Günümüzde Çalışmayan Kadının Aşağılanmasi

Ben de gercek hayatin icindeyim zaten. Sizin evde oturun ya da calisin demenize gerek yok neden illa insanlara "şunu yapin" deme gorevini ustleniyorsunuz ki kimsenin akli yok mu? Sizin yonlendirmenizle yasamiyor insanlar isteyen calişiyor, isteyen oturuyor zaten. Sizler "saygi duyamiyorum" diyince kalkip yarin işe gitmeyecegim.
Biri orada kocasindan para isterken video cekti diye de hemen kadinlar okulu birakip, calişanlar da işlerini birakmayacak degil mi? Boyle yapiyorlarsa sorun onlardadir.

Videoyu izlemedim, izlememe de gerek yok internet videolari tam bir çöplük saçma sapan bir ton video dönüyor ortalikta zaten bir bu kadin mi kaldi dert? Videonun kendisiyla dalga gecin, fikir belirtin tamam ama olayin "Butun calismayanlari gomelim" hareketine dönüşmesi asil sacma olan şey, butun calismayanlar o videodaki kadin degil ve calismiyor diye insanlara hakaret edemezsiniz.
Hakaret etmiyoruz fikrimizi belirtiyoruz. İnsanlara da şunu yapın demiyoruz ama ilerde kızım olursa ona kesinlikle çalışması gerektiğini öğütlerim. Eşinin ne dediği umrumda dahi olmaz. Size çalışın da demiyorum kendi kararınız kendi hayatınız ancak siz bu şekilde hayatınızı sürdürüp bir sorun yaşamadınız diye diğer kadınlar yaşamayacak değil. Eşeğini sağlam kazığa bağlamak diye bir deyim var. Hayatta kendimizi sağlama almamız gerekir. Birilerinin nafakasına,harçlığına muhtaç kalmamak için. Herkesin evine gidip tek tek inceleme yapacak halimiz yok,genele yayarak konuşuyoruz.

Hakaret etmiyoruz fikrimizi belirtiyoruz. İnsanlara da şunu yapın demiyoruz ama ilerde kızım olursa ona kesinlikle çalışması gerektiğini öğütlerim. Eşinin ne dediği umrumda dahi olmaz. Size çalışın da demiyorum kendi kararınız kendi hayatınız ancak siz bu şekilde hayatınızı sürdürüp bir sorun yaşamadınız diye diğer kadınlar yaşamayacak değil. Eşeğini sağlam kazığa bağlamak diye bir deyim var. Hayatta kendimizi sağlama almamız gerekir. Birilerinin nafakasına,harçlığına muhtaç kalmamak için. Herkesin evine gidip tek tek inceleme yapacak halimiz yok,genele yayarak konuşuyoruz.

Para sıkıntım var, parasal yönden çaresizim diyene ben de caliş derim, diyorum da zaten, parasiz olmuyor bazi seyler hatta hicbisey olmuyor parasiz.
Ama size bu konuda dert yanilmamisken genele yayip calismayan herkesi muhtaç, harclikla yaşayan yerine koymaniz cok normal bir durum degil. Oldukca asagilayici birsey bu ve tabi ki insanlar durduk yere bu soylemleri duymak istemez.
Kendi cocugunuza ne isterseniz onu yapin beni ilgilendirmiyor.

Kimsenin evine gelip tek tek inceleme yapmiyorsunuz evet calismayan birinin sizden daha fazla garanti geliri, mülkü vardir arka planda bilemezsiniz. O yuzden "genele yayip" calismazsan muhtaç olursun gibi soylemler hiçte hoş durmuyor, kendi colugunuza cocugunuza bu ogutleri verebilirsiniz ama yetişkin insanlara değil.

Para sıkıntım var, parasal yönden çaresizim diyene ben de caliş derim, diyorum da zaten, parasiz olmuyor bazi seyler hatta hicbisey olmuyor parasiz.
Ama size bu konuda dert yanilmamisken genele yayip calismayan herkesi muhtaç, harclikla yaşayan yerine koymaniz cok normal bir durum degil. Oldukca asagilayici birsey bu ve tabi ki insanlar durduk yere bu soylemleri duymak istemez.
Kendi cocugunuza ne isterseniz onu yapin beni ilgilendirmiyor.

Kimsenin evine gelip tek tek inceleme yapmiyorsunuz evet calismayan birinin sizden daha fazla garanti geliri, mülkü vardir arka planda bilemezsiniz. O yuzden "genele yayip" calismazsan muhtaç olursun gibi soylemler hiçte hoş durmuyor, kendi colugunuza cocugunuza bu ogutleri verebilirsiniz ama yetişkin insanlara değil.
Konu bunun üzerine açılmış o yüzden bunu konuşuyoruz yoksa durduk yere kimse kimseye gidin çalışın demiyor ki. Çalışmayan birinin geliri,mülkü yoktur eşinin geliri mülkü vardır ve o da onların arasındaki iştir. Kaç yaşında evlendiniz bilmiyorum ama insanlar çalışma hayatına genelde 18-24 yaş arasında atılıyor dolayısıyla ilerde eşinizin çok iyi,bonkör olacağının garantisi verilmediyse muhtaç kalma durumu her zaman vardır,nereye kadar aile bakacak? Tek sorun muhtaç kalmak da değil bir şeyler üretmek,hayatta aktif rol oynamak,kendini yeterli hissetmek de benim için çok önemli. Mesleğimle alakalı bir şey danışılınca bile mutlu olan biriyim hayatta uzmanı olduğum,insanlara yardım edebileceğim bir alan var. Hayata bakış açılarımız farklı olabilir insanlar çeşit çeşit sonuçta.

Konu bunun üzerine açılmış o yüzden bunu konuşuyoruz yoksa durduk yere kimse kimseye gidin çalışın demiyor ki. Çalışmayan birinin geliri,mülkü yoktur eşinin geliri mülkü vardır ve o da onların arasındaki iştir. Kaç yaşında evlendiniz bilmiyorum ama insanlar çalışma hayatına genelde 18-24 yaş arasında atılıyor dolayısıyla ilerde eşinizin çok iyi,bonkör olacağının garantisi verilmediyse muhtaç kalma durumu her zaman vardır,nereye kadar aile bakacak? Tek sorun muhtaç kalmak da değil bir şeyler üretmek,hayatta aktif rol oynamak,kendini yeterli hissetmek de benim için çok önemli. Mesleğimle alakalı bir şey danışılınca bile mutlu olan biriyim hayatta uzmanı olduğum,insanlara yardım edebileceğim bir alan var. Hayata bakış açılarımız farklı olabilir insanlar çeşit çeşit sonuçta.

Esimden önce benim bir ailem vardi ve hala var elimde şuan var olan hersey eşime ait degil, bizzat kendi adıma ve kimsenin bakmasina da gerek yok bana ileride.

Sadece bu konu için degil, genel olarak calismama durumu soz konusu oldugunda fikir sorulmadigi halde ve bundan dert yanan olmasa da bu tarz asagilama derdine düşen insanlar oluyor nedense, zor duruma bile düşecekse o kişi sizene degil mi? Sizi kimse işinizden etmiyor zora dusecekse kendi dusecek bu kadar milleti asagilama, onlari cok dusundugunuzden degil kendinizi yuksek gordugunuzden.

Siz üretmeyi, faydali olmayi sevin herkes yapmak zorunda degil, bundan mutlu olmak zorunda degil. Evet hayata bakiş acilarimiz farkli ama benden ustun degilsiniz siz oyle dusunuyor da olabilirsiniz gerci sorun degil sadece secimlerinden dolayi, hele o secimler sizi hic etkilemiyor ve ilgilendirmiyorsa asagilamaya hakkiniz yok diyoruz o kadar.

Esimden önce benim bir ailem vardi ve hala var elimde şuan var olan hersey eşime ait degil, bizzat kendi adıma ve kimsenin bakmasina da gerek yok bana ileride.

Sadece bu konu için degil, genel olarak calismama durumu soz konusu oldugunda fikir sorulmadigi halde ve bundan dert yanan olmasa da bu tarz asagilama derdine düşen insanlar oluyor nedense, zor duruma bile düşecekse o kişi sizene degil mi? Sizi kimse işinizden etmiyor zora dusecekse kendi dusecek bu kadar milleti asagilama, onlari cok dusundugunuzden degil kendinizi yuksek gordugunuzden.

Siz üretmeyi, faydali olmayi sevin herkes yapmak zorunda degil, bundan mutlu olmak zorunda degil. Evet hayata bakiş acilarimiz farkli ama benden ustun degilsiniz siz oyle dusunuyor da olabilirsiniz gerci sorun degil sadece secimlerinden dolayi, hele o secimler sizi hic etkilemiyor ve ilgilendirmiyorsa asagilamaya hakkiniz yok diyoruz o kadar.
İşte sizin aileniz ve sizin yaşantınız değil konu onu anlatmaya çalışıyorum. Aileniz eşiniz bu konuda sıkıntı yaratmadı diye çalışmadığı için mağdur olmayan kadınlar yok değil. Mağdur olmak istemiyorsanız çalışmanız sizin hayrınızadır diyoruz insanlara. Siz mağdur olmuyormuşsunuz çalışmayın o zaman ne diyelim yani. Çalışan kadınlara da laf eden insanlar var herkes görüş belirtir kimsenin ağzı torba değil büzecek halimiz yok.

Çalışıp çalışmamak kadınların demiyorum tüm bireylerin kendi tercihidir ve bu tercihlerden dolayı kimseyi kınama hakkımız yoktur ama çalışmanın da teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar gelişimini durdurmamalı, üretmeli. Bi sonraki güne üretken uyanmalı. Biz insanlar bununla tatmin oluyoruz, bu şekilde bi hayat sürdürebiliriz. Sonra psikolojisi bozulan yığınla insan çare arıyor. Büyük düşünürler boşuna dememiş çalışın meşguliyetler bulun diye, çok da haklılar. Çalışmayan insan genellikle meşguliyet bulamıyor kendine(boş durmayanları saksıyı çalıştıranları tenzih ederim) bu meşguliyet bulamayan insanlar yeni nesiller yetiştiriyor ve çocuklarına yetenek yüklemesi yapamıyor, çünkü kendinde yok. Bakış açısı gelişmemiş. Neyse konu çok dağıldı, yani hanımlar sadece şunu söyleyeyim aynı mermeri her gün ovarak üst bi mertebeye ulaşamayız. Kadınlar olarak çok yönlüyüz ve evrenin bizim saksılarımıza ihtiyacı var

Hanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.

Asagilayan kisi bence oturup kendini sorgulamali, calismak isteyen calissin, istemeyen otursun evinde, ama ben ozgur kadin olmaktan yanayim, bence bos bos evde oturmak yerine calisip daha ozgur birer kadin olup kendi ayaklarimizin ustunde durmak varken neden 5 kurus icin erkeklere muhtac olalim?>
Ha bir evlilikte, insan elbette esinden para isteyebilir, ornegin ben calisip kendi parami kazanan bir kadinim, esimde ayni sekilde calisiyor, ama gelirimiz ortak hesaba yatar ve giderimiz ikimizinde maasindan cekilir, ay sonu ne kalirsa onu anlasarak ya harcariz yada kenara atariz,
bazi anlar olur esimde nakit kalmaz yada bende, birbirimize sorariz bunda ayip olan hic birsey yok
nasilki yeri gelir ben yemegini koyarim onune, yeri gelir o koyar, buda ayni hesap.

evlilik paylasmak demektir.
bu her anlamda paylasmak demektir

O kadar eleştirmeyi seven bir toplumuz ki ... Ben okudum, öğretmen oldum. Tam kpss den iyi bir puan aldım derken sistemsel saçmalıklardan dolayı ek atamaya kaldım ya da o da olmayabilir. Fakat bu dönemde karşıma çıkan bir beyefendi ile ilişkimiz başladı ve nişanlandık. Şimdi ben onu bırakıp gitsem görev yapmaya olmaz. Kalsam evde otursam yine olmaz. Özel okulların şartlarını beğenmiyorum. Kendimi o kadar yıpratmak istemiyorum. Yani iki ucu ... değnek meselesi. Bazen insanlar çalışmak istese de şartlar el vermez. Kar-zarar analizi yapıp ilerler. Çoğumuzun annesi ev hanımıdır. Aşağılamak neden ? Güzel ortam ve şartlarda çalışan kadınlarımız adına da seviniyorum, güzel bir şey. Herkes keşke sadece kendi hayatına karışsa, hayat bayram olsa :KK54::KK54:

Hanımlar merhaba, bu kez bir derdim yok. Sadece güzel bir tartışma konusu buldum ve sizin de fikirlerinizi almak istiyorum. Az önce Twitter'da kocasından para isterken tıktok ceken kadının linç edilmesi üzerine bu konuyu açtım.
Eskiden hepimizin bildiği gibi kadının çalışması uygunsuzdu, ekonomik özgürlüğüne sahip kadın çok azdı ve bu normların kırılmasıyla kadın iş hayatında aktiflesip ozgurlesmeye başladı. Ancak size de kirdigimiz normların üzerine yeni normlar inşa ediyomusuz gibi gelmiyo mu? Ben şuan çalışıyorum ama çalışmadığım dönemde burada çok saçma sapan lafa maruz kaldım "hem çalışmıyosun hem partnerinin parasını yiyosun, ben gerekirse garsonluk yaparım" falan gibi, hiç de garsonluk yaptıklarını sanmıyorum o insanların. Eskiden çalışan kadin linç edilirken bugün aynı lince çalışmayan kadın maruz kalıyor. Oysa burdaki ana mevzu kadının çalışıp çalışmaması değil ki, kadının iş hayatindaki tercihlerini yargılamanın kimsenin üzerine vazife olmaması. Yani pek çok şey değişiyor, kadınlar artık çalışıyor, kadınlar artık ozgurlesebiliyor, belki bazılarımız daha özgürce sevisebiliyor, ama kadını yargılamak asla asla değişmiyor. Asıl isteğimiz kadınların kimsenin fikirlerini sormadigi insanların yorumlarına maruz kalmasını engellemek olmalı. Yanlış mı düşünüyorum? Neden sürekli kadını, hemcinslerimizi, farklı şekillerde, farklı sebeplerle aşağılama ihtiyacı duyuyoruz? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz. Değerli fikirleriniz için şimdiden tesekkur ederim.
bir kadının çalışıp çalışmaması kendi tercihidir ailesinin ya da eşinin ekonomik durumu iyiyse kadını hiçbir şekilde mağdur etmiyorsalar çalışmayabilir tabi ki ancak çalışmak zorunda olan kadınlar da var ya da kendine okul yıllarından itibaren bir meslek hedefi koyup sonrasında o mesleği yapanlar ancak benim şahsi fikrim böyle bir zamanda kadının çalışması ekonomik özgürlüğünün olması çünkü hiçbirşeyin garantisi yok eşinden boşanabilir ya da allah korusun ölüm olabilir o zaman ne olacak ama tek bir gerçek var bir kadını çalışıyor ya da çalışmıyor diye eleştirmek çok yanlış tercihlerine saygı duymak gerekir mevzu etmeye bile değmez

Bir arkadaşım, benim bulunduğum ortamda ki çalışmadığımı biliyor, çalışmayan kadına saygı duymuyorum demişti, çalışmayan kadınlarda çok umursuyordu senin onlara saygı duyup duymamanı diye cevap vermiştim bende. Böyle deyince de seni ayrı tutuyorum cevabı geliyor 🥴 buda çok umurumdaymıs gibi. Sonra kendisiyle görüşmeyi kestim zaten.

Kimse kimsenin kendi fikirleri doğrultusunda oluşturacağı saygıya muhtaç değil, saygı makamıda değil. Benimde kişisel olarak saygı duyamacağım hayatlar var ama bunun o hayatları yaşayanlar için birşey ifade etmediğini biliyorum ve bu insanlarla da herhangi bir yakınlık kurmuyorum. Hem arkadaşlık et hem nasıl saygı duyayım de.
Herkesi ayrı tutarlar zaten. :KK51:

Bence iki tarafta kendi ayakları üzerinde durmalı kimseye yük olmamalı. Eğer partnerinizin de siz çalışırken çalışmamasına ve sizden geçinmesine razıysanız bu eşitliktir. Ama o erkek çalışmalı ben kadınım fikrindeyseniz 🤦🏻‍♀️💆🏻‍♀️💆🏻‍♀️🤢

Başlığı düzeltiyorum: Günümüzde kadının aşağılanması.

Çalışan, çalışmayan, açık olan, kapalı olan, cinsellik yaşayan, yaşamayan, çocuğu olan, çocuğu olmayan... vs.

Hepsini gördük mü? Gördük.

Aşağılanmayan bir kadın tipi kalmadı.

:)
Aynen. Koskocaman namus kavramı bile tek başına kadınların üzerine atılmaya çalışıldı. Kadınlar hakkında her konuda herkes müdahale edebileceğini sandı. Küçücük kız çocukları bile cinsel obje muamelesi görüyor bazı pislikler tarafından 🤦🏻‍♀️ Kadın olarak bu baskılara karşı mücadele vermek zorundayız 💪🏻💪🏻

Alışkanlık yapıyo di mi? Yeni üyeyim bi girdim çıkamıyorum o girdaptan. Helppp

Ayy bi de okuyup okuyup kayınvalideme görümceme kıl oluyorum,mesela bayramda gitmemeye karar vermiştim ama biraz vicdan azabı çekiyordum,üç gündür burda takılıyorum kesin gitmiycem öyle doldum,şuan kavga edebilirim hahaha 😃

Ayy bi de okuyup okuyup kayınvalideme görümceme kıl oluyorum,mesela bayramda gitmemeye karar vermiştim ama biraz vicdan azabı çekiyordum,üç gündür burda takılıyorum kesin gitmiycem öyle doldum,şuan kavga edebilirim hahaha 😃
Ben zaten soğuğum kaynanaya, ne zaman eşim olmadan gitsem meydanı boş bulup can sıkacak birşey yapıyor, eşim olmadan gitme kararı aldım, en son beraber gittik yine rahat durmuyor. Görümcelerle iyiyiz ama korona var. Zaten çıkamayacaz. 😌

Yakınsalar demek.

Bi ara bi soğuk algınlığı gibi birşey geçirdik Mart sonunda o ara 15 gün çocukları yollamadık ayy hergün cama geldiler ağlamaklı özledik diye,sizin için yollamıyoruz diye diye dilimde tüy bitti. Şimdi yolluyorum çocukları bıktım zaten ne halleri varsa görsünler

Bi ara bi soğuk algınlığı gibi birşey geçirdik Mart sonunda o ara 15 gün çocukları yollamadık ayy hergün cama geldiler ağlamaklı özledik diye,sizin için yollamıyoruz diye diye dilimde tüy bitti. Şimdi yolluyorum çocukları bıktım zaten ne halleri varsa görsünler
Onları düşünüyorsunuz yaşlılar diye. Çocuğa birşey olmuyor. Ama çocuğu sakınıyorsunuz sanıyorlar değil mi?

Back
X