- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.325
- 208
- 37
İlhamlik bir olayim yok konuya bakayim dedimMerhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
Sabah kalk eşi işe yolla kızıma kahvaltı temizlik rutinleri banyosu vs. Evi temizle topla çamaşır bulaşık yemek eş gelsin sofra kur kaldır kızımla oynama vs gün bitti. Eee kendime ayırdığım vakit ?? Zar zor haftada 1 oda hamileyim bebeklerime de ayrı yürüyüş vakti ayırmak için. Hey gidi heyyMerhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
Evet tam da bunu kastettim.Çok doğru. Bebeğim 4 aylıkken Ev işlerinden öyle bunalmıştım ki, allahım bir on gün hiç ev işi yapmak istemiyorum diye ağlamıştım . 1 hafta sonra oğlumun hastalığı için Cerrahpaşa hastanesine yatış yaptık. 10 gün kaldık evet isteğim oldu 10 gün yemek bulaşık çamaşır temizlik yapmadım ama oğlumun sağlığı ile sınandım. Eve dönünce çamaşır makinasına , viledaya sarılıp öptüm. Bir daha ne zaman ev işlerinden bunalsam o hastane günlerini hatırladım ve bunu yapmak için dua edenler var diye kendime kızdım.
Tarlaya git calıs yemek yap ev temizle. O kadar...Merhaba,son gunlerde acayip mutsuzum.Bazi sikintilarla basediyorum.Saglik olsun hepsi gececek biliyorum.Ama acayip bunaldim ise git gel ev isi yemek.Ya ben hayattan keyif alamaz durumdayim.Kimseyle gorusmek alisveris yapmak ta istemiyorum.Rutinimi degistirmem lazim siz birgununuzu yazarmisiniz belki ilham olur bana.Tesekkurler simdidedn
Yok bebeğim değil, köpeğimSadece akşamları bakıyorsun sanırım bebeginize çok rahat bir hayat bana göre
Haftada 2 günde olsa çıksanız yada bi kursa gitseniz? Ben sıkıldım okurkenAllah'tan ise gidiyorsunuz ya gitmeseydiniz hepten bunalıma girerdiniz heleki senelerce böyle olacaksa ...rutinimi yazsam haline sukredersin
Sabah kahvakti hazırla senelerin rutini çocuğu doyur
Sonra ortalığı az bı topla çocuğu okula gotur eve gel mutfak odalar düzen temizlik sonra mutfağa geç aksam yemeği koy sonra çocuğu almaya git ..akşam olsun sofra kur yıka çay yap çocuğu doyur uyut ....senelerdir bu hep böyle...bazen odalar eşyalar üstüme geliyor
maşallah çok güzel yorgunluk hissetmiyor musunuz ogretmenmisiniz benim bazen okuldan gelince oğlumun anlattıklarını dinleyecek halim olmuyor belli etmiyorum tabi. oglunuz kaç yaşında çok şanslı7de kalk, oğlumla ilgilenmece ve kahvaltı faslımız.
8.15 evden çıkış.
15.00 eve dönüş.
Oğlum uyanıksa veya yeni uyanmışsa br şeyler yedirip dışarı çıkarma.
17.00 eve dönüş.
18.30a kadar bebe eşliğinde yemek hazırlığı, oyun, ortalık toplamaca, ortalık dağıtmaca,banyo, kudurmaca, bir yandan çamaşır ve bulaşık olayları olduğu kadar.
19.00a kadar eğitsel aktivite. Eşimin en erken gelme saati ve akşam yemeği. 20.00a kadar oğlumla ortak oyunlar, bazen sadece babasıyla oyunlar. 20.00dan sonra uykuya geçiş, kitap okuma ve 20.30 kapanış. Bazen 21.00da oluyor. O saatten sonra iş güç için kılımı kıpırdatmam, bazen iki kadeh bir şey içerim, bazen kitap okurum, bazen dizi izlerim, çay içeriz vs.
Rutinim bu ama ben seviyorum rutinimi. Bugün mesela hastane işimiz çıktı dışarı saatimiz iptal oldu diye canım sıkılıyo
çok güzel yumurta sabaha kötü olmuyor mu haşlama mi Omlet mi bende akşamdan yapmak istiyorum çünkü sabah 8 de okulda olmam gerektiği icin zor oluyorBende çocuk yok.
Hafta ici
Sabah 5de kalkış, evi topluyorum, duş, kahvaltı vs.
Ofis
Spor
Akşam 9 gibi evde oluyorum
Hafif bir akşam yemeği
Sonra eşimle sohbet vs
Hafta sonu
Sabah 7de kalkış evi topluyorum temizliyorum, sonra atıyorum kendimi dişarlara
Yaz kış aktif bir hayatım vardır. Almanyada yaşadığım için yaz aylarını beklersem ev kuşu olurum.
Benim çözümüm: ev işlerini anında yapmak, akşamları ağır yemek işine girişmemek ve hazırlıklı olmak... Mesela yumurtayı ve ofise götüreceğim yemeği akşamdan hazirlarim.
Ben tabikide sürekli çıkmaya çalışıyorum ama zamanla o da yetmiyor ve çıktığında herşey boş geliyor ...bence hayatta en güzel şey çalışmak ..beynin işlemesi vücudun işlemesi resmen buna hasret kaldımHaftada 2 günde olsa çıksanız yada bi kursa gitseniz? Ben sıkıldım okurken
Hissediyorum tabi ki ama 15 aylık daha, oğlum yorgunum dediğimde anlayacak yaşa gelene kadar böyle :)maşallah çok güzel yorgunluk hissetmiyor musunuz ogretmenmisiniz benim bazen okuldan gelince oğlumun anlattıklarını dinleyecek halim olmuyor belli etmiyorum tabi. oglunuz kaç yaşında çok şanslı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?