- 9 Temmuz 2015
- 10.397
- 21.026
- 398
- 35
- Konu Sahibi Black Wine
Not: Kadınların çalışmasından yanayım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
KesinlikleBaşlığı düzeltiyorum: Günümüzde kadının aşağılanması.
Çalışan, çalışmayan, açık olan, kapalı olan, cinsellik yaşayan, yaşamayan, çocuğu olan, çocuğu olmayan... vs.
Hepsini gördük mü? Gördük.
Aşağılanmayan bir kadın tipi kalmadı.
:)
10 yıldır sağlık sorunlarım olmasına rağmen çalışmak zorundayım bazen öyle karaktersizlerin ağız kokusunu çekmek zorunda kalıyorsun ki. bende ev hanımı evinin hanımefendisi olan kadınlara ozeniyorumHanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.
şahsen beni her türlü donanımlı eğitimli ve doğru kararlar verebilen biri olabileyim diye okuttular çalışırken de çalışmazken de çok faydasını gördüm eğitimimin. Okumanın amacı para kazanmaksa günümüzde okumayanlar daha çok kazanıyor . Ayriyeten o çaba verenler sizin de dediginiz gibi özgürlük için çaba verdiyse, her kadın özgür iradesiyle karar verebilsin diye çaba göstermiş, her kadın ırgat muamelesi de görse hemcinslerinin mobbingine maruz kalmamak için kendini tüketsin diye değildir heralde.e ozaman evde oturan erkekleride linc etmiyelim.
tabi herkezin kendi tercihi. ama analarimiz bizi evde dizimizi kirip oturalim diye okutuklarini sanmiyorum.
özgürlük icin onca caba veren kadinlarimiza haksizlik olarak görüyorum
Şikayet etmeye hakkınız yok. Sizde çalışın madem söz hakkınız olsun.
Krizden haberimiz var merak etmeyin. Ben sevgilimin boyunduruğu altına girip ona minnet etmektense garsonluk yapmayı tercih ederim orası ayrı tabi.
Mesleğim var ama bazı sebeplerden dolayı çalışmıyorum. Kendime ait kira gelirim var.
Şükür Rabbime çalışmaya ihtiyaç duymuyorum. Benide eziklemeye çalışan hemcinslerim var çalışmıyorum diye.
Ben sizi aşağılamadım. Sevgilinize minnet ediyorsunuz dedim. Ben eşime minnet etmiyorum. Kira gelirim var kendi mülkümden.Ayrı bı tartışma başlatmak istemem ama, aylar önce siz de beni asagilamistiniz çalışmıyorum diye.
Hani nerede aşağılanıyorlar. Ben çalışan bir kadın olarak gıptayla bakıyorum valla. Akşama kadar çalışıp akşam da çalışmayan kadınların yaptığı kadar ev işi yapıyoruz. Onlar çalışan kadınları aşağılasa yeridir
Hanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.
Ben sizi aşağılamadım. Sevgilinize minnet ediyorsunuz dedim. Ben eşime minnet etmiyorum. Kira gelirim var kendi mülkümden.
Canım sıkıldı şöyle civcivli bir konu açayım da millet birbirine girerken çekirdek çitleyip eğleneyim temalı konu...
Siz çalışmayıp sevgilinize minnet ederek onun kurallarına göre yaşamayı kabul etmiştiniz o konuda. Ben o yüzden size kızmıştım. Değeriniz kazandığınız para kadar değil elbette. Ben ömrü boyunca çalışmamış bir kadının kızıyım. Babam annemi hep el üstünde tutardı. Siz hem size parasıyla hakimiyet kurmaya çalışan biriyle yaşıyorsunuz (yada yaşıyordunuz bilmiyorum son durumu) hemde bu durumu değiştirmeye çalışmıyorsunuz.Bahsettiğim tam da bu işte. İnsanların değerini kazandığı para kadar biçmek.
Ne alakası var, burda siz beni kışkırtıp eğlenmek istiyosunuz gibi duruyo şuan
Siz çalışmayıp sevgilinize minnet ederek onun kurallarına göre yaşamayı kabul etmiştiniz o konuda. Ben o yüzden size kızmıştım. Değeriniz kazandığınız para kadar değil elbette. Ben ömrü boyunca çalışmamış bir kadının kızıyım. Babam annemi hep el üstünde tutardı. Siz hem size parasıyla hakimiyet kurmaya çalışan biriyle yaşıyorsunuz (yada yaşıyordunuz bilmiyorum son durumu) hemde bu durumu değiştirmeye çalışmıyorsunuz.
Konu kapanacak siz de banlanacaksınız, ben değil. Konu yüzünden bir sürü insan da yok yere birbirine girip bnlanacak şimdi,ona üzülüyorum sadece.
Yine aynı şeyi yapıyorsunuz ama. Aynı kapıya çıkıyor söyledikleriniz.Ben sizi aşağılamadım. Sevgilinize minnet ediyorsunuz dedim. Ben eşime minnet etmiyorum. Kira gelirim var kendi mülkümden.