- 16 Ocak 2020
- 248
- 136
- 103
- 25
- Konu Sahibi mutlulukarayiciii
-
Rica ederim :) benim düşüncem bu yönde canım. Inan dört dörtlük bulmak zor. Ve ibadetime çok önem gösteririm diyorsun. Eş imanın yarısıdır. Ve kötü olur imtihan olur. Iyi olur dünyada cenneti tadarsın. O yüzden kötüyse soğuyup gerilemen yerine bence bazı şeylere emek ver ve düzeltmeye çalış ❤Nazikçe dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Eşimin ibadetine karışmam doğru olmaz zaten karışmıyorum sadece yapmasını isterdim. Henüz ona bunu dile getirmedim.
Bunları önceden farketmemeniz çok ilginç geldi bana. Hadi ailesi ile çok vakit geçirmediniz diyelim eşinizle hiç mi konulmuyordunuz sanki? Kitap okumayı sevmediğini biliyor olduğunuzu düşünüyorum açıkçası. Aslında siz önceden herşey farkederek evlenmişsiniz bu benim yorumum tabi ama evlenince herşey değiştiği için gözünüze batmaya başladı... eş seçimi çok önemliMerhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Evet küfrü direk bana etmiyor ama konuşma stili küfürlü. 2 laf ediyor biri küfür. Eşim defalarca söyledi ama huylu huyundan vazgeçmiyor demekkiYani eşinizin ailesi sizle konuşurken küfürlü mu konuşuyor eşinizde bir şey demiyor mu
Üzüldüm gerçekten. Umarım her şey yoluna girerSizi çok iyi anlıyorum benzer duyguları ben de hissediyorum malesef. Evlendiğine pişmanım. Daha önce farkettiğim zamanlar olmultu benim de ama derler gözüme perde inmişti sanki aynen öyle oldu tek istediğim onunla evlenmekti bütün ekskliğiljkerinş görmezden gelmişim. Bazen öyle laflar ediyor ki bu kadar da olmaz diyorum. Eşimin hafızasınöok çok zayıf zaten aklında bir şeyleri tutmak için de çabalamaz. Zeki biri de değil ki ben zekaya çok önem veren biriydim aslında nasıl oldu da böyle biriyle evlendim anlamıyorum gerçekten gözüme perde inmişti ya da kaderimde o vardı gerçekleri görmem engellendi bilmiyorum. Ailesi desen ayrı dert bayramlarda koca etleri sadece haşlayıp buldukları yere oturup elle yiyen bir aile çatal kalık bile kullanmıyorlar. Ama ayrı şehirlerde olduğumuzdan ailesini tanıma fırsatı bulamamıştım eşim çok ailesine benzemiyor bu konuda. Ben de be yapacağımı bilmiyorum akışına bıraktım 2 çocuk büyüyünce bakalım zaman ne gösterecek
Bu saatten sonra değişmeyeceğinin farkındasınızdır ve ileride çocuğunuz olduğunuzda büyükleri onlar olacak.Belli ki iyice soğumuşsunuz eşiniz ne düşünüyor bu konuda yakın mı oturuyorsunuz bilmiyorum ama araya sınır koymaktan başka yapacak birşey yok.Eşinizin adına da üzüldüm ailesi omunda yapacak birşeyi yok ama nişanlıyken kendini tutabilen insan her zaman tutabilir diye düşünüyorumGeldiler tabii ki. Ozamanlar da vardı bu tür hareketler. Ama nasıl diyeyim çok seviyorum eşimi, göze aldım bu yüzden. Şimdi ise olaylar farklı boyutlara taşındı. Aşırı bir beklentim yok ailesinden. Sadece normal insanlar gibi oturup sohbet edebilmek isterdim.Araya küfür hakaret karışmadan. Ve tabii ki nişanlıyken bize geldiklerinde böyle küfürler falan işitmiyordum kendileri didişiyorlardı aralarında.
Madem sizi tatmin etmiyor, yetersiz buluyorsunuz boşanıp aşırı donanımlı ama sizi sevmeyen ve saygısız birini bulun. Donanım çok önemli. Sevgi halt etmiş. Herkes donanmalı. Donanım candır gerisi heyecandır. Donanalım lütfenMerhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Eşim kesinlikle kötü bir insan değil. Onu küçümsemiyorum da. Ailesi son derece saygısız karşınızda böyle insanlar görmedikçe beni anlamanızı beklemiyorum. Benim yanımda yatak muhabbeti bile yaptılar. Kusura bakmayın okadar geniş mideli değilim. Kayınpederimin yatak maceralarını bile dinledim sayelerinde.Bütün cumlelerde küçümseme ve aşağılama var. Ben eşinize üzüldüm. Kötü bir insan değil galiba ama siz beğenmiyorsunuz. Ailesini kucumsuyorsunuz. Siz bulunmaz Hint kumaşı misiniz? Bosanin da kurtulsun sizden. Aynı yatağı paylastiginiz eşinizi doğurup büyüten aileyi ne hakla küçük görüyorsunuz ki.
Namazı bile isteksiz kılıyormus. Demek ki baskı yapıyorsunuz istemeye istemeye kılmak zorunda degilki kaldı ki din konsuund kim kültürlü ona siz karar veremezsiniz. Eşinin ailesine saygısı olmayan bir insan ne kadar dindar olsa da benim gözümde değeri olmaz
Evet doğru onu teşvik etmeye çalışabilirim.Namaz konusunda ona kıl falan demiyorum ben zaten. Herkesin kendi bileceği iş. Yalnızca titizlikle kılmasını tercih ederdim. Eşimi beğeniyorum ayrılma gibi bir düşüncem yokMitap okumasin üzülebilirsiniz ama destekleyebilirsiniz de bu konuda.Benim esim de kitap okumaz ,söylerim o konuda yüzüne pisman oldugumu.Ama namaz kilmak herkesin kendi bilecegi sey.Kildigimiz kabul mü bilmeden,baskasinin kilmasini konu etmek dogru degil.Annenize de kulaginizi tikayin.Yoksa cok etkilenirsiniz.Aileler gorusmeyiversin .Hangi evli ciftin aileleri düzenli gorusuyor.Benim ailem sevmez eşimin ailesini.Eşinizi seviyorsaniz aileye mesfe koyun.Birlikte gelisin.Ama simdiden begenmiyorsaniz.Bu iş zor
Canım ben de aynı sekildeuim benim ailem eşimin ikznli gunelrinde bile rahatsız etmek istemez müsait olunca sen ararsın der ama eşimin ailesi günde 10 defa napiyorsun diye arar eşimi . Sahurda bile hergun sorar yemeğini yedin mi diye . Onun üstüne konuşurlar mesajlasirlar babasiyla ve eşim asla ailem var eşim rahatsız olur demez. Ailelerin denk olması çok önemli benim ailem de eşimin ailesiyle denk değil ben de çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok onları öyle kabul edip ona gore davranacagiz .Önceden de farkındaydım ama bu kadar fazla olduğunu bilmiyordum. Çok yanlış yaptım. Sevdiğim için görmezden geldim yada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?