Kendi hayatım yok diyebilirim.Bir erkek arkadaşım oldu uzun zaman sonra ama adam haklı olarak buluşmak istiyor.Cocugu bahane ediyorum.Biraz da babası baksın, diyor.Bir yandan haklı bir yandan babasına minnet etmek istemiyorum.Zaten daha önce ilgilenmiyorsun kavgası yaptık defalarca değişen bir şey olmadı.Cocukla ilgili hayati bir mesele olsa bile umrunda olmaz.Cocuk yapmayı o istedi ısrar kıyamet hamile kaldım sonra beni resmen doğduğu an tek başıma bıraktı elini bile sürmedi.Kendi hayatını kurdu ve bekar adam gibi dört dörtlük yaşıyor.Hicbir çocukla bagi, sorumlulugu yok.Babalik diye bir şey yok hayatında.Bir ara küçükken annesi bakmıştı.Cocuk baktıgi üç yılda farklı zamanlarda benden ev,araba, faturalarini ödeme vs istedi ve ben bazılarını yapmak zorunda kaldim.Su anda da ben işteyken annem bakıyor ama çıkar çıkmaz alayım istiyor bir yere gitsem taciz aramlari yapıyor çabuk gel çocuk durmuyor diye koskoca çocuk bu arada.Okul kıyafetlerini bile bana veriyor al yıka getir diye.Bazen oğlum orada kalmak istiyor onu bile istemiyor.Bir yandan oğluma inanilmaz uzuluyorum kimse sigdiramadi benim oğlumu bir yere diye bir yandan kendime acıyorum bir hayatim yok diye.Su an sevgilimle bitirme noktasındayiz.Adam gezmek, tozmak, tatil yapmak istiyor evime gelmek istiyor ama ben oğlumla asla karşılaştırmam.Gercekten hangimize uzulecegimi şaşırdım bunları bile yazarken ağlıyorum.Milletin annesi, kaynanası arkasında geziyor torun bakalım diye.Evine gelip yemeğini temizliğini yapanlar benimki de br dokun bin ah işit.Bu arada çocuğum dünya güzeli bir şey çok uyumlu çok sakin bir çocuk.Ben ona ne yapsam ben fazlaligim istenmiyorum, sevilmiyorum hissini atamıyor.Arkadaslarina kendini sevdirmek için her şeyi kabul edip boyun egiyor.Gercekten dayanamıyorum haline.İnsanin çevresindeki herkes nasıl sorumluktan kaçan, yalnız kendini seven insanlardan oluşabilir anlamiyorum
Yaa lütfen Allah razı olsun sadece bunu diyecek birine ihtiyacım vardı her şey geçecekYorumları okumadım pek ama siz üzülmeyin :)
Anne olmak kendini unutmak değil ki, sizin de hayatınız hisleriniz var. Hayatınıza giren insanın da sizden beklentileri olması normal.
Lütfen üzülmeyin. Birkaç yıl daha sabredin çocuğunuz kendi sorumluluğunu alacak yaşa gelir, siz de daha rahat edersiniz. Bir yardımım olacaksa lütfen özelden de yazın. Çok samimiyim.
Buraya konu açıyorsanız hakaret haricinde her türlü eleştiriye açık olmanız gerekiyor.Her görüşten insanla muhatap oluyorsunuz.Kimseye gerizekali deme lüksünüz yok.Cicigini ivlitlik vir demek normal yani ben hadsizim
Kadın da buna üzülmüş işte. Haksız mı yani… evet haklısın ama çaren yok falan diyebiliriz en azındanNormal degil. Ama hayatinda olan insanlar belli ki bunlar. Kadir Ezildi bir kere güzel demisti. Bazilari icin bosaninca el oluyorsun. Torun felan olarak görmüyorlar, heleki kendi evlatlari sahip cikmiyorsa
Evlilik bile dusunmedigi bi adamla sirf gezip tozabilmek icin cocugunu illa bi yerlere birakmak zorunda olmasi ..yazik ..Valla bende dul kaldim ama hicbirzaman oglum icin boyle seyler dusunmedim..Oglum herseyden once gelir..Helede Evlilik bile dusunmedigim biri icin cocugumu ananeye de ezdirmem babanneyede hic hic kimseye..En azindan desenizki evlilik dusunuyorum tanimak istiyorum oglumada iyi bir baba olacakmi oturup kalkmasi nasil vs vs gibiKusura bakmayın ama size değil çocuğunuza üzüldüm
Kimse beni istemiyor sevmiyor diye düşünen bir evlat varken ortada sizin sevgilime buluşamiyorum,
kendi hayatım yok diye kendinize acımanızı anlayamam.
Kaç yaşında çocuk bilmiyorum ama sizden daha çok sevigiye ihtiyacı var taa burdan anladım.
Babası var ama yok, görmesse öyle babayı daha iyi
Sevgiyle değilde mecburiyetden bakan anneanne
Sevgilisi ile gezip tozmak isteyen anne
Annesi babası istemezken anneannenin bakmak istemesi anormal değil
Bu çocuk istendiğini, sevildiğini nasıl hissetsin pardon?
Evet siz bir kadınsınız sevgiye sizinde ihtiyacınız var ama aynı zamanda annesiniz. Şuan herşeyden önce bu kimliğiniz önemli.
Oğlunuz 10-15 sene sonra evden gider, siz kendinize yeni bir hayat çizer ve hayat arkadaşı bulursunuz ama şuan sizin önceliğiniz ve tek düşünmeniz gereken çocuğunuz. Onun ruhsal durumu, psikolojisi sevgi eksikliği. Bunları nasıl giderebilirsiniz. Babayı öldü sayın, zamanında çok istedi beni zorla hamile bıraktı gibi bahane olamaz. Geçin onları, zamanında düşüncektiniz. Şuan size ihtiyacı olan bir çocuk var buna odaklanın
Ben kimseyle evlilik düşünmüyorum burada anlatamayacgim kadar uzun evlilik travmalari yaşadım aldatilma, maddi somurulme, yok sayilma vs.Evlilik dusunmedigim için de tanıştırmam ayrıca oğlumun beni öyle hatirlmasini istemiyorum evet biri var hayatımda duygusal ihtiyaçlarımi gideriyorum ama benim asıl hayatımdan uzakta.Yaşadığınız bunalmışlığı anlıyorum
Ama bir çocuğa annesi sahip çıkmazda kimse sahip çıkmaz
Lütfen çocuğunuza sahip çıkın bunu unutmayın
Benim önerim şu olur sevgiliyle zaten evlilik düşünüyorsanız sevgiliniz oğlunuz siz birlikte gezin neden çocuğu bırakmaya çalışıyorsunuz ki zaten büyükmüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?