Günlüğümü okumuş

Canım ya inan çok güldüm cemşit gibi birini bulsam öper başıma koyarım yok ki öyle bir erkek. Lullaby dediği gibi kabalık yapmamak için gelmiş olabilir aslında kaba biridir bugün inceliği tuttu.
Annemin zaten bu yönde çalışmaları var canım cemşit gibi biri olmasa da. Ne yapayım bu adamda beni terk eederse annemin bulduğu kısmetlerden biriyle evlenirim.
Canım şaka bir yana ben de bilmiyorum ne yapacağımı beklemek en nefret ettiğim şeydir. Aslında telefon açıp ağzımı geleni saymak istiyorum.

Bilmiyorum sen inanır mısın ama ben insanın kısmetinin (evleneceği kişinin) daha ana rahminde belirlendiğine inanırım.

O yüzden şu olsun bu olsun diye kendimi yıpratmam.

gelecek , sen istemesen de gelecek,

Seni mutlu edecek insan mutlaka vardır.

Bir arkadaşım var, o da senin gibi hemşireydi, sonradan Fransız dilini okudu. Erkek arkadaşı doktordu , kızı kaç yıl oyaladı durdu, bırakamadı, çok bağlandı, yapma çok üzüleceksin dedik dinlemedi, sonnda adam hiç arayıp sormadan gitti. Bu işte burda bitti. Olan bizimkine oldu, camlara düştü , elinden telefonu bırakmadı, her arayanı o zannetti.

Vardır cemşit gibisi de vardır. Sen burdaysan senin gibi temiz, prensipli bir karşı cinsinde vardır, o da seni arıyordur. En kısa zamanda kavuşmanız dileğiyle..

Keşke ben de senin gibi düşünebilsem ama ben 27 yaşımdayım evlenmek ayrı bir dert bir de çocuk bunlar için çok geç kalmış gibi hissediyorum. Bu adamda beni terk ederse hayatımda yaşayacağım ikinci travmam olacak. Bu adam yüzünden bir çok tanışmayı red ettim ama sonuç yine yanlızım neyse canım güzel dileklerini aynısını sana diliyorum

ben de 27 yaşındayım..

Ben de üzüldüm, ama inan ki asla geç kalmış sayılmazsın.

Belli olmaz belki barışırsınız, ama bil ki, bu insan ya da başkası, yaşadıkların tecrübe hazinende birikiyor...

Düşünsene, okurken kız arkadaşları ile aynı evde kalan birinin
yıllar önce yaşadığın bir ilişkinden dolayı, hem de çok masumane, (belki de) onun ilişkleri kadar samimiyetsiz olmayan bir ilişkin yüzünden sana surat yapması, aramaması, küsmesi olacak şey mi?

Eğer ayrılmak istiyorsa ve bunu bahane ediyorsa (bilmiyorum sadece varsayım) ayrılalım diyecek kadar bile cesareti olmayan biri nasıl çocuklarının babası olacak ki?

Sen de takdir edersin ki canım, evlendikten sonra o evin içine artık doktor Ali, hemşire ayşe, avukat seda, mühendis ahmet olarak girmiyoruz....

Çok sevdiğim bi makedon atasözü vardır; güzellik iki gündür, cuma, cumartesi.

Çünkü Osmanlı zamanında (makedonya osmanlı toprağı iken) perşembe günü evlenmek adetmiş, o yüzden cuma ve c.tesi güzel olmak için yeterliymiş, gerisi kadın ve erkeğin meziyet ve hünerlerine kalmış.

Daha evlenmeden seni bu kadar üzen bir adam evlenince ne yapar kim bilir?

Üzülme, değmez böyleleri için..

Elbette kalbinde farklı hisler aklında türlü düşünceler vardır, acını da hafife almıyorum, ama değer mi bi düşün lütfen...

Mesele evlenmek, ayrılmak, ayrılmadan ayrılmak felan değil, mesele senin kıymetinin karşı tarafça bilinip bilinmemesi, bir damla göz yaşına, bir dakika suratının asılmasına deyip deymeyeceği bence.

Bunları hep kendime sordum ama yapamadım kopamadım bu adamdan, bir sefer kafamdan tamamen çıkarmaya karar vermiştim bu seferde koluna adımı kalıcı dövme yaptırarak çıktı karşıma her seferinde geri döndüm.
Evlenelim dedi ailemle tanıştırdım ablası eniştesi tanışmaya geldi. Ailesiyle arası bozuk anne baba tanışmaya gelmediği için babamda evlenmemize izin vermedi ben bu duruma rağmen zamanla düzelir bekleyelim dedim. Bu arada ben Alese girdim sınavım çok iyi geçti muhtemelen sınavı kazanırım yüksek lisansa başlayacağım o ise Haziran başında Avustralya'ya gidecek eğer olursa yurt dışına gitmek istiyor ailem onay vermediği için kendi başımıza evlenip gidelim dedi. Bunu kabul edip gitmek bana göre deli cesareti ben seni ikna edeceğim sen olmazsan gitmem dedi böyle konuşmalar havada kalmıştı. Sevdiğine inanıyordum bunu bana hissettiriyordu ama eğer cidden bunlar yalansa çok iyi tiyatrocuymuş. Ben ona son kez bir mesaj yazayım yine aynı tavırlarını sürdürürse ayrılalım diyeceğim.

bende ayni hatayi yapiyorum hemen bir sonuca baglamak istiyorum, eger duzelicekse duzelsin duzelmezse hayatimda olmasi diyorum. cogu zaman bu hareketim yuzumden haksiz duruma bile dusuyorum. yazilanlarin hepsini okuyamadim yani en son ne konustugunuzu bilmiyorum ama sanirim problemin basi gunlugunuzu okumasi ve bunun icin sizden uzaklasmasiydi. burda kesinlikle haksiz degilsiniz, akil vermek degil amacim geri adim atmayin. her ne kadarda bende sizin davrandiginiz gibi davransamda mantkli ve genelde dogru sonucu veren sabretmek beklemek. siz ustune dustukce(olumlu ya da rest ceken farketmez) ayrilsanizda, barissanizda iliskiniz sizin istediginiz gibi devam etmicek benim simdiye kadar gordugum sey hep bu. bence kendinizi birakin, o adim atsin bu surede sizde bu iliski hakkinda ne istediginizden dahada emin olacaksiniz. yapmasi zor biliyorum, yasiyorum ama sanirim en matikli davranista bu.

senin bu lişikide pek atraksiyonlu yahu doktor alp le tanıştıktan sonra konu üzerine konu

Bence ayrılmazsınız ama şimdi sindirememe sorunu yaşıyor midesine oturmuştur.. İyi de olmuş kendi rahatlıklarından sonra kendini bişeyden sanmasın ondan öncede aşık olduğunu bilsin.. Sende hiç taviz verme 27 yaşında yaşamaya başlamadın ya ondan öncede bir yaşantın vardı.. üstüne gitme hiç ayrılırsada kendi kaybeder ki zannetmiyorum..

Maalesef bana ilişkinizi bitirmiş gibi geldi. Yalnız anlayamadığım nokta şu; neden zamanında evlilik teklifi bile yaptığınız adamla iletişime devam ediyorsunuz? Ben mi çok dar görüşlüyüm acaba yaa?! :44:

Yahu bitirdiysen gelir bunu açık açık söylersin.Böyle uzatmaya etmeye ne gerek var anlamıyorum.Kendini ne zannediyor ki?
Sürekli pms modunda bir kadın gibi davranan bir erkekle yaşanmaz ki?
Şahsen,oturup ''ay bıraktı mı,ay terketti mi'' diye düşüneceğime bir mesaj atar bitirirdim.Bu ne böyle.En azından kendiniz noktayı koyarsınız.Belirsizliği kendiniz yok edersiniz.

Sen adım atmamış değilsin, nöbet çıkışı gittin, durumu düzeltmeye çalıştın, değil mi?

Ekimay bence çok doğru tespitler yapmış, sen üstüne gittikçe kaçacaktır, belki de amacı da budur..

Bence de bekle gör derim, hiç adım atmasaydın sonradan pişman olabilirdin.

Şimdi sana 2 yol:
1- Ara, mesaj at, mail at, her türlü iletişim yolunu dene. Kaldığınız yerden devam etmeniz için tüm çabayı göster.
2- Arama, bekle. Burda da iki yol karşına çıkıyor. O arayabilir, ikincisi hiç aramayabilir. Bu durumda ne yapacaksın ona da karar ver. Belki uzun belki kısa bir süre sonra sen aramak isteyebilirsin, arar mısın?
A'dan Z'ye kadar planın olsun...
...................................

Oscar'lık oyuncu mu bilemem, belki dengesiz, belki tutarsız belki de duygu durum bozukluğu sahibi biri...
..................................

üfff, hakikaten zor bir durum.
İstersen hafta sonu bekle, aramazsa şayet sen ara sana karşı tavırlarını ölç-tart, gene aynı tavırları gösteriyorsa iki medeni insan gibi konuşalım, ayrılalım, sanırım ilişkimiz bu kadarcık değeri hak ediyordur dersin.

Çok üzülüyorum böyle durumlara
Hakkında hayırlısı olsun inşallah...

Son düzenleme:

Ya aslında onun derdi bu şahsın benim facede ekli olmasına bozuldu. Face adresimi kapatalı bir aydan fazla olmuştu ama demek ki arkadaş listemi iyi hatırlıyor gerçi fazla arkadaşım yoktu. Canım çok emin bir şekilde seni bırakmaz yazmışsın umarım öyle olur ikinci bir hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Sabahtan beri sıkıntıdan evdeki bütün abur cuburları tükettim ama bu saate kadar aramadım :26:

Yok canım dar görüşlülükle ne ilgisi bence de yanlış. İki sene önce falan arkadaşlık göndermişti merakımdan kabul ettim evlenmiş kızı falan olmuş sadece ne yaptın ne ettin sohbeti bir daha da konuşmadık ki o zaman hayatımda o yoktu bile sonradan silmedim zaten konuşmuyorduk bile.

Bende belirsizliklerden nefret ederim

Bende belirsizliklerden nefret ederim
peki ya onun dusuncesi? siz aramazsaniz sormazsaniz o da ayni seyi dusunmezmi? benden vazgectimi acaba neden aramiyor diye? ya da daha once yazdigim gibi bende yapiyorum yaptimda ama hemen kestirip atiyoruz sonra adamin kafasi rahatliyor napim o benden ayrildi diye yapicak bisiyim yok diyor. kafasi rahat hayatina devam ediyor. peki siz ayrilmak istedikten sonra onu unutacakmisiniz? ya da zorla konusup iliskiyi bir sekilde yoluna koydunuz varsayalim yaptigi hatalardan dolayi sizin gonlunuzu alicakmi? barissaniz bile sizi uzdugu ve bunun ustunde durmadigi icin icten ice kendinizi yemicekmisiniz? yani iliskinin bitip bitmemesi onemli degil burda benim anladigim siz bitsede bitmesede bisilere takilip kalicaksiniz o yuzden birakin o dusunsun. kolaya konmasina izin vermeyin, sizi isitiyorsa geri almaya calissin. bitiriyorsa adam gibi bitirmek zorunda kalsin, ha arayip bitti demezse zaten 1 ay sonra sizi aramayan adami sizde dusunmezsiniz gozden uzak olan gonuldende uzak demisler. bence birakin o dusunsun sizde kendinize bir ugras bulun bir sure.

Hafta sonu geçsin bakalım yine aramazsa arayıp son noktayı koyarım. Zaten yarın geç saate kadar çalışır pazar günü belki evine giderim. Bir de bugün arkadaşımı aradım onun yanında çalışıyor bir de yanında hemşire bir bayan var onu hiç sevmem zaten pek muhattap olmuyoruz. Neyse arkadaşımla konuştum bugün çok agresif herşeye sinirleniyor dedi. Ben de olanlardan bahsetmedim.

Haklısın canım tuhaf düşünceler arasında gidip geliyorum. Yemin ediyorum bu adam benim altı aydır ömrümü tüketti. Benim ilk defa hafta sonu iki gün üst üste iznim var aslında onu düşünmeden kafamı dağıtacak birşeyler yapmalıyım. Peki canım sen olsan ne yapardın?

Dışarıda erkeğim meh..diye kasım kasım kasılırlar ama.İş zora geldi mi kaçağı oynarlar.
İlk ayrılıkta da usulen ''evet bitti.'' tadında bir mesja atmıştı sanırsam.

Ben ilk sevgilime evlenelim dedim bana yardım et burada iş buluyum dedim. Sen çok mükemmel bir kızsın ama ben ciddi bir ilişki düşünmüyorum dedi benden de dokuz yaş büyüktü bu lafın üstüne o travma ile neresi çıkarsa dedim vana gittim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…