Gurbetteyim çok bunladım lütfen derdimi paylaşmadan geçmeyin!

Konu sahibi arkadaş baştan çok taviz vermiş. Bende gurbetten geldim, üstelik geldiğim mahalleye çevreye hiç alışamadım. Kayınvalidemlerle aynı binadayız. İlk baştan itibaren aramızda hep bir mesafe vardı. Ne ben öyle zırt pırt onlara giderim, nede onlar gelir. Eşim asosyal biridir, misafir hiç sevmez, istemez. O yüzden gelen gidenim hiç olmaz, annesi dışında

Sen eşinle konuş, bir mesafe koymaya çalış canım, olmadı surat yap

Benim eşimde annesinden çok etkilenir, bunu daha yeni yeni anlıyorum. Önceleri farkedemiyordum. mesela kılık kıyafetime kayınvalidem karar verir. Eşimi bir güzel yönlendirir. Mesela bir şeye karar verecek olsak, illaha bir annesine sorar
En basit örnek vereyim, geçen gün eşime altın düşükken, çeyek altın alalım, yakında düğünler olacak, altın takmak gerek dedim. Bunu anneme soralım bir, o bilir diyor

bence gurbette olmanla ilgisi yok canım, bu sorununu çözecek bir kişi var oda eşin. sonuçta o tavrını koysa seni asla hiçbirşeye zorlayamazlar, laf söyleyemezler yada çat kapı gelemezler. Eşini madem seviyorsun bütün içtenliğinle neler hissettiğini,zorlandığını,alışamadığını anlat tatlı dille. Sonuçta sen eşini tanıyıp sevmişsin ailesini değilki eşininde bazı problemleri farkına varmalı bence bunuda ona farkettirmek senin elinde.

Canim bencede gurbette olmandan ziyade esinin ailesi ile kafa yapinin uymamasi..ben de gurbetteyim ve şunu diyim erkekler evlendikten sonra annelerine duskun oluyor..kiymete biniyor.esimden biliyorum :).gurbete giden biziz aslinda hem biz daha naif kirilgan yapiya sahibiz ama erkekler kadar degismiyoruz biz..annemiz herzaman ne kadar degerliyse evlendkten sonra da ayni

Ayyyyyyy okurken ben daraldim. Evli arkadaslarin tavsiyelerine kulak as kuzum, guzel seyler yazmislar.

Ben de olsam daralirdim, bence bunun gurbetle degil baskici es ve mengene gibi ailsiyle ilgisi var

durumunuza üzüldüm bende gurbetteyim eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz ama eşimin ailesi bu kadar adetleri harfiyen yerine getiren kişiler değiller, gene de zorlukları olmuyor değil.. bir kere eşinin ailesiyle birlikte olduğu mutlu anları görüp içinize özlemler hatta kıskançlıklar doluyor sizi anlıyorum.. tavsiyem arkadaş ortamı oluşturun çiftler olarak birlikte programlar yapın eşiniz arkadaşlarla olmaktan keyif aldıkça ailesini ikinci plana atacaktır.. siz arkadaşlarınıza gidin, onlar size gelsin hafta sonu birlikte çıkın, boş vakitlerinizi başka programlarla siz doldurun, onlar doldurmadan :)

ay bizde aynı mahallede karşılıklı oturyoruz sürekli bize gel ama her gün arıyo bende inadına yalanlar atıp gitmiyodum işte temizlik yapırum yorgunum şimdde haileyim midem bulanıyo yatıryum diyorum böylece haftada iki kez e düşürdüm ama telden arar hergün kendi aramasa da kızına arattırır illa gelsin illa gelsin bu insanlar her gün birlikte ne anlıyolar ben bekarken bile evde kendi odamdan çıkmazdım çok sıkılıyorum çokkk

Allah yardımcın olsun canım. Bütün bunlar neden oluyor biliyor musun? Bence sen çok güler yüzlüsün. Hiç kırıldığını falan belli etmiyosun. Ve de eşini de çok sevdiğin için bişey dersem aramız bozulur diye düşündüğün için de sert bir tepki koyamıyorsun. O yüzden. Nerden mi biliyorum kendimden

Bazı aileler böyle oluyor her dk yanında olmalıymışız. Oldu canım bizim hayatımız yok mu?

Şu adet olaylarına kıl oluyorum ya....düğünde her şeyi adetlerine göre yapmayan adamlar nedense köprüyü geçtikten sonra başımıza örf ve adet lerı yazan bireyler kesılıyorlar.......

benim kayınvalıdem de ilk tatilim de benı kapı kapı gezdırmişti ...dellendim ilk diye bir şey demedim.....
eşime de resti çektim ben bundan sonra kapı kapı kimseye gitmem dedim...ve gitmedim de.şimdi tatiller de ben nereye istersem oraya gidilir.istediğim kadar kv de istediğim kadar annem de kalırım.mesafemiz var aramızda...

tavrını ortaya koy.....yoksa daha çok çekersin.....

Sen haklisin tüm yazini okudum tam kahvemi kitabimi alicam bölümüne gelince
tamam gitti rahati dedim :)

Calisan insan eve eglince anca yemegini isini gücünü yapiyor
tam kitabini kahvesini alicak 1 saat kafamn rahat olsun dersin
pat biri gelicek yada baskasinin yapmis oldugun plana uyucaksin

bu yüzden seni anladim :)

Bastan beri mesafe koymamissin deseydin calisiyorum
eve gelince azda olsa rahat etmek istiyorum
cok konusmayi sevmiyorum kitap ve kahve molam rahatlamam
icin yetiyor belki anlarlardi ...

Abartmiyorsun... cevrendekilere bunlari anlat
esinin akrabalarini da agirlama günün gelince
mesela ayda 1 kere (bilmem abartiyormuyum)
o zaman tam hazirlan hic birseyin eksik olmasin
sadece börek cörek degil ,artik elinden gelen ne güzellik
varsa yaparsin...

Birde sana gelicekleri gün icin bir gün belirle
onlarin kafalarina estikce degilde sana uygun bir gün ve kac kisi gelicegine
kimelerin gelicegine karar ver bildir,yoksa bu sekilde giderse fazla dayanamazsin
bir bakmissin paranoyan gelmis hepsini birden evden kovmussun Allah korusun...

bizim insanimiz acaba " komün " hayati yasama merakindan ne zaman vazgececek acaba
insanlar birey olmayi bi kabullense kisinin kendine yetebilecegini bi anlasa hayat ne güzel olacak.

ayrica gelin ne allah askina ? asurlular döneminde kalmislar, ipad cikti iphone cikti, hersey kisisellesti, halen hep baraber oturalim yiyip icelim.

kendinizi ezdirmeyin, sonra tepenize cikarlar. sizde bi bahene bulun hastalanin yataklara düsün. toplantilarda memnuyetsiz takilin sikayet edin cok yoruluyorum isten gücten. isler cok agir v.s surat asin muhabbet etmeyin kimse istemez sizi

zor bir durumdasın cnm allah yardımcın olsun ...yeni evlisin seneler geçtikçe raylar yerine oturmaya başlar ama bu sreçte kavgalar eminimki olur.hangi şehirdesin bilmiyorum ama biraz küçük bir çevre sanırım anlayış yok insanlarda eşin seni haklı bile bulsa ailesine bişey diyemez eminimki.sen eşine karşı çıkarak değilde tatlı dille durumunuzu anlat cnm anlarsa tabi ....erkekler zaten evlenmeden önce çok özgür ailesine mesafeli görükselerde evlendikten sonra aşırı bir düşkünlük oluyor nedense anlamadım .
biz aynı şehirde bile değilken her geliş gidşlerde kavga ederdik ama şimdi alıştık sanırım kavgalarımız azaldı.

merhaba
sanırım herkes bir kere geçmiş bu sıkıntılardan ama eşin sana hak vermiyorsa işin zor. Bizde ikimizinde ailesine uzakta oturuyoruz ama uzaktan bile yetiyorlar yönlendirmeye. Benim akrabalarımı görünce onlar gelemez diyor kendininkiler olunca gidin çabuk oluyor! Çok sıkıntılar atlattık ama bu durumda en çok kadın zarar görüyor. Aile ile Biraz mesafe koy arana ama eşine asla mesafe koyma çünkü bu sefer daha da yakınlaşacak ailesine birde ben kendi eşim de vur kaç yapıyor çünkü sürekli söyleyince dırdırcı oluyorsun ama ufacık bir şey söyleyip bırakınca daha etkili oluyor :)

Esinizin dusuncesini degistirmeniz sart! Aksi halde bu kalabalik yasam devam edecek. Okurken icim daraldi. Ben de hic gelemem boyle bir hayata. Kaldi ki calisan bir hanimsiniz. Ne yapin edin, esinizin sizi anlamasini saglayin. Gerekirse kussun size bir sure sorun degil. Yeter ki anlasin ve bu eziyet bitsin. Aileye yaziklar olsun, esinize daha cok yaziklar olsun!

erkekler genelde boyle degil mi??? ne demisler 40 yillik kocasini taniyamiyor kadin flort ettigin kisiyimi taniycaksin bir kac yilda?

herneyse cok bunaltmislar seni...nasil yaparsinda ne sis yansin ne kebap yaparsin bilemiyorum dogrusu..cunku esin yontulmamis odun anladigim kadariyla...seni insan degilde bi robot gibi goruyor herhalde...

biraz naz yap hasta ol numaradan, bunalima filan gir ne bileyim..baska turlu nasil kandirirsin bilemedim...

Son düzenleme:
Bence bahane falan uydurmayın. Belli kalıplarınız olsun ve o kalıpların
dışına çıkmayın. Neden siz onlara uyum için bu denli duygularınızı
harap ederken , onlar sizi kırmaktan çekinmiyor düşündünüz mü??
Çünkü onlar kendi kalıplarına riayet ediyorlar. Sizin duygularınız
değil, onların sınırları önemli...

Üzülüp, ağlayıp, kendinize acımak yerine aynı sertlikte tavır sergileyin.
Siz ne denli onları mutlu etmeye çalışsanız da onları memnun edemezsiniz.
Çünkü onlar bu çabanızı, onları memnun etmek için yaptığınızı düşünmüyor.

canım benim ya seni benden daha iyi çevrendeki kimse anlayamaz.bende gurbet geliniyim.
Senin sorunlarına paralel birçok şeyi bende yaşadım.çok ama çok zordur bilirim.
evleneli 2 sene oldu hala zerre kadar alışamadım.hergünüm zindan ,hergünüm işkence.ama dayanıyorum işte
adına dayanmak denirse .yüzüm düştüğü an eşimle hooop kavga.
tartışma tartışma tartışma benden hep bişeyler gitti vede gidiyyor.Artık bişey hissedemiyorum doğru düzgün.sadece yaşıyorum.
en azından bir işin var diye sevinebilirsin .evde otursan daha çok karışılacak sana,daha çok plan yapılacak hakkında.
daha çok köye gidilecek.bilirim neler hissettiğini.inşallah sende benim gibi ruhsal çöküntüler yaşamazsın.Allahım yardımcın olsun.Ne zaman istersen yaz bana dertleşiriz.

eşim ve ailesi de benim hoşlanmadığımın farkında ama sanki ailesi bilerek yapıyor..birkaç defa onlara da söyledim güzel bir dille yine devam ediyo..elimden geldiği kadar saygı gösteriyorum kimse kırılsın istemiyorum gergin bir ortam olsun istemiyorum..yani ne istiyolar anlamıyorum illa kavga çıksın ben bir yerde patlym küslük olsun mu istiyolar niye bu kadar anlayışsızlar anlamdım ki((

Canım işlerine gelmiyor,senin istediklerin.boşver hepsini boşver her denileni yapma.

superisi yalnız olmadığımı hissetmek bile çok güzel..teşekkür ederim yorumların için..sen yeni mi evlisin çözüldü mü peki sorunlar..ruhsal problemler yaşadım demişsin çok geçmiş olsun.. benim de sonum oraya doğru gidio sen de çalışıo msn?özelden msj atamıorum yeni üyeyim..sen de sık sık msj atabilirsin ne zaman istersen iyi bi dinleyiciymdir ve biriyle dertleşmeye çok ihtiycm var..tekrar teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…