Gunluk rutininiz nasil?

Haftaiçi
7.30 da başlayan çoğu zaman gece 10-12 yatmam ile biten yorucu ve tempolu bir rutin.
Ev-ofis-okul arası bir üçken diyebiliriz
Haftanın 3günü sporum var onun haricinde spora gitmediğim günler 1 saat yürüyüş yapiyorum onun dışında ya çalışmakla yada çocukların peşinde koşmakla geçiyor.
Bu şekilde memnunum ama, sıkılmaya vaktim kalmıyor.
Boş kaldığım veya uykum olmadığı zamanlar ya burda takılıyorum yada kitap okuyorum. TV ile çok fazla aram yok, dizi izlerken çoğunlukla uykum geliyor, sonuna kadar izleyemiyorum.
Haftasonu daha farklı tabii
Daha çok dışarda arkadaşlar ile görüşmeli, gezmeli,
çocukları eğlendirmeli aktiviteler ile geçiyor...

Son düzenleme:
5 de poffy nin miyavlamasiyla uyaniyorum
Mama kabını dolduruyorum bir iki sinirleniyorum bozuk plak gibi miyavliyor kendisi biraz ergen :)
Sonra 7 de dışarı kesimi çıkarıyorum içeriye girip 8 e kadar eşimin 10 dk da bir çalan alarmiyla sinir krizleri geçiriyorum
8.30 gibi gidiyor bende uyuyorum
11 12 gibi kalkiyorum canım isterse kahvaltı yapıyorum
Sonra tv izliyorum biraz gene canım isterse temizlik yapıyorum
Kitap oluyorum örgü örüyorum
Aksama doğru yemek hazırlıyorum yalnızlıktan ve amacsizliktan oturup biraz Ağlıyorum
Yemek yeniyor kahve iciliyor biraz geziyoruz poffyle oynuyorum derken gece oluyor
Sonra ki gün aynı devam
Kursu falan aksattim normalde hafızlik kursuna gidiyorum ona basliyacagim :) ozaman daha farklı bir rutinim var

Sadece akşamları bakıyorsun sanırım bebeginize çok rahat bir hayat bana göre

Benim sabah kalk
Çocuklara kahvaltı
Onlardan önce ise git
Çalış gel
Evde ne varsa ye
Spor düş
Ailece vakit geçir
Yatis

Sıkılmaya vakit bulamıyorum sabah kahvaltı okul sonra eve gel evi topla yemek yap ders çalış günlük aynı yani bazen bunalsam da hoşuma gidiyor kosusturmaca

sabah kalkıyorum hazırlanıyoruz eşimi servise bırakıp anneme geçiyorum 45 dk oturuyorum işe geçiyorum 10 saat boyunca hiç bir iş yapmadan oturuyorum akşam eve gidiyorum yemek yiyemiyorum hop uykudayım
Bahar depresyonuna girmiş olmayın devamlı uyumakta iyi değil

Bende çocuk yok.
Hafta ici
Sabah 5de kalkış, evi topluyorum, duş, kahvaltı vs.
Ofis
Spor
Akşam 9 gibi evde oluyorum
Hafif bir akşam yemeği
Sonra eşimle sohbet vs

Hafta sonu
Sabah 7de kalkış evi topluyorum temizliyorum, sonra atıyorum kendimi dişarlara
Yaz kış aktif bir hayatım vardır. Almanyada yaşadığım için yaz aylarını beklersem ev kuşu olurum.

Benim çözümüm: ev işlerini anında yapmak, akşamları ağır yemek işine girişmemek ve hazırlıklı olmak... Mesela yumurtayı ve ofise götüreceğim yemeği akşamdan hazirlarim.

Bu rutininizin bile ne büyük nimet olduğunu başınıza kötü bir şey gelmeden anlamazsınız zaten..
Bence bir kaç milyon insandan daha iyi bir hayatınız var. Bilin istedim..

Şu an düğün hazırlıklarından dolayı rutinim yok ve bu beni rahatsız ediyor. Bir an önce evimi kursamda eşimle rutinlerimi oluştursam diyorum

Uyanış kahvaltı spor eve geliş ( yani inş. ) yemek hazırla ye çay kahve tv netflix kapanış ben çalışmiyorum ve izmire bahar geldi genelde dışarlardayım

Sabah 5 kalkış.
Bebişi babasına kitleyi mutfağa dalıyorum.
Iviri zivirlari toparlıyorum ve yıkanmış bulaşıkları yerleştiriyor bu arada ocağa bir su koyuyorum 4 tane de yumurta... Şu kaynayinca kahvemi yapıyırum. Kahvemi içer iken evde yerlerde sağda solda olan ıvır zivirlari toparlıyorum. Yumurtalar yaşlanıyor o sıra. Eşime kahvaltı hazırlıyorum 2 yumurta biraz bal biraz peynir bolca zeytin varsa yapılmış börek poğaça yoksa iki dilim ekmek koyuyorum kahvaltı kabına. Meyvesini kuru yemişini koyuyorum termosa da bitki çayı demleyip poşetine koyuyorum. Mutfak kapısının koluna asıyorum.
Oldu mu saat 6 30.
Bizim oğlanın mamasını yapıp yatağa.
1 saat uyuyoruz.
Kalkınca oğlanın ek gıdasını yap yedir o arada 2 yumurtayı ağzıma tepiyotum.
Oğlanı oynat.
Saat 9.30.
Hop yatağa oğlanı uyut.
30 dk kahve çikolata keyfi.
Oğlanın yanına uzan uyanmadın diye.
Saat oldu 10.30.
Evi süpür oğlanı besle beziydi oyunuydu
Saat 12.30 uyku vakti.
30 dk öğle yemeği ye.
Çocuğun yanına uzan.
Saat 2 de oğlan kalkar.
Akşam yemeğini hazırla.
Oğlanı besle bezini değiştir. Giyin giydir hop kanguru ya tak bebesi 1 saat gezmece.
Saat oldu 16.00.
Eve gel oğlanı uyut.
30 dk dinlen kahve iç.
16.30 oğlan uyanır.
Besle okşa sev oynat.
17.00 babamız geldiiii.
Bebeği eşe kitle.
Sofrayı kur yemeği ye sofrayı topla mutfagi topla oldu mu saat 18.30
Bebesi yıka giydir uyut. Saat 19.30.
Çay kek börek faslı.
Saat oldu 20.30...
Hop yatağa...

Bu şekilde...

Al benden de o kadar.
2 hafta önce 35 yıllık hayatımda yaşamadığım kadar şiddetli bir boğaz enfeksiyonu yüzünden 4-5 günüm zehir oldu. Yutkunmayı geç su bile zehir gibi geldi.
Bütün boğaz enfeksiyonlarımın toplamı gibiydi. 4 gece guruldayan mideyle uyudum.
Ondan sonra anladım sağlığın bütün sıkıcı şeylerden daha önemli olduğunu..

Rutin de büyük bir nimettir anlayabilirsek.

Çok doğru. Bebeğim 4 aylıkken Ev işlerinden öyle bunalmıştım ki, allahım bir on gün hiç ev işi yapmak istemiyorum diye ağlamıştım . 1 hafta sonra oğlumun hastalığı için Cerrahpaşa hastanesine yatış yaptık. 10 gün kaldık evet isteğim oldu 10 gün yemek bulaşık çamaşır temizlik yapmadım ama oğlumun sağlığı ile sınandım. Eve dönünce çamaşır makinasına , viledaya sarılıp öptüm. Bir daha ne zaman ev işlerinden bunalsam o hastane günlerini hatırladım ve bunu yapmak için dua edenler var diye kendime kızdım.

Haftaici ise git gel evde yemek hazırla ye çay iç. Genelde böyle geçer. Monoton hayat sıkıyor tabi insanı. Evden uzaklaşmak iyi geliyor. Yürüyüş yapmak dışarıda dolaşmak aile arkadaş ziyaret etmek. Ben mesela 2 gündür dışarıdayım yemek de yapmıyorum evde temizlik de. Her gün aynı geçecek diye bsy yok arada farklılık iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…