GÜNAHKAR OLDUĞUMUZU SÖYLEYEN KOMŞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben neden mezhebimi millete dayatayim, bu konuya nerden geldiniz pardon? Hak birçok mezhep var benim mezhebimi kimseye dayatma gibi bir çabam olmadı, olamaz da.

Islam dini iyiliğe teşvik, kötülüğe men konusunda emrediyor. Ben dinime ve iyiliğe teşvik ediyorum. Ne kimseyi zorluyorum, ne de kimseye bak benim gibi yaşa diyorum. İnanmayan inanmasın, herkes istediği gibi yaşamakta özgür.

Resimle alakası yok? Yazdığından herşey belli? Ayrıca sanane yani?

emr-i bil maruf belli bir topluluğun içinde geçerlidir.
kimin hangi dine inandığını bilmediğiniz bir ülkede kafanıza göre iyilik adı altında insanlara karışırsanız savaş çıkar.
bakın ortadoğunun haline.
iyilik kime göre neye göre işte.
dinine teşvik hakkın var mı?
herkes herkesi dinine teşvik ederse ortada huzur kalmıyor.
burada aile, çevre baskısından bunalan insanlar neden kaçmak istiyor hiç baktın mı?
o yüzden önce kendinize sorun benim haddime mi bu konuda insanlara karışmak diye.
sonra sonumuz suriye gibi olunca batıya kaçmanın yollarını ararsınız.

insanların hayatına karışın, müdehale edin.
sonra aaa isteyen istediği gibi yaşasın.
niye karışıyorsun o zaman başta?

Mesajınızı gördüm de bir şeyi çok yanliş anlamışsınız.Emri bil maruf nehyi anil münker yani "İyiliği emret kötülükten men etmek" demek.Bu noktada bu sözden din ya da mezhep dayatmasını çıkaramayız.

Para ve ımanın kımde oldu bılınmez. Ibadetı bır ömür göstermelık yapan ıle bütün kötülükleri yapmıs son nefesınde kalpden bır dua eden bır degıl herkesı kandırabılırsın ama rabbımı asla. Günakkarız elbet rabbım bızı bunun ıcın gonderdı bız doganın dengesını bozduk ve bozacagız da ıyıler oldugu gıbı kotulerde olacak . Ama kımse kımsenın gunahını sebabını sorgulayamaz kı bunu yapan dındar kesım Allaha şirk koşmuş olur affedıcı ve yargılayıcı odur. Günahkarsınız dıyemez cok günahlarm var dıyebılır. Bir ünlü müslüman olmus yabancı demıs ya ıyı kı islamı müslümanlardan ögrenmedim yoksa olmazdm

Ben konuyu anlamadım. Kim whatsapp grubu kurmuş? Kim mesaj atmış?

Ben Anaokulu öğretmeniyim, böyle sürekli Mune yazanlar okulda birbirlerini şikayet eden çocuklar gibi geliyor ne Muneymiş
yani inanın anlayamadım. kötü niyetimin ne olduğunu basıma boyle birsey geldi ve paylasmak istedim. yani sıkıntılı bir durum varsa da tabiki müdehale edilsin ama ben göremedim

ben ne olduğunu çok iyi biliyorum ama sizin anlamadığınız o ''iyilik'' dediğiniz herkese göre farklı oluyor işte.
bu da savaşa kadar götürüyor.
örnekleri ortada.

Allah akıl fikir versin..
Kim günahkar kim değil bir tek Allah bilir..
Bosvzrin kendini melek sanan insanlar onlar..

yani inanın anlayamadım. kötü niyetimin ne olduğunu basıma boyle birsey geldi ve paylasmak istedim. yani sıkıntılı bir durum varsa da tabiki müdehale edilsin ama ben göremedim
Aslinda skntı sende degil gidip kendi düsuncelerini sergileyen muhattab bile olmadigim bir baskasinda o yuzden sikayet ettim zira konuyu dine dindarlara yaftalayip durdu. Mune

Aslinda skntı sende degil gidip kendi düsuncelerini sergileyen muhattab bile olmadigim bir baskasinda o yuzden sikayet ettim zira konuyu dine dindarlara yaftalayip durdu. Mune
kimse kimseyi yaftalamadı, sanırım yanlıs anladınız. Sadece insanşarı günahkarlıkla suclayan bir insanın yanlısından bahsediliyor. sizi anlamakta güçlük cekiyorum özür dilerim. rahatsız olduysanız konuyu takıp etmeyiniz

Reactions: H M
kendinide hic katmamis:) ne kadar mukemmel goruyorsa artik korona olursa dua ile iyilesmeyi denesin evinde ozaman ne diycen Allah akil vermis ama demekki o kullanmamayi tercih ediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…