Gurbete alışamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1gazoz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1gazoz

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2024
303
94
18
25
Merhaba kızlar ,yaklaşık 2 yıldır evliyim bu senede bir bebeğim oldu 2.5 aylık ,ilk 40 gün annem geldi kaldı sonra bende onunla beraber memlekete gittim ,onsuz kalmayı göze alamadım ,şimdi evime geldim tekrar 1 hafta oldu ,ama ben gurbete alışamıyorum,bebekten sonra iyice zor gelmeye başladı ,evde tek kalmak istemiyorum,ruhum sıkılıyor içim daralıyor nefes alamıyorum sanki bu şehirde bu evde durmak istemiyorum.yargılamayın lütfen elimde olan bişey değil ,anneme gel demek istiyorum ama utanıyorum artık,gelsede yine gidecek bunu biliyorum ne yapmalıyım bilmiyorum,bazen eşimi bile bırakıp gidip ne kadar kalabilirsem orda kalmak istiyorum ailemle olmak istiyorum,eşimi çok seviyorum bir problem yok ama ,burda çok yalnızım kimsem yok ,eşimle toplasan 3 4 saat görüşüyoruz akşam ,ne yapıcam bilmiyorum işin içinden çıkamıyorum yaa akıl verin lütfen

Siz de beni yargılamayın madem sorayım. Ne bekliyordunuz?

Valla gurbet zor canım bende gurbete geldim bilerek geldim senin hissettiğin şeyleri hissediyorum ama yapacak birşey yok alışmak zorundayız

İstiyorum ama hastane randevusu bulamıyorum teşekkür ederim yorumun için

Valla gurbet zor canım bende gurbete geldim bilerek geldim senin hissettiğin şeyleri hissediyorum ama yapacak birşey yok alışmak zorundayız
İnsan hiç bu zamanları düşünemiyormuş kendime çok kızıyorum herkes dedi ,gitme yapamazsın diye ama dinlemedim kimseyi

Sakin ol önce...Aynı yasadıklarını yasadım bende..Gıttıgım yerle memleketım arasında otobusle 12 saat vardı.Ama yapacak bısı yoktu..Annemde bebekten sonra kaldı uzun süre ve tabı kı de kendı evıne dondu..

Ki bebek bezını hayatımda ılk defa yakından kendı cocugumda gordum ..Neresı arkaya gelıyor ,nasıl poposunda durcak ohaa cıt cıtı varmıs o kadar uzaktım bu ıslere..Yalnız bır anneydım...

O psikolojıden nasıl cıktım bılıyormusun? Önce annem gıdınce sudan cıkmıs balıga dondum...Sonra dedım kı bir dakıka ya ben anne oldum..Tamam mükemmel olamayabılırım ama olucam..Başarıcam..Tutunucam dedim..

Kımseyı tanımıyordum bende..Ne komsu ne arkadas...Bebek bakımıyla alakalı kıtaplar aldım...Ayagımda bebegım bende cılgınlar gibi kıtap okuyordum...Bazen baska kıtaplar alıyordum..Tv'den ılk uzaklasmam boyle olmustu zaten..Yenı bır hobı edınmıstım...

Esımın ızınlı oldugu gunler hava sartlarına gore avm vs.cıktık dolastık..

Bebek buyudukce daha uzak yerlere gezmeye basladık...

Güçlü olun ve kararlı olun...Zaten arkadasım olsun demeyı bıraktıgınız zaman o sızı bulacak ...Sonra sonra bebeklı bır kac arkadas edındım...

Sız artık annesınız..Ve bunun ustesınden gelırsınız ınanıyorum..Ben yaptıysam siz hali hali yaparsınız bence..Çünkü lohusa depresyonuma, okb hastalıgım eklendı...Neyse gectı gıttı ıste..

Sizin kendi aileniz var artık. Kadın için de erkek için de kök aileye bu kadar bağımlılık iyi değil.
Bağımlılık değil aslında ,aynı şehirde yaşasam burda olduklarını bilsem bile yetecek aslında piskolejik olarak rahat hissedecem, bir başım dara düştüğünde daraldığında gidecek kapın olmaması çok zor

Maşallah bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ya ,hergün 3 4 posta ağlıyorum benim burda ne işim var diye ,

Maşallah bana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ya ,hergün 3 4 posta ağlıyorum benim burda ne işim var diye ,
Artık o asamayı gecın..Sadece bebegınıze evlılıgınıze yanı gundelık ıslerınıze onem verın..Hersey gecıyor ve gececek anlayamayacaksınız ve anlamayacagız...En guzel zamanlarımız suan ..Bence tadını cıkarmak lazım

Eşinizle konuştunuz mu. Sizinle biraz daha fazla vakit geçirse. Lohusalıktanda böyle hissederseniz. Anin tadını çıkarın. Bebeğin bidaha bu kDar küçük olmicak o büyüyunce zaten parkti kresti derken sizde sosyallesirsiniz ama bu günler bidaha gelmez onunla vakit geçirin fotoğraflarını çekin,birlikte yürüyüşe çıkın
Bebek varken canınız sikilmasina zaman kalmazki zaten

Bebeğin babasına alışması gerekiyor bunu doğurmadan biliyordun ben de tek bakıyorum. Ne zamana kadar böyle gidecek hu babasını yabancılayacak

ne işiniz var olur mu?
sizin bir bebeğiniz var, onu büyüteceksiniz, şu anda hayatınızda daha önemli bir işiniz var mı ki? (çalışıyor muydunuz normalde?)

bakın önümüz sonbahar, daha bunun kışı var

daha havalar güzelken
henüz bebek de küçükken koyun arabaya (mesela 8-10 aylık oldukları zaman daha zor oluyor yürüse yüreyemez, kilosu artmış oluyor kucakla çıkar indir kaldır zor)
dolaşın
etrafı gezin, hiç birşey yoksa bile hava alın. mesela h.sonu geldi hiç mi piknik yapacak yer yok? hiçbir yer yoksa bir park da mı yok? hazırlık yapamıyorsanız da çayınızı demleyip çekirdek alın örtü serip eşinizle birkaç saat oturup gelin

başka şehirde yaşamayı ölçememiş olabilirsiniz
bebek büyütmek ne demek tartamamış olabilirsiniz. belki prensestiniz şimdiye kadar.
neyse ne, olmuş artık. kış gelmeden harekete geçin. yoksa kış iyice evde bebekle zor gelir.

illa geçecek bu arada.
maksat sizi bu kadar yıpratmasın, yoksa bi şekilde illa ki geçiyor.

Zor zamanlarında bebek, biraz daha büyüdükçe siz de düzen kuracaksınız. Hep böyle kalmayacak.
Ama hep aileden birileri destek olsun diyenler de zor alışıyor bebekli hayata.
Biz bir arkadaşla peş peşe doğurduk. İkimizin de annesi aynı şehirdeydi. Ben sadece beş gün kayınvalidem gelip bende kaldığı için birileriyle kaldım mesela. Sonra aynı şehirdeki annem bile gelip kalmadı talep de etmedim.
Diğer arkadaş 40 gün annesi kalsın istedi. Neticede o tek başına çocuğu alıp sokağa çıkamazken ben tek başıma geziyordum.
Evet zor. Ama alışmanız da lazım.
Şimdi kendi başınızın çaresine bakarsanız bir süre sonra kolaylaştıkça düzen oturdukça kendinizle gurur duyacaksınız
ilk sene evet zorlu ama siz doğurduğunuz ve en iyi bakım verecek olan da sizsiniz. Yalnız da yapabilirsiniz. Her gün hava soğuk da olsa bir termoda kahve yapın mesela çıkın parkta için bebek açık havada uyurken. Ben yapardım mesela bunu. Ve mutlaka akşam eşiniz gelince bebeği bırakıp kendiniz sevdiğiniz bir şey yapın. Kısa süre sonra her şey daha kolay olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…