Gurbetteyim çok bunladım lütfen derdimi paylaşmadan geçmeyin!

çalışan biri olarak herkes dört gözle haftasonunu bekler ben gelmesin die bakıorum çünkü illa ya cumartesi ya pazar onlarla birlikteyiz mecbur

bu sorunları eşinin ailesi ile aynı şehirde yaşayan insanların çoğu yaşıyor canım ben ev hanımı olmama rağmen bunalıyordum sen birde çalışıyorsun sana daha da zordur.erkek milletine şikayet eder gibi konuşursan asla anlamazlar evlenince aileleri kıymetleniyor zaten birde sen üstüne eleştirirsen direkt savunmaya geçerler seni suçlarlaren güzeli yavaş yavaş hissettirmeden araya mesafe koy bugün işim var hastayım temizlik yapıcam halim yok gitmeyelim gibisinden konuş yada eşinle önceden bir gezme sinema yürüyüş plan yap onu uygula bütün bunları yaparken eşine ailesini kötüleme tatlı dille konuş başbaşa kalmak istediğini söyle eğer çok odun yada ana kuzusu değilse zamanla herşey yoluna girecektir

Yaklaşık olarak 2 yıldır evliyim canım.sorunlarımız felan çözülmedi ,bende aynı senın gibiyim.sadece içime attım ,artık ne zaman kafayı yiyeceğim diye bekliyorum
gerçekten bunalımdayım, hiç geçmedi,hiç mutlu olamadım.Aileme geri döneceğim dedim ama kabul etmediler.sadece dayanıyorum,eşimi çok seviyorum ama bi şekilde mutsuzum tatmin olmuyorum.
Seninde Allah yardımcın olsun canım birbirimize dua edelim.hatta ismini söylersen isim ile dua etmek daha etkili.
Canım benim ne zaman sıkılırsan yaz dertleşelim.

Son düzenleme:
çalışan biri olarak herkes dört gözle haftasonunu bekler ben gelmesin die bakıorum çünkü illa ya cumartesi ya pazar onlarla birlikteyiz mecbur

Sen hafta icinde is yerinde ne kadar yoruluyorsun onlar anlamaz ki
sen hafta ici yorgunlugunla kala kalirsin
mutlaka anlatmalisin yoruluyorum hafta sonum var kendimi dinlemek
istiyorum diyebilirsin demelisin de
kimseyi kirmadan anlamalarini sagla bi yol bul
hepimiz zorluklardan bi yol bularak cikmaya calisiyoruz
Allah kolaylik versin.

Içim şişti okurken offf..kendimi yaşadım resmen..evlendik 2 gün balayını 3 gün yaptırmadılar hemen çağırdılar,gittik el öpme el öpme elleri kırılasıcalar...sonra gelin mevlütü...offff neler yaşadım yaa daha hala 2 yıllık evliyim mesafe koymaya çalışıyorum ama biraz yanaşayım hemen vıcık vıcık...arkadaşım sana tavsiyem gardını al mesafeni koy nasılsa ağlıyorsun üzülüyürsun seni anlıyorum madem tavrını koy peşin peşin ağla sonra ömür boyu bunlarla uğraşarak ağlama inan ki alışılmıyooooooooo alışamadım ben dahaaaaa..onlar beni kabul etmedi bende onları..eşimde beni kabul etmedi tabi ona ayrı yazıklar olsun zaten...bir günde buda benim eşim olduğu gibi kabul edin deyip arkamda durmadı destek olmadı beni herkeze herşeye bütün dünyaya karşı hep heppp yanlız bıraktı evet severek evlendim 7 sene..ama şuanda ara sıra sevgi küllerrimi diyeyim neyse artık onlardan başka hiçbirşey hissedemiyorum duygularımı beni hislerimi benliğimi kişiğimi herşeyimi uyuşturdu..yazık ettim kendime nefret ettim kendimden,lanet ettim ama aynıııııııııııııııı....onlar için evlilik beni değilde önce ailemi mutlu etsinmiş,onları tatmin etsin,ben bunu göreyimmiş...ozaman adam gibi davranmayı biliyolar..bende burbetteyim bu arada..anlıyorum seni ama gurbetle alakası yok bu sorunların gerekirse tartış anlat kabullensin seni olduğun gibi bak bu adam ailesi için seni ilerde atadabilir habrin olsun..bağımlı çünkü....ona göre hakkından gel..

Ben seni anlıyorum canım İstanbul'dan İzmite geldim bütün gün evdeyim kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz aramızda hiç sorun yok öz annem gibi seviyorum. Eşimle problemlerim var falan ama o ayrı. Bende burda cok yalnızım ve zaman zaman ben de çok ağlıyorum etraf hep onun akrabaları benden kimse yok. Annemlerle msnden falan konuşuyorum ama yanyana gibi olmuyor. Herkes alışırsın diyor ama gel de bana sor. Bunlar yetmezmiş gibi eşimle çok kavga ediyoruz sudan sebepler için. Eşine söyle kendimize vakit ayıramıyoruz diye olmazsa biraz sert çıkış bir de namaz kıl ve bol bol dua et inan terapi gibi geliyor insana yalnız olmadıgını biliyorsun rahatlıyorsun.

Ve andolsun ki insanı Biz yarattık. Ve nefsinin ona ne vesveseler vereceğini biliriz. Ve Biz, ona şah damarından daha yakınız. (Kaf Suresi 16. Ayet.)

Son düzenleme:
Ve ayrıca bu erkeklerin evlendikten sonra adamlıktan çıkıp tam bir aile bağımlısı anne baba diye ağlamaya başlamasının sebebi birazda bizden kaynaklıyor,nasılmı? Gelin aldık,getirdik,artık oğluma özelliklede bana hayat arkadaşı (klasik kv düşünceleri?),gelin napıyı peki ailem eşim eşimin ailesidir alll alttan sırtlann vur sırtına yüküüü..niye vurmıcan ki besleme geldin o aileye mahkumsun eşin ve ailesi seni istemezse ne yaparsın nerelere gidersin dul kadın mı olursun amann amannnn..sabrettt..çekkkk..psikolojin yerle bir olsun..öyle bi çekki insanlıktan çıkkkk...yaa biz bayanlarda böyleyiz işte..biz bukadar minnetli tamahkar olmasak,ezik durmasak ozaman bu erkeklerin ve ailelerin yanında işimiz daha kolay olacak..çalışan bayanlara önerim işlerini asla bırakıp bir erkeğin peşine düşüp aslaaa gitmesin evlenmesi,nler..çalışmayanlarda hemen kurtuluşu kucağa bitane çocuk almak sanıp ömür boyu aynı pislik içinde debelenip durmasın çalışsınlar..ben yapmaya çalışıyorum..yeter yaaa ne bu kadınların çektiği ezikliği....

Canim benim sen cok dolmussun biraz sakinles
biliyorum zor ama kendini kaybetme .

Butun erkeklermi oyle ya o dertten bendede var annesinin kuzusu haftada 3 yada 4 gun gideriz bi gun yok desem ailemi istemiyorsun der kavgaya baslariz bende bunaldim aglamak fayda etmiyo bi yavrum var artik tum tesellim o bende gurbetteyim yurt disinda keske bende sehir ici olsaydim en azindan ailem gelir gider ben giderdim bi destegim olurdu ama yok en iyisi kafaya takmamak ve mesade koymak sen onlara bagli degilsin bi yuvan var esine anlat( ben hep anlatiyom ama benimki kalin kafali anlamiyo ) anne baba evlat gelir gecer insana es gerek cunku omrunu geciriyorsun

Bende gurbet geliniyim ve 1 yılımız yeni bitti. erkekler evlenınce annesıne sırtını donmus gıbı bı sucluluk duygusuna kapılıyor sanki aynı sehırdeyız ama basta alıstırmamak adına esımı karsıma aldım konustum bı ısımız cıkarda gıdemezsek anne bekler üzülür sonra dıyerek aynı sehırdeyız 15de 1 gideriz ama kv dem de basından beri geziceksiniz siz gencsınız dıye herhafta beklemez aıledende kaynaklı ogullarını bıraz rahat bırakmalarıgerekıyor. evlenınce yemege alma gıbı bı adet bızdede vardır ben yemege davet edıcek oldgumda kv dem gerek yok ne zahmete gırıceksın dıye gelmek ıstemedı teyzelerı felanda cagırmıstım ben.ama sonunda cok mutlu oldu tabi. hal böyleyken hersey yolundayken kv demden yanada benden yanada eşim ailesinin kendisine deli gibi ihtiyacı oldgunu ve 15 de 1 gittiğimiz için üzüldükleri konusunda ısrarcı.anlatıyorum ama anlamak ıstemıyor. sanırım bu bır govde gösterisi ve ben asla pes etmıcem eşime karşı. erkeklere toplum bu baskıyı uyguluyor kızlar evlendı aıleyı gozu gormez oldu gıbı densız laflardan cekınıyorlar sanırım

arkadaşım haklıymışsın senin derdinde benden farklı değil yalnız tek fark kaynanam la aynı evde yaşıyorum hergün yüzünü görüyorum biz sizin gibi severek evlenmedik görücü usulü oldu ama birbirimizi sevdik mutluyduk ilk 1 senemiz çok iyiydi sonra birden herşey bozuldu kaynanamın bana karışması laf sokması ben cevap verincede eşime şikayet ederdi o yüzden eşim anneci oldu şimdi 5 sene oldu evleneli ama pek birşey değişmedi yinede şükür. ben senin gibi gurbette değilim annemlerle aramda 15 dk mesafe var ama sık sık gidemiyorum eşim pek göndermez , onlarda her zaman gelmezler geçimin bizim yüzümüzden bozulmasın derler ne yapıyım sabır ediyorum yuvamı yıkmayı denedim yapamadım eşimi çok seviyorum...rabbimden hayırlısını diliyorum ve rabbim hepimizi bir gün güldürsün amin..........

Son düzenleme:
teşekkür ederim cnm vakit ayırıp okudğn için..ama bizim evlerimiz de yakın değil çok fazla..ona rağmen böyle napcm hiç bilmiyorum..niye böyle illa kötü gelin mi olmak lazım rahat etmek için

Aynen oyle 7 aylık evliyim kaynanamla aramda birçokmsorun oldu hep dedikodu yalannn ama boşver inan senden değerlindeğil kocanda o sulaleside eşini al karşına konuş herşeyin yerini bilsin bilmiyorsa inan sürdürmek en büyük işkence özlediği annesine geri dönsünnn . Bu konuda çok gaddarım inan adama acımıcaksınnn yoksa acınılacak hale bizler düşerizzz

Öncelikle zor bir durum ama başedilemeyecek kadar da imkansız değil...
Fakat belki biraz zamana ihtiyacınız olabilir ama sonuç olarak siz daha iyi bilirsiniz tabiki...
Allah yardımcınız olsun...

ben de gurbetteyim esimin ailesi yok burada ama arkadaslari var. ilk geldigimde surekli oraya git buraya git davet et, bunaliyorum tanimadigim insanlar sonucta. sonra baktim kurtulus yok.

eglenmeye calistim. su anda ben diyorum esime gidelim cagiralim diye. insanin evine yemege gelecek kisileri olmadiktan sonra neden aliyoruz ki o yemek takimlarini. gozunde cok buyutme yemek yapmayi tarifleri dene yanil internetten aldigin ovguler hosuna gitsin misafir agirlamak yorucudur ama guzeldir ancak basindan onyargili yaklasirsan sana da misafire de eziyettir.

gerçekten çok bunaltıcı bir durum.üzülme bir zaman sonra eşin artık evde kimseyi istemiyecektir.zamanla evliliğinizdeki misafirler ve aile sorunu düzelir.sen eşinide kendinide üzme.zaten çalışıyormussunuz herkes bir zaman sonra artık gelmez şu 3-5 ayı bir atlatın eşinde kendisi anlar.insanın özeli olmalı hem hep misafir ağırlamak ve gitmekte zaten yorucu.gerçi ben akraba ile görüşmüyorum kimseye misafirliğe pek gitmeyi sevmem kimsede bana gelmez.eşim hep çalışıyor.gece kaçta geldiği belli değil demekki senin eşin evde pek çok vakti var.benim zavallı kocacım pazar bile çalışır bazen.zamanla düzelir.

ben merak ettim esinizin memleketi neresi..nerde oturuyorsunuz?
ve bu el opmeye gidince altin takmanizi isteme olayini hic anlamadimm
agzim acik kaldi resmen ilk defa boyle bir adet duyuyorumm

ayy aranıza benıde alın benıde:) bende buna benzer deıl tıpatıp aynısını yasadım dıyebılırım.bende esımın aılesının memleketıne evlendım.aaa bı ramazan gecırdık 28 gun dısarda bırılerınde..yokgelın gezmesı..başka günlerde sende mısafırler..hatta kaynanamı bıkez bı hafta aramamışım.benı nıe aramadın bı hafta oldu dedı:) ınsan kendını cok yalnız hıssedıo bocalıo..hepsı erkegın akrabası sen ıse dıs kapının dıs mandalı..bende dıodum ıcımden hergun goruolar bırbırlerını hıcmı sıkılmıolar:) ama sana tavsıyem kendını soyutlama hele bıde tek gelınsen cok zor..hep bı hürmet hep bı ılgı beklıolar..ınsan bazen ıstıo ogrencılık hayatındakı gıbı kahvemı alıyım yudumlayım ama o günler hıcccc olmuo..omur böyle gecıo sonra bebek oluo onla gecıo...eger esın oyle kalabalık sülale ıse ve dıer gelınler akrabalarhep bıaraya gelıosalar ben ıstemıorum sıkılıorum demenı abes karşılarlar..bence sen bu hayata alış arkadaşım

hep aynı sorun, seni çok iyi anlıyorum benim evliliğimin de ilk iki yılı böyle heba oldu. ne düzeldi dersen yüzde 5 lik bir kısım belki, ama tavrını koyar da eşine de derdini anlatabilirsen herşey yoluna girer. umarım eşin anlayışlı bi insandır. bazı şeyleri içine atma eşine anlat, bu zor dönemde içine kapanıp iletişimi kopartma. eşine çok fazla yakınır ve şikayette bulunursan da seni dinlemicektir, bu açıdan neyi nasıl anlattığın da önemmli umarım yoluna girer herşey

excada yaa sen artık benım gözümde mükemmel bı kadınsın:) konularını takıp edıorumda arkadaşım hem aıleden sıkıntılısın..hemde o uyuz kocan yokmuu.ay kusura bakma böyle yazdım ama..anlıorum cunku ben senı yalnız deılsın.bu arada ben boşanma aşamasındayım..bı erkek hıcmı demez buda benım karım dıe ya.demedı ıste..calısıomusun sen.

demez afedersin ama insan olan der ben bugün gideyim peşimden gelmez bağımlı adam...senin sorun neydi cnm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…