Günlük hayatta istediğinizi giyebiliyor musunuz?

Maalesef aynen dediginiz gibi birde dikkatimi çeken böyle olaylarda hemcinslerimiz daha tepkili oluyorlar. Ben buna hicbir anlam veremiyorum .

Giyen var tabii. Ama insanlar aliskin degil. Hicbir sey olmasa gözle taciz var. Bir izmir degil yani bence. Sadece erkekler degil kadinlar da birbirini taciz ediyor bence ankarada.
Dedigim gibi ben pes ettim. Birinin gozlerinin yüzümden bacaklarima inisini gormektense giymemek daha rahat geliyor.

Maalesef aynen dediginiz gibi birde dikkatimi çeken böyle olaylarda hemcinslerimiz daha tepkili oluyorlar. Ben buna hicbir anlam veremiyorum .
Ha birde mesala babam ben işte yeni yeni
Işte ben bunu anlamıyorum ya benim burda komşularım var diyorum ya gördükçe bir günaydın bir merhaba derdim baktım ses yok kestim bende. Sonra işte başka bir komsu onlar açık saçık giyinen insandan pek haz etmezler deyince çok şaşırdım.

Yerine göre giyiniyorum doğuda ilk gittigimde eşimin yanında dahi laf attılar halbuki açık giyinmemiştim ,pantolon ve kolsuz bluz tabi sonra yarım kollu buliz çok aldım daha bol pantolonlar vs ama antalyaya tatile gittiğimde de ona göre giyindim mini elbise, sort kimsede dönüp bakmadı.

Bence kadinlar acik giyinen kadinlari kendileri icin tehlike olarak algiliyorlar. Burda bile rahatlıkla görebilirsiniz, dekolteli giyinen bir kadin icin hemen kocalarina goz dikecekmis hissiyle yaklaşıyorlar ve ne laflar ediyorlar. Ama sorsan yobazliktan sikayetci. Ulkedeki insanların özgürlük anlayışı kisisel normlara gore olsun istiyorlar.

Aynen .Benim burda bir tanidigim var ve kapalı.Birgun dediki ben annemin zoruyla hiç istemeden kapandım. Aslında hiç saklamiyordu .Ama ağzını açınca da milleti gayet güzel eleştiriyordu sırf açık giyiniyorlar diye.Eee bu ne lahana bu ne tursu demezlermi insana

Abartmayın... Kayseri'de Kars'ta gayette açık giyinen kesim var. Hiç Kayseri ve Karsa gittiniz mi merak ettim.

Ülkede bir kesim her şey güllük gülüstanlık gibi davranıyor, sizin gibi bir kesim de felaket tellalı. Ortası yok bunun galiba.

Aile sebebiyle ikisine de kısa süreliğine ziyarete gittim. Karstaki memurlardan bahsetmiyorum Kagizmanda Karsta Igdirda yasayan yerli halktan bahsediyorum.

Abarttmıyorum, yengem Istanbuldan Kayseri'ye evlenmiş bir abla. Kayserinin ne kadar tutucu olduğundan bahsederken, yolda yürürken sigara içemezsin bakarlar demişti örnek olarak bu kadar yazayım.

Köpeklere etkili olan bordumuydu kahvemiydi neydi insan öldürüyormuş o denenmiştir şans eseri yırtılmıştır Mecburuz napalım. Nasıl savunma yapacağız aduket bile işe yaramaz saldırı anında

Ben de Kayseri'de bulundum hiçbir sorun olmadı. Kars 'ta tanıdıklarım var onlarda açık giyinirler. -yerliler-

Birkaç olayla karşılaşıp genele yorum yapıyoruz, gereksiz önyargılar oluşturuyoruz. Böylece daha da kutuplaşıyoruz.

Ben Ankarada doğdum büyüdüm ama anne tarafim yakın akrabalar Kayseridedir daha.O yüzden Kars ı bilemem ama Kayseri konusunda size hic katilmiyorum.Bilmesem hadi belki derim ama

Ben Ankarada doğdum büyüdüm ama anne tarafim yakın akrabalar Kayseridedir daha.O yüzden Kars ı bilemem ama Kayseri konusunda size hic katilmiyorum.Bilmesem hadi belki derim ama

Dediğim gibi kısa sürede bulundum birkaç yıl oldu. Değişmiş olabilir benim bulunduğum kesimle sizin oldugunuz kesim aynı olmayabilir. Ben genelleme yapılmasına karşıyım.

Dediğim gibi kısa sürede bulundum birkaç yıl oldu. Değişmiş olabilir benim bulunduğum kesimle sizin oldugunuz kesim aynı olmayabilir. Ben genelleme yapılmasına karşıyım.
Dogrudur şehir değil zaten düşünce kafa yapısı yoksa herkes ne giyerse giysin .Bence bu konuda hepimiz hemfikiriz .Bakın yazmıştım yukarda ben yurtdisinfayim burda da var bu tarz şeyler.Yoksa genelleme değil .

Yillarca Turkiye'de yasadim, su an yurt disindayim. Yirmilerimin basinda ciktim yurtdisina, resmen cennete dustum gbi hissediyorum, istedigimi giydim, yuruyuse gittim, kosmaya gittim. Bir tane allahin kulu sana laf atmaz, sikistirmaz, taciz etmez, bunlarda erkek bizimkilerde erkek, yersen

istanbul'da sekulerlerin ve ya zenginlerin yogun oldugu yerlerde yasarsaniz daha rahat olursunuz egri oturup dogru konusmak lazim. Ben hayatim boyunca istanbul'da ne sort ne etek giydim ne de elbise. 35 derece sicakta, pantolon giymekten sagimi solumu saklamaktan isilik olurdum. Toplu tasimada basiniza gelenin haddi hesabi yok. Liseye bir anadolu lisesine gittim ve toplu tasima kullandim, otobuste kenarda otursaniz gelip cinsel organini dayayanlar, cam kenarinda otursaniz bacaklarini acip sizi koseye sikistiranlarla bogusursunuz. Universitede bindigim otobuste yanimda biri masturbasyon yapti, yani yapti mi emin de degilim, gencecik biriydim neye ugradigimi sasirdim. Yasli basli insan uyuyor numarasi yapiyor ama eller ozel bolgesinde surat kirmizi. Sok oldum ve anladigim anda tak diye yanindan kalktim baska yere oturdum ama kafamda hala "philly yanlis mi gordun" acaba diye kendimi kandirmaya calisan bir anlayis. Kime bagiriyorsun neye bagiriyorsun, otobuste olan bir avuc insan var ve olanlarin cogu da erkek, zaten 10 kisi varsa 8i seni otobuse binerken bastan asagi suzuyorken, kime nasil bagiracaksin.

Hala herkese bakiyorlar diyorlar bakarlar tabi daha cok bakarlar. Bir de tavsiye veriyor kadinlar "yerine uygun giyersen bir sey olmaz" nah olmaz. Biz kadinlar boyle kenara pisip kaldikca, toplumsal hayattan elimizi etegimizi cektikce, ve inatla ikinci planda kaldikca daha cok tacize ugrariz. Cunku tacizin ve tecavuzun ana sebepleri arasinda en onemli sey gucsuzluk. Kadinlari gucsuz olarak gordukleri icin, ataerkil toplum tarafindan baskilanan erkekler, daha gucsuz gordukleri canlilar uzerinde hemonya kurmaya calisiyorlar. Ezilen erkekliklerini yeniden tahsis etmeye calisiyorlar. Devlet denen olgu da burada devreye giriyor, kadinlarin esit bir birey oldugnu kabul edip, ona karsi islenen suclarda caydirici ceza verecek. Ama bizde hala " ruh sagligi bozulmus mu", " hymene, ya da kizlik zari " bozulmus mu diye akildan fikirden insanliktan uzak gerekcelerle insan affediliyor, sokaklara saliniyorlar. Ve bizim ulkede erkek egemnligini kabul eden kadinlar yuzunden, diger kadinlarin zaten hic sansi yok.40 milyon erkegin uzerine en az 20 milyon da bu biyolojik olarak kadin, zihinsel olarak erkek olan kadinlari ekleyin, biz onlara aramizda bagyannn diyoruz, ortaya korkunc bir tablo cikiyor. Once onlar sizi tasliyorlar " ee sende uygun giyseydin, eee sende disari cikmasaydin, ee sen de bik bik bik".

Sokakta soylenen ayrimci sozler ile, seksuel temasi olan laflar arasinda daglar kadar fark var. Sapla samani karistirmayalim yani.
Buraya iki tane site ekledim biri stanford digeri minessota universitesinin.

Yazin tr ye gelmeyi planliyorum ve sirf bunun icin tecavuzu engelleme kurslarindan birine gidecegim( polis departmani 24 saatten olusan kurs veriyor), kisinda krawmaga ya gidecegim. Laf edenin, elle taciz etmeye kalkanin facasini almak niyetindeyim cunku artik bu ulkede kadinlarin esit birey oldugunun anlasilmasi icin yuz yil daha beklemek gerekecek sanirim ve ben onu goremem:S ama uc bes kisinin disleri ellerine dokulurse belki akillari baslarina gelir diye umuyorum.

http://hrlibrary.umn.edu/svaw/harassment/explore/3causes.htm

https://web.stanford.edu/group/maan/cgi-bin/?page_id=283

Causes of Sexual Assault

Myths: “He just really wanted to have sex”

“He misread her signals”

“He got carried away”

Sexual assault is NOT a crime of passion, driven by a strong desire for sex; it is a violent crime driven by a desire for dominance. Most perpetrators of sexual assault have access to consensual sex with someone other than the victim.

Furthermore, it is not a result of ‘mixed signals’. Each and every sexual act requires active and willing consent for it not to be sexual assault, and two people have been kissing or flirting all night does not constitute consent. Most people (including most men) do not have trouble interpreting their partner’s sexual signals.

Sexual assault happens because a perpetrator believes that they are entitled to have sex or sexual contact with another person without that person’s consent.

Son düzenleme:
Köpeklere etkili olan bordumuydu kahvemiydi neydi insan öldürüyormuş o denenmiştir şans eseri yırtılmıştır Mecburuz napalım. Nasıl savunma yapacağız aduket bile işe yaramaz saldırı anında

Benim oğlan kocaman bir de, alıp kucağıma kaçırmam imkansız. :) Şemsiye denemiştim bir keresinde geri çekiliyorlar ama tekrar saldırıyorlar. Biber gazını bir kez kullandım ama işe yaradı.

Aynen ne güzel yazmışsınız.Bende yurtdışına ilk geldiğim yıllardı bir gün sigara almam gerekti akşam 11 falan.Neyse nasıl korkuyorum ama haftasonu birde .Evimle gideceğim yerin arası 10 dakika falan.Neyse karşından bir grup geliyor hafif te kafaları iyi belli oluyor ama ben nerdeyse ağlıcam korkudan hiç bisey demeden geçip gittiler yanımdan. Yani demek istediğim çıplak ta çıksan bakan olmuyor.Yok acil giyinmiş yok kapalı pek birşey ifade etmiyor kapalı giyinsende eğer düşüncesi kötüyse zaten bir şekilde belli ediyor

Çoğunluk azınlık yobazlar çomarlar ve aydınlar üslubun fenaa chery. Kimse tepki göstermiyo çünkü o yobaz gibi düşünüyolar biz azınlığız ühühü vs diyip dramatize etmeye gerek var mı? Neye göre kategorize ediyosun milleti; dil din ırk siyasi görüş?

Bikaç ay önce Maltepe minübüsünde kadının başından eşarbı çektiklerinde de etraftaki kimse tepki göstermedi, o kadın da biz azınlığız onlar çoğunluk ühühü derse kime inanıcaz? Kutuplaştırıcı söylemler kime yarar.. Bence milletçe yobaz olmaktan çok basiretsiziz asıl problem bu. Hiçbir kesim diğerine adil değil.

Son düzenleme:

Cok ciddi suc cunku birini taciz etmek, serseri gibi sokakta dolanan insan bir bizim ulkede gordum, her taraf erkek dolu resmen. Grup grup erkek dolaniyor sokaklarda isleri gucleri de mi yok anlamadim yani. Sokaklara salmislar sumuklu oglanlari kizlar iceride. Neredesin bilmiyorum, polis internet sitesine koyuyor fotograflarini ve adresi belli. Nerede oturuyorsan gidip bakabiliyorsun cevrende kimler taciz ve tecavuz suclusu diye. Biz de saliver gitsin, esyaya verilen zararda daha fazla ceza var resmen:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…