harika bayıldım ben bu tatlıya ellerinize sağlık..
hafta sonu gelecek misafirlerime deneyeceğim inş.benimkilerde bu kadar güzel olur..
MALZEMELER;
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
1 Paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,badem
Kırmızı ve yeşil gıda boyası
Şerbetine;3 Su bardagı su,
2.5 Su bardagı Şeker,
Çeyrek limon suyu..
Eki Görüntüle 662645
YAPILIŞI;
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz..Tenceremize 3 su bardagı suyu ve 2.5 su bardagı şekerimizi koyup kaynamaya bırakıyoruz.15 Dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Çeyrek limon suyunuda ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocagımızın altını kapatıyoruz..
Eki Görüntüle 662652
Hamur kabımıza un,kabartma tozu,vanilya hariç malzemelerimizi koyup yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 662653
Daha sonra unumuzu,kabartma tozumuzu ve vanilyamızıda ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoguruyoruz.Hazır olan hamuru masamıza alıyoruz..
Eki Görüntüle 662658
Hamurumuzu önce ikiye bölüyoruz,sonra her iki hamurdanda biraz alarak üçe bölüyoruz..
Eki Görüntüle 662660
Büyük parçamızı tekrar hamur kabımıza alıp içine bir çay kaşıgı kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 662661 Eki Görüntüle 662662
Hamurumuzu masaya alıp küçük olan parçayı temiz hamur kabımıza alıp yarım çay kaşıgı yeşil gıda boyası ekleyip yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 662663 Eki Görüntüle 662664
Böylelikle üç renkte hamurumuz oluyor..Üçünüde masamıza alıyoruz..
Eki Görüntüle 662665
Kırmızı hamurumuzu merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlıgında açıyoruz ve çay bardagı yardımıyla daireler şeklinde kesiyoruz..
Eki Görüntüle 662668 Eki Görüntüle 662669
5 Adet yuvarlak şeklindeki hamurumuzu yarısı digerinin üzerine gelecek biçimde üst üste koyuyoruz..
Eki Görüntüle 662670
En baştaki yuvarlak hamurumuzun uç tarafına bademimizi koyuyoruz..
Eki Görüntüle 662673
Badem koydugumuz taraftan başlayarak hamurumuzu yuvarlıyoruz..
Eki Görüntüle 662674
Hamurumuzu ortadan kesiyoruz..
Eki Görüntüle 662675
Kestigimiz taraf altta kalacak şekilde yaglanmış fırın tepsimize yada masamızın bir kenarına diziyoruz..
Eki Görüntüle 662677
Buda fındıklısı
Eki Görüntüle 662678
Sarı olan hamurumuzuda aynı şekilde hazırlıyoruz..
Eki Görüntüle 662684 Eki Görüntüle 662683
Şimdi sıra geldi yapraklarımızı hazırlamayaaa...Yeşil olan hamurumuzu masamızda merdane yardımıyla açıyoruz..Bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesiyoruz ve bıçagın ucuyla üzerine çizikler atıp şekil veriyoruz..
Eki Görüntüle 662692
Hazırladıgımız gül hamurların yanlarına bu yaprakları elimizle bastırarak yapıştırıyoruz..
Eki Görüntüle 662696 Eki Görüntüle 662698
Yagladıgımız tepsimize güllerimizi diziyoruz..
Eki Görüntüle 662703
170 Derecede yaklaşık olarak 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar fırında kızartıyoruz..
Eki Görüntüle 662708
Eki Görüntüle 662709
Tatlımız pişince fırınımızdan çıkarıyoruz.Sıcak olan tatkı hamurumuza ılık şerbeti döküyoruz..
Eki Görüntüle 662710
Eki Görüntüle 662715
Tatlımız hazıırr...Şİmdi sıra tabaklarımıza koyup yapraklarla süsleyip ikram etmekte..
AFİYET OLSUUNN...
Eki Görüntüle 662717 Eki Görüntüle 662718 Eki Görüntüle 662719 Eki Görüntüle 662720 Eki Görüntüle 662721 Eki Görüntüle 662722
MALZEMELER;
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
1 Paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,badem
Kırmızı ve yeşil gıda boyası
Şerbetine;3 Su bardagı su,
2.5 Su bardagı Şeker,
Çeyrek limon suyu..
Eki Görüntüle 662645
YAPILIŞI;
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz..Tenceremize 3 su bardagı suyu ve 2.5 su bardagı şekerimizi koyup kaynamaya bırakıyoruz.15 Dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Çeyrek limon suyunuda ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocagımızın altını kapatıyoruz..
Eki Görüntüle 662652
Hamur kabımıza un,kabartma tozu,vanilya hariç malzemelerimizi koyup yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 662653
Daha sonra unumuzu,kabartma tozumuzu ve vanilyamızıda ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoguruyoruz.Hazır olan hamuru masamıza alıyoruz..
Eki Görüntüle 662658
Hamurumuzu önce ikiye bölüyoruz,sonra her iki hamurdanda biraz alarak üçe bölüyoruz..
Eki Görüntüle 662660
Büyük parçamızı tekrar hamur kabımıza alıp içine bir çay kaşıgı kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 662661 Eki Görüntüle 662662
Hamurumuzu masaya alıp küçük olan parçayı temiz hamur kabımıza alıp yarım çay kaşıgı yeşil gıda boyası ekleyip yoguruyoruz..
Eki Görüntüle 662663 Eki Görüntüle 662664
Böylelikle üç renkte hamurumuz oluyor..Üçünüde masamıza alıyoruz..
Eki Görüntüle 662665
Kırmızı hamurumuzu merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlıgında açıyoruz ve çay bardagı yardımıyla daireler şeklinde kesiyoruz..
Eki Görüntüle 662668 Eki Görüntüle 662669
5 Adet yuvarlak şeklindeki hamurumuzu yarısı digerinin üzerine gelecek biçimde üst üste koyuyoruz..
Eki Görüntüle 662670
En baştaki yuvarlak hamurumuzun uç tarafına bademimizi koyuyoruz..
Eki Görüntüle 662673
Badem koydugumuz taraftan başlayarak hamurumuzu yuvarlıyoruz..
Eki Görüntüle 662674
Hamurumuzu ortadan kesiyoruz..
Eki Görüntüle 662675
Kestigimiz taraf altta kalacak şekilde yaglanmış fırın tepsimize yada masamızın bir kenarına diziyoruz..
Eki Görüntüle 662677
Buda fındıklısı
Eki Görüntüle 662678
Sarı olan hamurumuzuda aynı şekilde hazırlıyoruz..
Eki Görüntüle 662684 Eki Görüntüle 662683
Şimdi sıra geldi yapraklarımızı hazırlamayaaa...Yeşil olan hamurumuzu masamızda merdane yardımıyla açıyoruz..Bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesiyoruz ve bıçagın ucuyla üzerine çizikler atıp şekil veriyoruz..
Eki Görüntüle 662692
Hazırladıgımız gül hamurların yanlarına bu yaprakları elimizle bastırarak yapıştırıyoruz..
Eki Görüntüle 662696 Eki Görüntüle 662698
Yagladıgımız tepsimize güllerimizi diziyoruz..
Eki Görüntüle 662703
170 Derecede yaklaşık olarak 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar fırında kızartıyoruz..
Eki Görüntüle 662708
Eki Görüntüle 662709
Tatlımız pişince fırınımızdan çıkarıyoruz.Sıcak olan tatkı hamurumuza ılık şerbeti döküyoruz..
Eki Görüntüle 662710
Eki Görüntüle 662715
Tatlımız hazıırr...Şİmdi sıra tabaklarımıza koyup yapraklarla süsleyip ikram etmekte..
AFİYET OLSUUNN...
Eki Görüntüle 662717 Eki Görüntüle 662718 Eki Görüntüle 662719 Eki Görüntüle 662720 Eki Görüntüle 662721 Eki Görüntüle 662722
işin en tatlı yeri burasııçok güzel görünüyor arzum hanımm
şık görünüşün altında leziz bir tat da olsa gerekk
başarılar
Arzum,cuğum o rahatsız parmağınla ne harikalar yaptın güzel şeyler yapmışsın ellerine o güzel gönlüne sağlık kendide güzel arkadaşım işte kadınlık budur.......30 yıllık evliyim böyle bir yenebilir tablo yapmadım hiç.....
Çok çok teşekkür ederimEmin olun görüntüsü kadar tadıda bir o kadar haarikaa İnsan önce bu görüntüyü bozmaya,yemeye bile kıyamıyor ama yedikçede yiyesi geliyor
cok enfess olmuş..ellerınıze saglıkkkk
uzak takip ediyorum sizi..gerçekten çok beceriklisinizzz
fotoğraflar bir o kadar güzel ki gerçeğini dediğiniz gibi yemeğe kıyamaz insan.ama bir tatlı manyağı olarak
ne yapar eder yerdim bennnnn
Canım benimmParmaklıgımla ben uyum içindeyiz artık,3 ay olacak hala parmagımda çünkü Tabi ilk başlarda birşey yapamıyordum rahatsız ediyordu ama iyileşti biraz şükür..
Yaptık işte birşeyler..Kızım çok istedi bu tatlıyı yapmamı çünkü o da çok seviyor İnşallah bu sefer ugurlu gelir tatlım
Sende yapabilirsin tabikideAilen,arkadaşlarım,akrabaların için inanılmaz bir süpriz olur vallahi
Çok çok teşekkür ederim degerli yorumların için
Ben nasıl oldu da bu emeğini görmedim,aslında kaçırmazdım ama kusura bakma canım benim,başarılar diliyorum.....Kızını da öp benim için....
Ellerine saglik canim,gercekten cok hos gorunuyor.bol sans diliyorum yarismada
bende cok begendım vallahı.
eşin çok şanslı vallla senın gıbı bı eşi oldugu ıcın
arzum77,
güller ne kadar canlı ve güzel duruyor öyle, sunuma diyecek tek bir sözüm yok, süper
Yarışmada başarılar dilerim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?