Günümüzde Çalışmayan Kadının Aşağılanmasi

Ben calisiyorum, bunu ilk basta kendim icin sonra cocuklarima rol model olmak ve onlara daha iyi bir gelecek hazirlamak icin ve calismadigim, hicbir sey uretmedigim zaman kendimi ise yaramaz hissettigim icin calisiyorum yani bu benim tercihim. Calismayanlara saygim sonsuz, belki cevremde boyle gormesem ben de calismamayi tercih ederdim, bilemiyorum. Yalniz bir arkadasin dedigi gibi, calismayan kadinlarin “ama ev isi daha zor, cok yoruluyoruz” seklindeki yakinmasini dogru bulmuyorum. Ben cogu gunler sabah hava aydinlanmadan evden cikip, aksam cocuklar uyumadan eve yetisebilmek ve onlarla ayni masada yemek yiyebilmek icin ciddi savas veriyorum. Eve geldikten sonra hic oturmayip, eger sansliysam yemek yemelerine yardim ediyor ve uyutuyorum. Sonrasinda yine sansliysam biraz dinlenmeye, hava soguksa isinmaya vs calisiyorum ve yatiyorum sonunda.
Bilmiyorum, ben tercihimden mutluyum

Konu çok güzel, uzun uzun yazıp tartışmak istedim ama bu saatte o gücü bulamadım kendimde. Kısaca fikrimi söyleyecek olursam üretmeyen insana saygı duymuyorum, kimse kimseye bakmak zorunda değil ne kadın ne erkek ama çiftler arasında biri para kazanır diğeri ev işleriyle meşgul olur diye bir anlaşma varsa kimse buna yorum yapmamalı. neticede kadının evdeki emeğini görmezden gelemeyiz. Neyse kısaca şunu söylemeliyim ki temel sorun evlilik kurumu. Herkes kendi parasını kazanıp kendi işlerini yapsın çok basit. Evlenmeyin artık nolur

Yalnız sapla saman biraz karıştırılıyor.Bir iki yorumda gördüm "o zaman çalışmayıp evde oturan erkeğe de bişey demeyelim"gibi sitem edilmiş.Evi idare etme yükümlülüğü hukuken bile erkekte,kadın isterse,dilerse, ihtiyacı varsa ya da canı isterse tabi ki katkıda bulunabilir.Eger öyle olmasaydı nafaka yükümlülüğü erkekte olmazdı kadınlarda boşandıklari eşlerine nafaka öderdi.
Çalışma zorunluluğu kadına ait değil, tercihtir.
Ha şu varki bu dönemde kadınlar kendilerini garantiye almalı, bu açıdan kadınin çalışması avantaj..Sırf maddi gücü olmadığı için mağdur edilen sayısız kadın var evliliklerde.Ancak kadın çalışmayı tercih etmiyor diye saygı duymuyorum demek yine kadını mağdur etmek, psikolojik olarak ezmekten farksız değil.

Eger kocasından düşman çatlatırmıs gıbı bı video cektıyse oyuzdende böyle davranmıs olabilirler. Arkadasımın esi 1 tl para vermiyor eline caliştirmiyorda 🤐

Banane, ona ne, kime ne, sanane
Bunları kullansak hayat daha güzel aslında.
Biri çalışmaya kadına laf mı atacak. Atmadan önce banane diyebilecek.
Bir kadına biri laf mı atıyor çalıştığı ya da çalışmadığı için sanane diyecek.
Okumus ya da okumamış çalışmıyor mu kime ne diyecek.
Saygı mı duymuyorum diyor banane diyecek
Önemsememek lazım aslında kisaca bilemeyiz kimsenin içini , yaşamını, tercihini.
En güzeli banane deyin geçin. Her şeyi elestirmek zorunda değilsiniz.

Bakın o zaman şöyle düşünün bdv de bile birkaç ay çalışmayan erkekler nasıl aşağılandı,ne laflara maruz kaldı değil mi? Neden çalışmıyormuş,bu ne sorumsuzluk vırt zırt. O zaman kadınlar da çalışacak bir zahmet. Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil. Doktor mühendis psikolog avukat olun denmiyor zaten ama eve para getirin yani. Dikiş nakış bile olabilir bu. Bahsettiğiniz video da çok korkunçtu. Resmen babasından ister gibi eşinden para istiyor arkadaşlarıyla dışarı çıkmak için. Adam vermem otur oturduğun yerde dese çıkamayacak sizce hoş mu? Çalışmamayı normalleştirmeyin lütfen ya.

Bu tamamen yetistiginiz cevre ve calismaya bakis aciniz ile alakali bir durum. Benim anneannemin annesi dahi calisan bir kadinmis ne ailemde ne arkadas cevremde calismayan bir kadin yok , hic olmadi. O yuzden ben calismamayi bir tercih olarak gormuyorum. Esim de cok bunalirsa verecegi ara ya da is degistirme sureci haric kendi istegi ile isten ayrilamaz ben hos karsilamam, ben yapsam esimin hos karsilamasini da istemem. Ama bu benim aile dinamigim, hayata bakisim, kimseyi bu konuda asagilamam. Yalnizca karsi taraftan bir hamle gelirse incittikleri yerden incitirim, cunku istedigini soyleyen istemedigini isitir :KK66:

Ayrica calisan calismayan kadin degil biz milletce sinir koymayi bilmiyoruz. Sinir koyan insanlari normal olmamakla, soguk durmakla sucluyoruz, guluyoruz dalga geciyoruz. Sadece is bizim yaramiza dokunacak bir konu oldugu zaman insanlar neden boyle diye konusmaya basliyoruz. Asil sorunun ne oldugunun farkina varmak lazim once...

Kadınları aşağılamak bizde ata sporu. Olimpiyatı olsa altın madalyayı sektirmeyiz! Kadınların kendi fikirleri, kendi istekleri doğrultusunda yaşam hakları yok çünkü.

*Kilo alınca "Şiştin az ye." Zayıf olunca; "Kadın dediğin etli butlu olur kilo al."
*Makyaj yaparsın; "Doğal değilsin." Yapmayacak olursan "Saldın kendini bakımsızsın."
*Çocuk istersin "Acelen ne önce evliliğini oturt." İstemezsin "Sen de bir tuhafsın, bu gidişle isteyince olmaz."
*Çalışırsın "Çocuğunu millet büyüttü." olursun. Çalışmayınca "Ne işe yarıyorsun?" merak ederler.

Listeye zibilyon tane madde ekleyebilirim. Şahsım adına çalışmak su içmek ya da yemek yemek gibi doğal bir ihtiyaç. "Acaba çalışmasam mı?" gibi bir soruyu kendime sormadım hiç. Merak bile etmedim nasıl olur diye. Çünkü ben bunu istiyorum.

Şartları elverişli olup çalışmak istemeyenlere de saygı duyuyorum. Kendi kararları, onlar da bunu istiyor. Zorlamak neden?

Fakat; kadının iş hayatında yer edinebilmesi yıllar sürmüş bizim gibi ataerkil bir toplumda çalışmamayı övmeyi doğru bulmuyorum. Bunu sadece kişisel değil toplumsal olarak yanlış görüyorum. Kadınlar okusun, kadınlar üretsin, kadınlar özgür olsun diye yıllarca uğraşılmasına rağmen gelinen nokta hala çok iç açıcı değilken çalışmayı gereksiz görmek ya da yermek çok da makul gelmiyor.
Katılıyorum, maalesef çalışan kadın da ev kadını da hem hemcinsleri hem erkekler tarafından aşağılanıyor.
Çalışan kadının anneliği sorgulanıyor, ev kadınının ise evde tüm gün yattığı altın günlerine gittiği:))
Çalışan kadın bir sebeple işten ayrılsa eşinden baskı görüyor, ev kadınıysa hazır yiyicilikle suçlanıyor.

Kadın sosyal yaşamda, iş hayatında daha aktif olmalı, gençleri buna teşvik etmeliyiz zira hayatta hiçbir şeyin garantisi yok, evet belki işinizin, kazancınızında garantisi yok ama bugün eşin bir hastalığı, vefatı, boşanma gibi durumlarda kadın çalışmıyorsa, çalışan kadına göre çok daha ağır şartlarla mücadele etmesi gerekiyor, hele de çocukları da varsa.

Öte yandan ister ev kadını olun ister çalışan kadın, ev kadınının çocuğa harçlık verir gibi harçlık almaya zorlanması, çalışan kadının maaş kartının eş tarafından alınmasının da gurur kırıcı olduğunu düşünüyorum.
Kadın bütçeden anlamaz gibi davranılıyor, bu da ataerkil yetiştirilmenin bir yansıması sanırım, erkek evin reisi, patronu, para kazananı olarak görülüyor, kadın çalışsa da bu düşünceyi yıkamıyor, işten gelip ev işleri, çocuklar, eşin konforu için uğraşıyor, erkeğin ev işlerine iştiraki sıfır, ev kadını olursanız da hem kadınlardan hem eşinizden tüm gün evdesin lafını duyuyorsunuz, oysa evlilik müşterek bir hayat kurmak demektir, ev işleri, eve giren gelir, çocuklar, üstlendiğiniz tüm sorumluluklarda beraber hareket etmek anlamına gelir.

Sanırım biz kadınların yıkması gereken çok önyargı, kırması gereken çok zincir var.

Calismayan kadin, calisan kadina gore daha rahattir. Evinde istedigini yapar, uyur uyanir gezer. Calisan kadin izin gunu bekler, resmi tatil bekler. Eline gecen kazanciyla da bu kadar caba harcadigi icin ovunur ama calismayan kadini asagilama sebebi bence kendisinin zorlanirken, diger kadinin evde oturup ekonomik olarak sikinti cekmemesi. Bu kadar zorunuza gidiyorsa calistirmayan koca bulun kendinize diyesim geliyor oylelerine. Sanki calismayanin parasini veriyolarmis gibi bi trip :) her kadin icin gecerli degil bu soylediklerim ama boyle tiplerle cok karsilasiyorum. Calismsina mutlaka saygi duyulmasini istiyor halbuki kime ne? Erkekler afedersiniz it gibi calisirken kim cok saygi duyuyor ki... normal caliscak tabi deniyor. Sorsan kadin savunucusuyuz derler, hemcinslerini once kendileri linc ederler.

Sizin hayranliginizi kazanmak milletin umurunda degildir muhtemelen. Kendi içinizde calismayan insanlara saygi duymamaya elbette devam edebilirsiniz, kafaniza girip fikirlerinizi zorla degistiremez kimse zaten mevzu o değil. Calismiyor, evde birsey yapip satmiyor diye birine hakaret etme, saygisizlik yapma, asagilama hakkina sahip degil kimse.
Sizi ilgilendiren bir mevzu değil bu. En fazla rahatsiz oldugunuz insanlari cevrenizden uzaklaştirabilirsiniz.
O zaman bu konuda, kimin çalışıp çalışmadığı da kimseyi ilgilendirmez. Kimse yorum yapmasın. Ne saçma sapan bir çıkış.

Hanımefendi..Benim annem ev hanımı..Sizin deyiminizle babama bağımlı..Ama ne yaptı biliyor musunuz..Bir doktor bir savcı bir murakıp yetiştirdi..Topluma faydalı bireyler "üretti"..Ben de çalışıyorum ama çalışana kimsenin laf edemeyeceği gibi çalışmayan insanlara da edemez.. Nokta.
Benim annem de ev hanımı. Bir doktor bir öğretmen bir de avukat yetiştirdi. Ama çalışsaydı o sırada da yetiştirirdi aynılarını.
Ayrıca işin aslı bizim annelerimizin devriyle şu anki devir çok farklı. Ekonomi farklı, kadının konumu farklı, ihtiyaçlar farklı.
Alınganlık etmeyin lütfen kimseyi hakir görmüyorum çalışmadıkları için. Tabi bu konuda insanların öncelikleri de farklılık arz ediyor olabilir. Kimi için çocuğu önceliktir kimi için özgürlük kimi için kariyer. Ama bana kalırsa kimle evlenirse evlensin bir kadın ekonomik bağımsızlığını elden bırakmamalı. Dünyanın binbir türlü hali var.

eşinin durumu iyiyse evinde çocuklarını büyütür bu tercih ve şartlarla ilgili bir durum. ama çalışmayıp maddi zorluk çekiyorum dyp ağlayanlara bende ciddi derecede siinr oluyorum üzgünüm ama o zman yatacağına git çalış diyesim geliyor:) çalışmyorsan maddi durumundan yakınma hakkın yok diye düşünyrm :)

Kızlar bu kadınla ilgili birşey değilki
Konu sahibi çalışmayan kadının çalışanlara göre daha az itibar gördüğünü söylemişya
Bu kadınla ilgili birşey değil bu insanlar ve toplumun bakış açısı ile ilgili
Çalışan erkek ve çalışamayan erkek içinde durum farklı değil bu meslek ekonomik durum statüye göre bile değişir
Bunu sadece kadına yaftalak cinsiyetçiliktir
Yargılama mevzusuna gelince bu ekonomi statü yada çalışıp çalışmaması ile ilgili birşeyde değil bu toplumların gelişmişlik düzeyi ile ilgilidir buda bizim toplumda en az bir asırı bulur

O zaman bu konuda, kimin çalışıp çalışmadığı da kimseyi ilgilendirmez. Kimse yorum yapmasın. Ne saçma sapan bir çıkış.

Konu kimin calisip calismadigini sormuyor zaten, saygi duyuyor musunuz diye de sormuyor.
Sizin gibi fikri sorulmadigi halde asagilayici yorum yapan insanlardan dert yakinmiş konu sahibi.

Bakın o zaman şöyle düşünün bdv de bile birkaç ay çalışmayan erkekler nasıl aşağılandı,ne laflara maruz kaldı değil mi? Neden çalışmıyormuş,bu ne sorumsuzluk vırt zırt. O zaman kadınlar da çalışacak bir zahmet. Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil. Doktor mühendis psikolog avukat olun denmiyor zaten ama eve para getirin yani. Dikiş nakış bile olabilir bu. Bahsettiğiniz video da çok korkunçtu. Resmen babasından ister gibi eşinden para istiyor arkadaşlarıyla dışarı çıkmak için. Adam vermem otur oturduğun yerde dese çıkamayacak sizce hoş mu? Çalışmamayı normalleştirmeyin lütfen ya.

"Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil, eve para getirin" bunlar sizin düşünce ve sözleriniz, insanlar hayatina neden sizin dusuncelerinize göre yön versin ki herkesin kendi dogrulari var.
Şu laflarinizi eşime söylesem muhtemelen dalga geçer çünkü benden para beklentisi yok ve calişma yükümlügünün kendisinde oldugunu düşünür, siz begenmesenizde. Sizin dusundugunuz gibi dusunen adamlarin eşleri evde oturamaz zaten, o adam rahat vermez merak etmeyin.

Konu kimin calisip calismadigini sormuyor zaten, saygi duyuyor musunuz diye de sormuyor.
Sizin gibi fikri sorulmadigi halde asagilayici yorum yapan insanlardan dert yakinmiş konu sahibi.
Gayet konuyla alakalı bir cevap verip, konuyla ilgili fikrimi söyledim.Bu kadar gocunacak birşey yok. Sakin olun. Ne yazacağımı da size soracak değilim. Herkesin fikrini söylediği bir platform ve konu sahibi de fikirlerinizi alayım demiş.Kavga edemiycem sizinle. Tekrar okuyun bence iyi anlayın. İyi günler.

bu sanırım bıraz ısle alakalı ve yıne ısyerının ve ev ıslerının kadınlar ustunde baskısıyla alakalı
evde este yardım etmek zorunda ıs bolumu yapılmalı
ıs verenlerde kadınlardan daha fazla sorumluluk beklememelı joker gıbı goruyorlar kadını en cok calısan kadın dogum ıznıne cıkar dıye en az tercıh edılen de kadın

muhasebe ofısım varken dunyanın en rahat ınsanıydım cayım onume gelır dısardan yemek gelır ev ıslerıne zamanım cok rahat yetısırdı
katıplık yaptım donem daha baska sıkıntılar dogdu mesaıler arttı egıtımler cogaldı
suan kendı sırketımız var haftanın 4 gunu evdeyım herseye yetısıyorum

yanı bu hem meslek hemde ustlerınızın ve evdekılerın sızden beklentısıyle alakalı maalesef
Yaptığınız işe göre değişse de haftada 5 gün 8-5 çalışan insanlar için kendine ve eve vakit ayırmaya çok fazla zaman kalmıyor bence. Tabiki eşler yardımcı oluyor ama bence çoğunun ev işi ve çocuk açısından yaptıkları bir kadınınki kadar olmuyor. Ben hala bu işlerin büyük kısmını kadınların yaptığını düşünüyorum. Ben evli degilim ama çevremden gözlemlediğim kadarıyla böyle en azindan.
İşinize çok ozendim ama keske benim de en azindan 1 gün daha fazladan tatilim olsaydı. İnsallah bir gün olur =)

"Kimse kimseye bakmakla yükümlü değil, eve para getirin" bunlar sizin düşünce ve sözleriniz, insanlar hayatina neden sizin dusuncelerinize göre yön versin ki herkesin kendi dogrulari var.
Şu laflarinizi eşime söylesem muhtemelen dalga geçer çünkü benden para beklentisi yok ve calişma yükümlügünün kendisinde oldugunu düşünür, siz begenmesenizde. Sizin dusundugunuz gibi dusunen adamlarin eşleri evde oturamaz zaten, o adam rahat vermez merak etmeyin.
Sizin eşiniz böyle düşünüyor diye hayatın gerçeklerinden kaçamayız. Ne diyelim yani oturun çalışmayın eşinizden alın parayı mı diyelim? Herkesin özel hayatı ve yaşam biçimi kendilerini ilgilendirir ancak bunu videoya çekip halka açık paylaşırlarsa da insanlar dalga da geçer,fikrini de söyler. Bahsedilen videoyu izlerseniz anlarsınız ne demek istediğimi. Bu sadece “eşim gereksiz buluyor”a indirgenecek bir konu değil.

Sizin eşiniz böyle düşünüyor diye hayatın gerçeklerinden kaçamayız. Ne diyelim yani oturun çalışmayın eşinizden alın parayı mı diyelim? Herkesin özel hayatı ve yaşam biçimi kendilerini ilgilendirir ancak bunu videoya çekip halka açık paylaşırlarsa da insanlar dalga da geçer,fikrini de söyler. Bahsedilen videoyu izlerseniz anlarsınız ne demek istediğimi. Bu sadece “eşim gereksiz buluyor”a indirgenecek bir konu değil.

Ben de gercek hayatin icindeyim zaten. Sizin evde oturun ya da calisin demenize gerek yok neden illa insanlara "şunu yapin" deme gorevini ustleniyorsunuz ki kimsenin akli yok mu? Sizin yonlendirmenizle yasamiyor insanlar isteyen calişiyor, isteyen oturuyor zaten. Sizler "saygi duyamiyorum" diyince kalkip yarin işe gitmeyecegim.
Biri orada kocasindan para isterken video cekti diye de hemen kadinlar okulu birakip, calişanlar da işlerini birakmayacak degil mi? Boyle yapiyorlarsa sorun onlardadir.

Videoyu izlemedim, izlememe de gerek yok internet videolari tam bir çöplük saçma sapan bir ton video dönüyor ortalikta zaten bir bu kadin mi kaldi dert? Videonun kendisiyla dalga gecin, fikir belirtin tamam ama olayin "Butun calismayanlari gomelim" hareketine dönüşmesi asil sacma olan şey, butun calismayanlar o videodaki kadin degil ve calismiyor diye insanlara hakaret edemezsiniz.

Back
X