kızlar apartman merdivenlerini silmeye gelen temizlikçi kadına sordum camlarımı kaça silersin diye 50 dedi 70e 80e tam gün gelindiğini duyunca biraz şaşırdım fazla gibi geldi bana camlarım ahşap aksamlı ve fazla değil 5 cam var toplamda sizce bu kadın abarttı mı bana mı öyle geliyor???
ben 7 gün de yarım gün çalışıyorum. hafta içi okulda. hafta sonu kursta . o yüzden 2 haftada 1 alıyorum. yarım gün . 40 liradan.bazen diyorum boşver kendin yap. sonra da altından kalkamıyorum. 4 yaşında kızım ve ilgi istiyr. işin bittimi gel oynayalım diyor.herşeye yetişemediğimden mecburen kadın almak durumunda kalıyorum. aslında hiç de içime sinmiyor. kafama göre birini bulamadım daha
Arkadaslar bana haftada 3 gun 400 tl ye gelen bir bayan var ayda 400 tl tabi yanlıs anlasılmasın :) ve gayet memnunum saolsun sabah 9 da geliyo ve işi bitmeden asla cıkmıyo.. Aslında sabah 9 aksam 5 anlasmamıza ragmen işimi bitirmeden cıkamam dediği için cıkması 6yı buluyor. Cok sukur ben cok memnunum temizliği cok iyi solenen her seyi cok iyi yapıyo sadece yemek konusunda basarısız ama olsun ben onu da cok dert etmiyorum.. Bildiğim kadarıyla haftada 2 gun bos gunu var bu bayanın ankaradaki arkadaslar için soluyorum ihtiyacı olan varsa bana ozelden mesaj atarsanız ben numarasını veririm.
Ben zamanında cok zorda kaldıgım için biliyorum yardımcıya duyulan ihtiyacı o yuzden elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim Allah hepimizin gonlune gore versin inşallah
aylık olarak verildiğinde fiyatı günlük olarak hesaplamıyorlar. günlük değilde aylık toplam ücrete bakıyorlar o yüzden.çok iyiymiş gerçekten.Haftada 3 günden ayda 12 gün eder.Normalde 12 gün için 1200 tl para isterler, gün başına 100 liradan.
aylık olarak verildiğinde fiyatı günlük olarak hesaplamıyorlar. günlük değilde aylık toplam ücrete bakıyorlar o yüzden.
günlük olarak 100 lira falan diyen oluyor ya çok kızıyorum. yani bir ağız yokluyorlar aslında hayır dediğinde hemen 80e iniyorlar.biri 100 isteyen bir bayana evet dese eyvah diğer kadınlarda hemen artık herkes 100 e gidiyor ben ucuza geliyorum 100 istiyorum bende demeye başlıyorlar böylece piyasayı yükseltiyorlar işte. herkes böyle uçık rakamlara hayır dese böyle kafalarına göre fiyat yükseltemicekler.
karda kışta inşaatlarda çalışan amelelerin bile günlük yevmiyesinn 50 lira olduğunu düşünürsek bu kadınların istediği rakamın ne kadar yüksek olduğunu görürüz.sıcak evde sıcak suyla temizlik yaplıyor sonuçta.
birde haftada 2-3 kere bir eve gittiğinde o evin işi hergün ayrı eve gidip halı,cam,koltuk slme ağır olmıycağından aylık rakamıda günlük olarak hesaplamaları çok saçma olur zaten. çünkü haftada 2-3 kere gittiği evde kadın her gittiğinde günlük gittiği yerlerde olcağı gibi,tüm halıları,camları,koltukları hergün silmicektir zaten dimi?
evet ankaranın bayanlarının pisliği ne kadar çokmuş ki demekki türkiyede en yüksek gündelikçi fiyatları başkentte. yapılan işler aynı temizlik,ütü,yemek ama ankaralı gündelikçilerin farkı neyse anlamadım???Yani işte olayı "başkasının pisliğini temizlemek" olarak görülünce ücretler bu düzeye geliyor. Bir de büyük şehirlerde daha pahalı sanırım. Konyada 60 lirayken ankarada 100 lira. Ben de çok acıyorum tarlaralda gündeliğe giden, tüm gün iş yapan kadınlar 40 lira filan alıyorlar günlük. Parayı almayı bildikleri gibi bi de saatinde gelseler, dırdır konuşmadan iş yapsalar, sürekli şikayet, sürekli söylenme hali, sonra da arkalarından illa bi takip gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?