Gurbete alışan var mı

Ben de ailemden uzaga geldim. Eşimin ailesi burada. Onlar olmasa çok yalniz hissederdim sanırım. Arkadaşım da yok burada. 10 ay olacak ama alıştım sanırım ya. Geçiyor işte zaman.

Turkiyenin 3. Buyuk sehrinden bir diger buyuksehrine geldim.Meslegim geregi en kirsalda da yasadim ama burda kalici oldugumu bildigimden midir nedir sevemedim.Buralilar disinda seven de yok zaten.Keske guzel bir mucize olsa da kendi memleketime gitsek ama imkansiz.

Turkiyenin 3. Buyuk sehrinden bir diger buyuksehrine geldim.Meslegim geregi en kirsalda da yasadim ama burda kalici oldugumu bildigimden midir nedir sevemedim.Buralilar disinda seven de yok zaten.Keske guzel bir mucize olsa da kendi memleketime gitsek ama imkansiz.
Yine işe gidip gelmek bi dinçlik verir. Burası da en cok göç veren yerlerden genç nüfus hep kaçıyor buralılar dahi sevmiyor 😅

Merhaba arkadaşlar gurbet geliniyim. 2 yılı gecti hala da tam alışamadım. Geldiğim şehir de herseyi özlüyorum orası büyük gelişmiş ve çalışıyordum burda cok yanlızım. Dert ortağı var mı o konu da alışan nasıl alışıyor. Fırsatını bulsanız eski şehire dönermiydiniz. Eş tayini falan.
Evet ben de aynı şekilde evlenip geldim geldiğim yerde çalışmıyorum arkadaş ortamı olmadığı için alışmak zor eşim polis bunun için polis eşleri olarak bir aile gibi olmaya çalışıyorız yani gittiğimiz her yerde bir ailem oluyor. Eşinin arkadaş hanımlarıyla başla çevre edinmeyi sonra gittiğin şehirde bi kursa yazıl arkadaş ortamı olmayan yere alışmak zor benim alışma sürecim de 3 sene olmuştu

Yine işe gidip gelmek bi dinçlik verir. Burası da en cok göç veren yerlerden genç nüfus hep kaçıyor buralılar dahi sevmiyor 😅

Bir nebze iste oyalaniyorum.Bir ortam olusrurmaya calisiyorum kendime de aile ve kendi yasadigim yere alisik biri icin zor oluyor🤦‍♀️ 35 plakadan mi geliyor yoksa 🙄

G8rbetteyim 12 saat uzaklıkta annemler 16 saat kv deler valla böyle olmak daha iyi bende 4 yıllık evliyim kıymetli oluyor insan gidince senede 3 kez gidip bir kac ay kalıyorum esim işi gereği olmuyor bazen kv gitmiyorum esim olmayınca annemler gidiyorum. Demem o ki çevre önemli komşuluk arkadaşlık birileri olursa alısırsın benim ikinci şehrim evlendikten sonra ve dogudayiz ama çok sevdim bir yere gidince özlüyorum evimi alısırsın sende merak etme ☺️

Valla arkadasim bende alisamadim. Ama senin gibi sehir degistirmedim. Ulke degistirdim. 6 yildir suregelen bir depresyonun icindeyim hala cikamadim. Hic bir sekilde adapte olamadim. Esim bile gecenlerde evlendigimizden beri hep mutsuzsun dedi. Evet mutsuzum. Cunku eski cevremi eski hayat standartlarimi ozluyorum. Insan haklarina saygi duyulan insana insan oldugu icin deger verilerin kurallara riayet edilen her turlu kendimi guvende hissettigim dogdugum buyudugum ulkeyi ozluyorum. Ordaki arkadaslarimi akrabalarimi ozluyorum oranin samimiyetini ozluyorum. Gelismisligini refah seviyesini ozluyorum. Gecen gun oturdum bir guzel agladim hungur hungur niye boyle bir tercih yaptim diye. Bu ruh halinden nasil kurtululur insan inanin hic bilmiyorum :(

Malesef bende bunu 3 sene yaşadım 7 aydır yaşadığım şehire geri döndük çok şükür. Çok mutluyum kendime geldim ailemle yine dipdibe değilim ama en azından aynı şehirdeyiz. Süslenmiyordum bile hiç arkadaş yoktu herkesin kurulu bir düzeni vardı sanki yeni bir ortama girince kabullenilmiyor gibi oluyordum hep yabancı gibiydim

Malesef bende bunu 3 sene yaşadım 7 aydır yaşadığım şehire geri döndük çok şükür. Çok mutluyum kendime geldim ailemle yine dipdibe değilim ama en azından aynı şehirdeyiz. Süslenmiyordum bile hiç arkadaş yoktu herkesin kurulu bir düzeni vardı sanki yeni bir ortama girince kabullenilmiyor gibi oluyordum hep yabancı gibiydim
Aynı ben köreldim geriledim sanki 27 yaşındayım ama yaşantım emekli 65 yaşantısı ruhum da öyle. Darısı başıma 😊

Merhaba arkadaşlar gurbet geliniyim. 2 yılı gecti hala da tam alışamadım. Geldiğim şehir de herseyi özlüyorum orası büyük gelişmiş ve çalışıyordum burda cok yanlızım. Dert ortağı var mı o konu da alışan nasıl alışıyor. Fırsatını bulsanız eski şehire dönermiydiniz. Eş tayini falan.
Asil Gurbetci benim diyebilirim .. ben Ülke degistirdim hemde Avrupadan Türkiyeye dogup büyüdügüm Ülkeden Türkiyeye .. tabiki özlüyorsun Aileni eski düzeni ama cocuk degiliz Insan herseye alisiyor mecburen ..

Çok mutluyum huzurluyum her iki tarafada uzak olduğumuz için. Hayatına müdahale eden kimse yok senede 2 defa görüşüyoruz oh mis

Asil Gurbetci benim diyebilirim .. ben Ülke degistirdim hemde Avrupadan Türkiyeye dogup büyüdügüm Ülkeden Türkiyeye .. tabiki özlüyorsun Aileni eski düzeni ama cocuk degiliz Insan herseye alisiyor mecburen ..
Nasil alistiniz peki. Bende sizin gibi ulke degistirdim ama hic bir sekilde alisamadim adapte olamadim turkiyeye. Sizin alisma sureciniz nasil gecti?

Ben de ailemden uzak bir şehire gelin geldim eşimin ailesi de burada değil kimsemiz yok burada çok küçük kasaba gibi bir yerdeyiz ikimiz de büyük şehirlerden geldik başlarda çok zorlandım ama aileme sık gittim alışana kadar şimdi çevremiz genişliyor yavaş yavaş komşular iş arkadaşları filan eskisi gibi değilim 10 ayda alıştım diyebilirim 😀

Nasil alistiniz peki. Bende sizin gibi ulke degistirdim ama hic bir sekilde alisamadim adapte olamadim turkiyeye. Sizin alisma sureciniz nasil gecti?
Söyle söyleyim cok süper alistim diyemem zaman zaman esime hadi gidelim avrupaya benim Ülkeme diyorum acikcasi .. o eski düzen oradaki disiplin oradaki havayi bile özlüyorum ama ara ara gidiyorum Ailemle ve Memleketimle hasret gideriyorum .. yapacak bisey yok malesef.. siz napiyorsunuz peki nasil sizin icin burdaki hayat ?

Ben de aynı durumdayım. Çok duygusal biri olmama rağmen ilk etapta başka şehre taşınmak beni de sarstı. Beklediğimden de çok sarstı hatta.

Yalnız bu durumu kolaylaştırmak da elimizde.

Mesela gurbet triplerine hiç girme, hatta "gurbet" kelimesini de kullanma. Benim annem bana "gurbettesin" muhabbeti çok yapardı ve bu beni iyice dibe çekerdi, onu da uyardım.

Güzelliklerini düşün. Karışan yok görüşen yok, laf eden yok. Akraba akreplikleri yok. Sırf akraba diye ona buna katlanmak yok.

Memleketim diye iki de bir gidecek şehrimiz var ve bu sayede bol bol geziyoruz.

İnsanlara çok bağımlı olma, eşinle varsa çocuğuna takıl. Hatta kendinle.

Bir de şu var eşimle aram iyiyken o kadar özlemiyorum ailemi, aram kötüyken daha fazla geliyor bu hisler.

Ben de aynı durumdayım. Çok duygusal biri olmama rağmen ilk etapta başka şehre taşınmak beni de sarstı. Beklediğimden de çok sarstı hatta.

Yalnız bu durumu kolaylaştırmak da elimizde.

Mesela gurbet triplerine hiç girme, hatta "gurbet" kelimesini de kullanma. Benim annem bana "gurbettesin" muhabbeti çok yapardı ve bu beni iyice dibe çekerdi, onu da uyardım.

Güzelliklerini düşün. Karışan yok görüşen yok, laf eden yok. Akraba akreplikleri yok. Sırf akraba diye ona buna katlanmak yok.

Memleketim diye iki de bir gidecek şehrimiz var ve bu sayede bol bol geziyoruz.

İnsanlara çok bağımlı olma, eşinle varsa çocuğuna takıl. Hatta kendinle.

Bir de şu var eşimle aram iyiyken o kadar özlemiyorum ailemi, aram kötüyken daha fazla geliyor bu hisler.
Cok güzel bi yazı olmuş teşekkürler. Eş tarafı burda paldır küldür gelmeleri de bunalttı uzaksan iki tarafa uzak olmalı gercekten. İyi yönden bakmalı dogru

Ben 4. Senede alistim hic sevmiyorum suan yasadigim yeri ama kendi evimi mahallemi seviyorum bu sene bitanede arkadasim oldu iyiyim biraz zaman gecince ailenizin yanina gidince evini ozleyip donmek bile isticeksin bide cocuklar olsun gor bak. Bazen yaninda olsunlar istiyorsun ama uzak olmak gercekten iyi

Ben 4. Senede alistim hic sevmiyorum suan yasadigim yeri ama kendi evimi mahallemi seviyorum bu sene bitanede arkadasim oldu iyiyim biraz zaman gecince ailenizin yanina gidince evini ozleyip donmek bile isticeksin bide cocuklar olsun gor bak. Bazen yaninda olsunlar istiyorsun ama uzak olmak gercekten iyi
Cocuk olunca biraz daha seviliyor alışılıyor yani.

Back
X