Gurbete evlendiğinize pişman mısınız?

Canim her ay nasil ailenin yanina yolluyor ki seni??
Sayet Türkiye'den gelin geleceksen almanyaya bu cok zor.
Kuzenim 6 ayda giris cikis yapti, yasadigim ülkeye ama cok zorlandi.
Her ay ailemin yanina gelecegim düsüncesiyle gitme bence, imkansiz bu.
Esinden ve ailesinden eminsen, gerisini düsünme, onlar sana sahip cikarlar insallah.

ben gurbette evli degilim..ama 7 ay önce eşim katar'a gitti..bende son 1 ayinda gittim yanina..niyetimiz bir sene kalmakti..ama yapamadik..cok güzel bir ortam,ev,iş,araba vs gibi tüm olanaklarimiz oldugu halde katlanamadik..işte o 1ayda gurbettekilerin halini anladim..cok zor..Rabbim kolaylik versin tüm gurbettiklere..

ya var ya daha başlığı okuyunca gözlerim doldu...
gurbet çoook zooor
hemde kelimelerin anlatmaya yetmeyeceği kadar zor..
yaşamayan el diyarlarında, bir başına olmayandan başkası anlayamayaz, anlatamaz da...
annemi çok özledim hep onun yanında olmak için herşeyden vazgeçerdim, oğlumdan başka...

Hayır değilim....
Duygularım benim için çok önemli..
Herşeyi bırakabilecek kadar kimseye inanıp sevmedim ben onu tanıyana kadar...
Eşimle evlenmeseydim çok pişman olurdum asıl...
Anne babamın dizinin dibinde olup mutsuz bir evlilik geçirmektense bu kadar mutlu olup ayrı olmayı tercih ederim...

insan gerçekten aramıyo değil açıkçası ben devamlı arıyorum yanımda olmalarını istiyorum ama elime geçmiyo kızkardeşim almanyada ben alanyada annemler hatayda her birimiz bitaraftayız arkadaşlarım desen herkes evlenip şehir dışına gitti memlekete gittigimde enazından 1-2 kişiyle görüşüyorum buraya geleli 2sene oldu ama hala alışamadım 2senede 3 arkadaşım var konuşabildigim genede eski arkadaşlarım gibi rahat herşeyi konuşamıyorum bazen kendimi çooooooooooook yalnız hissediyorum nerden başka bi şehre geldimki????????

yurtdisina geleli neredeyse onbes sene oldu :1shok:;ama hic bir anim yokturki su evimin disina cikinca bana benim gibi turkiyem gibi gelsin
evet belki bazi yonlerden daha iyi ama eger ki tercihler benim olsaydi asla tercihim olmazdi
insan alisiyor sevmiyor isinamiyor ama alisiyor :içelim:
mecburuzu elhamdulillilah deyip kotunun kotusune bakip alisiyor
neyse onemli olan esinle ve cocuklarinlamizla olan huzurumuz gerisi bos heryerde ayni kavga ayni telas
nasilsa gurbet elde de olsak vatanimizdada olsak gidecegimiz yer ayni
asil memleket orasi
kusuruma bakmayin bu konuda hep icimde bir seyler esti esti ..........bir gun bana deselerdi :mymeka:annenden uzak olacaksin gulerdim :))))
bulbulu altin kfese koymuslar ille vatan ille vatan demis ....................

evet zor gerçekten hele de anneciğimden uzak olmak:çok üzgünüm: ama asla pişman değilim :asigim::asigim::asigim: zaten ünv dolayısıyla ayrılmıştım yıllar önce evden.onun da etkisi vardır mutlaka.
bir de bence mesele çok uzak ya da yakın olmak değil.artık ulaşım kolaylaştı uçak seferleri uygun ve hemen hemen heryerde..önemli olan doğru eşi bulabilmek; hayat arkadaşını....can yoldaşını...:asigim: elbette ki herkesin yeri ayrı ayrı eşim annemin babamın yerini dolduramıyor ama özlemimi hafifletiyor diyeyim..aynı şehirde olup da daha uzak kopuk yaşayanlar var...önemli olan gönüllerin bir olmasıkaydirigubbakcemile5

pişmanlıkta ne demek büyük konuşmayım ama kızım olursa asla uzak memlekete vermem bak hamileyim annemler adanada ben ise izmire geldim burada hiçbi tanıdımız yok canım bişi istiyo yapamıyorum kokuyo ağrılarım oluyo ev işi yapamıyom pis kalıyo yaramı deştin desem yeridir yani allah kolaylık versin ben çok ağladım bu yüzden

arkadaşlar ben gelin olarak almanyaya gittim
8yıl orda kaldım babamın rahatsızlandığını duyunca duramadım oralarda eşimle türkiyeye 4 yıl önce dönüş yaptık babamın yanında olmak için geçen yıl babacığım vefat etti.gurbet zor tabikeşke yaşaydı ben gurbette olsaydım sesini duysaydım onu çok özlüyorum.

Allah babanızı nur içinde yatırsın.
Allah size de sabır versin.

her ay mi mirmirmirmir

seni üzmek istemem ama

köprüyü gecene kadar..... :ecrin_bebek:

almanyada zaten durumlar icler acisi

es adayin mukemmel bir iste calisiyor olmali ki seni her ay yollayabilsin :bbo:

ki bu mumkun degil ya sen bir senede yada alti ayda bir gidebilcegine dua et benneyaptımki

konuyu acan arkadasin sorusuna gelince

evet cok pismanim keske hic gelmeseydim ask sevgi bos bombos

anan yok baban yok kardesin dostun hayat SIKINTISI

dil bilmemezlik oku oku burda bi ise yaramasin gel bide burda oku cabala sürün

zor cok zor yasamayan bilemez

ben eşimi kendi memleketimde alıkoymuş biri olarak söylüyorum, onun durumunda olmak istemezdim...sadece ailesiyle telefonla görüşebiliyor, kışın bir kere gittik, 1 hafta kaldık....yazında 10 gün kaldık...bu kış ailesi gelecek..ama kadının ailesine yakın olması daha iyi.....Allah herkese sabır versin.....

neden aşk sevgi boş derler bunu anlamıyorum (genel olarak yazdım)
ya sevgi aşk olmadan evlilik güzel olur mu ki ..

Allah yar ve yardımcınız olsun....

Ne güzel çok şanslıymışsınız eşiniz sizin memleketinizde kalmış.
Allah eşinizin yardımcısı olsun.
Eşinizle bir ömür mutlu olursunuz inş..

neden aşk sevgi boş derler bunu anlamıyorum (genel olarak yazdım)
ya sevgi aşk olmadan evlilik güzel olur mu ki ..

Allah yar ve yardımcınız olsun....

neden bos biliyormusun tatlim

istediginde sigincak bir ailen yok ama onlarinsa var

seni cogu zaman tutmaz analari sanki cok uzaktaymis gibi onlari tutarlar

sana hep el oldugunu hissettirirler

umarim kisa ve aciklayici olmusumdur

Gülsemcime katiliyorum, selincim bende üzmek istemem seni ama bana biraz bos laflar gibi geldi..

Ben ve esim almanyada yasiyan insanlariz. Lakin esimin yasadigi yer bana 2,5 saatlik uzakliktaydi..Bana cok sözler verdi, her ay gidersin ailenin yanina vs. diye

Gel görki 4-5 ayda bir gidebiliyorum, durumlar Gülseminde dedigi gibi cok kötü buralarda. Iyi olsa bile göndermemek icin cogu zaman bin bir türlü bahane yaratiyor .. Yani Gurbette, gurbeti yasiyorum.. Ailem bana hem cok yakin hemde cok uzak...

Bu arada Türkiyeden buraya gelin gelen tüm arkadaslarima Allah´tan sabir diliyorum.. Gercekten cok zor bir durum...Dedigim gibi ben ailemle ayni ülkede yasadigim halde cok özlerken, ailesine okadar uzakta yasayan kizlarimiz napsin...:1no2:

iste canim demek istedigim bu benimde arkadasa
sen bile ayni ülke icinde yasarken gidemiyorsan
hele hele Türkiyeye gitmek hemde her ay imkansiz benneyaptımki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…