Gurbete evlendiğinize pişman mısınız?

Ben gurbet gelini degilim sükür burda almanyada büyüdüm esim ailesini birakip buraya geldi... erkek icin daha kolay galiba esim fazla bocalamadi cok cabuk alisti burdaki hayata, kadinlar cok daha fazla zorluk cekiyor.

Cevremizde görüyoruz türkiyeden buraya gelin gelen kizlarin mutsuzluklari hayal kirikligi yasadiklari her hallerinden belli oluyor.

O yüzden gercektende cok iyi düsünmek lazim böyle bir karari, anneden babadan kardesten binlerce kilometre uzaga gidip dilini bilmedigin bir ülkede yasamak hicte kolay degil. Evlenecegin kisi buna degermi acaba bunlari cok iyi tartip ölcmek gerek.a.s

Sevgiylea.s.

bende 19 sene oldu buraya geleli ve halen daha alisamadim. beraber oldugum insanla cok mutluyum. iki tana yavrum var burda büyüdüler kendi yollarini cizmeye basadilar onlar olmasaydi coktan dönmüstüm ailemin yanina ama insan anne olunca bu sekilde fedakarlik yapmak zorundada kaliyor. inaninki burda herseyim var güzel bir evim altimda arabam güzel bir yasantim tabi calisiyorum ama ailemi o kadar cok özlüyorum ki özellikle özel günlerde hele hele bir hstalik falan oldugunda. allah beni ailemen ayirdi insallah cocuklarimdan ayirmaz. kardeslerimede söylüyorum yaninizda olanin kiymetini bilin diye aile gibi bir hazine yok olamaz da zaten. burdan gurbete gitmeye hazirlanan arkadaslara sesleniyorum iyice düsünün ilk zamanlar okadar koymuyor ama seneler gectikce cok kötü oluyor. allah gurbette olan herkese sabir versin.:Saruboceq:

bende istanbulda dogup büyüdüm.ama evlendim eşim hiç sormadı bile ben bu işi kabul ediyorum,amasen gelmek istermisin diye.güzelce bu işe burda başladı.düğünüme iki ay kala .alternatifim yoktu .ama ailemi özlüyorum.allahtan eşim çok anlayışlı ya da ben ailemi özleyince çekilmez oluyorumki beni hemen istanbula götürüyor.ama en acısı doğum yaptım annem yanımda yoktu.ve ben hastaneden çıkıp kendi evime gidemedim.çünki eşimin aileside başka bir şehirde .ve kızım orda doğmak zorundaydı.yaa işte insan eşini ne kadar severse sevsin bir süre sonra bazı alışkanlıklarını arıyor.ahh ahh derdimi deştiniz arkadaşlar ya.

Çiçeğim çiçek olsun da varsın saksıda olsun
İpeğim ipek olsun da varsın askıda olsun
ERİM ER olsun da YERİM ÇALI DİBİ olsun.....

;*

Rabbım herkese ıkı cıhan saadetı versın..Benım ıcın aılem ve muhabbetım oldugu surecedunyanın her köşesi her bucagı CENNET...;*
Sevgiler

benimde eşiminde ailesi uzakta,ama ben pişman değilim aksine memnunum.haytımıza en ufak müdahale yok...küçük denecek yaşta gurbete çıktığımda bırakın akrabayı gittiğimiz yerde hemşerimiz bile yoktu.itiraf etmeliyim zordu.yaşadığımız yerde insanlar çok mesafeliydi,o zamanlar çok üzülüyordum.şuana dönersek güçlendiğimi hissediyorum,yani çektiklerim bana bu şekilde döndü.işimiz gereği üç dört yılda bir taşınıyoruz.yeni insanlar yeni kültürler çok hoşuma gidiyor,durağanlık pek bana göre değil galiba.

pişmanlık değil,ama zorluk çekiyorum.bir kahve içmeyi ozluyorum,kanımla canımla.balkonu yıkıyorum,yine yalnızım,pastam var...kiminle yiyicem ki?kızımın dişleri çıkıyor vs... vs...hele birde eşinin tarafı kör cahilin onde gideniyse sorma gitsin.ALLAH saglık versin ama şahsen zorlanıyorum.

bende malasef ailemden ayrı bir şehire evlendim ve çok pişmanım eşimle 6 yıl çıktık 3 yıllık evliyiz ama ne yazıkki 3 yılda ona olan sevgimi sorgulamaya başladım hatta bu evliliği bana zorla yaptırmış gibi zaman zaman ondan nefret ediyorum buraya hiç alışamadım adetleri falan okadar farklı ki bunları bilmediğim için eşimin ailesi tarafından beceriksizlikle suçlandım küçük bi şehir herkes herkesi tanıyor kiminle tanışsam eşime bi şekilde akraba çıkıyo kafayı yemem an meselesi bırakıp gitsem diyorum memleketimdede bıraktığım yerden başlayamamki elimde olsa zamanı geri alsam inanın hiç evlenmezdim
bütün kardeşlerime sesleniyorum gurbete evlenecekler duygularınızı bir kenara bırakıp düşünün hele hele eşinizin aileside o şehirde olcaksa iki kere düşünün çünkü evlenince kendinizi öyle bi kavganın içinde buluyorsunuz ki aşk sevgi falan yalan oluyo

ben eşimi ne kadar seversem seviyim..gurbete gidemezdim..

Önce bir öpeyim...Şeniz
Ben de gidemezdim..
Allahım da ayırmasın kimseyi ailesinden inşallah..:Saruboceq:
Gerçekten ailemin hele kızkardeşimin yüzünü 1 gün görmeyince hasta oluyorum ben..:asigim:

ben eşimi ne kadar seversem seviyim..gurbete gidemezdim..

Önce bir öpeyim...Şeniz
Ben de gidemezdim..
Allahım da ayırmasın kimseyi ailesinden inşallah..:Saruboceq:
Gerçekten ailemin hele kızkardeşimin yüzünü 1 gün görmeyince hasta oluyorum ben..:asigim:

Benim minicik kızkardeşim gitti gurbete...
Benim için hep minicikti..
21 yaşındaydı daha evlendiğinde geçen yıl..
Rize'ye gelin gitti..
Öyle uzak ki...
18 saat mi ne sürüyor yol..
Hastalık olsa, ölüm olsa ne o koşup gelebilir hemen ne biz..
Göremiyoruz, duyamıyoruz, bilemiyoruz derdi var mı, iyi mi, mutlu mu, rahat mı...
İçimizde hep bir endişe, hep bir hüzün..
Allahım tez zamanda buraya yerleşmelerini nasip eder inşallah...:Saruboceq:

henüz evlenmedim ama istanbuldan rizeye evlenen bi arkadaşim vardi. Annesini çok özledi kayin validesinin atinda oturuyodu onun dirdirlari oluyodu. Konuştuğumuzda bazen kocasindan yana dertliydi yani ben mutsuzum demese bile ben bunu konuşmlarindan anliyodum ve kendisi sakin evlenmekte acele etme ve sakin ailenden uzağa evlenme derdi​

Evet, bende çok pişmanım.Hemde çokkkkk.İnsan aşık olunca ötesini düşünmüyor hiç.Ailemi, memleketimi çok özlüyorum.Sürekli hasret çekmekten bıktım.6 ayda bir görüyorum yüzlerini.Kendimi burda çok yanlız hissediyorummmm.Zamanı geri alabilsem............Bazı şeyleri tekrar düşünürdüm.Tekrar tekrar........

Son düzenleme:
gurbette olupta sevdiklerinden ailesinden uzakta olupta kim mutlu olabilir ki...ben de 5 aylık evliyim.eşimle mutluyum...burda birde ablam ve ailesi var.birde eşimin ailesi.ama insanın kendi ailesi gibi olmuyor.ailemi özlüyorum...

ben ankaralıyım... eşimin mesleği dolayısıyla önce urfaya gelin gittim... orda bir yıl kaldıktan sonra kırşehir e taşındık... şimdi de tuncelideyiz... eşimle evlenip gurbete gittiğim için asla pişmanlık duymadım ben... ne anamı, ne babamı, ne de kardeşimi arattı bana sağolsun...

Son düzenleme:

konu hakkındaki en olumlu yorum seninki olmuş
gözlerim doldu ağlıyordum çünkü bende gurbete gidicem
hiç olmazsa 1 kişi varmış aramızda pişman olmayan
mutluluklar cnm :1hug:

Pişmanım hem de çoksenağlama
bir de yaşadığın şehre,eşinin ailesine pek alışamadın mı,eşin dostun olmadı mı daha da zor.
3 saatlik bir mesafe olsa da aramızda çok sık gidip gelemiyoruz.
Sürekli telefonda konuşuyoruz ama yerini tutmuyo ki.
Üzülmeyelim,uzaktayız diye birbirimize derdimizi bile anlatamıyoruz.
Annem de ben de hep mutluyu oynuyoruz.
Ananem arıyor herkes toplanmış,balkonda kahve içiyoruz keşke sen de olsan diyor daha çok üzülüyorum.:çok üzgünüm:
Derdini anlatacak kimse yok,etrafta eşinin ailesi var ama...
İnsan kendi kanından,canından birilerini istiyor.senağlama

komşularıma arkadaşlarıma tembihliyorum sakın annenizin yanına giderken bana söylemeyin içim sızlıyor çünkü onlar sıkılıverdimi atıyolar kendilerini annesinin kucağına ya bennnnnnn çok zor arkadaşım çok ama allah geçim versin tek eşlerimizle diğer türlü daha zor olur eminim dayanması......:Saruboceq:

çok zor. insanın 25 yıla yakın bir zamanını ist da geçirip sonra buralarda yaşaması ve alışması gerçekten zor. iki yıldır ailemi görmüyorum. onları özlüyorum. yüreğimde elbette hissediyorum ama ben sarılarak hissedeceğim anı bekliyorum. gurbette olmak zor. insan kendini kimsesiz ve yanlız hissediyor. bazen diyorum bu benim tercihimdi.çünkü bekarken hep uzaklara gidicem diyordum tabi bunu bilmeden. insan bişeleri yaşamayınca bilemiyormuş. bende yaşadıktan sonra farkı anlayabilyorum. ben hep söylüyorum benim bir yüreğimde orda atıyor. ben var oldukçada atmaya devam edecek... offf offff yine dertlendim şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…