Yazlık elbiseler
Saks etnik desen elbise: Bu elbiseyi çok severek aldım. Geçen yaz 2 kere de giydim. Renk olarak canlı biraz iddialı olsa da duruşunu beğendim. Günlük iş ortamı için fazla ama düğün, davet gibi zamanlarda kullanılabilir. Kolları manşetli, boyu iyi.
Deri elbise: 2 sene önce deri merakım oldu, araya araya bir deri elbise buldum aldım. Ama iddialı geldi işte hiç giyemedim. Öylece dolabımı bekliyor. Tam hangi mevsimde giyilir emin değilim. Yaz harici giyilir sanırım. Bu elbiseye de 1 yıl vakit veriyorum 2 kere giyemezsem vedalaşacağım.
Siyah şık elbise: Dolabımda klasik şık bir siyah elbisem olsun diye düşünerek almıştım. Bu sene aldım, 1 kere özel bir günde giydim. Üstüne kırmızı şal ile kombin yaptım. İçime sindi. Abiye değil ama günlük de değil. Dolabımın demirbaşlarından biri.
Puane deri detaylı haki elbise: Bu elbiseyi 3 sene önce sezon sonu indirimi gibi az elbise kalan bir yeden almıştım. haki tonu ve deri yelek detayı hoşuma gitti, ama nedense hiç giymedim. Aslında doalbımı analiz ettikçe hep rengarenk ve bol desenli olduğunu görüyorum. Bu elbise onları dengeleyecek hem düz renk, haki renk hem de deri detayı farklı bir hava katıyor. Neden hiç giymedim bilmiyorum. Önümüzdeki 1 ay içinde bir kere kesin giyeceğim. Neden bu zamana kadar giymediğimi o zaman anlarım belki.
Krem zeminde-somon/yeşil soyut desenli yazlık elbise: Bu elbise öyle soft ve huzur verici ki kendimi görüyorum bu elbiseyi giyince. Üstüne tarçın rengi şal ile geçen yaz baya kullandım. Dolabımın demirbaşlarından. Kolları manşetli, boyu iyi.
Buz mavisi çiçekli yazlık elbise: Bu elbisenin de soft bir duruşu var. İndigo-gri şal veya lacivert eşarp ile kombin yapıp giydim. Dolabımın demirbaşlarından. Kolları manşetli, boyu iyi. Hatta boyu epey uzun olduğu için de siyah sandaletle de giydim, bu da artı puan oldu.
Pembe-kırmızı ebru desenli elbise: Astarlı, kullanışlı bir elbise. Fazla canlı renk ama yine de seviyorum. 2 haftada bir giymişimdir yazın. Dolabımda yola devam.
Siyah zeminde pembeli etnik desen elbise: Astarsız, kol manşeti de yok, modeli dümdüz olan bir elbise. Astarsız olmasını çok belli etmiyor, basit durmuyor. Deri kemer ve siyah şalla severek kullanıyorum. Dolabın demirbaş adaylarından.
Turuncu-hardal şık elbise: Rengi biraz canlı. İçi astarlı ve tok duruyor. işte de giyebiliyorum. Kolları manşetli, boyu iyi. Üstüne hardal şal ile kullanıyorum.
İndigo-hardal çizgili elbise: Bu listede en son alışveriş yapıp aldığım elbise. Modeli renk uyumunu beğendim. Üstüne hardal şal ile bir kere giydim. İndigo ile de kullanılabilir. Bir kere giymeme rağmen gözüme girdi, dolabın demirbaş adaylarından.
Saks-mavi-pembe-narçiçeği geometrik desen elbise: Krep kumaş, astarlı, kolu manşetli. Kemeri yok ama kendim herhangi bir kemerle kullanırsam daha şık durur. Geçen sene fiyatı uygun diye aldım. Renk uyumu ve geometrik desen hoşuma gitti. Hiç giymedim. Bu yaz 1-2 kere giyip şans vericem. Ama büyük ihtimalle elbiselerden adayı ilk terk edecek olan bu elbise. Bir sürü çok renkli elbisem var, en azından birini elemem lazım.
Açık yeşil-minik desenli kiloş inen elbise: Kumaşı kaliteli, rengi tatlı. 5-6 yıl önce almıştım. Son 3 yılda hiç giymedim, kiloş olmasının bunda rolü var bence. İşe gelirken giymek istemedi canım, elim öbür elbiselere gitti. Kolları manşetli, boyu iyi, hatta uzun oalbilir-sandaletle giyilebilir belki denemedim. Bu yaz tekrar şans vericem, mutlaka 1 kere giyip içinde kendimi nasıl hissediyorum bakmam lazım.
Yeşil zemin üstü mavi minik çiçekli astarsız elbise: Yeşil-mavi renk uyumunu çok sevdiğim için almıştım. Astarsız olması biraz kullanımı kısıtladı, bir de kol uçları lastikli. Ben manşetli kullanmayı daha şık buluyorum. İşe gelirken vs giymiyorum. Ama günlük giyimde, biri misafir geldiğinde veya yatılı misafirliğe gittiğim yerlerde evde giyiyorum. Üstüne indigo şal takıyorum. kollarımı yukarı kaldırınca boyu bir tık topuk üstüne çıkıyor maalesef.
Bej-camel zeminde tarçın geometrik desenli astarsız elbise: Bu elbiseyi de tamamen renklerini sevdiğim için alım. Soft bir duruşu var. Astarsız olması biraz kullanımı kısıtladı. Kolları manşetli. İşe gelirken vs giymiyorum. Ama günlük giyimde, biri misafir geldiğinde veya yatılı misafirliğe gittiğim yerlerde evde giyiyorum. Üstüne tarçın rengi şal takıyorum. Kollarımı yukarı kaldırınca boyu bir tık topuk üstüne çıkıyor maalesef.
Somon düz renk astarsız elbise: Hediye geldi. Evde misafir olduğunda vs giyilebilir. İşe giderken vs giymedim. Kolları manşetli boy uzunluğu iyi. Önü tamamen düğmeli, bazen namaz elbiselerim ortalıkta olmazsa namaz kıyafeti olarak da kullanabiliyorum.
Üç tane astarsız elbise fazla, bir tane olsa rahat yeter ama ilk ikisinin renk geçişlerini vs seviyorum desenleri için almıştım.
- Deri elbise (1 sene süre-2 giymezsen gidecek)
- Puane deri detaylı haki (1 ay içinde giyeceğim.)
- Açık yeşil kiloş (Yaz sonu testte)
- Saks–mavi–narçiçeği geometrik (1 kere giyip karar vereceğim.)
- Astarsız 3 elbise → yaz sonu testte