• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüzde Çalışmayan Kadının Aşağılanmasi

Bahsettiğim tam da bu işte. İnsanların değerini kazandığı para kadar biçmek.

Sizin durumunuz hakkinda hiç ama hic bir fikrim yok ama biyerde para lazim insana calissan da calismasan da şimdi "hersey para degil" diyoruz ama cebinde 3 kuruşun bile olmadan da gurur yapilamiyor bazen.

Bir kadin calismiyorsa ve başka sekillerde de bir guvence ve gelir saglayacak durumu yoksa ailenin de arkada durmadigini varsayarsak çok çaresiz bir duruma düşüyor. Yaşamak için biyerde para gerekiyor yani, parasiz da olmuyor. Çaresiz durumdaki kadinlara, para yönünden sıkıntı çeken kadina ben de çalış derim yoksa kendi fikri tercihi elbette, hatta durumdan memnunsa yine kendisi bilir.

Bakin ne güzel anlatmışsınız,
Kadın iş hayatında yer edinene kadar neler çekti, ne kadar uzun sürdü,
sırf cinsiyetinden ötürü aynı işi yaptığı erkeklerden az maaş aldı,
sırf kadın diye bulunduğu ortamda 'hadi bakalım elinden bir çay içelim' gibi 'kadın gorevlerini' kakaladılar.
Kadın aynı zamanda tek ebeveynmis gibi çocuğu sırtladı, tek başına yaşıyormuş gibi evin yükünü kaldırdı.

Şimdi çalışan kadının hayati zaten zor, emeği ortada. Insanustu bir çaba var.
Çocuk büyüten, halinden memnun olan, iş bulamayan, canı istemeyen çalışmasın. Eşi ile de ekonomik dengeyi sağladılarsa Allah mesut etsin.
Bunda sıkıntı yok.

Ama sürekli bik bik şikayet varsa,
Ekonomik olarak evin tek çalışanı yük altında eziliyorsa,
Kredi, kira dert olduysa, daha fazla harcamak istiyorsa,
Çoluk çocuğa daha iyi imkan saglanacaksa, evet aşağılamak hoş değil ama o Kadın da zahmet edip çalışacak.
Elini taşın altına koymayıp, sihirli değnekten medet ummak bana mantıklı gelmiyor.

Ayrica calismiyorum,ev hanimiyim ama bu benim belese yasadigim anlamina gelmezki; 24 saatim yok benim sabah alti gece bir mesaim,bir gun islerimden feragat etmek istesem evin duzeni coker.Ev hanimligi kadar zor bir meslek varmi hem ?bakmayin kucumseyen arkadaslara bir cok calisan arkadasima sorsam hepsi evde olmak daha zor evin isi hic bitmiyor,evde daha fazla yoruluyorum diyor.Cunku evin isi bitmiyor.Hele kucuk cocugunuz varsa...Allah kadinin yardimcisi olsun,calisaninda calismayanin da isi zor.Gunumuzun hayat sistemi kadina gercekten cok yuk yukledi.Artik evde tek kisinin getirisiyle gecim zor,calissa hem ev ,is,coluk cocuk gercekten o duzeni isletmek zor.Calismayinca da boyle toplum tarafindan kucumsenebiliyor,vasifsizmis gibi goruluyor.
Spor salonda dahi soruyorlar mesleğini baktılar
Çalışmıyorsan, çalışana ilgi gösteriyorlar
Sohbet ediyorlar, ayrımcılık var tabi, insan his ediyor

Aslında biraz da haklısınız..Ben kendim çalışıyorum ama burda bazen çalışmayan kadınlara yüklenildiğini görüyorum..Yalnız şunu söyleyebilirim ev hanımları da çalışıyorlar annem beni okutup doktor edene kadar saçını süpürge etti..Hep evdeydi ama hep çalıştı..Kimse laf edemez onlara 😊😊

Kesinlikle. Benim annem de erken çocukluğumda çalışmayan bı kadindi ama asla güçsüz değildi bu sebepten. Hep ona minnettar oldum evimizin koridorunda benimle top oynadığı için, sabahtan akşama.kadar beraber evcilik oynadığımız için, benim birlikte saçma saçma dans ettiği için. Boşandıktan sonraysa ise girdi senelerce çalıştı hala da çalışır

ozgurluk derken gezme tozma ozgurlugunden bahsetmiyorum suan evdeyim yine gezip tozamiyorum neden ona ayiracak param yok
calisirken hic deilse bir seyi alirken 50 kez dusunmuyordum cunku alim gucum vardi
burada cok okuyoruz calismiyorum kocamdan siddet gordum gidecek yerim yok yazan iyi kotu bir maasi olsa bu bayanlarin bir guvenceleri olur kuru ekmek alacak param olur hic degilse diye dusunur en azindan ama onu dusunecek cesareti bile bulamiyorlar cunku is yok
ozgurluk demek bir tek gezip tozmaktan ibaret degil paranin verdigi dusunce ozgurlugu var birde
İş var olmaz olur mu hiç olmazsa çaycılık, temizlikçi , çalıştıktan sonra iş bulunur, etikete takılmayacaksın

İş var olmaz olur mu hiç olmazsa çaycılık, temizlikçi , çalıştıktan sonra iş bulunur, etikete takılmayacaksın
is yok derken calistigi bir isi yok demek istedim yoksa etiketi falan umrumda degil gerekirse tuvalette temizlerim cayda veririm hicte gocunmam alnimin teriyle kazaniyorsam en patronu benim demektir

Erkek veya kadın fark etmeksizin çalışıp bir şey üretmeyen, herhangi birine bağımlı yaşayan insanlardan hoşlanmıyorum
Hanımefendi..Benim annem ev hanımı..Sizin deyiminizle babama bağımlı..Ama ne yaptı biliyor musunuz..Bir doktor bir savcı bir murakıp yetiştirdi..Topluma faydalı bireyler "üretti"..Ben de çalışıyorum ama çalışana kimsenin laf edemeyeceği gibi çalışmayan insanlara da edemez.. Nokta.

Çokta büyük konuşmamak lazım ve çalışmıyor diye insanları aşağlamamak gerekir, hayat bir çizgi üstünde dümdüz gitmiyor, arada cizzaklar var

Kadinlsr bu ozgurluk icin cok ugrasti neden kaybedekim syrica çok okuyoruz kocam aldatıyor ama bi gelirim yok mecburum ona diyen kadın bunu mu yaşamalı
Yada kocası çok iyidir ama adam bigun ölür peki bu kadın ne yapacak meslek yok iş yok
Erkekler çalışmayınca yerden yere vuruyoruz eve bakmalı gecindirmeli diye kadınlara da aynisi söylenmeli
Çünkü eşitlik bunu gerektirir

Mevzu çalışıp çalışmamak değil başka birinin ağzına bakmamak.
Burada ev hanımı olup başka bir yerden geliri olmayan kadınları eleştiriyorum. Sonuçta kocası getirecek eve parayı kim getirsin.
Kimse evliliği normal giden, maddi sıkıntı yaşamayan, evde canı sıkılmayan, durup durup kurmayan bir kadının konusuna durup dururken işe gir çalış yazmıyor.
Genelde profil belli. Kocasından "harçlık" alan, ekonomik şiddete maruz kalan, maddi yetersizlik içinde olup daha fazlasını isteyen bu sebepten huzuru olmayan, ev hanımı olmayı evde boş boş oturmak sanıp bütün gün kocasını kıskanma planları yapan kadınlara işe gir çalış deniyor.

Ben çalışıyor ya da çalışmıyor olmanın kadının evliliğindeki yerini pek değiştirdiğine inanmıyorum. Bi tık daha refah olur hepsi bu. Onun dışında sizin evliliğinizde sevilen sayılan fikirlerine değer verilen ya da verilmeyen biri olmanız tamamen karşınızdaki insanla alakalı. Misal kadın çalışıyor ya ortak kredi borcuna giriyorlar ya başka şeyler. Bir şekilde o paralar hep erkeğin kesesine giriyor. Daha geçen gün biri konu açmıştı. Kadının parasıyla kocası araba alıp annesinin üzerine yapmış. Malesef bize dayatılan öğretilen bu kadınlar fedakar olur rolü o kadar içimize işlemiş ki kurtulamıyoruz bundan. Biz de bir ara otomil kredisine girmiştik. Maaşı bir bankamatikten çekip bitişiğindeki bankamatiğe yatırıyorduk. Para cüzdanıma bile girmiyordu. Sonra o araba benim haberim olmadan satıldı. İş hayatında yaşadığın sorunlar da cabası. Evdeki erkeğe minnet etmemek için çalışıyoruz ama iş yerindekinin emir eri oluyoruz. Bişey değişmiyor yani. Hep ezmeye çalışan birileri var.

Hanımefendi..Benim annem ev hanımı..Sizin deyiminizle babama bağımlı..Ama ne yaptı biliyor musunuz..Bir doktor bir savcı bir murakıp yetiştirdi..Topluma faydalı bireyler "üretti"..Ben de çalışıyorum ama çalışana kimsenin laf edemeyeceği gibi çalışmayan insanlara da edemez.. Nokta.
Annelerimizin döneminde değiliz artık eskiden bosanmalar o kadar azmış ki çünkü kadınlar çekiyormuş dayak yiyen aldatılan kocasının işkencelerini gören çok kadın var ama boşanamamışlar maddi güçleri yokmuş

Spor salonda dahi soruyorlar mesleğini baktılar
Çalışmıyorsan, çalışana ilgi gösteriyorlar
Sohbet ediyorlar, ayrımcılık var tabi, insan his ediyor

Siz ustunuze aliniyor olabilir misiniz? Belki calişmanizla ilgili bir tutum degildir. Spor salonu, kuafor gibi hicbiyerde sizin yasadiginiz gibi seyler yaşamadim hatta şu son 1 aydir İstanbulun bilinen en pahali özel hastanelerden birine gidiyorum ve calismadigimi biliyorlar ama herkes olmasi gerektigi gibi ilgili ve saygili. Oraya giden herkesle ayni ucreti ödeyebiliyorsunuz sonuçta, calismayan az ödemiyor ki çok ilginç, gittiginiz yerleri değistirin, oyle birsey yok heryerde.

Kadinlsr bu ozgurluk icin cok ugrasti neden kaybedekim syrica çok okuyoruz kocam aldatıyor ama bi gelirim yok mecburum ona diyen kadın bunu mu yaşamalı
Yada kocası çok iyidir ama adam bigun ölür peki bu kadın ne yapacak meslek yok iş yok
Erkekler çalışmayınca yerden yere vuruyoruz eve bakmalı gecindirmeli diye kadınlara da aynisi söylenmeli
Çünkü eşitlik bunu gerektirir

Ben erkeklere de aynısını söylemiyorum.ortak alınmış bı kararsa erkek de çalışmayabilir. Çalışıp maaş kartı kocasinda olan, aldatılan, şiddet gören kadınları da okuyoruz burda. Meslek sahibi olmaktan değil çalışmayı tercih etmemekten bahsediyorum ben

32 yaşındayım, 18 yaşımdan beri çalıştım da, ıssız de kaldım, kendi işimizi de kurduk, okulumu da okudum.
Şuan da kendi istegimle çalışmıyorum, evde oğlumu büyütüyorum, mutluyum 💕
Daha bir kişinin de aşağılar imalarina denk gelmedim.
İlginç.
Kim kimi neden asagilasin ki.
Herkesin hayatı, tercihleri farklıdır.

Çalışmak veya çalışmamak aşağılanabilecek birşey değil. Çalışmamak evde boş boş oturmak olmuyor zaten kadınlar için. Bu bir tercih. İster çalışırsın ister çalışmazsın. Ama bu hayattaki sonuçlarına da kendin katlanırsın. Örneğin ekonomik özgürlüğü olan, mesleği olan bir kadın aldatıldığı adamın vereceği paraya bağımlı olmaz. Canı isterse kapının önüne koyar, ya da ceketini alıp gider. Ama ekonomik özgürlüğü yoksa, geliri yoksa, mesleği yoksa çocukları bahane edip oturur oturduğu yerde. Bu sadece bir örnek, herkes bu normlar içinde değil. Kimi daha cesurdur, kimi başka birşeydir. Ama senelerdir kadının ekonomik özgürlüğü olmadığı için mutsuz evlerde mutsuz kadınlar mutsuz çocuklar yetiştirdi bu bir gerçek. Bir de ekonomik özgürlüğü olan mutsuz kadınlar var ki o da başka bir konu 🥴
Kısacası kadın olmak çok zor be...

Ben erkeklere de aynısını söylemiyorum.ortak alınmış bı kararsa erkek de çalışmayabilir. Çalışıp maaş kartı kocasinda olan, aldatılan, şiddet gören kadınları da okuyoruz burda. Meslek sahibi olmaktan değil çalışmayı tercih etmemekten bahsediyorum ben
O zaman herkesin tercihine kimse karisamaz der çıkarım konudan 😂😂

Back
X