bu arada amacım okları üzerime çekmek ya da birileriyle didişmek değil ya da müşterileri bir merkezden diğerine kaydırmak hiç değil, bazıları memnun kalmış, olumlu sonuç almış olabilir, oraya karşı vefa borcu hissedip onları canhıraş savunabilir, bunlar beni ilgilendirmiyor. orada yaşadıklarım ve algıladıklarımla yazıyorum bunları, benim tespitim bunlar..
başkalarının tespitini de saygıyla karşılarım, ama benim oradan edindiğim tecrübe maalesef bu.
tedavi sürem boyunca bu sayfaya girmedim sırf olumsuz eleştirileri okuyup moralimi bozmamak için
aslında tedavide olan kişilerin burayı okuyacağını düşünürek birazdaha makul eleştiri yapmak daha doğru olur sanırım
benim tedavimde gebelik elde ettik ama kısa süren bir gebelik oldu malesef 10 gün kadar yaşayabildim sadece o heyecanı
oyüzden kötü bir klinik asla diyemem ama biraz benimde canımı sıkan şeyler oldu ama genede kötüdür diyemem
hiçbir klinik malesef kucağımıza çocuk vermiyor keşke hepimiz ilk denememizde kavuşsak ama nasip işi bu biraz
önce rabbim izin verecek tabi güvenilir yerlerde olduğumuza da inanmamız lazım
gürgan klinik çok yoğun gerçi artık bütün kilinikler yoğun, doktordan çok hemşirelerle muhatapsın kliniğin işleyişi bu
tabi bütün merkezler birbirinden farklı biraz fazla bekleniyor bu insanı strese sokuyor sonra sonuç olumsuz olunca sanırım insanlar bundan dolayıda daha eleştirisel bakabiliyor
negatif sonuç aldıktan sonra hiçbir klinik merkez sonrası aramıyor sadece olumsuz sonucunu doktorunla görüşüp yapılacak şey konusunda bilgi alınır burada herkes embriyologla görüşmüş bence bunda bir sıkıntı yok ama birde doktorun açıklama yapması önemli
ama sonrası hiçbiryer aramıyor inanın
ben kısada sürse hamilelik yaşadım burada daha önce hiç yaşamadım bu bir başarımı bilmiyorum sonuç çok üzüldüm kaybetmek çok acı oldu ama nasip değilmiş diyorum ve rabbime sığınıyorum
inşallah rabbim herkese nasip eder ve bizi bu yollardan kurtarır
Kizlar bende gurganda tedavi oluyorum.bi tup bebek bi asilama yapti tiimur hoca...simdi yine ikinci tedavimi orada oluyorum bir yildir gidiyorum orays yaklasikik klinikten degil ama doktorumda memnunum.hiz paragoz oldugunu dusunmuyorum elinden geldigince para konusunda yardimlari oluyo sen istemeden ustelik.oncelikle gittiniz doktora inanmak guvenmek gerekiyo ben olumsuz sonucu aldiktan sonra bile hic vazgecmek timur hocadan aklima bile gelmedi.tup bebek konusunda bircok doktordan daha uzman daha bilgili.onerdigi soyledigi seyleri gozom kapali kabul ediyorum sorgulamiyorum bile cunku guveniyorum elinden geleni yaptigini ictenlikle biliyorum.bir baba gibi abi gibi yaklasiyor herzaman.ha olumsuz tarfalri yokmu klinigin var elbette.en az iki saat sarkiyo randevuler degismiyo bu her zaman oyle.ama bir doktor var oda timur hoca gelen hastalar hep onu istiyor cunku diger doktorlari kabul etmiyo.hinca hinc dolu klinik herzaman.bi taraftan opu bi taftan transfer bi taraftan muayene derken sira anca geliyo size.
Neyse uzun lafin kisasi cokda kisa olmadi gercitavsiye ederim gurgan klinigi Ama inanamak lazim konusunda bircok kisiden daha uzman emin olun
bende acemilikten dolayı anlayamamışım tam olarak gürganı..
şimdi ikinci merkezimde yaşadıklarımla karşılaştırınca gürgan klinik mi diyorum :))
kararım hiç değişmedi olumsuzdum hala da öyleyim.ben oradan ağlayarak çıktım o günü hiç unutmayacağım
başkası memnundur değildir bilemem bende kendi yaşadıklarımı bilir onu söylerim.
bende acemilikten dolayı anlayamamışım tam olarak gürganı..
şimdi ikinci merkezimde yaşadıklarımla karşılaştırınca gürgan klinik mi diyorum :))
kararım hiç değişmedi olumsuzdum hala da öyleyim.ben oradan ağlayarak çıktım o günü hiç unutmayacağım
başkası memnundur değildir bilemem bende kendi yaşadıklarımı bilir onu söylerim.
Sağol güzel dileklerin için İnşallah tez zamanda Rabbim tüm isteyenlere ve bana da nasip etsin. İnşallah sağlıklı mutlu hayırlı bir bebeğin olur... Acıbademi biliyorum ama kalma yeri problem, kalma yerleri varmı birde transfer sonrası kaç gün yattın bir gün sonra uçaağa izin verirler mi biraz aydınlatırsan sevinirim. çok profosyonel demişsin gürganda yapılan transferden farkları nelerdi. birde protokol mü uyguluyor kişiye özel mi? son bişey:) tedavi öncesi hangi tahlillerle gittin ne tahlilleri istiyorlar. canım çok sordum ama mazur gör kafam bu konuda hala karışık Genart Aysun hanım da çok iyi bi doktor karar veremiyorum. kendine iyi bak ve iyi beslen bu dönemde :))
Sağol güzel dileklerin için İnşallah tez zamanda Rabbim tüm isteyenlere ve bana da nasip etsin. İnşallah sağlıklı mutlu hayırlı bir bebeğin olur... Acıbademi biliyorum ama kalma yeri problem, kalma yerleri varmı birde transfer sonrası kaç gün yattın bir gün sonra uçaağa izin verirler mi biraz aydınlatırsan sevinirim. çok profosyonel demişsin gürganda yapılan transferden farkları nelerdi. birde protokol mü uyguluyor kişiye özel mi? son bişey:) tedavi öncesi hangi tahlillerle gittin ne tahlilleri istiyorlar. canım çok sordum ama mazur gör kafam bu konuda hala karışık Genart Aysun hanım da çok iyi bi doktor karar veremiyorum. kendine iyi bak ve iyi beslen bu dönemde :))
Merhabalar,
Ne zamandır Grügan klimnik ile ilgili yazı yazılmamış. Hayırdır kimse gitmiyor mu?
Ben bir arkadaşımın referansı ile bu kliniğe gitmeye karar verdim açıkçası. Evet ticari bir yer çok kalabalık falan ama arkadaşım 5 yıl uğraştıktan sonra Gürgan'a adım atıp çocuk sahibi oldu.
Benim izlenimlerimi de sizle paylaşayım. Bir cumartesi günü gittik eşimle aylardır eşimi iknaya uğraşıyordum çok lükür en sonunda ikna oldu ve gittik. Merkez inanılmaz kalabalık, bilemiyorum motora takılmış gibiler. O anlamda oldukça ruhsuz bir merkez oldugunu düşünmedim değil. Ancak diğer merkezlerin de pek farklı oldugunu sanmam.
İlk muayenemi Aygül Hanım yaptı, ve bir sorun görünmediğini söyledi, sonrasında hormon testlerimi yenilememi istedi. Eşim ise şimdiye kadar hiç sperm örneği vermememişti gergindi maalesef o gun vermeye ikna edemedik de zaten. Sonrasında Timur Hoca ile görüşme olacaktı, ancak transferlere başlamıştı beklesek çok fazla vakit kaybedecektik. Zaten ne benim testlerim tamdı, ne de eşimin testleri. Bekleseydik sadece hocayla tanışmış olacaktık buna değmeyeceğini düşünüp beklemedik.
BU arada ben testlerimi yaptırdım eşim yaptırdı ancak henüz doktorumuza gidip sonuçları konuşmadık. Aradığımda regl oldugum gün arayıp randevu almamı söylediler. bu arada doktorumuz aşılama derse bu ay da olmaz diye düşünüyorum çünkü henüz rahim filmim yok. Eşimin test sonuçlarının yorumlanmasından sonra karar verileceğini ve acele etmemem gerektiğini söylemişlerdi.
Bakalım haftaya regl olucam ve sabırsızlıkla bekliyorum.
2 senedir ona gidiyordum bır kere tup bebek yaptık rahîm fılmı bıle ıstmeden tedavi ettı meğersem cocuk tutsa bıle dusecekmıs rahîm yapım bozulmuş bunu başka bır doktoradan öğrendim sakın gıtmeyın pışmanlık yasıyorum bılgısı fln. Da yok sadece showmen
Canim uzun zamandir bakmadim buraya oglum olacak 4 ay oldu hamileligim.sorularına gelince biz bir poset tahlil sonuclariyla gittigimiz için doktora hersey ortada olduğundan hicbir tahlil istemediler yumurtlama tedavisinde hergün kan verdim hormonlara bakilarak ilaç dozu ayarlandi ben sonucu alana kadar Istanbulda kaldim 12 gün boyunca kardesimde kaldim ilk gün tuvalete beile gitmedim abarttim belki ama çok sakindim cnm transfer esnasinda çok steril bir ortam vardi bulent hoca embriyoligumuzla oturup dosyama bakip karara vardilar bana durumu anlatip kac transfer de bulanacagini söyledi timur bey ne sorsak gecistiriyordu sonra rahim filmindeki işlemlere benzer işlemler yaptiçok bayagi bi derine indigini hissettim benim adimi söyledi o anda dolap acildi tüpüm geldi hizla transfer gerceklesti ekrandan bana gosterdiler gecisini gurganda transfer esnasinda içeriye girdik hemsire elinde tuple bekliyodu Onuda yere dusurdu geri aldi falan anlayacagin çok fark vardi canim Allah nasip etti oldu çok sukur güzel haberlerini bekliyorum
Gürgan'da ilk denememi 2011 haziranda yaptım.Sadece 3 yumurtam vardı 1 tane döllendi ve Allah a şükür dünyalar tatlısı bi kızım var.Şimdi 2. kez ay sonu gibi tekrar tedaviye başlayacağım.Buraya daha önce de yazmıştım o zmnlarda.BU gibi durumlarda çok iyi düşünüp araştırıp öyle karar vermek gerekiyor.Gürganın olumsuz yönleri yok mu...tabiki var..Herkesn yazdığı gibi saatlerce beklemek.Bir de ' timur hocam gelmedi size Aygül Hanım bakacak veya Alptekin Bey bakacak' demeleri.. Tabiki kesinlikle kabul etmiyorum ,etmeyin de ..Sonuçta oraya Kaç km.lik yoldan Timur Bey için gidiyoruz..dr seçmekte en doğal hakkımz..10 gün önce başıma geldi,aynen bunları söylediler..HAyır ben Tİmur bey için geldim..Beklemem gerekiyorsa da beklerim dedim.İlk denemem de de normalde yumurta takiplerini Aygül HAnım yapıyordu ve yumurta toplamayı da..Onu da kabul etmedim..Herkesşn yumurta toplama işlemi bitmişken ben saatlerce Timur Beyin gelmesini bekledim..Allahtan sonu iyi oldu dediğim gibi..Olumsuz yönleri var maalesef..Ama olumlu sonuç aldıktan sonra 2 . çocuk için farklı bir merkez düşünmedim dolayısıyla.Timur Bey görüşmeler de çok sıcak,esprili..Hatta bnm duygusal olduğumu bildiği için de çok anlayışlı.Bulunduğum şehirde menopoz başlangıcı fln dediler..Zaten yumurta sayım çok az..Muayene sonucu sorduğumda Timur bey söylemedi..sen bunları düşünme,kafana takma fln dedi.
Bakalım hayırlısıyla 2. kez anne olabilmek için son bi kez daha şansımı deneyeceğim..İlerde neden denemedim diye pişman olmamak için..Olmazsa da hiç umrumda değiil allah kızıma uzun ömür versin..ve Allah isteyen herkese nasip etsin..
Canim uzun zamandir bakmadim buraya oglum olacak 4 ay oldu hamileligim.sorularına gelince biz bir poset tahlil sonuclariyla gittigimiz için doktora hersey ortada olduğundan hicbir tahlil istemediler yumurtlama tedavisinde hergün kan verdim hormonlara bakilarak ilaç dozu ayarlandi ben sonucu alana kadar Istanbulda kaldim 12 gün boyunca kardesimde kaldim ilk gün tuvalete beile gitmedim abarttim belki ama çok sakindim cnm transfer esnasinda çok steril bir ortam vardi bulent hoca embriyoligumuzla oturup dosyama bakip karara vardilar bana durumu anlatip kac transfer de bulanacagini söyledi timur bey ne sorsak gecistiriyordu sonra rahim filmindeki işlemlere benzer işlemler yaptiçok bayagi bi derine indigini hissettim benim adimi söyledi o anda dolap acildi tüpüm geldi hizla transfer gerceklesti ekrandan bana gosterdiler gecisini gurganda transfer esnasinda içeriye girdik hemsire elinde tuple bekliyodu Onuda yere dusurdu geri aldi falan anlayacagin çok fark vardi canim Allah nasip etti oldu çok sukur güzel haberlerini bekliyorum
Insallah en dogru karari verirsiniz arkadaşlar. Genelde ilk tedaviler boyle acemic oluyo ikincide cok sey ogreniyo arastiylriyo insan.
Bende memoriali kesinlikle tavsiye ederim
Ben de memorial de tedaviye başladım. hakkımızda hayırlısı olur inşallah.. Dualarınızı bekliyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?