Gurbette değilim ama gurbette gibiyim🙄

Konunun içeriği farklı, başlık farklı. Konu başka başlıyor bambaşka bitiyor. Çocuklarla kışın toplu taşıma kullanmak istememek bu yüzden annenize gitmemek sizin tercihiniz. Bu yüzden neden gurbette hissettiğinizi gerçekten anlamadım. Kayınvalideye de kendi isteğinize göre evleri soğuk diye gitmiyormuşsunuz. Gelmek isteyeni de çocuğunuz hasta gelmeyin diyerek geri çevirmişsiniz. Hem çok sık görüşemediğinizden yakınmışsınız hem iç içe olmak isteyen biri değilim yazmışsınız. Ben sizi gerçekten hiç anlamadım o yüzden yardımcı olamayacağım.

Teşekkür ederim🥰

Demez sanırım tabi ayıp olur onlarda biliyorlar aslında gönül koymuyorum gelmelerini de çok istiyorum özledim hepsini de işte bilmiyorum ben abartiyorum galiba diyorum sonra yok haklısın diyorum kendime 😂bilemedim.
Bence sakınan göze çöp batar bagisikliligi guclensjn uzaktan sev dersen eğer kırmadan anneside alınmaz valla bazen annem biz küçükken derdi bazı çocuklar kış gibi çöpten eşya topluyorlar ayakkabısız sizi sarıp salmaliyoruz yine hastasınız buda çok doğru sakınıyoruz çünkü tabii çöpe bırakıp yalınayak gezmesinler 😂😂😂 ama biraz geniş olmak lazım tatlım ☺😘

Bence sakınan göze çöp batar bagisikliligi guclensjn uzaktan sev dersen eğer kırmadan anneside alınmaz valla bazen annem biz küçükken derdi bazı çocuklar kış gibi çöpten eşya topluyorlar ayakkabısız sizi sarıp salmaliyoruz yine hastasınız buda çok doğru sakınıyoruz çünkü tabii çöpe bırakıp yalınayak gezmesinler 😂😂😂 ama biraz geniş olmak lazım tatlım ☺😘

Doğru diyosun ya gerçekten biraz salmam lazım galiba😂

Abinler gelmesin bosver sonra gelsinler ayip degil herkes ayni hassasiyette demek ki. Ben de cocugumu 3 yasinda hala hasta insanin yanina sokmam hastayken goturmem. Hasta olmasi bagisikliginin guclu olacagi anlamina gelmez okudugum makaleler tam tersi 7 yasina kadar az hasta olmus cocuklarin ileride daha zor hasta olacagini yaziyor

Abinler gelmesin bosver sonra gelsinler ayip degil herkes ayni hassasiyette demek ki. Ben de cocugumu 3 yasinda hala hasta insanin yanina sokmam hastayken goturmem. Hasta olmasi bagisikliginin guclu olacagi anlamina gelmez okudugum makaleler tam tersi 7 yasina kadar az hasta olmus cocuklarin ileride daha zor hasta olacagini yaziyor

Aynen işte bende böyle düşünüyorum. Doktorlar böyle diyo ama çevreden herkes çıkart çocuğu bağışıklığı güçlensin,aman boşver hasta olsun getir bizimkine bulassada bağışıklığı güçlensin diye düşünüyolar bende hastayken çocuklar kimsenin çocuğunun yanına götürmem ama abartiyomusum gibi bı algı oluşturdular üstümde bende kendi kendime üzülüyorum. Kaç tane doktorla bu diyaloga girdiysem hepsi önce hastalıktan korumaya bak dedi. Hiç duymadım hasta olsunda bağışıklığı güçlensin diye bişey.

Ben hasta olan eve gidiyorum evede gelen hastamisin diye sormuyorum hicde cocugumu sakinmadim gecen babannesi hastaydi mesela grioti ama yine goturdum biraktim benim işim vardi. Sade hasta olan kimse cok fazla sarilip opme falan yapmiyoruz mumkun mertebe az temas boylece kimseden hastalik gecmiyor karda kistada cocgumu disari cikaririm boyle yapmaniza gerek yok bence birakin cocugun bunyesi kuvvetlensin. Cocugumu koruyup eve kapanacagim tek sey allah korusun koronavirus salgini ulkemizde yayilirsa o olur cunku ölümcül

Ben hasta olan eve gidiyorum evede gelen hastamisin diye sormuyorum hicde cocugumu sakinmadim gecen babannesi hastaydi mesela grioti ama yine goturdum biraktim benim işim vardi. Sade hasta olan kimse cok fazla sarilip opme falan yapmiyoruz mumkun mertebe az temas boylece kimseden hastalik gecmiyor karda kistada cocgumu disari cikaririm boyle yapmaniza gerek yok bence birakin cocugun bunyesi kuvvetlensin. Cocugumu koruyup eve kapanacagim tek sey allah korusun koronavirus salgini ulkemizde yayilirsa o olur cunku ölümcül

Bugün sağlık bakanının açıklamasını okudum, daha bı çok makale doktor falan da araştırdım hepsi aynı şeyi söylüyor. Büyük yaş gruplarında çok risk varmış çocuklarda ( Allah korusun tabiki de ) daha hafif seyrediyomus hatta gorulmuyomus. Sağlık bakanı mevsimsel griple aynı seyrediyor diyor. Yani bı gripten yada viral bı enfeksiyondan kendimizi nasıl korumamız gerekiyorsa o şekilde korunmaniz yeterli diyor. Ve her sene gripten binlerce ölüm gerçekleşiyor gene aynı risk grubunda.

Yani ben şöyle düşünüyorum öyle şuan zannedildigi gibi çocukları fanusta büyüten tiplerden degilim. Ama birisi hastaysa ve gorusmeme imkanım varsa evet görüşmüyorum. Ya kalabalık kapalı yerlere sokmuyorum,el hijyenine dikkat ediyorum bu bütün hastalıklar için birer tedbirdir fazlası değil. Çocukları daha çok açık hava da vakit gecirtiyorum, evime kimseyi almiyo da değilim çok yanlış anlaşıldım. Ama sizin gibi de birinin hasta olduğunu grip olduğunu bile bile çocuğumu bırakmam çocukların vücudu gribe karşı antikor üretip bağışıklık kazanmaz çünkü her sene farklı tipte görülüp ağır seyrediyor. Bunun içinde tedbir benden taktir Allah dan diyorum.

Bugün sağlık bakanının açıklamasını okudum, daha bı çok makale doktor falan da araştırdım hepsi aynı şeyi söylüyor. Büyük yaş gruplarında çok risk varmış çocuklarda ( Allah korusun tabiki de ) daha hafif seyrediyomus hatta gorulmuyomus. Sağlık bakanı mevsimsel griple aynı seyrediyor diyor. Yani bı gripten yada viral bı enfeksiyondan kendimizi nasıl korumamız gerekiyorsa o şekilde korunmaniz yeterli diyor. Ve her sene gripten binlerce ölüm gerçekleşiyor gene aynı risk grubunda.

Yani ben şöyle düşünüyorum öyle şuan zannedildigi gibi çocukları fanusta büyüten tiplerden degilim. Ama birisi hastaysa ve gorusmeme imkanım varsa evet görüşmüyorum. Ya kalabalık kapalı yerlere sokmuyorum,el hijyenine dikkat ediyorum bu bütün hastalıklar için birer tedbirdir fazlası değil. Çocukları daha çok açık hava da vakit gecirtiyorum, evime kimseyi almiyo da değilim çok yanlış anlaşıldım. Ama sizin gibi de birinin hasta olduğunu grip olduğunu bile bile çocuğumu bırakmam çocukların vücudu gribe karşı antikor üretip bağışıklık kazanmaz çünkü her sene farklı tipte görülüp ağır seyrediyor. Bunun içinde tedbir benden taktir Allah dan diyorum.
Herkes kendi bildigi gibi yetistirir tabi cocugunu bide bir cocuk icin en iyisini annesi bilir bence yani her anne cocuguna en iyi sekilde bakmak ister. Ama ben dedigim gibi hicbir zaman sakinmadim cocugumu ve cok sukur cok fazla hastalanmaz. Ben yaptigimin cok yanlis oldugunu dusunmuyorum cocugumun bunyesi zayif olsa belki daha cok dikkat ederdim ama bu sekilde davrandigim icin daha saglikli oldugunu dusunuyorum. Yani gelen misafire bu sekilde gelme demek karsi taraf icin kirici olur sahaen bana dense bidaha gitmem yani :)

Gelmek isteyen misafire gelme denmez.

Hasta olan çocuk çok mu küçük? Bebeğe temas etmesini engelleyemez misiniz?

Bulaşıcı bir hastalığı olduğundan emin misiniz? Belki üşütmüştür çocuk.

Uzun süredir hastaysa zaten kuluçka evresi geçmiştir, bulaşmaz.

Bebeğiniz de hasta ola ola bağışıklık kazanacak. Bu kadar korur, dışarı bile çıkarmazsanız daha çok hasta olur çocuklar.

Gelmek isteyen misafir bunu kendisi düsünecek. Söz konusu 5 aylik bir bebek, henüz bagisiklik sistemi iyi degil. Doktor uzman degiliz kulukcayi hesaplayalim.

Cocugun hastasi ise, misafirlige gidilmez.

Gelmek isteyen misafir bunu kendisi düsünecek. Söz konusu 5 aylik bir bebek, henüz bagisiklik sistemi iyi degil. Doktor uzman degiliz kulukcayi hesaplayalim.

Cocugun hastasi ise, misafirlige gidilmez.

Aylardır bebeği düşünüp gelmemiş insanlar birden konu sahibine uyuz olup hasta çocuğu götürelim de bebeği hasta edelim, Sadelikherseydir Sadelikherseydir de görsün gününü dememişlerdir sanıyorum.

Aylardır bebeği düşünüp gelmemiş insanlar birden konu sahibine uyuz olup hasta çocuğu götürelim de bebeği hasta edelim, Sadelikherseydir Sadelikherseydir de görsün gününü dememişlerdir sanıyorum.

Tabiki öyle dememislerdir yol üstü olduğu için bizde gidelim demişler başka bı yerden geciceklermis. O yüzden gelmeyip gelmeyip yarın böyle bı firsatlari olduğu için hastalığı ikinci plana attılar galiba.

Bağışıklığı nasıl gelişecek diyenlere şaşırdım. Tamam gelişsin de hasta biri evinize gelirse göz göre göre hasta etmiş olacaksınız çocukları. Yani bulaşması yüksek ihtimal soğuk algınlığı değilse. Tabiki eve kapanmayın dışarı çıkın. Çocuklar her mevsimde dışarı çıkmalı kar kış demeden çıkıyoruz biz yarım saat de olsa.

Bağışıklığı nasıl gelişecek diyenlere şaşırdım. Tamam gelişsin de hasta biri evinize gelirse göz göre göre hasta etmiş olacaksınız çocukları. Yani bulaşması yüksek ihtimal soğuk algınlığı değilse. Tabiki eve kapanmayın dışarı çıkın. Çocuklar her mevsimde dışarı çıkmalı kar kış demeden çıkıyoruz biz yarım saat de olsa.

Aynen öyle bizde açık hava da geziyoruz. Ama ortalık da bu kadar hastalık varken AVM lere gitmek,gereksiz yere toplu taşıma kullanmak,hasta biriyle bile bile görüşmek,çocuğu her türlü kalabalığa sokmak da bana ne biliyim bile bile lades gibi geliyor. Çocukların bünyesi gelişecek tabiki hasta da olacaklar ama elimizde tedbirlik biseyler varsa da yapmak gerek diye düşünüyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20200302_195029.webp
    Screenshot_20200302_195029.webp
    30,8 KB · Görüntüleme: 19
ben üzülüyorum sürekli evde olan çocuklara ve annelere.
çocukların zaten anormal bir hava yoksa her gün dışarıda temiz hava alması lazım.
maddi imkanınız yoksa bile çocukları alıp bir çay bahçesinde çay içmek veya parka götürmek zor olmamalı.
maddi imkan olsa zaten oyun grubu vs. gönderin lütfen.
ayrıca çevrede benzer yaş grubu varsa annelerle iletişime geçip kendi oyun grubunuzu oluşturabilirsiniz mesela haftada 1 parkta buluşursunuz veya hava kötüyse 1 saat evde gibi.

Abinler uzun süredir gelmedikleri için size ayıp olduğunu düşünerek gelmek istemişlerdir bence sizde söylemekle iyi etmişsiniz İnş gelmezler 🤭

Back
X