Gurbetteyim çok bunladım lütfen derdimi paylaşmadan geçmeyin!

bende yeni yaşadım son dediğin cümleyi 2 yıllık evliyim istanbuldan kayseriye gelin geldim yalnızlık başlı başına sıkıntı kimseye güvenemiyorsun birine dediğin bişi başka bi şekilde önüne sunuluyo güvende bırakmadılar dün abim istanbuldan geldi bizde kayınvalidelerdeyiz soba kaldırılacak kayınvalide ille eşime perde kornişlerimi yenile diyo bi oğlu bi kızı bi kocası olmasına rağmen üzerine abim gelmiş oraya gideceğimizi duyunca ben banyodayım dinliorum kayınvalidem yok yok gidemezsiniz bi yere gitmek yok hayır bunları yapacaksınız dedi allah var kayınvalidem hariç herkes sakinleştirip kardeşi özlemiştir görsün gelsin dedi neyse o eşimi görmelisiniz benim dersim olduğpu halde işten geldiğim halde nazlana nazlana bana yardım eden eşim nasıl iş yapıyo ya kızdan beter yapıyo sonunda her işlerini yaptık giderken çok alındım anneme hiç gelin olmamış hiç erkek kardeşi olmamış dedim ne dediki diyo herşeyi duydum diyom bişi demedi diyo hasta diyo stresten yapmış olamazmı diyo (şeker böbrek hastası ) dedim sabah çok güzel kavga ediyodu babamla dedim diyo sen annemin hastalığına inanmıyorsun sonunda kavga ettik çok kötü bi şekilde bırak abimin yanına git dedim istanbula gidecem eşyalarımıda gönderirsin dedim diyeceğim şuki ailesiyle münasebeti olmazmış ben kavga ettikçe ailesini nazlandırıyo hep aklında tv lerdeki kötü gelin modeli ben ne yaparsam o geliyo aklına ama annesi sütten çıkmış ak kaşık ne yapacağımı şaşırdım kaldım

o kadar güzel anlatmışınki eşin seni haklı bile bulsa ailesine bişey diyemez eminimki kısmı aynen
erkekler zaten evlenmeden önce çok özgür ailesine mesafeli görükselerde evlendikten sonra aşırı bir düşkünlük oluyor nedense anlamadım . aaynen neden oluyo acaba bu eşimde öyleymiş sabahlara kadar eve gelmezmiş şimdi ben alıştırdım bişilere hediyeleşmeye aile pikniklerine şimdide evden çıkmaz oluyo yaaa
biz aynı şehirde bile değilken her geliş gidşlerde kavga ederdik oraya bile katılıyorum

demez afedersin ama insan olan der ben bugün gideyim peşimden gelmez bağımlı adam...senin sorun neydi cnm?

bızdede senın gbı problemler..babası bu senın karın sev derse sevıo sevme derse sevmıo..ne komık deılmı..ben onla evlenmısım aynı zamanda babasıylada evlenmısım oyle dıodu..ya ben zannetmıorum böyle erkeklerın degısecegını..bugun bu konuyu atlatsan deısse yarına baskaa bıse cıkıo..bıdahada evlenmeyı dusunmuorum..ondan sordum sanada calısıomusun dıe..benım meslegım var ıns atanırsam kendıme yepyenı erkeksız bı hayat kurucam:) ınsallahhhhhhh

Dedigim gibi bir cok insan kaynanadan yana problemleri var esinin ailesinden sikayetci yat kalk dua et ki evlerinin icine alip sana daha buyuk iskence yapmamislar ben 5 yildir kaynana ve kayin baba Île yasiyorum daha esimle bagira bagira tartisamadim bana gore cok sanslisin su buyukler anlamiyorum cocuklarinin mutlu olmalarina neden engel oluyor bi laf var Kim ucuz Kim ucuz elin kizi ucuz

okurken sanki benim hikayem dedim ..
ben de eşimle ünv tanıştım 7 yıl sonra evlendik başka bir şehirde yaşıyorum 4 yıl oldu evleneli
bu yıl bir bebeğimiz oldu
ama o gecen 4 yılı bir ben bilirim birde yaradan..
kaynana karşımda oturuyor
eşim çok iyi olmasına rağmen ailesi köylü örf adetlerine oldukça bağlı
yasam tarzı alışkanlıklar çook farklı
canımdan bezdirdi
size yapılanların aynısı hatta dahada fazlası..
bunlar hep mi böyle arkadaş ya
sorun uzakta olmak falan değil sorun karsımızdakinide kendimiz gibi görmek
aptal aşık olup sadece eşe odaklanmak aileyi gözardı etmek
evleneceğin kişi kadar ailede önemliymiş meğer anladımda iş işten geçti
valla eşimi seviyorum ama aşkından ölsem gebersemde bu kaynananın böyle oldugunu bilseydim asla evlenmezdim
çözüm mesafeyi koymak bi şekilde uzaklaşmak yoksa huzur denilen bişey kalmıyor..

teşekkür ederim cnm vakit ayırıp okudğn için..ama bizim evlerimiz de yakın değil çok fazla..ona rağmen böyle napcm hiç bilmiyorum..niye böyle illa kötü gelin mi olmak lazım rahat etmek için

canım bizim türk kızlarında şöyle bir algı var, sessiz kalmakla iyi gelin olunuyor sanıyoruz..ama asla öyle değil...aslaaaa...
tam tersine elini veriyorsun kolunu bacağını kelleni de koparıyorlar....
bende başlarda hep sessiz kaldım, hep onlarla gittim, gel dediler git dediler ne dedilerse yaptım...ama anladımki kendim yıpranıyrum...başkalarını mutlu edicem derken kendim mutsuzum...buna bi çare bulmalıyım dedim...
mesafeyi koydum....her çağırdıklarında gitmedim, her gelecez dediklerinde kabul etmedim...birçok konuda itiraz etmeyi ve hayır diyebilmeyi öğrendim....ilk başlarda elbette zor oldu..gücendiler kızdılar..hatta kimi zaman surat bile astılar....
ama ben kararlıydım, küsseler bile dönmeyecektim kaarımdan ve sonunda yavaş yavaş kazanan ben oldum...onlar alıştılar tavrıma, artık anladılar, herkesin haddini ve yerini bilmesi gerektiğini....
az didişmek için az görüşeceksin canım..meselenin özü bu...
her planlarında ben gidemem anne rahatsızım biraz, evde işim var, canım sıkkın moralim bzuk...vs..bunları diye diye zamanla dahada azalacak istekleri....
gücenirlerse de kendileri bilir valla...neden kendini böyle başkalarını memnun etmek için yıprayacaksın ki..hayat akıp gidiyor...yazık değilmi sana...bunlara kölelik etmek için evlenmedin....biraz mesafe koy...

niye sessiz kalirsiniz niye suaarsiniz sizi aileniz bu gunlere elin oglu anasi bacisi ezsin aglatsin diyemi getirdi o kadar uzuluyorumki bu konulari gorunce.bende ailemden uzaktayim esimin ailesiyle ayni sehirde yasiyoruz onlarda kabile hayatini cok severler allah var cok iyi insanlar hicbi kotuluklerini gormedim ama surekli misafirlik hizmet el opme vs isleri bana gore degil esimde bunu cok iyi biliyo.esimde bana kolay kolay bisey diyemez bilir gozum donunce neler oldugunu.zaten iste ve evde deli gibi yoruluyorum bi de bos zamanimi didisinin didisinin elini opmeye harcayamam.ha kayinvalideyi cok severim kendim ozler giderim musait olunca o ayri.guclu olun kizlar adama biraz kaybetme korkusu verin.

öncelikle allah yardımcın olsun sana tavsiyem kocana çok şikayet etme çünkü anlamaz unutmaki oda senin gibi annesinden ailesinden evinden ayrıldıyeni düzene alışmaya çalışıyo sen ailenden uzak kaldığını söylüyon sorsan aynı şeyi oda yaşıyo ilk zamanlar bu gitmeler olacak sen oraya gidince eşinin yanında değilde o olmayınca yorulduğundan gezemediğinden sılkıldığından aileni özlediğinden bahset lafı ortaya koy eşinle ailesinini şikayet edergibi değil de sanki başbaşakalmak istediğinden evliliğin tadını anlayamadığıdan onu özlediğinden ononla zaman geçirmek istediğinden bahset ve hiç bir zaman onunla konuşurken senin ailen benim ailem diye cümleler kurma

bende gurbetteyim bunun onunla alakasi yok.. hersey esinde bitiyo kv ayni sehirdeyiz oyle aklina estikce gelmez hem dusunceliler hemde esim firsat vermez hoss bende vermem ben bastan beri araya resmiyetimi koydum oyle vicik vicik kv gelin iliskilerini hic sevmem sevmek saymak ayri resmiyet ayri yeri gelince anne yeri gelince siz olmali... ayrica ewime geldiklerinde esim bana cok yardim eder yemekten masanin toplanmasina kadar herseyimi taktir eder ki ewden gittiklerinde cok yoruldun sen otur der cayimi getirir... demem o ki gec kalmis degilsin firsat verme mesafe mesafe... cok cok onemli... saygini goster ama firsat vermemeye calis

Canım bunun gurbette olmayla filan alakası yok.Eşin ve eşinin ailesiyle alakalı.Baştan taviz verirsen ipin ucunu kaçırırsın.Adet madet geç bunları.Önemli olan huzurun.İstemediğin birşeyi eşin de olsa kimsenin sana dayatmasına izin verme.Eşinle uygun bir dille tatlılıkla otur konuş bunları.Sana mutfağa gelip direktifler vermesinden hoşlanmadığını,senin dışında planlar yapılmasından hoşlanmadığını dile getir.Yok aynıysa,sen de tavrını koy.Sonuçta eşinle evlisin.Ailesine gör hayatını yönlendiremezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…