• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük Planlarım

Dijital kontrol ve ders korele işler zaten benim için: dijitale takıldığım için derse odaklanamıyorum, odaklanamadıkça da motivasyonum düşüyor, döngüye giriyorum. Önce dizimi izleyeyim sonra ders çalışırım diyorum, haz odaklı yaşıyorum, hazzı ertelemeyi öğrenmem lazım. Sonra da zihnim yorgun oluyor dersi çalışamıyorum, çalışamadıkça gözüme zor gibi geliyor, başına oturmam zorlaşıyor. Başına otursam yaptıkça "aa bu muymuş" diyeceğime eminim.

Bir sürü alışkanlık kitabı okudum, notlar aldım ama maalesef o kadarla kaldı, hayatıma entegre etmek konusunda başarılı olamıyorum. Onları gözden geçirip kendim için başa çıkma kartı hazırlayacağım ve her sabah işin başına geçince okuyacağım.

HAYATI KAÇIRMAK İSTEMİYORUM!
Bu günler bir daha geri gelmeyecek, yaptığımız şeyler elimizde kalacak.

Sağlıklı Beslenme
Bu yolculukta amacım kendimi kısıtlamak değil, bedenime hak ettiği değeri vermek.
Beyin sağlığım ve zindeliğim için sabahları yumurtayı ihmal etmeyecek, gün içi protein alımına özen göstereceğim.
Her gün içtiğim suyla hücrelerimi tazeleyeceğim.
Sıkı diyetlerin stresine girmek yerine, acıktığımda kendime nazikçe "şimdi değil, sonra" diyerek irademi yönetecek ve akşam yemeğinden sonra mutfağın kapısını kapatacağım.
40 yaş sonrası hareketin bir lüks değil, bedenime olan borcum olduğunu bilerek her gün o 10 dakikalık bölgesel egzersizi keyifle yapacağım.
Yavaşlayıp nefesime odaklandığım, yediklerimin tadına vardığım ve hareketin gücünü hissettiğim bu yeni düzende, her adımda daha hafif ve daha huzurlu bir versiyonuma dönüşüyorum.

Kendime Not: En İyi Versiyonuma Yolculuk​

Hayat fırtınasının dinmesini beklemek yerine yağmurda dans etmeyi seçtiğim bu yeni dönemde, değişim gücünün sadece kendi ellerimde olduğunu biliyorum.
2026'ı berrak bir zihinle karşılamak için sağlığımı sağlıklı beslenme ve bulmaca ile desteklerken, bedenimi de 40 yaş sonrası bir zorunluluk olan hareketle zinde tutacağım.
Hedeflerimi küçük parçalara bölerek, her alışkanlığı bir "çapa anına" bağlayacak ve ertelemenin sadece erteleme alışkanlığını beslediğini unutmadan harekete geçeceğim.
Beslenmede "şimdi değil sonra" diyerek irademi yönetecek, zayıf olmanın yemekten daha motive edici olduğu gerçeğine tutunacağım.
Ömrümü verimli geçirmek adına her hafta hedeflerimi gözden geçirirken, yemediklerim için değil sadece yediklerim için pişmanlık duyacağım dengeli bir yol izleyeceğim. Arada yavaşlayıp nefesime odaklanarak, anda kalmanın huzuruyla "en iyi versiyonuma" doğru her gün küçük ama kararlı adımlar atacağım.

Akademik Başarı ve Çalışma Disiplini​

Akademik hedeflerine ulaşmak için zamanı yönetmekten ziyade duygularını ve odaklanmanı yönetmen gerektiğini unutmamalısın. Bu süreçte şu stratejileri uygulayabilirsin:

• Odaklanma ve Dijital Detoks: Çalışmaya oturduğunda telefonunu başka bir odaya koyarak bildirimleri kapatmalı ve "blok zamanlar" yaratmalısın. İnternette hiçbir şeyin aslında 2 dakika sürmediğini bilerek planlanmış ekran sürelerine sadık kalmalısın.
  • Küçük ve Düzenli Adımlar: Büyük hedeflerini parçalara bölerek ilerlemelisin. Eylemsizliğin eylemsizliği getirdiğini unutmamalı, motivasyonun asıl işe başladıktan sonra geleceğini bilerek "sadece yap" (just do it) prensibini benimsemelisin.
  • Planlama ve Önceliklendirme: Her günün sonunda ertesi gün için en az 6 iş belirlemeli ve sabah uyandığında günün öncelikli ilk 3 maddesini seçmelisin. 15 dakikadan kısa süren işleri hemen hallederek "yüzeyel angaryalara" kota koymalısın.
  • Verimli Çalışma Teknikleri: 20 dakikalık kesintisiz çalışma seansları veya Pomodoro tekniği gibi yöntemlerle akıllıca çalışmalısın. Kitap okurken sadece okumakla kalmamalı, düşünerek okumalı ve gerekirse sesli çalışarak öğrendiklerini pekiştirmelisin.
  • Kişisel Yatırım: Hayatının pilot koltuğunda senin oturduğunu hatırla ve kendine yatırım yapmaktan vazgeçme. Unutma ki disiplinli olmanın zorluğu, pişmanlığın zorluğundan çok daha hafiftir.

Maneviyat ve Niyet​

Bu not, günlük işlerini ve ibadetlerini daha anlamlı kılmak için manevi hatırlatıcılar sunar:

• Niyetin Gücü: Her işe, hatta yemek yapmaya bile "Besmele" ile ve niyet ederek başla.
  • Dua: Nasip değilse dua etmeye bile üşenileceğini hatırla ve her zaman "Allah iyi insanlarla karşılaştırsın" diye dua et.
  • İbadet Farkındalığı: Gelecekte geri dönüp baktığında kılmadığın namazlar için "keşke" dememek için bugünden niyet et.

1. Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Prensiplerim​

Bu not, bedenine bir borç olarak gördüğün fiziksel sağlığını korumak için izleyeceğin adımları içerir:

• İrade Gücü: "Şimdi değil, sonra yerim" diyerek yeme dürtüsünü yönetmek.
  • Motivasyon: Zayıf ve zinde olmanın, yemekten daha büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu hatırla.
  • Beslenme Şartı: Beyin sağlığı için yumurtayı eksik etme ve bol su iç.
  • Pişmanlık Yönetimi: "Yemediklerin için değil, yediklerin için pişman ol" felsefesiyle hareket et.
  • Zihin Egzersizi: Zihnini aktif tutmak için düzenli bulmaca çöz.

2. Kişisel Gelişim ve 2025 Vizyonu​

Bu not, "en iyi versiyonuna" ulaşmak ve zihnini berraklaştırmak için stratejik bir yol haritasıdır:

• 2026 Teması: Berrak zihin yılı.
  • Eylem Planı: Kişisel hedeflerini üç aylık sürelere ayır ve bunları haftalık olarak gözden geçir.
  • Hedef Yönetimi: Büyük hedeflerini her zaman küçük davranışlara bölerek ilerle.
  • Alışkanlık İnşası: Yeni küçük alışkanlıklarını, halihazırda yaptığın bir rutine (çapa anı) bağla.
  • Erteleme Uyarısı: Ertelemenin sadece erteleme alışkanlığını beslediğini ve harekete geçmek için tek gücün kendin olduğunu unutma.

3. Hayat Felsefesi ve Farkındalık​

Bu not, yaşamın zorluklarına karşı duruşunu ve iç huzurunu koruma yöntemlerini özetler:

• Temel Felsefe: Hayat, fırtınanın geçmesini beklemek değil; yağmurda dans etmeyi öğrenmektir.
  • Anı Yaşamak: Rutinlerinin içine "anda kalma" egzersizleri ekle, yavaşla ve kendi bedenini/nefesini dinle.
  • Öncelikler: Hayattaki "tenis topların" (birincil önceliklerin) her zaman kendin ve çocukların olsun.
  • Gelecek Vizyonu: 5 yıl sonra olacağın insanın, bugün okuduğun kitaplar ve izlediğin videolarla şekillendiğini bil.

4. Fiziksel Aktivite ve Hareket​

Bu not, bedensel direncin için vazgeçilmez olan hareket disiplinini vurgular:

• Yaş ve Hareket: 40 yaşından sonra egzersiz yapmamanın bir lüks değil, bedensel bir ihtiyaç olduğunu kabul et.
  • Günlük Rutin: Her gün mutlaka bölgesel egzersizlerini tamamla.
  • Zindelik: Zinde bir yaşamın anahtarının egzersiz olduğunu unutma.

1. Öz Farkındalık ve İçsel Diyalog​

Bu notlar, kendi iç sesini tanıman ve duygularını yönetmen için stratejik adımlar içerir:

• Duygu Tanımlama: Yaşadığın duyguların adını koy ve bir "duygu sözlüğü" oluşturarak kendini daha iyi anla.
  • İç Ses Yönetimi: İçindeki eleştirici veya talepkar sesi gerçek sanma; o sesin ebeveynlerinin sesi olabileceğini fark et ve ondan uzaklaş.
  • Kendine Şefkat: Olumsuz bir olayda kendine tıpkı bir çocuğa şefkat gösterir gibi yaklaş ve içindeki o "yetişkin çocuğu" sakinleştir.
  • Kendi Hikayen: Kendi hikayeni anlatmayı öğren ve hayatının pilot koltuğunda senin oturduğunu hatırla.

2. İletişim Becerileri ve Sosyal İlişkiler​

Başkalarıyla kurduğun bağlarda dengeyi ve nezaketi koruman için bu prensipleri takip edebilirsin:

• Az ve Öz Konuşma: Gereksiz çok kelime sarf etmekten ve "konuşma ishalinden" kaçın; şikayet etmeyi ve dedikoduyu bırak.
  • Sınır Koyma: Her şeye yetmek zorunda olmadığını ve her yerde herkese "kuş kondurmak" (mükemmel olmak) zorunda olmadığını kabul et.
  • Dürüstlük ve Netlik: Kendini ifade etme pratiği yap, konuşma tuzaklarından kaçın ve ilişkilerinde her şeyi açıkça konuşmayı bir aile kuralı haline getir.
  • Özür ve Onay: Çok fazla özür dilemekten ve sürekli başkalarının onayını aramaktan vazgeç.

3. Hayat Öncelikleri ve Sorumluluklar​

Enerjini nereye harcayacağın konusunda netleşmen için notlarındaki şu noktalar kritiktir:

• Tenis Topları Metodu: Senin için en öncelikli olan "tenis topların" her zaman kendin ve çocuklarınla ilgili meseleler olsun.
  • Değişim Alanı: Bu dünyada değiştirebileceğin tek kişinin kendin olduğunu bil ve sadece buna odaklan.
  • Kaliteli Zaman: Gelecekte özlemini duyacağın kadar kaliteli zaman geçir ve sevdiklerine "iyi insan" olduğunu ispatlamaya çalışmak yerine sadece iyi ol.

4. Kabullenme ve Esneklik​

Zihinsel berraklığını korumak için hayata karşı esnek bir duruş sergileyebilirsin:

• Farklılıkları Kabul Et: İnsanların sana nasıl davrandığının onlarla ilgili olduğunu bil ve değiştiremediğin şeyleri kabul etmeyi öğren.
  • Yavaşla: Rutinlerin içinde yavaşla, nefesine odaklan ve bugünün şükürlerini düşün.
  • Kaygı ve Endişe: Bir miktar endişenin seni uyanık tutacağını bil ama bir düşünceyi 50 dakikadan fazla düşünmenin kaygı bozukluğu yaratabileceğini unutma.

1. Akademik Hayat: "Derin Çalışma (Deep Work)" Modu​

Notlarında bahsettiğin "eylemsizlik eylemsizliği getirir" riskini kırmak için:

• Sabahın İlk 90 Dakikası: En zor işi (büyük kurbağayı) bu saatte ye. Henüz kimse uyanmamışken veya zihnin en berrak halindeyken akademik okuma/yazma işini aradan çıkar.
  • 30 Dakika Kuralı: İşe oturunca sadece 30 dakika odaklanma sözü ver. 30 dakika bittiğinde, notlarında yazdığın gibi "başlayınca motivasyon gelir" etkisini göreceksin.
  • Akşam Planı: Yarın yapılacak "En Önemli 6 İş" listeni yapmadan uyuma. Sabah kalktığında hangisinin "tenis topun" (yani vazgeçilmezin) olduğunu bilerek uyan.

2. Sağlıklı Beslenme: "Bedenime Yatırım" Rutini​

Kilo verme hedefini notlarındaki felsefelerle somutlaştıralım:

• Yumurta & Su Protokolü: Kahvaltıda yumurtayı "beyin yakıtı" olarak gör. Günde 2.5 litre su içmeyi, her bardak başında bir "şükür" veya "niyet" ile (Besmele çekerek) maneviyata bağla.
  • Acil Durum Freni: Canın tatlı veya unlu bir şey istediğinde, elindeki notu hatırla: "Şimdi değil sonra." O "sonra" hiç gelmeyecek, çünkü o anki yeme dürtüsü geçici ama aynadaki görüntü kalıcıdır.
  • Akşam Sınırı: Saat 19:00'dan (veya en son ana öğünden) sonra mutfak kapısına "Bu alan kapalıdır" tabelası varmış gibi davran. Sadece bitki çayı veya su iç.

3. Dijital Detoks ve Farkındalık​

"İnternette hiçbir şey 2 dakika sürmez" uyarını ciddiye alalım:

• Telefon Kutusu: Çalışma odana girmeden önce telefonunu koridordaki bir kutuya veya çekmeceye bırak. Yanında sadece saatin olsun.
  • Shorts/Reels Yasağı: Beynini "hızlı dopaminle" (kısa videolarla) uyuşturma. Notlarında yazdığın gibi; bu videolar odaklanma süreni kısaltıyor. Onun yerine bulmaca çözerek beynini aktif tut.
  • Yavaşlama Çapası: Her saat başı sadece 1 dakika dur. Gözlerini kapat, derin bir nefes al ve içindeki o "eleştirel sese" (notlarındaki ebeveyn sesine) şunu de: "Ben şu an elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve bu yeterli."

1. Akademik Hayat: "Derin Çalışma (Deep Work)" Modu​

Notlarında bahsettiğin "eylemsizlik eylemsizliği getirir" riskini kırmak için:

• Sabahın İlk 90 Dakikası: En zor işi (büyük kurbağayı) bu saatte ye. Henüz kimse uyanmamışken veya zihnin en berrak halindeyken akademik okuma/yazma işini aradan çıkar.
  • 30 Dakika Kuralı: İşe oturunca sadece 30 dakika odaklanma sözü ver. 30 dakika bittiğinde, notlarında yazdığın gibi "başlayınca motivasyon gelir" etkisini göreceksin.
  • Akşam Planı: Yarın yapılacak "En Önemli 6 İş" listeni yapmadan uyuma. Sabah kalktığında hangisinin "tenis topun" (yani vazgeçilmezin) olduğunu bilerek uyan.

2. Sağlıklı Beslenme: "Bedenime Yatırım" Rutini​

Kilo verme hedefini notlarındaki felsefelerle somutlaştıralım:

• Yumurta & Su Protokolü: Kahvaltıda yumurtayı "beyin yakıtı" olarak gör. Günde 2.5 litre su içmeyi, her bardak başında bir "şükür" veya "niyet" ile (Besmele çekerek) maneviyata bağla.
  • Acil Durum Freni: Canın tatlı veya unlu bir şey istediğinde, elindeki notu hatırla: "Şimdi değil sonra." O "sonra" hiç gelmeyecek, çünkü o anki yeme dürtüsü geçici ama aynadaki görüntü kalıcıdır.
  • Akşam Sınırı: Saat 19:00'dan (veya en son ana öğünden) sonra mutfak kapısına "Bu alan kapalıdır" tabelası varmış gibi davran. Sadece bitki çayı veya su iç.

3. Dijital Detoks ve Farkındalık​

"İnternette hiçbir şey 2 dakika sürmez" uyarını ciddiye alalım:

• Telefon Kutusu: Çalışma odana girmeden önce telefonunu koridordaki bir kutuya veya çekmeceye bırak. Yanında sadece saatin olsun.
  • Shorts/Reels Yasağı: Beynini "hızlı dopaminle" (kısa videolarla) uyuşturma. Notlarında yazdığın gibi; bu videolar odaklanma süreni kısaltıyor. Onun yerine bulmaca çözerek beynini aktif tut.
  • Yavaşlama Çapası: Her saat başı sadece 1 dakika dur. Gözlerini kapat, derin bir nefes al ve içindeki o "eleştirel sese" (notlarındaki ebeveyn sesine) şunu de: "Ben şu an elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve bu yeterli."
bu haftaki odaklarım

HAFTALIK KONTROL LİSTESİ (Tek Sayfa)

1️⃣ Akademik Hayat

☐ Bugün 1 büyük kurbağa belirledim mi?
☐ En az 30 dk tek işe odaklandım mı?
☐ Bu hafta makaleler için somut bir adım attım mı? (yazı, analiz, okuma, not)
☐ Önemsiz–acil olmayan işleri öğleden sonraya bıraktım mı?
☐ Stresle değil ritimle çalıştım mı?

2️⃣ Sağlıklı Beslenme

☐ Akşam yemeğinden sonra atıştırmadım
☐ Şeker ve unu bilinçli azalttım
☐ Yavaş yedim, iyi çiğnedim
2 yürüyüş tamamlandı mı?
☐ Egzersiz programı için başlangıç yapıldı mı?
☐ Bedenime “süreç” gözüyle baktım mı? (tartıyı abartmadan)

3️⃣ Dijital Detoks

☐ Gün içinde telefonsuz blok zaman oluşturdum mu?
☐ Akşam: az telefon – çok kitap
☐ Instagram’a sadece araştırma için girdim mi?
☐ Shorts / boş dizi izlemedim
☐ Alışverişte “hemen almak” yerine not aldım

📝 Haftanın Tek Cümlesi

“Bu hafta beni ileri taşıyan tek şey neydi?

(Zaman tut: 10 dk. Uzatma. Dürüst ol.)

1. Gerçeklik

• Bu hafta gerçekten hangi alanlara hizmet ettim?
  • En çok enerjimi ne aldı / ne verdi?

2. Akademik Hayat

• Büyük kurbağayı çoğunlukla sabah mı yedim?
  • Takıldığım yer bilgi mi, duygu mu, erteleme mi?

3. Beden & Beslenme

• Bedenim bu hafta bana ne söyledi?
  • Akşam yemekten sonra zorlandığım anlar olduysa neden?

4. Dijital

• Telefona en çok hangi duyguyla gittim? (yorgunluk, kaçış, merak)
  • Dijitalde kısınca yerine ne koydum?

5. Ayarlama (en kritik kısım)

• Önümüzdeki hafta neyi %10 daha kolay yapabilirim?
  • Ne aynı kalsın, ne küçülsün?

6. Niyet

• Önümüzdeki hafta için tek cümlelik niyetim ne?

yapay zeka sağolsun bana haftalık kontrol listesi de çıkardı

Şubat ayı odak: Giyim

Böl-parçala-yut şeklinde gideceğim. Kategorilere ayırdım. Her gün bunlardan birazı üstüne düşünüp kararlar vereceğim. Elemeler yapılacak, Zaten giymediklerim dolaptan çıkacak. Kombin fikirleri edinmiş olacağım. Terzi-tadilat işi olanlar ayrışmış olacak.

pantolonikili takımetekelbisekısa üsttunikyelekblazer-hırkabaşörtü-bone-iğneaksesurtakıçantaayakkabıiç çamaşırçorapev kıyafetidış giyim

İKİLİ TAKIMLAR
Yatılı misafirliklerde, uzun yollarda genelde ikili takım tercih ediyorum. İkili takımlarım gereğinden fazla bence.

Bej ve siyah şık takımı yaz başı aldım ve hiç giymedim. Bejin üstü blazer şeklinde altı bol paça, paça boyu uzun terziye gidip yaptırmam lazım.
Siyah takımın yer yer saten yerleri var, günlük kullanım için fazla, etrafımda da çok özel gün olmadığı için giyemedim. Onu alma sebebim "Böyle siyah ve şık takım her zaman bulamıyorum, zamansız bir takım, dolabımda bulunsun" idi.
Mavi (indigo) takımın altı bor paça şeklinde, üstü blazer-gömlek arası. onu iş hayatımda severek kullanıyorum. Kumaşını ve modelini beğeniyorum. Dolabımın demirbaşları arasında yerini aldı:)
Haki takımı da yaz başı çok beğenerek aldım, yaz boyu çok giydim. Tek dezavantajı ütü istiyor. Dolabımın 2. demirbaşı oldu:)

Lacivert eşofman takımı yıllar önce hediye olarak geldi, normalde çok tarzım değil kullanmasam da kış-sonbaharda pazara, parka vs gierken giyiyorum.
Lacivert scuba takımı yeni aldım. Bu biraz fazlalık gibi görünüyor aslında ama giydikçe göreceğiz. Diğer ikili takımlarımın aksine saks detayları olan, düz renk olmayan tek ikili takım. Kış dönemi için de şık görünen bir takımım olsun istedim.
Kına yeşili takımın da modelini ve rengini çok severek almıştım. Orta kullanabildim. Yaz için biraz kalın kalıyor, o kullanımımı kısıtladı. Bu dönemlerde eve misafir geldiğinde rahat oluyor.

Yeşil yazlık takım bu kategori için adadan gidecek ilk isim. Zümrüt yeşili gibi rengi, severek almıştım ama kemer detaylarını beğenmedim. Etraf kalabalık biri gitse dedim, tüm gözler ona çevrildi:)
Buz mavisi ve kiremit yazlık takımı da çok çok kullandım, hakkını verdi ikisi de. Yaz için kullanıma uygunlar, ütü istemiyorlar, yazın renklilik ihtiyacımı karşılıyorlar. Piknikte, uzun yolda, yatılı misafirlikte vs her yerde kullandım. İki tane olması iyi oldu dönüşümlü giydim, kirlendiklerinde.
Kiremit olandan artık sıkıldım, modeli dümdüz gelmeye başladı, ama yeşili de adadan gönderirsem tek buz mavisi kalacak yazlık olarak ütü istemeyen takım, yanına yenisini almak isteyebilirim, yenisini almamak için kiremiti tutuyorum:)

Hakkını verenler:
1-İndigo ikili şık takım
2-Haki ikili takım
3-Buz mavisi ikili takım

Sınırda olanlar:
1-Lacivert eşofman takımı
2-Kına yeşili takım
3-Kiremit ikili takım

Adadan gidecekler:
1-Zümrüt yeşili ikili yazlık takım

ilk kazanmak istediğim alışkanlıklar: kitap okuma ve sağlıklı beslenme
günde 30sy kitap ve bir hafta paketli gıda yememe hedefi koyuyorum kendime
Bende bebeğime TV izletmemeye devam edeceğim kimsenin boş laflarına aldırmayacağım

Yazlık elbiseler
Saks etnik desen elbise: Bu elbiseyi çok severek aldım. Geçen yaz 2 kere de giydim. Renk olarak canlı biraz iddialı olsa da duruşunu beğendim. Günlük iş ortamı için fazla ama düğün, davet gibi zamanlarda kullanılabilir. Kolları manşetli, boyu iyi.

Deri elbise: 2 sene önce deri merakım oldu, araya araya bir deri elbise buldum aldım. Ama iddialı geldi işte hiç giyemedim. Öylece dolabımı bekliyor. Tam hangi mevsimde giyilir emin değilim. Yaz harici giyilir sanırım. Bu elbiseye de 1 yıl vakit veriyorum 2 kere giyemezsem vedalaşacağım.

Siyah şık elbise: Dolabımda klasik şık bir siyah elbisem olsun diye düşünerek almıştım. Bu sene aldım, 1 kere özel bir günde giydim. Üstüne kırmızı şal ile kombin yaptım. İçime sindi. Abiye değil ama günlük de değil. Dolabımın demirbaşlarından biri.

Puane deri detaylı haki elbise: Bu elbiseyi 3 sene önce sezon sonu indirimi gibi az elbise kalan bir yeden almıştım. haki tonu ve deri yelek detayı hoşuma gitti, ama nedense hiç giymedim. Aslında doalbımı analiz ettikçe hep rengarenk ve bol desenli olduğunu görüyorum. Bu elbise onları dengeleyecek hem düz renk, haki renk hem de deri detayı farklı bir hava katıyor. Neden hiç giymedim bilmiyorum. Önümüzdeki 1 ay içinde bir kere kesin giyeceğim. Neden bu zamana kadar giymediğimi o zaman anlarım belki.

Krem zeminde-somon/yeşil soyut desenli yazlık elbise: Bu elbise öyle soft ve huzur verici ki kendimi görüyorum bu elbiseyi giyince. Üstüne tarçın rengi şal ile geçen yaz baya kullandım. Dolabımın demirbaşlarından. Kolları manşetli, boyu iyi.

Buz mavisi çiçekli yazlık elbise: Bu elbisenin de soft bir duruşu var. İndigo-gri şal veya lacivert eşarp ile kombin yapıp giydim. Dolabımın demirbaşlarından. Kolları manşetli, boyu iyi. Hatta boyu epey uzun olduğu için de siyah sandaletle de giydim, bu da artı puan oldu.

Pembe-kırmızı ebru desenli elbise: Astarlı, kullanışlı bir elbise. Fazla canlı renk ama yine de seviyorum. 2 haftada bir giymişimdir yazın. Dolabımda yola devam.

Siyah zeminde pembeli etnik desen elbise: Astarsız, kol manşeti de yok, modeli dümdüz olan bir elbise. Astarsız olmasını çok belli etmiyor, basit durmuyor. Deri kemer ve siyah şalla severek kullanıyorum. Dolabın demirbaş adaylarından.

Turuncu-hardal şık elbise: Rengi biraz canlı. İçi astarlı ve tok duruyor. işte de giyebiliyorum. Kolları manşetli, boyu iyi. Üstüne hardal şal ile kullanıyorum.

İndigo-hardal çizgili elbise: Bu listede en son alışveriş yapıp aldığım elbise. Modeli renk uyumunu beğendim. Üstüne hardal şal ile bir kere giydim. İndigo ile de kullanılabilir. Bir kere giymeme rağmen gözüme girdi, dolabın demirbaş adaylarından.

Saks-mavi-pembe-narçiçeği geometrik desen elbise: Krep kumaş, astarlı, kolu manşetli. Kemeri yok ama kendim herhangi bir kemerle kullanırsam daha şık durur. Geçen sene fiyatı uygun diye aldım. Renk uyumu ve geometrik desen hoşuma gitti. Hiç giymedim. Bu yaz 1-2 kere giyip şans vericem. Ama büyük ihtimalle elbiselerden adayı ilk terk edecek olan bu elbise. Bir sürü çok renkli elbisem var, en azından birini elemem lazım.

Açık yeşil-minik desenli kiloş inen elbise: Kumaşı kaliteli, rengi tatlı. 5-6 yıl önce almıştım. Son 3 yılda hiç giymedim, kiloş olmasının bunda rolü var bence. İşe gelirken giymek istemedi canım, elim öbür elbiselere gitti. Kolları manşetli, boyu iyi, hatta uzun oalbilir-sandaletle giyilebilir belki denemedim. Bu yaz tekrar şans vericem, mutlaka 1 kere giyip içinde kendimi nasıl hissediyorum bakmam lazım.

Yeşil zemin üstü mavi minik çiçekli astarsız elbise: Yeşil-mavi renk uyumunu çok sevdiğim için almıştım. Astarsız olması biraz kullanımı kısıtladı, bir de kol uçları lastikli. Ben manşetli kullanmayı daha şık buluyorum. İşe gelirken vs giymiyorum. Ama günlük giyimde, biri misafir geldiğinde veya yatılı misafirliğe gittiğim yerlerde evde giyiyorum. Üstüne indigo şal takıyorum. kollarımı yukarı kaldırınca boyu bir tık topuk üstüne çıkıyor maalesef.

Bej-camel zeminde tarçın geometrik desenli astarsız elbise: Bu elbiseyi de tamamen renklerini sevdiğim için alım. Soft bir duruşu var. Astarsız olması biraz kullanımı kısıtladı. Kolları manşetli. İşe gelirken vs giymiyorum. Ama günlük giyimde, biri misafir geldiğinde veya yatılı misafirliğe gittiğim yerlerde evde giyiyorum. Üstüne tarçın rengi şal takıyorum. Kollarımı yukarı kaldırınca boyu bir tık topuk üstüne çıkıyor maalesef.

Somon düz renk astarsız elbise: Hediye geldi. Evde misafir olduğunda vs giyilebilir. İşe giderken vs giymedim. Kolları manşetli boy uzunluğu iyi. Önü tamamen düğmeli, bazen namaz elbiselerim ortalıkta olmazsa namaz kıyafeti olarak da kullanabiliyorum.

Üç tane astarsız elbise fazla, bir tane olsa rahat yeter ama ilk ikisinin renk geçişlerini vs seviyorum desenleri için almıştım.

• Deri elbise (1 sene süre-2 giymezsen gidecek)
  • Puane deri detaylı haki (1 ay içinde giyeceğim.)
  • Açık yeşil kiloş (Yaz sonu testte)
  • Saks–mavi–narçiçeği geometrik (1 kere giyip karar vereceğim.)
  • Astarsız 3 elbise → yaz sonu testte

Yazlık Etekler
1-Kiremit rengi ve tonları olan geometrik desen etek
Bu eteği çok seviyorum. Üstüne kiremit rengi gömlek, siyah krep yelek ve Tarçın rengi şalla kombin yapıyorum. Bu dolabımda kalacak.
2-İndigo pileli etek: Bu eteği de iki sene önce hiç pileli eteğim yok, bir tane olsun derken almıştım. İçine kısa kol buz mavisi gömlek ve üstüne beyaz blazer ile kombin yapmıştım. Aldığım yaz giydim ama geçen yaz hiç giymedim. Geçen yaz genelde bol paça pantolon+sandalet kombinleri daha rahat geldi. Etek elbise giydiğimde sandaletle sevmiyorum, ayakkabı ve ince çorap da terletiyor diye biraz daha konforuma baktım. Güzel bir etek şans verilebilir.

Kışlık-Mevsimlik Etekler
1-Bej deri etek: Aslında bu eteğin tam mevsimini bilmiyorum. Bej az topuklu bir ayakkabım var, onunla ve içine kolsuz bej üst ve saks rengi blazerle kombin yapmayı düşünmüştüm. Ama elim topuklu ayakkabıya gitmedi, kendimi o kadar enerjik hissedemedim. O yüzden hiç giymedim. İnşallah giyince severim:) Hatta pinterestte gezerken bu tarz blazer içine boyun şal detayları gördüm hoşuma gitti, eşarplarımı bu şekilde kullanabilirim inşallah (mesela lacivertli bir eşarp).
2-Bordo deri midi etek: Bunu üstüne soluk mürdüm çizgili gömlek ve beyaz tüylü hırka ile kombin düşünmüştüm. veya yılan derisi desenli bordo blazerim var (tek bu etek için alındı). Geçen kış giydiğimde bej hırkayı daha çok sevdim sanırım. Bu kış hiç giymedim. Siyah bot ile giymiştim. Kötü değil, biraz şans verilebilir.
3-Lacivert askılı kadife uzun etek: Bunu da 6 yıl önce almıştım. Aslında çok şık buldum ve sevdim. İçine bej kazak ve siyah bot ile kombin yaptım. Ama 3 senedir giymedim. Nedenini bilmiyorum. Dolabımın üst rafında geride katlanmış olarak duruyor. Aşağı raflara alıyorum bu kış bir kez giyip şans vereceğim. Duruma göre gidebilir.

Kışlık Elbiseler
1-Haki uzun karpuz kol elbise: Aslında alırken rengini ve modelini sevmiştim. prenses etek,kiloş iniyor. 8 yıl önce almıştım. Bu elbiseyle vedalaşıyorum. Son 3 senedir giymedim, dolapta bir sürü eşya varken de elim buna gitmez. Elveda.
2-Mango midi ince elbise-: Bu elbise 3 sene önce diğer midi elbiselerden önce aldığım bir elbiseydi, sonra diğer elbiseleri alınca bu elbise gözümden düştü. Kumaşı çok ince, hoşuma gitmiyor, tercih etmiyorum. Vedalaşıyorum.
3-Siyah-kahve leopar desenli elbise: Bu elbiseyi çok seviyorum 2 haftada bir mutlaka giyerim. Taba çizmelerim ve siyah şal ile kombinliyorum. Dolabımın demirbaşlarından.
4-Lacivert şifon etnik desen midi elbise: Kollarında astar yok, o yüzden içinde de camel renk olduğu için camel renk triko hırka ile kombin yapıyorum. Üstüne de ruh halime göre indigo veya hardal şal takıyorum. Şifon ve etnik desen biraz demode gibi görünse de ayda bir mutlaka giyerim. Taba çizmelerimle kullanıyorum.
5-Lacivert geometrik desen midi elbise: Astarsız bir elbise tek başına basit duracağı için lacivert blazer ile kombinleyip kullanıyorum. Üstüne de indigo şalımı takıyorum. Desenin içinde kahve tonları da var, taba çizmelerim ile kombin yapıyorum. Bu kombin içime sindi aslında seviyorum ama iki tane lacivert midi elbise olunca tekrara mı düşmüş oluyorum acaba diye tereddütteyim. Diğer elbiseyi önce aldığımdan mıdır yoksa etnik desen sevdamdan mıdır bilmem ikisi arasında tercih yapsam şifon elbisemi tercih ederim.

Siyah uzun jile: Bu jilemi çok seviyorum. Genelde hardal tonları olan etnik desen gömleğim (önü flarlı) ve siyah şal ile kombin yapıyorum. Dört mevsim giyilebilecek bir ürün. Dolabımın demirbaşlarından.

Yeşil kısa kol tulum: Hiç tulumum yok yaa diyerek heves edip aldığım bir ürüm. Tatlı pastel bir yeşil tonu. Kaliteli bir markanın ürünü şans verilebilir. Ekru blazer ile kombin de yaptım aslında ama pek ortam olmadı giymeye, iş yerinde giymek için iddialı mı olur diye emin olamadım (tulumu aldıktan sonra aldım bu blazeri sırf tulum için:).

Şu An En Riskli 4 Parça​

1. Bej deri etek ( 6 ay süre- 1 kez giyilecek)
  2. Lacivert askılı kadife etek ( Bir ay içinde denenecek)
  3. Lacivert geometrik midi-şimdilik kalacak
  4. Yeşil tulum (1 sene süre)

Bunlar “aktif değil ama umut edilen” grup.

Bej blazeri illa başka şeyle kombinleyebilirim de bordo yılan derisi desenli blazeri kombinlemek zor.

Kot pantolonlarımın hepsini severek giyiyorum. Mavilerden biri olmasa da olurmuş ama o dönem indirimdeydi ve sevdiğim modeli bulmak her dönem kolay olmuyor stok gibi dursun diye almıştım. Siyah ve bej de zaten en en sık giydiklerim:)

Kumaş pantolonlarım biraz fazla.
En sık tercih ettiklerim bejler ve siyah bol paça.
Lacivert boru paça ve mavi veya lacivert bol paçadan biri olmasa da olurmuş. Lacivert boru paça hediye geldi, değişim imkanım olmadı o yüzden dolabımda. Mavi ve lacivert bol paça da yıllardır dolabımda olup kullanmadığım ürünlerdi. Son iki yıldır bol paça giymeyi sevmemle birlikte kendilerini gösterme imkanı buldular. Mavinin kumaşı daha kaliteli, lacivert olmasa da olur o yüzden. Kıyamıyorum şimdilik ama adadan ikinci gidecek ikili lacivertler olacak:)
Bej boru paça pantolonumu çok kullandım geçen yaz, lastikli keten bir pantolondu, lastiği deforme olmuş. O da adadan ilk gidecek:) Bej boru paçayı çok kullanmamama rağmen şimdilik yenisini almayı düşünmüyorum. Onun yerine muadili bej bol paça giymeyi düşünüyorum.
Beyaz boru paça pantolonumu zamanında çok kullandım, kumaşını, modelini çok beğenerek almıştım. Gebelik ve emzirme döneminde kilo almamla birlikte beli olmadı bana, geçen yaz da beji giymekten aklıma gelmedi. Yaz başı deneyeceğim, inşallah olur da giyebilirim:)

Hakkını verenler:
1-siyah jean
2-bej jean
3-siyah bol paça
4-bej bol paça

Sınırda kullanım olanlar:
1-lacivert boru paça
2-lacivert bol paça
3-beyaz boru paça
4-gri jean

Adadan gidecekler:
1-bej boru paça

Kısa Üstler
Kolsuz içlik görevi görenler
1-Beyaz kolsuz, diz hizasında:
Krep, gömlek yaka, atleti belli ediyor gösteriyor, içine kolsuz beyaz badi giymem gerekiyor. Ütü istiyor. Uzun blazerlerimin içine giyiyorum. Altına da siyah jean ile kombin yapıyorum.
2-Bej kolsuz bisiklet yaka: Atleti belli etmiyor, kayık yaka gibi. Siyah bol paça ve saks blazer ile kombin yapıyorum. Siyah bol paçaya kemer de alsam daha şık durur. Ekru kolsuz saks blazerden uzun o yüzden bunu saks blazerden sonra aldım. boyun kısmına eşarptan fular denemek istiyorum. Dolabın demirbaşı.
3-Açık mavi kısa kol: Tam gömlek tipinde, kumaşı çok ince iç belli ediyor. İndigo eteğin üstüne almıştım. Üstüne de beyaz astarlı blazer giyiyorum. Saks blazerin içine de olabilir ama denemedim.
4-Pudra kolsuz krep: Boyun fular detaylı, göbeği kapatan ön detayı da var. Siyah bol paça ile giydim. Kemer yerini de kapattığı için kemere ihtiyaç olmadı. Detyalarını sevdiğim için dolapta tutuyorum. Bej varken bu olmasa da olur mu, bir taneden bir şey olmaz mı kararsızım:)
5-Siyah kolsuz, diz hizasında: Krep, bisikler yaka. Bu indirimde diye almıştım, butik üsürün. Siyah jena üstüne bunu giyip pudra blazer ile giymiştim. İç göstermiyor. Boyu uzun olduğu için uzun blazerlerle oluyor. Uzun blazerle de beyaz da olur bu olmasa da olur mu, Farklı bir hava mı katıyor emin değilim.

Şimdilik eleme yapamadım.
Dolabın demirbaşı:
1-Bej kolsuz

Belki zaman içinde gidebilir:
1-Beyaz kolsuz diz hizasında
2-siyah kolsuz diz hizasında

Back
X