Gurbette değilim ama gurbette gibiyim🙄

Sadelikherseydir

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2017
2.424
13.597
208
29
Meraba hanımlar bı konuya canım sıkıldı sormak fikir almak istiyorum.

Evet aynen böyle gurbette değilim ama cidden gurbette gibiyim annemler çok sık gelemiyolar bende çok gidemiyorum çocuklar yüzünden iki tane çocuğum var biri 5 aylık diğeri 4 yaşında kv yede gidemiyorum evleri çok çok soğuk öyle olunca hep evde sayılırım bide şu hastalıklar falan çok da bı cikasim gelmiyo açıkçası. Gelebildikce onlar geliyodu genede.

Şimdi asıl canımı sıkan şeye gelicek olursak az önce annem aradı yarın size gelecez babanla dedi çok sevindim gelin tabi bekliyorum dedim. Bu arada abimler bana gelemediler hala bebek gormeye bile sürekli çocukları hasta grip falan olduğu için ha bugün ha yarın derken bende hak veriyorum çocuklar hasta bize geçmesin diye dikkat ediyolar diye gönül koymuyorum zaten. Annem az önce tekrar aradı dedi abinlerde gelicek yarın tamam dedim ona da çok sevindim dedim aa iyi bari düzeldi mi çocuklar. Annemde dedi yok büyük olan hasta gene hatta bugün doktora götürdüler. Ee dedim anne benimde evde küçük var Allah korusun geçmesin siz babamla gelseydiniz ya onlar da havalar ısınınca gelirdi artık dedim. Böyle deyince de kendimi çok kötü hissettim bilmiyorum haksizmiyim fikirlerinizi yazın lütfen.

İki üç hafta önce küçük olan ateşlendi neler çektik diğeriyle insan haliyle göz göre göre hasta etmek istemiyor siz ne düşünüyorsunuz bu konu da??

Gelmek isteyen misafire gelme denmez.

Hasta olan çocuk çok mu küçük? Bebeğe temas etmesini engelleyemez misiniz?

Bulaşıcı bir hastalığı olduğundan emin misiniz? Belki üşütmüştür çocuk.

Uzun süredir hastaysa zaten kuluçka evresi geçmiştir, bulaşmaz.

Bebeğiniz de hasta ola ola bağışıklık kazanacak. Bu kadar korur, dışarı bile çıkarmazsanız daha çok hasta olur çocuklar.

Hasta olmasınlar diye çocukları eve kapamayı ya da eve zinhar kimseyi çağırmamayı çok mantıklı bulmuyorum ben. Çağırmamışsınız yine olmuş hasta işte. Bu denli dikkat paranoya gibi geliyor bana. Bi de böyle anam babam gelemedi vay gurbet modu da çok dramatik. Sizin çocuklarınız var ayrı bi hayatınız var sürekli ailelerle olmanız gerekmiyor zaten. Çocukları parka çıkarın büyüğü kreşe verin yarım gün sosyalleşsin. Eve kapanıp durmayın.

Hasta olmasınlar diye çocukları eve kapamayı ya da eve zinhar kimseyi çağırmamayı çok mantıklı bulmuyorum ben. Çağırmamışsınız yine olmuş hasta işte. Bu denli dikkat paranoya gibi geliyor bana. Bi de böyle anam babam gelemedi vay gurbet modu da çok dramatik. Sizin çocuklarınız var ayrı bi hayatınız var sürekli ailelerle olmanız gerekmiyor zaten. Çocukları parka çıkarın büyüğü kreşe verin yarım gün sosyalleşsin. Eve kapanıp durmayın.

Yok öyle eve kapanmadik çıkıyoruz yürüyüş yapıyoruz başka aktivitelerimizde var genel olarak evdeyim demem kv ye anneme gidip kalamiyorum aracımız yok otobüs dolmuş kış günü asla gözüm yemiyo evleride çok soğuk zaten o sorun değil onlarda geliyolar ama çok sık cidden göremiyorum zaten annemle ya da birileriyle sürekli iç içe oluyum diyen biri değilim herkesin kendi hayatı ama bu son bir yıldır sürekli böyle oldu bu seferde telefonda böyle deyince üzüldüm o yüzden sordum.

başlıkla içeriği çözemedim.
gelmek isteyene gelme deyince mi gurbette hissettiniz kendinizi..

Hayır ondan değil annemlerle çok sık görüşemiyorum öyle abartı bişey de değil tabi de istediğim. Bu seferde böyle bı konuşma geçince aramızda ondan sordum.

Ne desem...

Ben 5 aylıkken çocuğumu bu kadar korumadım, yine de herkesin hassasiyeti farklı.

İnanki böyle aman aman h çok herşeyden sakiniyim böyle bı panikle yaşayım havasında değilim. Ama doktorlar da demiyolar mi bariz hastalığı olan kişilerle görüşmeyn diye. Hani ben aman gelmeyin çocuklar hastalanır desem siz haklısınız ama çocuk da hasta ateslenmis hatta bugün de doktora götürdüler deyince dedim

Sadece merakımdan soruyorum cocuklar hiçbir yere cıkmazsalar nasıl bagısıklıkları gelişecek?

Çocuklarımı tabikide dışarı çıkartıyorum sosyallesiyolar. Ama soğuk da kış günü çocuklarla toplu taşıma vs kullanmıyorum tercihen yani aracımız da yok ancak bu kadar sosyallesiyoruz🥰

Hastalığı neydi ki?
İnfluenza vb bulaşıcı birşey mi?
Bilemedim,soğuk algınlığı vb birşeyse idare edilebilirdi. Bebeğe yaklaştırmazdınız.
Kendi adıma çocuklarım hastayken gitmiyorum kimseye,misafir de kabul etmiyorum ama hasta oldukları için,onlarla ekstra ilgileneceğim vakitten çalmamak adına.
Yine de en doğrusunu siz bilirsiniz,kıs günü hastalikla uğraşmakta zor.

Hastalığı neydi ki?
İnfluenza vb bulaşıcı birşey mi?
Bilemedim,soğuk algınlığı vb birşeyse idare edilebilirdi. Bebeğe yaklaştırmazdınız.
Kendi adıma çocuklarım hastayken gitmiyorum kimseye,misafir de kabul etmiyorum ama hasta oldukları için,onlarla ekstra ilgileneceğim vakitten çalmamak adına.
Yine de en doğrusunu siz bilirsiniz,kıs günü hastalikla uğraşmakta zor.

Muhtemelen öyle bişey okula gidiyo e malum okulda da kapmamasi imkansız hadi yaşları ikisininde büyük olsa inanki takmam zaten okula gidiyolar falan diye ama diğeri daha ufacık en son doktora götürdüğümde doktor bile baktı çok ufak ilaç falan da veremem dedi yani dikkat edin hasta etmemeye bakın dedi. Yoksa çok abartı olduğumu düşünmüyorum.

Muhtemelen öyle bişey okula gidiyo e malum okulda da kapmamasi imkansız hadi yaşları ikisininde büyük olsa inanki takmam zaten okula gidiyolar falan diye ama diğeri daha ufacık en son doktora götürdüğümde doktor bile baktı çok ufak ilaç falan da veremem dedi yani dikkat edin hasta etmemeye bakın dedi. Yoksa çok abartı olduğumu düşünmüyorum.
Üzülmeyin,haftaya arar cağırırsınız

Ama zaten adamlar gelmiyormuş bulaşmasın diye yani doğum üzerinden çok geçmiş ayıp olduğunu düşündükleri için mecburiyetten geliyorlar demekki seni düşündükleri için yine yani cocuksa onlarınki de çocuk ve hasta kadın da gelmek istemiyordur belki yine bulaşır diye yada rahat edemez diye hasta çocukla. Ama artık çocuğunuz 5 aylık olmuş girmezsek ayıp olur diye düşünmüş olabilirler annene söylemişsin zaten kendisine değil annelerle kızlar konuşabilirler bunda kafana takacak birşey yok ama annen gidip te siz gelmeyin bulaşır derse biraz ayıp olabilir tabiki 😌

Konunun içeriği farklı, başlık farklı. Konu başka başlıyor bambaşka bitiyor. Çocuklarla kışın toplu taşıma kullanmak istememek bu yüzden annenize gitmemek sizin tercihiniz. Bu yüzden neden gurbette hissettiğinizi gerçekten anlamadım. Kayınvalideye de kendi isteğinize göre evleri soğuk diye gitmiyormuşsunuz. Gelmek isteyeni de çocuğunuz hasta gelmeyin diyerek geri çevirmişsiniz. Hem çok sık görüşemediğinizden yakınmışsınız hem iç içe olmak isteyen biri değilim yazmışsınız. Ben sizi gerçekten hiç anlamadım o yüzden yardımcı olamayacağım.

Ama zaten adamlar gelmiyormuş bulaşmasın diye yani doğum üzerinden çok geçmiş ayıp olduğunu düşündükleri için mecburiyetten geliyorlar demekki seni düşündükleri için yine yani cocuksa onlarınki de çocuk ve hasta kadın da gelmek istemiyordur belki yine bulaşır diye yada rahat edemez diye hasta çocukla. Ama artık çocuğunuz 5 aylık olmuş girmezsek ayıp olur diye düşünmüş olabilirler annene söylemişsin zaten kendisine değil annelerle kızlar konuşabilirler bunda kafana takacak birşey yok ama annen gidip te siz gelmeyin bulaşır derse biraz ayıp olabilir tabiki 😌

Demez sanırım tabi ayıp olur onlarda biliyorlar aslında gönül koymuyorum gelmelerini de çok istiyorum özledim hepsini de işte bilmiyorum ben abartiyorum galiba diyorum sonra yok haklısın diyorum kendime 😂bilemedim.

Back
X