Gurbete alışamamak

Artık eşinizle bir ailesiniz bunu anladığınız gün inşallah evliliğinizin selameti için geç olmaz.
 
Ayrılmadım,saatlerin önemi var acaba 16 saat uzaklıktayım benim memleketim de havaalanı yok direk gidilmiyor,sonuçta bugün hadi bir anneme gideyim özledim olmuyor,gurbet işte neyi komik geldi anlamadım ?
İşte öncesinde hiç ayrılmadıgin için demek ki. Ya üzüntüsünü küçümsemiyorum bak yanlış anlama. Ama kabul et ki 16 saat de olsa aynı ulkedesiniz işte. Annene vize almak için aylarca uğraşıp sonunda ret alma durumun yok. Hadi güç bela aldın vizeyi annene (dusuk ihtimal) acaba annem dil bilmeden uçakta sorun yaşar mı, aktarmada kaybolur mu vs gibi düşüncen yok. Yüzlerce hatta bazen hlnerdeyse 1000 dolar uçak biletini nasıl denklestiricem gibi bi derdin de yok. Haline şükret diye diyorum. Daha yeni görmüşsün anneni işte. Bununla avutabilirsin kendini.
 
Daha geldiğiniz yere alışmadan uyum sağlamadan çocuk yapmışsınız,çevreniz ana kuzusu olduğunuzu biliyormuş gitme yapamazsın demişler,siz dinlememişsiniz.Şimdi ne anneliği doya doya yaşıyor bebekle ilgileniyorsunuz,ne eşinize huzur veriyorsunuz İçinde bulunduğunuz ruhsal sıkıntıyı eşiniz anlamıyor mu sanıyorsunuz? Ailesine gitmek için gün boyu saatlerce ağlayan kadını görmek onu mutlu mu ediyor sizce? Bebeğiniz hissetmiyor mu?Bir yanlış karar ve sonuç.Ya tedavi olun çünkü bu normal değil,ya da yolunuza bakın.......
 
her kız kocaya gitmek zorunda değil. tekrar ediyorum kocaya gitmek zorunda değildin. niye evlendin hazır olmadan ve evliliği ne sandın? çok sinirleniyorum evlenmiş olmak için evlenenlere. evliliğin ne olduğunu idrak etmeden kocaya varmayın kızlar. koca kaçmıyor sonuçta. tekrar ediyorum koca. evet kocasız da yaşardınız..
 
Ben günde iki kez bir iki saatligine parkda bebegimle yürüyüs yapardim. Parkta oturun biraz bebek uyurken. Ordaki annelerle sohbet edersiniz vakit daha hizli gecer.
Ailenizi özlediğinizde görüntülü görüsün.
Gitdikce baska annelerle tanisir cevre edinirsiniz.
 
Gurbet zordur anlıyorum seni.Aslında en zoru atlatmışsın bebişte olmuş.Bundan sonrası onu büyütme çabası.Biraz daha büyüdükçe sıkılmaya vaktin kalmayacak.Bu arada arkadaş edinmeye calış özellikle bebekli anneler olursa ortak konularınız olur.Artık çekirdek ailen var önceliğin onlar, zamanla alışacaksın hatta kök aileni ziyarete gittiğinde evine dönmeyi özleyeceksin inan bana.
 
ben de zorlanıyorum uzakta seni çok iyi anlıyorum. Kimisi de var hiç umrunda değil. Kendini alıştırmaya çalış. Ailende biraz daha kalamaz mısın belki iyi gelir
 
ben de zorlanıyorum uzakta seni çok iyi anlıyorum. Kimisi de var hiç umrunda değil. Kendini alıştırmaya çalış. Ailende biraz daha kalamaz mısın belki iyi gelir
Ne kadar çok kalırsa o kadar çok o rahatlığa alışır. Artık yetişkin bir birey ve yenidoğan annesi olduğunu idraak edip çözüm aramalı sürekli ağlayıp sızlamanın kimseye bir faydası yok
 
Benim babam yok. İlk bebeğim 9 aylıkken anneme kanser teşhisi konuldu. O zaman anladım anne olduğumu. Tek basıma baktım. Annemi kaybettim. İkinci çocuk fikrine uzun bir süre uzak kaldım. Sonra istedim Rabbim yedi yıl sonra ikinci bebeğimi verdi. Kızım ikinci sınıf öğrencisiydi. Sezeryan doğum yaptım. Hastanede hemen ayaklanıp çocuğuma tek baktım. Eşim 10 gün sonra işe basladı. 7 yaşindaki kızım evet yeni doğan oğlumla baş başa kaldım. Çok ağladım. Geçmez dedim ama geçiyor. Oğlum 10 aylık oldu. Gidecek bir kapı olmaması zor ama artık biz de anneyiz. Kolaylık diliyorum size. Büyüdükçe geçecek.
 
Ne kadar çok kalırsa o kadar çok o rahatlığa alışır. Artık yetişkin bir birey ve yenidoğan annesi olduğunu idraak edip çözüm aramalı sürekli ağlayıp sızlamanın kimseye bir faydası yok
Yeni doğum yapmış bir kadın ve belki psikolojisi kaldırmıyor ? Neden kendine yüklensin ki
Eşi anlayışlıysa evi kaçmıyor sonuçta.
Ben yalnız kalınca çok kötü oluyordum. Depresyondaydım ve farkında değildim.
 
Baba bebeğinden yeterince uzak kalmış zaten
Konu sahibi evlendiğinden beri gurbete alışamadığını söyleyip ağlıyor yani sürekli sızlanmanın bir faydası olmadığı çok açık değil mi?
Ben de 3 yıldır evliyim ve ailemden uzaktayım. Başta tabii ki alışkın olduğum düzenden ayrıldığım için zorlandım ama sonuçta kendi düzenimi oluşturdum. Oturup sürekli alışamıyorum diye ağlamadım.
 
Oyalanmadan acil olarak psikiyatriste gitmelisin. Psikologu boşver. Devlette yer yoksa ozele gitmelisin bu kadar gurbet gurbet diye aglaman normal değil çünkü. 2.5 ay çocuğunu görmedi mi babası ben orayı kaçırdım. Artık kendi ailen var bencillik yapmayi bırakmalısın. Sözlerim ağır gelebilir ama kendine gelmelisin, evde sürekli ağlayarak hem bebeğini hem de kocani olumsuz etkiliyorsun. Bu şekilde olmaz, o yüzden ilk cumlelerimi tekrar ediyorum sorunun neyse bir an önce çözmen lazım.

Gurbet muhabbeti bana da komik geliyor aynı ülkedesiniz sonuçta.
 
Haklısın inşallah konu sahibi de alışır
 
Merhaba yurt dışında yasiyorum benim kadar gamsız biri yok iken dogumdan sonra berbat haldeydim, emzirme donemim biter bitmez doktora gittim. Keske daha once gitseydim, gittiğim icin cok iyi hissediyorum, ilaç kullanımı size de şart.
 
Bende bir başınıza dünyanın öbür ucuna gittiniz sandım.
 
Benim ailemle aramda 1 saat bile yok ama gurbetteyim diye triplere giriyorum
Çocuklar büyüyünce alışıyorsun ama , geçmiyor o Özlem dersem kimse linclemez umarım sjsjsjjs
 
Yargılamak ne kolay ya ,Napayım eşim hissediyorsa bende insanım her zaman iyi olmak ,iyi görünmek zorunda değilim.bende yaşayacaklarımın bu kadar zor olacağını bilsem uzaktayken çocuk yapmazdım ,eşim evlenmeden önce demişti şehir değiştirebiliriz diye şimdide asla çıkmak istemiyor burdan .ne yapalım yani demkki insan başına gelecekleri bilemiyor .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…