Günden güne şişiyorsun.

ipek2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2016
5.031
5.459
198
Arkadaşlar merhaba
Okulumdaki biri bana bugün bunu dedi.
Hamileyim 70 kiloyla hamile kaldım 14 kilo falan aldim 34. haftamdayim
Bugun bir arkadaşım dedi ki nasılsın iyiyim sen derken günden güne sisiyorsun dedi. Ben de evet maalesef dedim ama yüzüne bakmadım bir mesaj yazmam gerekiyordu. Sonra aa maalesef deme bunlar güzel zamanlar dedi ben de bebek sissin de ben artık sismeyeyim zor oluyor dedim. İnersin merak etme dedi.
Gecen de sismeye devam mı demişti gecistirmistim.
Eve gelince düşündüm zaten olaylar anında düşünüp tepki koyamam sonra da kendime sinir olurum her neyse surekli bu lafı duymam normal mi ya ?
Ben mi alınganlık yapiyorum hormanlarin etkisiyle?

Kötü bir niyet olduğunu sanmıyorum, durumun gebelikten olduğu aşikar zaten, samimiyete dayanan bir konuşma gibi geldi, şişmek sözcüğünü ısrarla tekrarlamak biraz patavatsızlık ama çokta dert edilecek bir durum değil

Bence çok anlayışsız söylenmiş bir cümle. Hele söyleyen kadınsa daha kötü. Normal zaman değil ki, elbette günden güne şişlik, kilo alma oluyor. Siz sanki farkında değil misiniz bu durumun size söylüyor. Bu durumu kafanıza takıyor da olabilirdiniz.

Artık insanlar başkalarının kiloları ile uğraşmasa..insanların kendi dertleri bitmiş, kendi dertlerine çözüm bulmuşlar da yeni düşünecek şey mi arıyorlar.?kilo aldıysanız aldınız.onun malını,parasını mi yiyorsunuz. Kime ne.

Ben 45 kiloyum ve bebek istiyorum mesela. Bu kadarcık vücutta bebeğimin nasıl sağlıklı bir gelişimi olacak diye üzülüyorum sonra.
Bana da "bezelye yutmuş solucan gibi olmuşsun" diyebilirler.
Samimiyet ile densizlik arasında çok ince bir çizgi vardır.
Siz alındıysanız karşınızdaki kişi densizlik etmiş. Elbette hormonlar yüzünden her şeye alınabilirsiniz ve bunu düşünemezsiniz ama dostlarınız düşünür, düşünmeli.
Bence de bunlara üzülüp bebeğinizi etkilemeyin. Ne güzel bakın anne olacaksınız ve onun peşinden koştururken zaten incelirsiniz ve sağlığınıza kavuşursunuz.
Mutlu günler dilerim.

klasık hamılelere söylenn laf yaa aaa cok şişmişsin ya aa hiç kilo almamışsın bu muhabbetler hep var takılmayın bunlara hamileliğin en güzel anları diye düşünüp boşverin
Ben de farkindayim sistigimin hayatımda hiç bu kadar kilolu da olmadım ben de görüyorum kendimi ama dediğim gibi belki hormonlar sebebiyle ben çok takıldım
Tesekkurler ☺

Kendisi zayif, hamileliklerinde de kilo almamış pek ama herkeisj vücut yapısı bir degil ki
Mesela benim vücudum kiloyi kalça ve basenlere alıyor her zaman böyleydi şimdi de öyle oldu tabii bir yarım dünyaya benziyorum ben de farkindayim ama sürekli bunun muhabbeti olunca eve geldiğimde sinir oldum
Insallah cok tesekkurler

Normalde de patavatsizdir da bir an durup acaba rahatsız olur mu diye düşünmesi gerekir diyorum ben kimseye demem mesela bunu he herkes de ben değil tabii
Dery değil de sinir oldum aslında o an bir şey demediğim için kendime de sinir oldum

İlk şişmişsin dediğinde tepki vermediğiniz için yüz bulup aynı cümleye devam etmiş
Doğumdan sonra "iniyor muyum takibi bırakma" dersiniz
Ya birkac haftadır şişmanlık sismek adına bunun muhabbeti var. Öğrenciler benim hamile olduğumu anlamadiklari için bizim derse şişman ogretmen geliyor falan demişler buna güldük ben de güldüm önce o yüzden ilk anormal algılamadim
Sonra bu sismanliktan sismeye döndü ikide bir soyleniyor
Insallah inerim

Ayni şekilde düşünüyorum ben de farkındayım yani evimde ayna var bakıyorum
Dediğiniz gibi belki de ben takiyorum kafama kiloyu
Veya hamile de olmayabilirdim bu kiloda olabilirdim
İlkinde çok takılmadım ama üst üste söylenince dedim ben mi abarttım o mu ?

Evet kesinlikle saygisizlik
Bu kilolu da olsa böyle zayif fa olsa böyle iki şekilde de insan mutsuz olabilir en önemlisi bir hastaligindan dolayı da kilolu olabilir
Insallah veririm ☺

Düşünmüyor bazı insanlar, geçen hafta oldukça bir zaman sonra dayımı misafir ettim, karşılamak için site içine indim, o kadar özlemişim tam sarılacakken ayı yavrusu gibi olmuşsun bu ne hal dedi :))) klasik dayım hepimizi ayıcık diye severdi küçükken, bu sefer biraz koydu ama renk vermedim, patavatsız bazı insanlar bir de onları düşünüp üzülelim mi hayat yeteri kadar zor. Sizinki hamilelikten benim ki düpedüz kilo ölem benn :)))) şaka bir yana sağlıkla kucağınıza alın inşallah

hayır dediğiniz gibi normalde de kilo almış olabilirsiniz. Herkesin evinde aynası var baskülü var. Kim kaç kilo biliyor, bu tarz söylemleri ben doğru bulmuyorum. Ben doğum yaptığım üçüncü gün biri bana suratın tepsi kadar olmuş demişti. Ben umursamam normalde ama canım sıkıldı, sanane benim suratımdan

Abartıyorsunuz tabiki bunda ne var yani hamileyken tabiki şişeceksiniz espri yapmış adam/kadın, hayır ardından da "maalesef deme güzel zamanlar" falan demiş yani kötü niyetli gelmedi bana.. Bu kadar alıngan olmamaya çalışın.. sağlıkla gelsin bebiş, ben 20 kg aldım gebeliğimde, şu an tam 2 yaşında ve eski kilomdan 4 kg fazlam var. Veriliyor yani canınızı sıkmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…