Gurbete alışan var mı

2013 de ailemden 5 saat uzaklikta bi sehre gelin gittim.
Universteyi okudugum sehir olduğu için yabancilik çekmedim pek.4 sene orda kalinca doğunun köy sayilacak bi ilçesine atandim.
eşimde tayin ile yanima geldi.
2 senedir burdayiz.
2 ayri alistigim sehri ve cevremi ozluyorum ama burdada cevre edindim.
keyifli geciyor:) oturup ah vah demedim hic.
yeni insanlar tanimayida seviyorum.
hersey bizim elimizde.
ben buraya geldigimde bana aciyan arkadaslarim simdi hayatima imreniyolar:)
tabiki ozlem var ama tatillerde gidiyoruz en azindan ne yapalim

Otobüsle 24 saat sürüyor bizim memlekete. 4 yıldır buradayım ilk zamanlar çok zordu ama alıştım. Çok şükür memleketim kadar olmasada seviyorum. Sizde alışırsınız inşaallah

Duruuuun en gurbetçi benim😄Turkiye'den yurtdisina yerlestim. Insan belli bir yastan sonra, aliskanliklarini, yasantisini, cevresini birakip baska bir yere gelince anliyor "gurbet" ne demekmis.☺ Gurbet icimizde😁
Ilk yil gercekten cok zordu.
Aklim hep Trdeydi.
Daha sonra cevre sehirleri ulkeleri de gezip tanidikca, az cok cevre edinmeye basladikca, alismaya basladim.

5 aydir yurtdisindayim , gayet alistim , cok mutluyum
Kendinizi mesgul edecek seyler bulun , calisin , kursa gidin , boylelikle sosyallesirsiniz de

Sevmeye gurbet demeyerek başlayabilirsiniz mesela
Bu gurbet lafı eskidenmiş şimdi heryer birbirine birkaç saat mesafede, herkesle iletişim halindeyiz

İzmiri bırakıp eşimin işi dolayısıyla evlenince küçük bir ilçeye taşındım daha sonra 2 şehir değiştirdim şuan istanbuldayım hiç gurbet gibi gelmiyor aileme fazla düşkün değilim belki de sebep budur

Merhaba arkadaşlar gurbet geliniyim. 2 yılı gecti hala da tam alışamadım. Geldiğim şehir de herseyi özlüyorum orası büyük gelişmiş ve çalışıyordum burda cok yanlızım. Dert ortağı var mı o konu da alışan nasıl alışıyor. Fırsatını bulsanız eski şehire dönermiydiniz. Eş tayini falan.
Ülke disi gurbettir ne var alisamicak

17 yaşından beri metropolde de yaşadım terör bölgesinde de dağda da köyde de
Her gittiğim yere adapte oldum
Biraz çabalamanız lazım
Değişikliğe açık olun

4 yıldır ben de ailemden uzaktayim geçen yıl evlendim eşimin bulunduğu yere geldim. Sürekli gurbetteyim uzaktayim diye üzülmek yerine farklı uğraş bulun kendinize. Olumlu tarafları da var. Esinizle birlikte bisyler yapabilirsiniz. Yok elti kv kp derdi yok uzaktalar çünkü

Evlendim memleketimden uzağa ülkenin diğer ucuna gittim, tabiki babamı ablamı ailemi özledim ama geçti. Şuan eşim memlekete geri dönelim orda yaşayalım dese dönmem valla :) ki arkadaşım yok, çalışmıyorumda... Yalnızlığı sevmeli insan birazcık.

konu eski ama uzun zamandır da kadınlar kulübüne girmemiştim gurbet hasretim tuttu buralarda arıyorum derdime çare benim 13 sene oldu ama geçmeyi bırak iyice arttı hastalığa tutulacam diye korkuyorum önce iş için geldim sonra buralıyla evlendim kaldım zaten işimde sağlosun tayin çıkması imkansız bi işe geçmişim düşünmeyim diyorum düşündükçe kafayı yiyecek hale geliyorum gerçi benim ki sadece gurbetten kaynaklı bir durum değilde

ailemiz biz komşuluk akrabalık ilişkileri çok olan bir aileydik hala da öyle bizim oralar başka yerler kadar bozulmadı ben öyle bir ortamdan geldim eşim öyle değil ama maalesef burası onun memleketi olduğu halde akrabalarıyla aynı yerde olduğumuz akrabalarıyla senede 1 - 2 kere anca görüşüyoruz, kimseyle komşuluk yaptırmıyor, çalışmasam kafayı yerdim %99 ihtimal. iş arkadaşlarım bizde görüşmüyoruz diyorlar ama öyle değiller biliyorum tamam çalışıyorum ama iş dışındada insan sosyalliğinede etkinlik sosyalliğide yok eşimin etkinlik sosyalliğine de çok ihtiyacım var zaten eşimlede hiç iyi değiliz maalesef tamam çocuklarımda var vakit yok gibi olsada bir komşunla bir kahve içemeyecek arada bir günümü ayıramayacak kadar da değil tek olsa öyle imkanım iş yapmayıveririm vakit bulurum insan sosyalliği ekmek su gibi ihtiyaç bazıları öyle olmasada benim için ailemakrabalarım hala orda öyleler iş rkadaşlarıyla kırk yılda bir biri ev alacak çocuk doğacak öyle gideceğiz de o da 10 çeşit yapmazsan az yaptı diyen samimiyetsiz bir ortam maalesef eşimle kötüyüz dedim ya en son bi ayrılma aşamasına geldik 9 ay önce bir ay gibi ayrı kalmıştık geldiğim 9 aydan beri buraya tekrar zor alıştım tam alışamadım hatta bazen çatlayacak gibi oluyorum çok karışık oldu amam aklıma geleni yazıyorum çok doluyum

konu eski ama uzun zamandır da kadınlar kulübüne girmemiştim gurbet hasretim tuttu buralarda arıyorum derdime çare benim 13 sene oldu ama geçmeyi bırak iyice arttı hastalığa tutulacam diye korkuyorum önce iş için geldim sonra buralıyla evlendim kaldım zaten işimde sağlosun tayin çıkması imkansız bi işe geçmişim düşünmeyim diyorum düşündükçe kafayı yiyecek hale geliyorum gerçi benim ki sadece gurbetten kaynaklı bir durum değilde
Sen bi konu aç en iyisi böyle olmaz. 2019 un konusu kızlar geri dönün.

memleketi ora olmayan bir sürü tanıdığım benim memleketime gitti tayinleri oldu tayin olma ihtimali olan bir işten olma ihtimali çok zor olan bi işe geçtim bende başka bi yerden buraya geldim ağlayarak son anda başkaları benim memleketime gitti ben gidemedim kaç kere gitme uğraşları oldu gidemedim kısmet değil ya bana bazen çok isyan ediyorum bilmiyorum buraya gelişim gidemeyişim tesadüf değil anlıyorum ama sonu nasıl bilmiyorum düşün düşün kötü oluyorum

kadınlar kulübüne girmeyeli çok olmuş bilemiyorumda buraları üyelik tarihini mesaj atılma zamanı sanmışım şimdi bana mesaj gelmiş yeni onuda eski sandım bi an düşünün artık o kadar safım :)) o yüzden beni mazur görün bişey bilemezsem :)

keşke bi akrabam memleketimden arkadaşım buralara tayini çıksa diyorum ama bakalım eşim istediğim gibi görüştürecek mi biz akşam oturmalarınada giden insanlardık arkadaş akraba komşu eşli, eşim öyle şeylere karşı gerçi neyi normal neye karşı değilde adam kendi akrabalarıyla bile doğru dürüst görüşmüyo

etkinlik bulun, sosyal olun deniliyor ama eşim onada karşı heryer birbirine birkaç saat mesafe deniliyor ama götüren olmayınca sanki yurtdışındaymışız gibi senede 1 kere veya bazen gitmediğimiz sene de oldu hepsi üst üste

yolda hastanede otobüste fazlada dışarı çıkmışlığım yokta gördüğüm insanları memleketimden birilerine benzetmeye başlamıştım bi ara

Back
X