Gurbete alışan var mı

Hayalkfls35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2017
150
45
28
Merhaba arkadaşlar gurbet geliniyim. 2 yılı gecti hala da tam alışamadım. Geldiğim şehir de herseyi özlüyorum orası büyük gelişmiş ve çalışıyordum burda cok yanlızım. Dert ortağı var mı o konu da alışan nasıl alışıyor. Fırsatını bulsanız eski şehire dönermiydiniz. Eş tayini falan.

Merhaba arkadaşlar gurbet geliniyim. 2 yılı gecti hala da tam alışamadım. Geldiğim şehir de herseyi özlüyorum orası büyük gelişmiş ve çalışıyordum burda cok yanlızım. Dert ortağı var mı o konu da alışan nasıl alışıyor. Fırsatını bulsanız eski şehire dönermiydiniz. Eş tayini falan.

Yahu sanki başka ülkeye gittiniz biraz adapte olun, kendinize farklı uğraşlar bulun, arkadaş bulun ne bileyim. Kocaman kadınlar bir şehir değiştirdi mi çocuk gibi anne babasını özlüyor ya inanamıyorum.
Tabi burada eş tarafından başka sorunlarınız varsa orasını bilemem ama eşinizle aranız iyi ve mutlu bir aileniz varsa orada da mutlu olmaya çalışmalısınız...

Gurbette yasamadigimdan mıdır,herkes benim ailem eş ailesi dibimde olduğundan mıdır bilmem. Fırsatım olsa gurbete giderim : /
Sanırım kul elindekinin nankoru olacak her zaman. Nasıl alışırsınız bilmem : (
Bende cok akraba içi bi yerde büyüdüm. Az kafa dinlerim diyordum. Şimdi o ortamı özlüyorum. Kul elindekinin nankörü. Cok yerinnde bi laf.

Malesef ben de merkezi bi yerden sessiz sakin hiçbir şeyin olmadığı yere taşındım 1 sene olacak fakat geldiğim yere gideceğim günü dört gözle bekliyorum

Ben de merkez Bi ilçeden ilk köye geldim, 2 aydır da merkeze taşındık ama bir şey farketmiyor akraban ailen olmadığı için. Ama alıştım mı? Mecbur alıştım 10 ay olacak, alışmayıp inat etsem evliliği zehir ederdim kendime ve eşime. Aile tabiki de özleniyor ama yapacak bir şey yok, eşimin işi gereği gezeceğim zaten, bunu göze alarak evlendim

Yahu sanki başka ülkeye gittiniz biraz adapte olun, kendinize farklı uğraşlar bulun, arkadaş bulun ne bileyim. Kocaman kadınlar bir şehir değiştirdi mi çocuk gibi anne babasını özlüyor ya inanamıyorum.
Tabi burada eş tarafından başka sorunlarınız varsa orasını bilemem ama eşinizle aranız iyi ve mutlu bir aileniz varsa orada da mutlu olmaya çalışmalısınız...
Aile özlemi kısmını daha 18 yaşındayken baska sehirde okuyarak aştım da. Cok kısıtlı imkanlar istihdam alışveriş arkdaslarımda var sayılı eski dost samimiyetinde olmuyor. Onların burda yerleşik ortamında yine de dışardan biri hissiyatı oluyor

Gurbet demek cok itici geliyor sehir degisti diye gurbet ellerde triplerine gerek yok bence. Ulaşim artik cok kolay.
Ben bekarkende buyuk sehirlerden birindeydim zaten ve evlenince İstanbula geldim başta sevmedim kalabalik vs nedense guzelliklerinin farkina varamadim. Bendeki aile ozlemi vs degildi ama galiba buyudugum sehri birakip gidince anilarimi birakmis gibi olmustum.

Suan firsatini bulsam gider miyim? Kalabaligi hala sevmiyorum bazen kacarim diyorum firsat olsa ama İstanbula alistim gitmeye de bilirim devamli guzel manzara, tarih icindeyim, gitmem heralde :D

Kucuk bir yere tasinsaydim da alisirdim muhtemelen sevcek birsey bulurdum belki cunku ben insan bagimlisi bir tip olmadim hiç, ille arkadasim, tandiigim olsun kafasinda degilim.

Ha başka ülke ha uzak bir şehir, bir farkı yok özlem aynı özlem. Herkesin bağlılığı farklıdır bunu sorgulayamayız ancak dediğiniz gibi eşle huzur varsa bi nebze katlanılır oluyor. Benim de elimde olsa şimdi kalkar ailemin yakınına yerleşirim. Şuan eşimin ailesiyle yan yana daireler çok şey çektim geçti sayılır eşim yanımda olmasa 10000 kere gitmiştim.

Benimde 2 sene oldu GURBETim .. daha yeni yeni alışmaya başlıyorum . Zor be arkadasım kendi memleketin gibi olmuyo çevren evin arkadaşın herseyin değişiyo kolay değil tabiki . Ama illaki aliscaz .

Gurbet derken ne kadar gurbet mesela? Turkiyeden Avustralyaya falan tasindiysaniz okey diyecegimde Ankaradan Mersine tasinan da gurbet diyor o yuzden bilemeyecegim. Belki bu triplere girmeseniz daha kolay alisirdiniz. İnsan dogdugu yeri elbet unutmaz ama doydugu yerde de kalir neticede

Ben de tanıdığım tek bir yüz olmayan bir şehire geldim İstanbul'dan ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Burda yaşamaya başlar başlamaz hemen İngilizce kursuna başladım arkadaşlarım oldu o bittikten bir süre sonra spora başladım . Şuan bir buçuk yıl oldu burda eşim dostum var . Eğer yalnızlıktan sıkılıyorsaniz bir hobi edinin ,kursa gidin , gönüllülük faaliyetlerine katılın. Sevgi evlerinde kitap okumak gib gib gibi böyle arkadaş cevreniz olur ama evde oturarak olduğunuz yere alışmayı beklemeyin böyle en fazla koltuk sizin totonuza alışır 🤭 ben hiç zorlanmadım. Aile bağlarım da çok kuvvetlidir sürekli telefonda görüşüyoruz sevgi bahimizda da sorun yok ama öyle derin bi hasret de hiç hissetmedim

Gurbet demek cok itici geliyor sehir degisti diye gurbet ellerde triplerine gerek yok bence. Ulaşim artik cok kolay.
Ben bekarkende buyuk sehirlerden birindeydim zaten ve evlenince İstanbula geldim başta sevmedim kalabalik vs nedense guzelliklerinin farkina varamadim. Bendeki aile ozlemi vs degildi ama galiba buyudugum sehri birakip gidince anilarimi birakmis gibi olmustum.

Suan firsatini bulsam gider miyim? Kalabaligi hala sevmiyorum bazen kacarim diyorum firsat olsa ama İstanbula alistim gitmeye de bilirim devamli guzel manzara, tarih icindeyim, gitmem heralde :KK70:

Kucuk bir yere tasinsaydim da alisirdim muhtemelen sevcek birsey bulurdum belki cunku ben insan bagimlisi bir tip olmadim hiç, ille arkadasim, tandiigim olsun kafasinda degilim.
Ne kadar itici gelsede

Suan firsatini bulsam gider miyim? Kalabaligi hala sevmiyorum bazen kacarim diyorum firsat olsa ama İstanbula alistim gitmeye de bilirim devamli guzel manzara, tarih icindeyim, gitmem heralde :D

Ne kadar itici gelse de yaşadığımız durumun sözlük anlamı gurbet bende istanbuldan geldim fırsatlarla dolu şehir şanslısın

Bizde tayinden dolayi baska sehirdeyiz yaklasik 12 saat uzakliktayim aileme. Evliligimin ilk zmanlari cok sorunluydu alisamamistim. Sehirden nefret ederdim. Sonra ilk isim is bulmak oldu. Sonra arkadaslarim ve komsularim oldu. Calistikkcada maddi imkanim oldu ve iki ayda bir aileme gidip ucakla iki saatte donuyorum.iki gunde olsa kalip donuyorum. Suan herkes memnun. Ben mutlu ailem mutlu esim mutlu.

Ben de tanıdığım tek bir yüz olmayan bir şehire geldim İstanbul'dan ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Burda yaşamaya başlar başlamaz hemen İngilizce kursuna başladım arkadaşlarım oldu o bittikten bir süre sonra spora başladım . Şuan bir buçuk yıl oldu burda eşim dostum var . Eğer yalnızlıktan sıkılıyorsaniz bir hobi edinin ,kursa gidin , gönüllülük faaliyetlerine katılın. Sevgi evlerinde kitap okumak gib gib gibi böyle arkadaş cevreniz olur ama evde oturarak olduğunuz yere alışmayı beklemeyin böyle en fazla koltuk sizin totonuza alışır 🤭 ben hiç zorlanmadım. Aile bağlarım da çok kuvvetlidir sürekli telefonda görüşüyoruz sevgi bahimizda da sorun yok ama öyle derin bi hasret de hiç hissetmedim

Kurslara da gittim yaş ortalaması ya cok büyük ya cok küçüklerle karşılaştım ve cok az kişiler hatta en son katıldığım kurs kimse gelmiyor diye kapandı.

Back
X