merhabalar herkese
ben de 3.tüp bebek için Gürgan kliniği düşünüyorum, Ankara'da daha önce 2 denemem oldu, o dönemlerde aynı merkeze giden arkadaşlar arasında ciddi bir takip vardı, süreç hakkında yaşadıkları hakkında neredeyse dakika dakika paylaşımda bulunuyorlardı.Ama bu sayfada şua anda tedavide olan birileri var mı, yakın tarihte olumlu ya da olumsuz sonuç alan, yaşadıklarını paylaşan birileri var mı? Varsa lütfen paylaşalım. Zira belirsizlikler içerisinde endişe etme ihtimalimiz de artar.
Ben gidip görüştüm, diğer 2 merkezle kıyasladığımda çok net olarak hasta-doktor ilişkisinin zayıf olduğunu söyleyebilirm, doktorun yüzünü görmek bir yana telefonla bile ulaşılamıyor. ANCAK tecrübelerime dayanarak sempatik bir ilişkinin başarı şansını arttırdığını söyleyemem. Tabi ki sosyal ilişkilerin samimi olması insanın kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor. önemli olan onların işine gösterdikleri ehemmiyettir, iş ahlakıdır. Bunu sadece bu merkez için değil bütün merkezler için söylüyorum.
Gürgan kliniğin teknik alt yapı olarak ve paket tüp bebek tedavisine ek olarak destekleyici tedavileri başarı şansını arttırdığı söyleniyor. Bu, onların iddiası. Ama yine de son bir haftada, ayda... bu merkezde pozitifi gören var mı, varsa kesinlikle yaşadıklarını öğrenmek isterim, lütfen...
bu zorlu yolda hepimizin birbirimize elimizden geldiğince yardımcı olması gerekir. Kolaylıklar ve hayırlar diliyorum
Ben hamileyim ve dr-hasta ilişkimiz mükemmeldi bütün teknikleri kullandılar inş. 2.bebek içinde orda olucam. Ayrıca ilk denemede tutucak diye bişey yok bunun garantisini yalnız Allah verir bana öyle bi garanti hiiiçç verilmedi herzaman moralini yüksek tutmalısın dedi dr um. 5.5 aylık kızıma hamileyim darısı herkese. Ama sende negatif düşüncelisin tavsiye etmem gitmeni inanmak başarmanın yarısıdır ben çok inanarak ve kendimi şartlandırarak gitmiştim
merhaba ynz06
ordan olumlu sonuç almana ve şuanda hamile olmana çok çok sevindim, Allah sağlıkla selametle tamamına erdirsin. darısı bizlerin başına inşallah. Ama hak verirsin ki 3.tüpü yaptıracağım için çok heyecanım yok, tekrar hayal kırıklığı yaşamamak için istesem de kendimi kaptıramıyorum pembe hayallere. İnşallah 1,5 ay sonra ben de bu siteden olumlu şeyler yazabilir durumda olurum.
Diğer mesajlarında yazmışsın, sormak istedim. gebelik aşısını, co-kültürü doktorlar gerek duymasalar bile biz ısrarla isteyelim mi, embriyologla tanışmamız, diyalog halinde olmamız gerekli mi?, İnşaallah mayısın ilk haftasında tüp bebek tedavisine başlayacağım. Bu kadar az bir süre kalmışken tedaviye ek olarak ne yapabilirim, kürler anlamında.
oradan bebeğiyle çıkan birinin her bir mesajı o kadar değerli ki inan. Seninle diyalog halinde olmak bana şevk azim ve umut verir. yazdıkların için şimdiden çok teşekkür ederim
Anlıyorum seni bende 3.denememde bebişime kavuştum o nedenle iyi bilirim o karamsarlığı ümitsizlik içindeki umudu Allah hepinize yardım etsin. İmkamsız diye bişey ZOR BAŞARILIR İMKANSIz ZAMAN ALIR eşimin sözüdür. Azmini yitirme sakın tekrar tekrar denersin ve sen anne olabilme eşin de baba olabilme vasfına sahipse eğer ümidinizi hiç kaybetme.
Diğer sorularına gelince, embriyolog erkin bey çok özel önemli ilgili sabırlı ve sevecen biri benim nezlimde. HerZaman her sorunumla yakinen ilgilendi dr. Umuzun tecrübesine akademik kariyerine ve kendi buluşlarına güvendiğim için onunlada içsel bir inanışla güzel diyalog halindeydim. İstediğin ne varsa tekniklerle ilgili erkin beyle özellikle görüşmeni tavsiye ederim ve o tekniklerin seni başarıya ulaştıracağına inandığını da belirtirsen ayrıca bi avantaj olur.
Kürlerden önce benimde sorum olacak. Asıl sorun bedir? Daha önceki denemelerde kaç yumoş oldu ve kaç tanesi döllendi? Sizin yaşınız nedir? Sigara kullanıyor musunuz? Görüşmek üzere.
çok teşekkür ederim iyi temennilerin için, inşallah benim için de hayırlı bir yer olur orası.
5 yıllık evliyim, bende tüm testler(rahim filmi, genetik tarama, histeroskopi, prolaktin, fsh, e2 vs hormonlar, rahim duvarı normal, vs....) normal çıktı, eşimde de genetik taramalar,hormonlar, dna hasarına bakıldı, her şey normal sadece orta şiddette morfoloji(%1-3)ve hareket problemi var. bizim değerlerimize bakan hiç bir dr ya da merkez olumsuz bir tablo çizmedi, %80-90 şansımızın olduğu söyleniyordu, hatta eşimin doktoru yardımcı üreme tekniklerine ihtiyacınız yok, normal yollarla gebe kalma şansınız da yüksek diyor, biz takvime göre yumurtalama günlerine de dikkat ediyoruz, ek olarak ben de eşim de hem bitkisel kürler hem de vitaminler, destekleyici ürünler kullanıyoruz. ancak henüz bir sonuç elde edemedik.hocayı netten, tv den tanıyorum, kesinlikle ne onun bilgisi, tecrübesi ne de ekibinin özverisi hakkında olumsuz bir durumla karşılaşmadım. dr-hasta arasında zamanın kısıtlılığı tüp bebek merkezlerinin genel bir sıkıntısı, o ayrı. benim 3.tüp arifesinde olmam ve bu konuda karşılaştığım durumlar doğal olarak gücümü ve sürece olan inancımı azaltıyor. ama yine de kendimi bırakmıyorum, pes etmiyorum, pes etmek de istemiyorum.
tüp bebeklerde ortalama 10-12 yumurta toplandı, ilkinde 5, ikincisinde 8 embriyom oluştu, birinci ve ikinci kalite oluyorlardı. transfer edilen de yaşamadı, dondurulmak için bekleyen de. kaliteli olsalar döllenmenin 5.gününde gelişimleri yavaşlıyor ve ölüyorlar.eşim 35 ben 30 yaşındayım, sigara kullanmıyorum,
durum bundan ibaret, zor bir süreç. buraya yazınca her şey ne kadar kısa ve kolay. ama her seferinde bendeki etkisi ağır oldu gerçekten
görüşmek üzere hoşçakal..
çok paran varsa başka yere mi git dedi
ben oraya gittimde ne oldu ki..kocaman bir negatifle döndüm..
üstelik timur hocayı görene aşk olsun..laf işte..
ha birde gebelik aşısı mı dedi..onu bana da demişlerdi ama tedaviye başlayınca adını bile duymadık..
ya zaten kadıınn konuşmaları çok itici bir kere yani öyle övüyor ki. Bir de mantıksız yani ben dedim ki olduğum yerde özel merkezde açılacak aynı şehirde yaptırmak istiyorum dedim zaman açısından çalışıyorum ben dedim kontroller orada bir hastanede olur yumurta toplama ve transfere buraya gelirsin diyor hiç öyle şey olur mu Allah aşkına. Gebelik aşısı dedi, işte aynen paran çoksa başka merkeze git dedi ben sizde fiyatlar nedir dedim geçiştirdi tamam iyi bir merkezdir belki herkesin tutacak diye bir şey yok lakin böyle övücem diye mantıksız şeyler söylüyorlar soğutuyorlar şimdi şehir dışında yaptıracak olsam bile orayı asla istemiyorum ki aklımda olan bir yerdi demek sende tüp yaptırdın şimdi bir daha nerede yaptıracaksın benim eskişehirde acıbadem tüp merkezi açıyor dr orada iki aşılamam orada oldu negatif beni bilen tanıyan dr gitmek hemde aynı şehirde daha iyi ancak yeni açılacağı için soru işaretleri de var demek ki tutacağı varsa oluyor.
evet canım bilemiyorum kim ne derse desin ben hem enerji olarak negatifimi hemde sonuçta negatifimi aldım geldim ordan
şimdi istanbul memoriale başlıyorum kısmetse temmuzda.ön görüşmeye de gittim..kk da da topiği var negatif alanda pozitif alanda çok memnun merkezden bakalım kısmet inş.bu kez gelir bebişim..
tüp bebek tedavisini şehirdışında yaptıracaksan ve zamanın çok yok ise hemen hemen tüm merkezler öyle yapıyor canım..bulunduğun şehirde yumurta takibini yaptıtıyorsun toplama ve transfer işlemleri için merkeze gidiyorsun..hastalara kolaylık olsun diye bunu merkezler yapıyor.
acıbadem iyi bir hastane canım ama labratuvarı çok önemli yeni açılacağı için eksiklikleri olabilir..ama olmayadabilir..iyice araştırmak gerekir.tabi bulunduğun şehirde takibin daha kolay olur..
kodal canım ne yaptın seni merak ettim.evrem arkadaşım senide çok merak ediyorum sanırım olumsuz sonuç aldın rabbime sıgın arkadaşım insallh bir dahaki sefere bebişin hayırlısıyla gelir.rabbime sıgınıp dua etmekten başka çaremiz yok evlatlarımız rabbim gönderecek bize hastaneler ve doktorlar birer aracı YA SABIR YA ALLAH.DUALARIMDASIN.
slm canım nasılsın ben uzunca bi süredir yoktum kısa bi depresyon un ardından kendimi dinlemeye çektim.malesef olmadı negatifi aldım oturdum napalım allah büyük sen naptın canım seni merak ediyorum gir sık sık görüşelim ben şimdilik bıraktım tedaviyi pes etim bakalım belki kışa nasip olur tekrar
Arkadaslar gebelik asisi fiyaskoyla palavra o kadar parayi o klinige sakin harcamayin maslak acibademe gidin derim bende bulundugunuz illerdeki doktorlarla anlasiyolar sadece toplama ve transfere gidiyorsunuz gurgan klinigi orada tüp bebek yaptirmis bi hasta olarak kesinlikle onermiyorum
tüp bebek sonrası klinikten bi destek gördünüz mü?? ben görmedim de merak ediyorum.
slm canım nasılsın ben uzunca bi süredir yoktum kısa bi depresyon un ardından kendimi dinlemeye çektim.malesef olmadı negatifi aldım oturdum napalım allah büyük sen naptın canım seni merak ediyorum gir sık sık görüşelim ben şimdilik bıraktım tedaviyi pes etim bakalım belki kışa nasip olur tekrar
bende görmedim sonuç gunu embrıyologla telefonda gorustuk.Bi daha 3 ay sonra ordan bı hemsıre arayıp hocayla randevu ayarlayım dedı once tamam deyıp gun aldık fakat randevuya gıtmedık.İyikı gıtmemısım.
Arkadaslar gebelik asisi fiyaskoyla palavra o kadar parayi o klinige sakin harcamayin maslak acibademe gidin derim bende bulundugunuz illerdeki doktorlarla anlasiyolar sadece toplama ve transfere gidiyorsunuz gurgan klinigi orada tüp bebek yaptirmis bi hasta olarak kesinlikle onermiyorum
evrem canım benim bende nisanda tedavi oldum ama malesef olumsuz sonuç aldık benimle tedavi olan 3 arkadaşımda olumsuz aldı malesef.klinikten arayan oldumu diye yazmış bir arkadaş test günü embriyologla görüştüm.bir dahada kimse armadı.3. denemeyi düşünüyorum ama kafamda soru işaretleri var.sen neyapacaksın canım ya.bir topik açtım olumsuz sonuç alanlarla ilgili orada yazışalım.
hep aynı davranıyorlar ama hastalarını kaybettiklerini farketmiyorlar sanırım. sonrasında nereyi tercih ettiniz bende merkez arayışındayım...
merhaba kızlar ben yeni üye oldum bende gürgan clinice gitmiştim 7 ay önce ve negatif sonuç aldım ve şu an hangi doktora gideceğim konusunda kararsızım yardımcı olursanız sevinirim
slm canım nasılsın ben uzunca bi süredir yoktum kısa bi depresyon un ardından kendimi dinlemeye çektim.malesef olmadı negatifi aldım oturdum napalım allah büyük sen naptın canım seni merak ediyorum gir sık sık görüşelim ben şimdilik bıraktım tedaviyi pes etim bakalım belki kışa nasip olur tekrar
hep aynı davranıyorlar ama hastalarını kaybettiklerini farketmiyorlar sanırım. sonrasında nereyi tercih ettiniz bende merkez arayışındayım...
Istanbul acibademi oneririm herkes memnun labaratuari çok iyiymis ben Samsun da orayla anlasmali bi doktora gidiyorum istanbula toplama ve transfer için gidicem istanbulda o işlemleri bulent tras yapacak her ilde anlasmali doktorlari var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?