• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günümüzde Çalışmayan Kadının Aşağılanmasi

Sunu cok rahatlikla soyleyebilirim kadinin kendi hemcinsine gosterdigi gaddarligi karsi cins gostermiyor.Calissin,calismasin yasadigi bir cok problemi ozellikle bu platformda cok yargilayici,asagilayici sekilde yaklasiliyor.Bir kac gun once inst... sokak roportajlari iceren bir video izledim konusu "namus" kadinlar tarafindan oyle cins,garip yorumlar okudumki inanin erkekler bu kadar zalimce yazmamislar.O yuzden kadinin gordugu muameleye artik sasirmiyorum.Kadin kadini cekemiyorken,asagiliyorken erkekmi destekleyecek?

Bahsettiğim tam da bu işte. İnsanların değerini kazandığı para kadar biçmek.
insanların değeri elbette kazandığı parayla biçilmez. ama insanca yaşamak için para gerekiyor kimse aksini iddia etmesin.

bence burada önemli bir ayrım var: çalışmamayı bir tercih olarak görebilirsiniz. örneğin gayet ortalama üstü okullardan mezun, mühendis bir arkadaşım; kocası kendi işini kurup geliri de artınca ve anneler babalar uzaktayken bakıcılarla yaşadığı problemlerden dolayı işten ayrılmayı tercih etti. saygı duyarım. çünkü bilinçli bir tercih, çünkü çalışabilecek hayatını kazanabilecek donanımı kazanmış.
ama bazı kadınlarımız örneğin kayınvalideyle aynı evde yaşayan hakarete maruz kalan kendi hayatını kurmayı beceremediği için, o donanıma sahip olmadığı için (ki donanımdan kastım mesleki eğitimden çok özgüven, gerekirse çalışırım, kimseye muhtaç olmam diyebilme cesareti) hayatı boyu kendini köleleştiriyor.

Konu kapanacak siz de banlanacaksınız, ben değil. Konu yüzünden bir sürü insan da yok yere birbirine girip bnlanacak şimdi,ona üzülüyorum sadece.

Mune Mune konumda sıkıntı mı var? Bu konu benim dert ettiğim bı konu, banlanmak için bı sebep olduğunu düşünmüyorum kurallara baktım ihlal eden bişey yok

O biraz da zihnin özgürleşmesi meselesi ama. Ben işten gelince sevgilimden daha fazla ev işi yapmıyorum mesela. "Ben de senin kadar çalışıyorum, ev işini yapmak benim olduğu kadar senin de görevin" diyebilmek gerek
Ay benim zihnim çok özgür ama tam zamanlı Filipinli bakıcım olmadıktan sonra isterse eşit paylaşayım eşimle yine de ev kadınlarından çok iş yapmış oluyorum. Tabi çocuklu ev için söylüyorum bunu.

Banlanacak bir durum yok burada bu konuya uygun örnekler yaşanmışlıklar var
Mesela ben kuaförde saçımı boyatırken ki bir genç öğretmen hanıma kapıyı açarken beni es geçmeleri gibi, niye onun etiketi var öğretmen,
Bana kapının açılmaması gibi
Evet insanımız, insanı ayırt ediyor, maalesef

Yine aynı şeyi yapıyorsunuz ama. Aynı kapıya çıkıyor söyledikleriniz.
Hayır konu sahibinin bahsettiği konu çok farklıydı. Sevgilisinin geçimini sağladığı evde birlikte kalıyorlardı. Konu sahibi sevgilisinin tatil planını beğenmeyip lüks otel istemişti sanırım. Alıntıladığı mesajlarımı ona istinaden yazmıştım. Bende evimize hiç katkı sağlamayıp üstüne birde adamı darlarsam kendimede aynı uyarıların yapılmasından rahatsız olmazdım.

Hanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.
İnsanlar artik öyle bir noktaya gelmis ki..Her konuda herkes muhteşem şekilde fikir sahibi..Bu fikir sahipleri iki gruba ayrılır efemm 😀 bisey bildiklerini sanip bos konusan fitneci grup.. birde gercekten bisey bilen grup kii bu grup genellikle gormezden gelinir..Yani anlayacaginiz her cağda insanlar hep konusur..kimi dolu kimi bos konusur..Iyi geceler diliyorum..Sevgiler..☺

Universiye mezunuyum ve calismiyorum. Suan icin calismami gerektirecek bi durum yok. Olursa elbette calısabilirim. Uni mezunu olmayadabilirdim. Bi kadının evlilikteki saygınlığını calismanin getirecegini düşünmüyorum. Calismayan her kadın eziklerde degil yani rahat olunsun :)
Ama burda maalesef bazı hemcinslerimiz dediginiz gibi hemen çalışmıyorum diyince bi ezikleme ihtiyaci duyuyor anlamiyorum neden 🤷‍♀️

Çalışırken de özgür değildim, çalışmıyorken de değilim. Ancak çalışırken de çalışmıyorken de sınırlarımı belirleyen, hakkımı müdafaa edebilen bir kadındım, kadınım. Sağlam karakterli olmak yahut özgüven sahibi olmak aylık gelire bağlı değildir. Çalışmanın da çalışmıyor olmanın da eksileri ve artıları var.

Sizin değindiğiniz mevzu olan kadını aşağılama kısmına değinmeyeceğim bile. Zira canım ülkemde kadının aşağılanması için bir sebebe ihtiyaç duyulmuyor. Maddi durumu, kariyeri, yaşı, inancı, medeni hali vs fark etmeksizin aşağılanıyor. Bu ve buna benzer başlıkların artık açılmadığı bir topluma dönüşürsek o vakit zaten bir şeyler düzelmiş olur. Umudum var mı, hayır yok.

bekarken calisiyordum suan bir sureligine ara verdim bana gore kadin calismali
ekonomik ozgurlugun verdi hissin değeri paha bicilemez.

Hayır konu sahibini bahsettiği konu çok farklıydı. Sevgilisinin geçimini sağladığı evde birlikte kalıyorlardı. Konu sahibi sevgilisini tatil planını beğenmeyip lüks otel istemişti sanırım. Alıntıladığı mesajlarımı ona istinaden yazmıştım. Bende evimize hiç katkı sağlamayıp üstüne birde adamı darlarsam kendimede aynı uyarıların yapılmasından rahatsız olmazdım.
Şu durumda gelirin nerden geldiğinin bir ö emi var mı? Kira ya da iş ücreti? Diyorsunuz benim kira gelirim var minnet etmiyorum, senin gelirin yok, çalışmıyorsun da minnet ediyorsun. Tatili beğenmeyip daha lüksünü istemişse pek de minnet etmiş gibi olmuyor gerçi 😀

Bu bir tercih meselesi bence aşağılamak çok saçma insanları
Kadınlar şu anda genelde evde kalıp cocuk baktığı için işi bırakıyor çocuğu için yanı o sebeple de evde çocuğa bakan evin işini gören kendi işinden vazgeçen kadının ihtiyacı için tabii ki parayı kocası verecek

bekarken calisiyordum suan bir sureligine ara verdim bana gore kadin calismali
ekonomik ozgurlugun verdi hissin değeri paha bicilemez.
Çalışma saatleri çok uzun özgürlükten söz konusu olamaz, insan çalışınca hiç birşeyini tam olarak gerçekleştirme zamanı olmuyor

Ayrica calismiyorum,ev hanimiyim ama bu benim belese yasadigim anlamina gelmezki; 24 saatim yok benim sabah alti gece bir mesaim,bir gun islerimden feragat etmek istesem evin duzeni coker.Ev hanimligi kadar zor bir meslek varmi hem ?bakmayin kucumseyen arkadaslara bir cok calisan arkadasima sorsam hepsi evde olmak daha zor evin isi hic bitmiyor,evde daha fazla yoruluyorum diyor.Cunku evin isi bitmiyor.Hele kucuk cocugunuz varsa...Allah kadinin yardimcisi olsun,calisaninda calismayanin da isi zor.Gunumuzun hayat sistemi kadina gercekten cok yuk yukledi.Artik evde tek kisinin getirisiyle gecim zor,calissa hem ev ,is,coluk cocuk gercekten o duzeni isletmek zor.Calismayinca da boyle toplum tarafindan kucumsenebiliyor,vasifsizmis gibi goruluyor.

Şu durumda gelirin nerden geldiğinin bir ö emi var mı? Kira ya da iş ücreti? Diyorsunuz benim kira gelirim var minnet etmiyorum, senin gelirin yok, çalışmıyorsun da minnet ediyorsun. Tatili beğenmeyip daha lüksünü istemişse pek de minnet etmiş gibi olmuyor gerçi 😀
Hayır hem adama destek olmayıp hem tatil planını beğenmediği için madem öyle minnet etmeyin sizde dedim. Neyse durduk yere tartışma çıkmasın
Ben böyle biri değilim. Yanlış anlaşılmaya müsait yorumlar yapmışım. Kötü hissettim birden.

Daha lüksünü istememiştim bir çok ucuz bı de pahalı bı seçenek sunmustum ikisinden birini yapalım demiştim ama minnet etmediğim kısmında haklısınız 😂 beceriksizliğimden konumu paylasamiyorum şuan 😔

Aslında biraz da haklısınız..Ben kendim çalışıyorum ama burda bazen çalışmayan kadınlara yüklenildiğini görüyorum..Yalnız şunu söyleyebilirim ev hanımları da çalışıyorlar annem beni okutup doktor edene kadar saçını süpürge etti..Hep evdeydi ama hep çalıştı..Kimse laf edemez onlara 😊😊

Banlanacak bir durum yok burada bu konuya uygun örnekler yaşanmışlıklar var
Mesela ben kuaförde saçımı boyatırken ki bir genç öğretmen hanıma kapıyı açarken beni es geçmeleri gibi, niye onun etiketi var öğretmen,
Bana kapının açılmaması gibi
Evet insanımız, insanı ayırt ediyor, maalesef
İnsanlardan saygı görmeyi becerebilmek de bi meziyettir.. Eğitim ve özgüvenle olur. Çalışırken ve çalışmazken insanların saygısında bir değişim gözlemlemedim. Belki de çalışmıyorum diye kendi kendinize bir eksiklik hissediyorsunuz özsayginizi kırıyorsunuz insanlar bunu farkeder. kendine saygı duymayana kimse duymaz. Burada öğrencilerim bana hiç saygı duymuyor diye çok öğretmenin konusu var bi bakın isterseniz.

Son düzenleme:
Çalışma saatleri çok uzun özgürlükten söz konusu olamaz, insan çalışınca hiç birşeyini tam olarak gerçekleştirme zamanı olmuyor
ozgurluk derken gezme tozma ozgurlugunden bahsetmiyorum suan evdeyim yine gezip tozamiyorum neden ona ayiracak param yok
calisirken hic deilse bir seyi alirken 50 kez dusunmuyordum cunku alim gucum vardi
burada cok okuyoruz calismiyorum kocamdan siddet gordum gidecek yerim yok yazan iyi kotu bir maasi olsa bu bayanlarin bir guvenceleri olur kuru ekmek alacak param olur hic degilse diye dusunur en azindan ama onu dusunecek cesareti bile bulamiyorlar cunku is yok
ozgurluk demek bir tek gezip tozmaktan ibaret degil paranin verdigi dusunce ozgurlugu var birde

Back
X