• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günübirlik yaşamak.

Sizinle birebir aynı durumdayım . Yaş 41 . özel sektöredeyım. sgk giriş tarihi 2002 . 7000 prim gunu ve 58 yas vuruyor su an 6350 deyım. Hıc durmadan calıstım bu zamana kadar . 7000 olsada yas beklenecek ve daha 17 koca sene var yasayabılırsek tabı .esımden ayrıyım. iki çocuğum var ortaokula gıden babalarındalar . Çocuklarım ve kendım ıcın gelecek endişesi benı gecelerı uyutmuyor . Fıkırlerınızı okumaya benımde ıhtıyacım var .

42 yaşımdayım, yirmi senedir özel sektörde çalışıyorum ve emekliliğime 16 sene var, (Malesef 99 girişli olmadığımdan) 7000 gününü doldurmama da sanırım beş ya da altı sene. Mesleğim asistanlık yani her dakika koordine olmalı, dikkatli çalışmalı ve çelik gibi sinirlere sahip olmalıyım ve takdir edersiniz ki bu meslekten emekli olmam imkansız. Zaten işten ayrılıyorum şu an çalıştığım şirket ile profesyonel düşünmek imkansız. Yani işsiz sayılırım. Ve dürüst olmak gerekirse özel sektöre dönmek istemiyorum. Napıcaksın derseniz ben de bilmiyorum.

Velev ki döndüm daha ne kadar çalışırım meçhul. Ne zaman emekli olacağım belli ama olup olamayacağım meçhul. Bir gelecek planım yok günübirlik yaşıyor gibiyim. Eşim yurtdışı bağlantılı çalışıyor, çok küçük bir ihtimalle işler yolunda giderse Amerika’da işe devam edebilir ama dediğim gibi ufak ihtimal. O benden daha kaderci mi desem mantıklı mı desem yani önümüze bakalım kafasında. Ben ise bu durumdan mutlu değilim.

Yani tabii başka meslek seç diyebilirsiniz ya da şimdi mi aklına geldi ama geldi işte. Şu an realitem bu. Hiçbir şekilde bir planım yok geleceğe dair. Hayatını yoluna sokmuş ve yakın gelecek planı olan insanlara çok özeniyorum. Gerçi burası Türkiye burada olan planın da bir an gelir hükmü kalmaz ama insan gene mutsuz oluyor günübirlik yaşayınca 😔

Sizin içinizde de benzer durumda olan var mı, buyrun sohbete.
Gençken secilen bir meslegi omur boyu yapmak zorunda olmak maddi kaygilar nedeniyle.
Doktor arkadasim seneye mesleginden ayrilmayi düşünüyor.

Hiçbir şekilde bir planım yok geleceğe dair. Hayatını yoluna sokmuş ve yakın gelecek planı olan insanlara çok özeniyorum. Gerçi burası Türkiye burada olan planın da bir an gelir hükmü kalmaz ama insan gene mutsuz oluyor günübirlik yaşayınca 😔
vivelamour, bildiğim kadarıyla maddi olarak çok kaygıya düşeceğiniz bir durum yok, işsiz kalmak senelerdir çalışan birini boşluğa itebilir belki bunun için kaygı duyabilirsin ama genel itibariyle bence şimdilik gelecek planım yok, hayatım yolunda gitmiyor diye düşünüp çok da kasmamalısın, zira bence herkes bir an geliyor yolunda giden hayatının rotasını bile değiştiriyor ki her şeyi yoluna koysak yaşamanın da pek tadı olmaz, her şey yolunda mutluyum, mutlusun, mutlu modunda da yaşanmıyor, bir süre sonra o da sıkıcı geliyor, insanoğlu aksiyonu seviyor bana kalırsa :)

Bence önemli olan önüne çıkan engeller veya yolunda gitmeyen şeylerle ne kadar mücadele edebildiğin, mücadele gücünü yitirmemendir.

Benim tavsiyem olumsuz düşünceleri bir süre rafa kaldırıp vive kimdir ne ister, hayalleri nedir, her türlü imkan tanınsa ne yapmak ister'e odaklanarak kendini keşfetmeye yönelmelisin.

Herkes aynı mıdır bilmiyorum ama ben 30'lu yaşlarda istediğimi 49 yaşında istememeye başladım, şimdi farklı bir hayalim var başarabilir miyim bilmiyorum ama düşüncesi bile mutlu ediyor, her şey yolunda mı evet ama elde ettiklerimi bir kenara itip yenisi için mücadele etmeyi seviyorum, diyeceğim şu ki başkalarının yolunda giden veya gittiğini sandığın hayatlara özenmek yerine kendi hayatını kafana göre inşa et, yeri gelir belki bir gün önceki planından vazgeçersin, daldan dala atlarsın fakat rotayı istediğin noktaya göre belirlemek için başkalarının hayatını değil kendini kılavuz edinmelisin.

Notumu da düşeyim, hanımlar lütfen konuya siyasi içerikli mesajlar yazmayın yasak😌

vivelamour, bildiğim kadarıyla maddi olarak çok kaygıya düşeceğiniz bir durum yok, işsiz kalmak senelerdir çalışan birini boşluğa itebilir belki bunun için kaygı duyabilirsin ama genel itibariyle bence şimdilik gelecek planım yok, hayatım yolunda gitmiyor diye düşünüp çok da kasmamalısın, zira bence herkes bir an geliyor yolunda giden hayatının rotasını bile değiştiriyor ki her şeyi yoluna koysak yaşamanın da pek tadı olmaz, her şey yolunda mutluyum, mutlusun, mutlu modunda da yaşanmıyor, bir süre sonra o da sıkıcı geliyor, insanoğlu aksiyonu seviyor bana kalırsa :)

Bence önemli olan önüne çıkan engeller veya yolunda gitmeyen şeylerle ne kadar mücadele edebildiğin, mücadele gücünü yitirmemendir.

Benim tavsiyem olumsuz düşünceleri bir süre rafa kaldırıp vive kimdir ne ister, hayalleri nedir, her türlü imkan tanınsa ne yapmak ister'e odaklanarak kendini keşfetmeye yönelmelisin.

Herkes aynı mıdır bilmiyorum ama ben 30'lu yaşlarda istediğimi 49 yaşında istememeye başladım, şimdi farklı bir hayalim var başarabilir miyim bilmiyorum ama düşüncesi bile mutlu ediyor, her şey yolunda mı evet ama elde ettiklerimi bir kenara itip yenisi için mücadele etmeyi seviyorum, diyeceğim şu ki başkalarının yolunda giden veya gittiğini sandığın hayatlara özenmek yerine kendi hayatını kafana göre inşa et, yeri gelir belki bir gün önceki planından vazgeçersin, daldan dala atlarsın fakat rotayı istediğin noktaya göre belirlemek için başkalarının hayatını değil kendini kılavuz edinmelisin.

Notumu da düşeyim, hanımlar lütfen konuya siyasi içerikli mesajlar yazmayın yasak😌

Mune’ciğim canım haklısın ama bende müthiş bir atalet hali var, 42 oldum aman hayat bitti modundayım neden bilmiyorum. Kendimden 6 yaş küçük eşim var, gezmemiz tozmamız hayat enerjimiz eskilmedi de ama ben belki de aileden gelen ataleti üstümden atamıyorum. Bir fenomen hanım var instagramda 57 yaşında ama keklik gibi sekiyorlar karı koca ben o yaşta mezarımı kazarım heralde :( bana öğret nolursun nasıl atıcam bu atalet halini üzerimden.

Ve öte yandan da şanslıyız biliyorum ev alma derdimiz yok, ailelerden yana şanslıyız biraz da olsa ama TR’de yaşamak belki güvensiz hissettiriyor bilmiyorum :(

Mune’ciğim canım haklısın ama bende müthiş bir atalet hali var, 42 oldum aman hayat bitti modundayım neden bilmiyorum. Kendimden 6 yaş küçük eşim var, gezmemiz tozmamız hayat enerjimiz eskilmedi de ama ben belki de aileden gelen ataleti üstümden atamıyorum. Bir fenomen hanım var instagramda 57 yaşında ama keklik gibi sekiyorlar karı koca ben o yaşta mezarımı kazarım heralde :KK43: bana öğret nolursun nasıl atıcam bu atalet halini üzerimden.

Ve öte yandan da şanslıyız biliyorum ev alma derdimiz yok, ailelerden yana şanslıyız biraz da olsa ama TR’de yaşamak belki güvensiz hissettiriyor bilmiyorum :KK43:
Valla nasıl öğretilir bilmiyorum ki🤷‍♀️ İçinden gelmesi lazım, bir şekilde kendine gaz vermen gerekiyor bence vive.
Ben de her saniye hayat boş eğlen coş modunda olmuyorum, bazen modum düşüyor, hele de ölüm acılarım içime çöktüğünde ama doğuştan gelen bir şey mi yoksa sonradan mı geliştirdim bilmiyorum lakin kendimi bildim bileli, yüreğim kanasa da kahkaha atarım hayat zamandan ibaret çünkü, ölümse zamanın yok olduğu an.

Madem dünya zamanla sınırlı yaşama alanım o zaman her anın tadını çıkarmalıyım diyorum, mesela kimse beni diliyle yaralayamaz, ölümden gayri hiçbir derdin hayatımı ele geçirmesine izin vermem, iş sorunu mu çözülür, amaç edinmek mi bulunur, hayal mi kurulur düşüncesindeyim, ama bunların hepsi için kendini tanıman sana neyin iyi geleceğini bilmen lazım, zamanla kendi kendimin ilacı olmayı öğrendim, modum düştüğünde, üzüldüğümde, arkadaş bildiklerimden kazık yediğimde, sevdiklerimi yitirdiğimde nasıl ayağa kalkmam gerektiğini öğrendim, hayat beni ben hayatımı yoğurdum, biraz istesen sen de yapabilirsin.

42 yaş yaş değil ki, 57 diyorsun ama bir zamanların uzay yolu dizisinde kaptan Kirk rolünde oynayan Amerikalı aktör 90 yaşında ve şu birkaç gün içinde gerçekten uzaya gidecek.

Yaşadığın sürece hayal kurabilirsin, her yaşta amaç edinebilirsin, atalet diyorsun ya, bir gün kim bilir belki 70 yaşına geldiğinde dönüp arkana baktığında hayatına üzülerek geçirdiğin zamana yanarsın, keşkeler, tüh tüh vah vahlar, olumsuz düşünceler sadece kendine üzülmeni sağlar ve yaşlanınca üzülerek geçirdiğin hayata da üzüleceksin, oysa bu gidişe dur diyebilirsin, hayaller kurarsın, gerçekleştirmek için çabalarsın, yeni amaçlar edinirsin, bir şeyleri hayal etmek, bir adım atmaya karar vermek de bir başarıdır, sonunda olur ya da olmaz, belki bir kısmı olacak şeylerden şimdiden vazgeçmek bende atalet hali var demek yerine hayata asılmak gerek, dümeni atalete teslim etme, çabalasaydım belki de başarırdım diyebileceğin şeyler için keşkelerin olmasına izin verme vive😌

42 yaşımdayım, yirmi senedir özel sektörde çalışıyorum ve emekliliğime 16 sene var, (Malesef 99 girişli olmadığımdan) 7000 gününü doldurmama da sanırım beş ya da altı sene. Mesleğim asistanlık yani her dakika koordine olmalı, dikkatli çalışmalı ve çelik gibi sinirlere sahip olmalıyım ve takdir edersiniz ki bu meslekten emekli olmam imkansız. Zaten işten ayrılıyorum şu an çalıştığım şirket ile profesyonel düşünmek imkansız. Yani işsiz sayılırım. Ve dürüst olmak gerekirse özel sektöre dönmek istemiyorum. Napıcaksın derseniz ben de bilmiyorum.

Velev ki döndüm daha ne kadar çalışırım meçhul. Ne zaman emekli olacağım belli ama olup olamayacağım meçhul. Bir gelecek planım yok günübirlik yaşıyor gibiyim. Eşim yurtdışı bağlantılı çalışıyor, çok küçük bir ihtimalle işler yolunda giderse Amerika’da işe devam edebilir ama dediğim gibi ufak ihtimal. O benden daha kaderci mi desem mantıklı mı desem yani önümüze bakalım kafasında. Ben ise bu durumdan mutlu değilim.

Yani tabii başka meslek seç diyebilirsiniz ya da şimdi mi aklına geldi ama geldi işte. Şu an realitem bu. Hiçbir şekilde bir planım yok geleceğe dair. Hayatını yoluna sokmuş ve yakın gelecek planı olan insanlara çok özeniyorum. Gerçi burası Türkiye burada olan planın da bir an gelir hükmü kalmaz ama insan gene mutsuz oluyor günübirlik yaşayınca 😔

Sizin içinizde de benzer durumda olan var mı, buyrun sohbete.
M meredithgrey sanırım yaşımız 40 a gelince biraz daha farklı bakıyoruz hayata. Ben artık kendi adıma biraz daha günlük yaşıyorum. Çünkü korona sürecinden sonra pek çok kayıp yaşandı çevremde ve her birinin sonucunda şimdi bizlerin özene bozene aldığı eşyalar, evler falan tamamen kalanlar için çöp gözüyle gorüldü. Çok zaman da başa dert şimdi bunlar ne olacak. Ben bu süreçte şöyle bir ders çıkardım. Su an mevcut şartlarda mutlu olmaya bakıyorum. Yani eskiden cidden param yetmiyordu ama su an kendi adıma çocukların eğitimi hariç minimal yaşıyorum. Çocuklar da öyle.
Eskiden olsa asla çıkmayın çalışın derdim. Şimdi siz onemlisiniz. Bugünler asla geri gelmeyecek. İşi bırakınca çok zorlanmayacaksaniz çıkın işten derim.
Ayrıca ne yapacagimi bilmiyorum demişsiniz bir süre hiç birşey yapmamayı bence hepimiz hak ediyoruz. (tabi şartlar uygunsa)

Kendi işini kur.
Gerçekten yapabileceğin bir alan varsa oradan yürümeye bak. İş illa yüzlerce bin liraya kurulmuyor, kendini kısıtlama.
Evet eskiden 5 6 gün çalışırken şimdi 7 gün çalışıyorum ama gerçekten daha mutluyum. Ne yapıyorsam kendime yapıyorum.
Evet vergisi bağkuru stopajı cartı curtu sıkıcı biraz belki ama biraz tuzu biberi onlar.
Ben ilk 6 ay falan vergi levhama bakıp bakıp mutlu oluyordum ahshahsh
Ne iş yapıyorsunuz ?

Sizi siz yapan çok severek yapabileceğiniz bir şey illa ki vardır. Onları bulun ve kendi işinizi kurun diyorum bende
Ne işi kuracaksınız onu bilemem tabi ama 2-3 sene çaba harcarsanız kendi işinizde de iyi yerlere gelirsiniz.

Mesleğim asistanlık yani her dakika koordine olmalı, dikkatli çalışmalı ve çelik gibi sinirlere sahip olmalıyım ve takdir edersiniz ki bu meslekten emekli olmam imkansız.

Benim de sürekli tetikte olmami gerektiren bir isim vardi. Cok acimasiz bir hale geliyor bir yerden sonra.
10 sene calisip istifa ettim. Nisandan beri calismiyorum.
Yasim 30. Bir ömür de evde böyle nasil gecer onu da bilmiyorum. 4 5 sene sonra dikkatimi cekecek baska bir sektörde bisey yaparim belki.

34 yasindayim. 10 yildir ayni yerde dolu dolu bazi gunler tuvalete dahi gitmeden cumartesi pazar demeden calisiyorum devlet memuruyum. Tazminat ihtimalim sadece 58 yasina kdr araliksiz calisirsam var bence hic yok isciler bari tazminat alip ayrilip maas bekleyebiliyor. Sonrada kus kadar emekli maasi alacagim gercekten kus bakmaya kalksam yetmez. Yada yonetici kadrolarinda binbir stres, sinavlar okullar pesinde kosacagim siyasi kurumda binbir naz cekip kadro degistirecegim
Ne kdr dayanirim bilmiyorum en fazla 2 yil icinde bazi seyleri degistirecegim bazi adimlar atiyorum.
10 yil once 2011 yilinda benim icin cok guzel bir nimetti ama artik degisim istiyorum.
Sadece kagitla ugrasmak uretmemek beni cok yoruyor.
Daha once basardim, ben ogretmenlik okuyordum bazi problemler nedeniyle cok zorlaniyordum hatta ankarada aksam 8de kis gunu otobus duraginda cok aglamistim 10gun sonra atandim.
Gecen yil birimde cok bunalmistim birim degistirdim 1sn bile pisman olmadim.
Bir suru olay anlatabilirim boyle hissettigimde hep basardim yine yapacagim
Sizde kendinize inanin mutlaka bir kapi acilir.

Konuyu okuyunca kendi emekliliğim ne zaman geliyor diye baktım hanımlar, 2057 yazıyor🤣🤣 Aman yarabbii... Emekli maaşımı mezarıma getirirler artık. Bu emeklilik konusunda yeni nesil daha şanssız bence.

3 senedir çalışıyorum, yaş 27. Önce araştırma görevlisi olarak başladım sonra kamuda başka bir işe geçtim. İşim sürekli yurtdışı görevleri olan bir iş. Sürekli yer değiştirdiğim, yeni insanlarla tanıştığım ve sürekli kriz ve alarm halinde olduğum için işimden sıkılacağımı sanmıyorum. Çok da severek yapıyorum. Ama bu tempoda 60 küsüre kadar çalışabileceğimi sanmıyorum. Yani gece 9-10 normal mesai çıkışım, hafta sonu bazen çalışmam gerekiyor... Hayat kaçıyor bir yandan.

Düşünüyorum da zaten emekli olunca maaşım falan düşecek, şuan ki standartlarımı koruyamayacağım. Bir de gelicem 60 yaşına belki hastalıklarım çıkacak. Ne anladım bu işten?

Konuyu okuyunca kendi emekliliğim ne zaman geliyor diye baktım hanımlar, 2057 yazıyor🤣🤣 Aman yarabbii... Emekli maaşımı mezarıma getirirler artık. Bu emeklilik konusunda yeni nesil daha şanssız bence.

3 senedir çalışıyorum, yaş 27. Önce araştırma görevlisi olarak başladım sonra kamuda başka bir işe geçtim. İşim sürekli yurtdışı görevleri olan bir iş. Sürekli yer değiştirdiğim, yeni insanlarla tanıştığım ve sürekli kriz ve alarm halinde olduğum için işimden sıkılacağımı sanmıyorum. Çok da severek yapıyorum. Ama bu tempoda 60 küsüre kadar çalışabileceğimi sanmıyorum. Yani gece 9-10 normal mesai çıkışım, hafta sonu bazen çalışmam gerekiyor... Hayat kaçıyor bir yandan.

Düşünüyorum da zaten emekli olunca maaşım falan düşecek, şuan ki standartlarımı koruyamayacağım. Bir de gelicem 60 yaşına belki hastalıklarım çıkacak. Ne anladım bu işten?

Mutlaka ek gelir olustur, bu temettu olur kira olur gelisebilecek yerden arsa toprak olur
Seceneklerin oldukca kendini sıkıstırılmis hissetmezsin
Ben annemle ev aldim, evlendim, sonra neredeyse borcsuz araba aldik. Ama daha dikkatli olabilirdim diyorum.

Sanıyorum ki artık çalışma hayatına dönmeyeceğim. Eşimin sigortasından faydalanabiliyorum, yaşlılıkta alacağım maaş da bir ev kirası değil. Bunun yerine dediğiniz gibi düzenli yatırımlar yapmak ilerisi için sanırım daha iyi.

Sanıyorum ki artık çalışma hayatına dönmeyeceğim. Eşimin sigortasından faydalanabiliyorum, yaşlılıkta alacağım maaş da bir ev kirası değil. Bunun yerine dediğiniz gibi düzenli yatırımlar yapmak ilerisi için sanırım daha iyi.

Sizin adiniza sevindim insallah cok mutlu olursunuz..

Sizin adiniza sevindim insallah cok mutlu olursunuz..

Amin, hepimiz inşallah. Beni biraz da bu son işyerim yordu, asla kurumsallaşamayacak hep aile şirketi kalacak sözde ihracat devi bir şirket. İşleyiş inanılmaz amatör ve gerçekten bıktım, belki dinlenip kendimi toplarsam fikrim değişir.

Max 5 yillik hedefler koyuyorum kendime, cogu zaman daha kisa, sizin deyiminizle gunubirlik yasamis mi oluyorum bilmiyorum.

insan degisiyor, ulke degisiyor, cevre degisiyor,
cok da zaten plana uygun gitmiyor isler,
biz gene hobi olarak plan yapalim,
ama cok da kasmayalim benim dusuncem.

benim emeklilige de nereden baksan 33 yil var :bicak:

Asistanlık derken? Yönetici asistanlığı mı yoksa ünv de öğretim görevlisi mi? O kadar zor mu ya çelik gibi sinir falan...Dayanılmayacak bişey olsa profosor olanlar nasıl oluyor...Abartıyor olabilir misiniz ya da hep bu pozisyonda kalmazsınız herhalde

Back
X