teşekkür ederim cnm vakit ayırıp okudğn için..ama bizim evlerimiz de yakın değil çok fazla..ona rağmen böyle napcm hiç bilmiyorum..niye böyle illa kötü gelin mi olmak lazım rahat etmek için
canım bizim türk kızlarında şöyle bir algı var, sessiz kalmakla iyi gelin olunuyor sanıyoruz..ama asla öyle değil...aslaaaa...
tam tersine elini veriyorsun kolunu bacağını kelleni de koparıyorlar....
bende başlarda hep sessiz kaldım, hep onlarla gittim, gel dediler git dediler ne dedilerse yaptım...ama anladımki kendim yıpranıyrum...başkalarını mutlu edicem derken kendim mutsuzum...buna bi çare bulmalıyım dedim...
mesafeyi koydum....her çağırdıklarında gitmedim, her gelecez dediklerinde kabul etmedim...birçok konuda itiraz etmeyi ve hayır diyebilmeyi öğrendim....ilk başlarda elbette zor oldu..gücendiler kızdılar..hatta kimi zaman surat bile astılar....
ama ben kararlıydım, küsseler bile dönmeyecektim kaarımdan ve sonunda yavaş yavaş kazanan ben oldum...onlar alıştılar tavrıma, artık anladılar, herkesin haddini ve yerini bilmesi gerektiğini....
az didişmek için az görüşeceksin canım..meselenin özü bu...
her planlarında ben gidemem anne rahatsızım biraz, evde işim var, canım sıkkın moralim bzuk...vs..bunları diye diye zamanla dahada azalacak istekleri....
gücenirlerse de kendileri bilir valla...neden kendini böyle başkalarını memnun etmek için yıprayacaksın ki..hayat akıp gidiyor...yazık değilmi sana...bunlara kölelik etmek için evlenmedin....biraz mesafe koy...