• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gurbete Evlenip,Pişman olanlar...

Ben 1 yildir yurt disindayim
Hic zorlanmadim ilk gunden beri
Ailemi ozluyorum tabiki ama
Hic burda miyim Turkiyedemiyim aklima bile gelmiyor.

Eşinizle ve ailesiyle kültürel farklılıklarınz var mı ?

Cok sey var tabi farkli olan
Aslinda ulke disini birak ayni ulke icinde bir ilden bir ile gitsen kulturel farklilik oluyor.
Ama saygi da var
Herkes kendi halinde yani
Hic zorluk cekmedim aksine hep yardimci oluyorlar
Siz nereden nereye gittiniz ?

Cok sey var tabi farkli olan
Aslinda ulke disini birak ayni ulke icinde bir ilden bir ile gitsen kulturel farklilik oluyor.
Ama saygi da var
Herkes kendi halinde yani
Hic zorluk cekmedim aksine hep yardimci oluyorlar
Siz nereden nereye gittiniz ?
Eşiniz nereli ,siz nerelisinzki ? Ben Bursadan, k.maraşa geldm

Öyleyse anlatmayın. Hatta bu topiğe mümkünse hiç girmeyn.. Çünkü,ağladıkça ağlayasınz gelıyor. DUrduramıyorusnz kendinizi. Mesela ben,dün sabahtn bir başladım ağlamaya,gece yarılarına kdr,durduramadm. Saknleşemedm. Odadanda hiç çıkmadm . Gözlerim balon gibi. Napıcm böyle bilmiyorm :KK43:((((((((((((((((
Ah be yanimda olsan beraber aglardik :))

Eşin nasıl kabul etti,memleketinden başka şehre gitmeyi. Çok şaşırdım doğrusu. Benim eşim asla kabul etmez. Helal olsun.. :/

Valla aslında hersey Allahtan. Ben çok mutsuzdum ve eşim de ben mutsuzum diye uzuluyordu. Sonra tayinini istemis ve Allahın izniyle hemen kabul edilmiş. Bana 1 ay içinde taşınıyoruz derken bile inanamamistim doğrusu. Allahım dualarimi kabul etti aslında. işin en güzel yanı ise çok çabuk adePte olmasıydı benim memleketime:nazar::oops:
Bu arada herseyin hayırlısıni istedim. İnşallah sizin içinde herseyin hayırlısı nasip olur.

Bende 1 senedir almanyadayım....çok pişmanım eşimi seviyorum..fakat yurtdışına geldigim icin pişmanım. Gurbetlik çok zor....ailenin yanında olamaması çok zor....heleki benim gibi kimsede etrafınızda yoksa.....benim kimsen yok burda bir tek kaynanam var oda bizden cok uzak bir şehirde.....cok dilde bilmiyorum. Sabahtan akşama kadar evdeyim...hapis gibi resmen hergün kendime kızıyorum. .niye buralara geldim diye....siz neredesiniz,???yurtdışında mı

Bende 1 senedir almanyadayım....çok pişmanım eşimi seviyorum..fakat yurtdışına geldigim icin pişmanım. Gurbetlik çok zor....ailenin yanında olamaması çok zor....heleki benim gibi kimsede etrafınızda yoksa.....benim kimsen yok burda bir tek kaynanam var oda bizden cok uzak bir şehirde.....cok dilde bilmiyorum. Sabahtan akşama kadar evdeyim...hapis gibi resmen hergün kendime kızıyorum. .niye buralara geldim diye....siz neredesiniz,???yurtdışında mı
Yurtiçi. Ama aileme 14 Saatlik uzaklıktaym.. :/

Valla aslında hersey Allahtan. Ben çok mutsuzdum ve eşim de ben mutsuzum diye uzuluyordu. Sonra tayinini istemis ve Allahın izniyle hemen kabul edilmiş. Bana 1 ay içinde taşınıyoruz derken bile inanamamistim doğrusu. Allahım dualarimi kabul etti aslında. işin en güzel yanı ise çok çabuk adePte olmasıydı benim memleketime:nazar::oops:
Bu arada herseyin hayırlısıni istedim. İnşallah sizin içinde herseyin hayırlısı nasip olur.
Benim eşimin her zaman dediği şey şu '' benim işim çocuk oyuncağı değil. Ordan oraya gideyim tayinimi isteyim diyemezsin. Orayı,çalışanlarını tanımadan,bilmeden gitmek aptllık olur. O yüzden memleketime tayınımı aldırmak için bu yüzden uğraşıyorum. Bildiğim yer,tanıdığım insnlr var,İş yoğunluğunu vs.. her bilgiyi biliyorum. Karambole gitmicem yani diyor '' işte stresli olupta,evde huzursuz olsam veolsak daha mı iyi diyor. Ben de bahane arıyorsn gitmemek için diyorm. Senin memleketin için konuşmuyorum,Benim memleketim dışında bütün iller için konuşuyorum diyor... ama bilmiyorm. Yine de böyle düşünmesine,fedakar olmamasına bu konuda,çook üzülüyorumm... :(:(:((::::::::::

Asik oldugum adam Trabzonlu, bugun evlenelim dese olur, seve seve yasarim memleketinde.
Tabii bunlar hep hayal :(
Allah hepimize kolaylik versin

1 sene nişanlı kaldığım için çok bunalmıştm herkesten 6 ay evli kaldıktan sonra 18saatlik uzaklıkta başka ile taini çıktı eşimin.. Önce hamile kaldm 3ayım anlatılmaz derecede kötüydü bulantılar falan.. Ve yanımda hiç kimse yoktu sadece eşim.. Daha sonra evimi sel bastı neyim var neyim yok herşeyim gitti eşyam bile kalmadı.. O çaresizlikte de tek başımaydım.. Sonuç olarak gurbet çok zor çook.. İmkanın varsa hiç kalkışma derim..

1 sene nişanlı kaldığım için çok bunalmıştm herkesten 6 ay evli kaldıktan sonra 18saatlik uzaklıkta başka ile taini çıktı eşimin.. Önce hamile kaldm 3ayım anlatılmaz derecede kötüydü bulantılar falan.. Ve yanımda hiç kimse yoktu sadece eşim.. Daha sonra evimi sel bastı neyim var neyim yok herşeyim gitti eşyam bile kalmadı.. O çaresizlikte de tek başımaydım.. Sonuç olarak gurbet çok zor çook.. İmkanın varsa hiç kalkışma derim..
Kalkıştım bile :/ İmkanım da yoktu zaten,Çünkü Çok Seviyordum.. ♥ :'(

Benim eşimin her zaman dediği şey şu '' benim işim çocuk oyuncağı değil. Ordan oraya gideyim tayinimi isteyim diyemezsin. Orayı,çalışanlarını tanımadan,bilmeden gitmek aptllık olur. O yüzden memleketime tayınımı aldırmak için bu yüzden uğraşıyorum. Bildiğim yer,tanıdığım insnlr var,İş yoğunluğunu vs.. her bilgiyi biliyorum. Karambole gitmicem yani diyor '' işte stresli olupta,evde huzursuz olsam veolsak daha mı iyi diyor. Ben de bahane arıyorsn gitmemek için diyorm. Senin memleketin için konuşmuyorum,Benim memleketim dışında bütün iller için konuşuyorum diyor... ama bilmiyorm. Yine de böyle düşünmesine,fedakar olmamasına bu konuda,çook üzülüyorumm... :KK43::KK43::KK43::-):::::::::

Canim benim aslında esin biraz haklı. Ya dediği gibi isinde çok mutsuz olursa ? Bu seferde sana senin yüzünden oldu diyebilir. Haa bi de unutmadan isteklerini kavga ile değilde yılanı bile deliğinden çıkartacak kadar tatlı dille söyle. Ve en önemlisi daha onceden dediğim gibi herseyin hayırlısıni işte bacım.

Benim eşimin her zaman dediği şey şu '' benim işim çocuk oyuncağı değil. Ordan oraya gideyim tayinimi isteyim diyemezsin. Orayı,çalışanlarını tanımadan,bilmeden gitmek aptllık olur. O yüzden memleketime tayınımı aldırmak için bu yüzden uğraşıyorum. Bildiğim yer,tanıdığım insnlr var,İş yoğunluğunu vs.. her bilgiyi biliyorum. Karambole gitmicem yani diyor '' işte stresli olupta,evde huzursuz olsam veolsak daha mı iyi diyor. Ben de bahane arıyorsn gitmemek için diyorm. Senin memleketin için konuşmuyorum,Benim memleketim dışında bütün iller için konuşuyorum diyor... ama bilmiyorm. Yine de böyle düşünmesine,fedakar olmamasına bu konuda,çook üzülüyorumm... :KK43::KK43::KK43::-):::::::::
Benim eşimde bana ben buraya alışmısım burda bütün düzenimi kurmuşum..şimdi başka yerde yapamam edemem.diyor ..ama ben biraz daha anlayışlı olup benide anlamasını isterdim...Çünkü ben çok mutsuzum.. 3 ay önce dogum yaptıgımda bile kimse yanımda yoktu o günlerde resem bulanıma girmiştim..bide ilk çocugumdu tecrübesizdimde bu konuda biraz. ..

Back
X