Gurbette değilim ama gurbette gibiyim🙄

Bagisiklik, bebegi hasta insanin dibine sokarak guclenmez. 5 aylik bebek cok kucuk. Konu sahibinin endisesini kucumseyenleri anlayamadim. Benim de 6 aylik bebegim var. Doktoru genel olarak rahat bir insan oldugu halde her kontrolumuzde bizi bu konuda uyariyor. Konu sahibi, benim ailem boyle bir istekte bulunsam gonul koymaz, anlayisla karsilarlar. Sizinkiler nasil bilemiyorum ama daha sonra endisenizi aciklayip telafi edersiniz.

ben üzülüyorum sürekli evde olan çocuklara ve annelere.
çocukların zaten anormal bir hava yoksa her gün dışarıda temiz hava alması lazım.
maddi imkanınız yoksa bile çocukları alıp bir çay bahçesinde çay içmek veya parka götürmek zor olmamalı.
maddi imkan olsa zaten oyun grubu vs. gönderin lütfen.
ayrıca çevrede benzer yaş grubu varsa annelerle iletişime geçip kendi oyun grubunuzu oluşturabilirsiniz mesela haftada 1 parkta buluşursunuz veya hava kötüyse 1 saat evde gibi.

Yazdım zaten açık hava da çocuklarla vakit geçiyoruz diye. Yani öyle eve kilitlemedim aile üyelerimi😂

Bagisiklik, bebegi hasta insanin dibine sokarak guclenmez. 5 aylik bebek cok kucuk. Konu sahibinin endisesini kucumseyenleri anlayamadim. Benim de 6 aylik bebegim var. Doktoru genel olarak rahat bir insan oldugu halde her kontrolumuzde bizi bu konuda uyariyor. Konu sahibi, benim ailem boyle bir istekte bulunsam gonul koymaz, anlayisla karsilarlar. Sizinkiler nasil bilemiyorum ama daha sonra endisenizi aciklayip telafi edersiniz.

Sagolsunlar onlarda anlayışıdır annem babam yengem dahil kv kp falan da anlayışıdır. Hatta dediğim gibi sürekli ya kendileri ya çocuklar hasta olduklarından daha gelemediler bana bende hiç gönül koymadım her konuştuğumuzda da o açıklama yapıyor bende zaten böylesin daha iyi olduğunu söylüyorum. Bu sefer yol üstü olduğundan niyetlenmisler dikkat ederiz tarzında konuşma geçmiş ama anneme riske atmayalım dedim. Onlar hiç gelcez demeseydi annemler gelicekti bende annemle babamın gelmesini de istediğim için canım sıkıldı zaten çok sık görüşemiyoruz bu sebepten de gelemediler diye üzüldüm bunu anlatmaya çalışmıştım ☺️

Benim anladığım kadarıyla aile zaten hastalıklardan dolayı gelmemiş durumunun farkında istese düşünmeden bizene deyip en başında gelir. Yani düşünceli bir aile ben böyle bir aileyi uyarma gereksinimi duymazdım. Demekki ya hafif atlatıldı yada alerjik reaksiyon bilemeyiz şuan doktorda tedbir amaçlı gidilmiş yada kontrol olabilir. Benim kızım İki yaşından beri kreşe gidiyor ilk bir sene devamlı hastaydı bir gitti on gün evde yattı şimdi 5 yaşında bu sene daha doktor yüzü görmedik maşallah. Demekki korumak sakınmak gereksiz gerçekten bünye alışıyor.

Bunu diyorsunuz. Hiç yemedik desem 🤭 daha doğrusu gittiğim manavlarda hiç görmüyorum

Evet evet bunu diyorum günlük oğlumun eline vermeye çalışıyorum atıştırmalık olarak. Hangi ildesiniz ben böyle şeylerimi internetten alıyorum kumkuat kırmızı havuç taze zerdeçal kullanıyorum ama marketlerde genel de olmuyor. Online alışveriş sitelerinde bulunuyor.

Benim anladığım kadarıyla aile zaten hastalıklardan dolayı gelmemiş durumunun farkında istese düşünmeden bizene deyip en başında gelir. Yani düşünceli bir aile ben böyle bir aileyi uyarma gereksinimi duymazdım. Demekki ya hafif atlatıldı yada alerjik reaksiyon bilemeyiz şuan doktorda tedbir amaçlı gidilmiş yada kontrol olabilir. Benim kızım İki yaşından beri kreşe gidiyor ilk bir sene devamlı hastaydı bir gitti on gün evde yattı şimdi 5 yaşında bu sene daha doktor yüzü görmedik maşallah. Demekki korumak sakınmak gereksiz gerçekten bünye alışıyor.

Size şöyle aciklayim eger şuan bitane olsaydı yine bu kadar sakınmazdim ki gereksiz bı sakınma olduğunu da düşünmüyorum. Ama iki tane olunca o kadar zorki iki üç ay önce büyük oğlum bir hafta on gün hastalandı babası tek götürmek zorunda kaldı yada küçücük bebekle bende gittim hastane köşelerinde rezil olduk. Biriyle ilgilenirken diğeri ilgisiz kaldı. Geçen haftalarda küçük olan ateşlendi gecenin bı yarisi 39 derece ateşle acile gittik diğerini uykudan uyandırdım çocuk titredi üşüyorum diye o öyle bizimle birlikte süründü. Benim açımdan bı daha düşünün diye yazdım bunları. Yoksa tabiki çocuklar elimizde olmayan biirsuru sebepten hasta ola ola buyucekler bu konuda hem fikiriz.

Size şöyle aciklayim eger şuan bitane olsaydı yine bu kadar sakınmazdim ki gereksiz bı sakınma olduğunu da düşünmüyorum. Ama iki tane olunca o kadar zorki iki üç ay önce büyük oğlum bir hafta on gün hastalandı babası tek götürmek zorunda kaldı yada küçücük bebekle bende gittim hastane köşelerinde rezil olduk. Biriyle ilgilenirken diğeri ilgisiz kaldı. Geçen haftalarda küçük olan ateşlendi gecenin bı yarisi 39 derece ateşle acile gittik diğerini uykudan uyandırdım çocuk titredi üşüyorum diye o öyle bizimle birlikte süründü. Benim açımdan bı daha düşünün diye yazdım bunları. Yoksa tabiki çocuklar elimizde olmayan biirsuru sebepten hasta ola ola buyucekler bu konuda hem fikiriz.
Ben sizi anlıyorum ama o zaman yalnızım diye üzülmeyeceksiniz çünkü bakın yalnız oluncada demekki hasta olabiliyorlar. Bu yüzden kendinizi sıkmanızın üzülmenizin anlamı yok. Siz rahat olursanız aileniz rahat rahat gelir gider çünkü düşünceli bir aileniz var. En başından gelmemişler. Hep böyle yapıyorlar çoçuklar hastayken geliyorlar deseydiniz sonuna kadar size katılırdım. Ama öyle bir durum yok. Demekki misafir almayıp yalnız olmakta çoçukları korumuyor hasta olunuyor. Şimdi anneniz ikilemde kaldı karşı tarafa ne diyecek, birdaha size gelirken kırk kere düşünecek ama siz yalnızım diye sıkılıyorsunuz. Çoçuk olan yerde yanlış anlamayın heran herşey olabilir kuluçka süreleri var mesela geçen kızımın en yakın ark su çiçeği oldu ve biz hep beraberdik kuluçka süresinde geçebilirdi bilemezsiniz. Bu yüzden anı yaşayın zaten sizi düşünen bir aileniz var.

Meraba hanımlar bı konuya canım sıkıldı sormak fikir almak istiyorum.

Evet aynen böyle gurbette değilim ama cidden gurbette gibiyim annemler çok sık gelemiyolar bende çok gidemiyorum çocuklar yüzünden iki tane çocuğum var biri 5 aylık diğeri 4 yaşında kv yede gidemiyorum evleri çok çok soğuk öyle olunca hep evde sayılırım bide şu hastalıklar falan çok da bı cikasim gelmiyo açıkçası. Gelebildikce onlar geliyodu genede.

Şimdi asıl canımı sıkan şeye gelicek olursak az önce annem aradı yarın size gelecez babanla dedi çok sevindim gelin tabi bekliyorum dedim. Bu arada abimler bana gelemediler hala bebek gormeye bile sürekli çocukları hasta grip falan olduğu için ha bugün ha yarın derken bende hak veriyorum çocuklar hasta bize geçmesin diye dikkat ediyolar diye gönül koymuyorum zaten. Annem az önce tekrar aradı dedi abinlerde gelicek yarın tamam dedim ona da çok sevindim dedim aa iyi bari düzeldi mi çocuklar. Annemde dedi yok büyük olan hasta gene hatta bugün doktora götürdüler. Ee dedim anne benimde evde küçük var Allah korusun geçmesin siz babamla gelseydiniz ya onlar da havalar ısınınca gelirdi artık dedim. Böyle deyince de kendimi çok kötü hissettim bilmiyorum haksizmiyim fikirlerinizi yazın lütfen.

İki üç hafta önce küçük olan ateşlendi neler çektik diğeriyle insan haliyle göz göre göre hasta etmek istemiyor siz ne düşünüyorsunuz bu konu da??
Çok haklısınız

Evet evet bunu diyorum günlük oğlumun eline vermeye çalışıyorum atıştırmalık olarak. Hangi ildesiniz ben böyle şeylerimi internetten alıyorum kumkuat kırmızı havuç taze zerdeçal kullanıyorum ama marketlerde genel de olmuyor. Online alışveriş sitelerinde bulunuyor.
Ben küçük bir yerdeyim şimdi şehir ismi vermeyeyim. Ama bunu en kısa zamanda bulacağım faydalarına baktım internetten

Bence ayıp etmişsiniz , yabancı da değil gelecek olan insanlar . Anneniz şimdi öyle mi diyecek abinize ? Çocuğun hasta diye sizi kabul edemedi kusura bakmayın. Yani geldikleri zaman çok yakın mesafede tutmamaya çalışırdınız böyle olmamış sanki

Meraba hanımlar bı konuya canım sıkıldı sormak fikir almak istiyorum.

Evet aynen böyle gurbette değilim ama cidden gurbette gibiyim annemler çok sık gelemiyolar bende çok gidemiyorum çocuklar yüzünden iki tane çocuğum var biri 5 aylık diğeri 4 yaşında kv yede gidemiyorum evleri çok çok soğuk öyle olunca hep evde sayılırım bide şu hastalıklar falan çok da bı cikasim gelmiyo açıkçası. Gelebildikce onlar geliyodu genede.

Şimdi asıl canımı sıkan şeye gelicek olursak az önce annem aradı yarın size gelecez babanla dedi çok sevindim gelin tabi bekliyorum dedim. Bu arada abimler bana gelemediler hala bebek gormeye bile sürekli çocukları hasta grip falan olduğu için ha bugün ha yarın derken bende hak veriyorum çocuklar hasta bize geçmesin diye dikkat ediyolar diye gönül koymuyorum zaten. Annem az önce tekrar aradı dedi abinlerde gelicek yarın tamam dedim ona da çok sevindim dedim aa iyi bari düzeldi mi çocuklar. Annemde dedi yok büyük olan hasta gene hatta bugün doktora götürdüler. Ee dedim anne benimde evde küçük var Allah korusun geçmesin siz babamla gelseydiniz ya onlar da havalar ısınınca gelirdi artık dedim. Böyle deyince de kendimi çok kötü hissettim bilmiyorum haksizmiyim fikirlerinizi yazın lütfen.

İki üç hafta önce küçük olan ateşlendi neler çektik diğeriyle insan haliyle göz göre göre hasta etmek istemiyor siz ne düşünüyorsunuz bu konu da??
Annelik içgüdüsü ile söylemişsiniz kim olsa aynı şeyi yapardı karşı tarafın düşünmesi lazım

5 aydır nasıl yeğenini görmeye gelmez insan hayret. Aynı şehirdesiniz diye tahmin ediyorum. Abiniz tek başına gelseydi. Hasta çocukla gelmemeli sizinkilere de bulaşabilir bu sene çok salgın var.

Çocuklar hasta olmasın diye eve kapanma mantığını anlamış değil, dışarıya çıkmak gerekir, içersi havasızdır ondandır çocukların sürekli hasta oluşu

5 aydır nasıl yeğenini görmeye gelmez insan hayret. Aynı şehirdesiniz diye tahmin ediyorum. Abiniz tek başına gelseydi. Hasta çocukla gelmemeli sizinkilere de bulaşabilir bu sene çok salgın var.

Abim mesleği gereği zaten çok yoğun yeğenini gördü tabiki hastane de hastaneden sonra vs bebek gormeden kastım şöyle hani adettendir ayriyeten özel olarak gidersiniz hediye falan görürsünüz ya o şekilde gelip uzun uzun duramadilar kendisi sürekli nobetler de çocukların hastalıkları da tuz biber oldu. Hâlâ da oluyor.

evde tutarak ya da başkalarından uzak tutarak çocuk sağlığı korunmaz.bağışıklık evde güçlenmez.
hasta olan çocuklardan korumuyorum.
eskiden kızamık,su çiçeği olanlar buluşurlarmiş bulaşsında çabuk atlatsın diye.şimdi sümükten korkar olduk.

evde tutarak ya da başkalarından uzak tutarak çocuk sağlığı korunmaz.bağışıklık evde güçlenmez.
hasta olan çocuklardan korumuyorum.
eskiden kızamık,su çiçeği olanlar buluşurlarmiş bulaşsında çabuk atlatsın diye.şimdi sümükten korkar olduk.
[/QUOTE

Korkar olduk aynen çünkü çok zor oluyor. Bide çocuğun basigikligi hasta olarak da güçlenmez. Bazı hastalıklar da evet vücut antikor üretir sonrasinda o hastalık kolay atlatılır ama bu dirençli ateş eklem ağrısı bulantı kusma yapan infuluenza için geçerli değildir. Doktorlar bulaşmamasina dikkat edin diye uyarırlar sürekli. Ayrıca çocukları eve tikmadim açık hava da vakit geciriyolar.

Back
X