Tüp Bebek Merkezleri Gürgan Klinik ve Timur Gürgan Yorumları

yarın bende timur beye gideceğim.sizleri okuduktan sonra aramaya karar verdim.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.ilk seferinde alınan muayene ücretinden sonra bir daha ödüyormusunuz?
Doktordan gelince bizlere durumları anlat canım.Bende hiç bilmiyorum ne nasıldır ? İnşallah hakkınızda hayırlı olan bir karar vermişsinizdir.

arkadaşlar kolay gelsin 2 aydır adet olmuyorum bende dr gıtttım sonuçları aldım ama hıç bişi anlmadım adet sökturucu verdı
sonuçlar
e2:74
fsh:4
prolaktin:18.15

vu aralıklar normlamı değilmi bılmıyorum bılen varsaa evablarsa sevınırmm

merhaba canım) daha önce adetlerin düzenlimiydi? kaç yaşındasın? eğer adetlerin düzenli ve sonrasından böyle birşeyi ilk kez yaşadıysan kist olabilir.kist gecikme yapabiliyor.e2nin yüksek çıkması kist olabileceğinede işaretmiş.
belki internetten aldığım aşağıdaki bilgiler işine yarayabilir. ama sen yinede dr.una tahlil değerlerinin yorumunu ve gecikmeye neyin sebep olduğunu sor.o daha iyi bilir.
herşey gönlünce olsun

OVER REZERVİNİN DEĞERLENDİRİLMESİNDE KULLANILAN TESTLER VE YÖNTEMLER:

Adetin 3. günü bazal FSH ölçümü:
Adetin 3. günü kan tahlilinde belirlenen FSH hormonu düzeyi over rezervi hakkında bilgi verir. FSH değerinin 10 IU/L üzerinde olması over rezervinin azaldığını gösterir. FSH ne kadar yüksekse over rezervi o kadar kötüdür. 20′nin üzerinde FSH değerlerinde gebelik ve bebek sahibi olma şansı çok düşüktür. FSH düzeyi yüksek olan hastaların tüp bebek uygulamalarında da daha az folikül gelişir ve daha az yumurta (oosit) toplanır. FSH yükselmesi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.
Bazı hastalarda FSH düzeyi bir adette yüksek başka bir adette normal tespit edilebilir. Bu durumlarda kötü olan yüksek değerin prognozu belirlediği yani bu hastalarda gebelik şansının düştüğü tespit edilmiştir.

Adetin 3. günü E2 (Estradiol, Östrojen) ölçümü:
FSH ölçümü kadar güvenilir bilgi vermese de E2′nin yüksek olması da (45′den büyük) over rezervinin kötü olduğunun bir belirtecidir. Ancak tek başına E2 ölçümü bir kriter olarak alınmaz, FSH ve CC test daha güvenilir bilgi verir.
Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesi olabilir.

Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.

Klomifen sitrat testi (CC Test):
Bu testte adetin 3. ve 10. günleri kanda FSH hormon düzeyi bakılır. Bu arada adetin 4. ve 9. günleri arasında 5 gün süreyle hasta günde 100 mg klomifen sitrat (klomen, serophene.. v.b) kullanır. Bu testte 3. gün ve 10. gün bakılan FSH değerlerinin toplamı 26′dan fazlaysa (veya 10. gün FSH değeri 10′dan yüksekse veya 10. gün FSH bazal 3. gün FSH’dan yüksekse) over rezervinin kötü olduğu düşünülür.
CC test 30 yaşın üzerindeki hastalarda ve açıklanamayan infertilite hastalarında over rezervinin değerlendirilmesi için özellikle önerilir.

İnhibin B seviyesi:
İnhibin B overlerde granüloza hücrelerinde üretilir. FSH hormonunu baskılayıcı etkisi vardır. İleri yaş ve over rezervinde azalmayla beraber inhibin-B seviyesi azalır ve FSH artar. Adetin 3. günü İnhibin B düzeyinin 45 pg/ml’den düşük olması kötü over rezervi göstergesidir.

AMH (Anti-müllerian hormon):
İnhibin B gibi overlerde granüloza hücrelerinde sentezlenir. Over rezervi azaldığında AHM seviyesinde düşüş izlenir. Over rezervinn güvenilir bir göstergesidir. Diğerlerinin aksine 3. gün bakılması şart değildir, adet siklusunun herhangi bir gününde bakılabilir, adet zamanına göre fazla değişkenlik göstermez.

Adetin 10. günü progesteron düzeyi:
Progesteron over rezerv tayininden ziyade yumurtalamanın varlığının tespit edilmesi için adetin 21. günü bakılır sıklıkla, 3 ng/ml üzerinde olması yumurtlama (ovulasyon) olduğunu destekler. Ancak bazı araştırmalarda CC test ile birlikte 10. gün progesteron seviyesinin de değerlendirilmesinin CC test güvenilirliğini arttırdığı sonucu bildirilmiştir. 10. gün progesteron düzeyi 1.2 ng/ml üzerinde saptanan hastalarda CC test normal bile olsa gebelik şansının düşük olduğu tespit edilmiştir.

Ultrasonda antral folikül (yumurta) sayılması:
Transvajinal ultrasonografi ile overlerde bulunan antral foliküllerin (küçük yumurtaların) sayılması over rezervi hakkında oldukça güvenilir bilgiler verir. Her iki overde toplam 7-10 tane antral folikül olması over rezervinin iyi olduğunu gösterir. İki yumurtalıkta toplam antral folikül sayısı 7′den azsa over kapasitesinin kötü olduğu anlaşılır ve ilaçlarla ovulasyon (yumurtlama) başarısı düşüktür. Antral folikül sayısı 4′ün altında ise tedavi başarısı çok düşüktür. Antral folikül sayısının 10′dan fazla olması durumunda overler tedavi ilaçlarına aşırı cevap verebilirler ve OHSS gelişme riski olabilir. Polikistik over hastalarında da aynı şekilde antral folikül sayısı fazladır ve overlerde ilaçlara aşırı cevap riski vardır. Bu hastalarda düşük doz ilaçlarla dikkatli tedavi uygulanır.

Bu yöntemlerden başka overlerin dışarıdan uygulanan uyarıcı ilaçlara verdiği cevabın değerlendirilmesi şeklinde bazı testler de vardır. GnRH analoğu stimülasyon testi veya Ekzojen FSH over rezerv tesri (EFORT) gibi&#8230; Ayrıca ultrasonografide over hacmi ölçülmesinin (<3 cm3 ve over stromal doppler ölçümünün over rezervini belirlemesi ile ilgili çalışmalar da vardır ancak pratikte pek kullanılmamaktadır. Overlerdeki antral foliküllerin değerlendirilemesi için laparoskopik olarak over biyopsisi yapılması ve bunun histopatolojik incelemesi mümkündür ancak günümüzde pratikte hiç uygulanmayan bir yöntemdir.

Yumurtalık rezervi hamilelik olacağını kesin belirler mi?
Yumurtalık rezervi kadının yumurta sayısı ve kalitesini gösterir, kadının hamile kalıp kalamayacağı konusunda kesin bir fikir veremez ancak hamilelik şansının yumurtalık rezervi açısından yüksek veya düşük olacağını belirleyebilir. Örneğin yumurtalık rezervi çok iyi olan ve genç bir kadın tüpleri kapalı olduğu için hamile kalamayabilir. Yumurtalık rezervi kötü olan bir kadın da şansı düşük olsa da hamile kalabilir. Hamilliğin oluşması için sadece yumurtalık rezervinin iyi olması yeterli değildir, gerekli başka şartlar da vardır. Over rezervi değerlendirilmesinin amaçlarından birisi de rezervi sınırda kötü olan hastaların fazla vakit kaybetmeden, over rezervleri tamamen tükenmeden infertilite tedavileri ve gerekirse tüp bebek ile bir an önce çocuk sahibi olmalarını sağlamaktır.

kızlar merhaba)) dün Timur beyle görüşmemiz vardı. randevumuz 15:45 teydi biz yaklaşık saat 19:30 da dr.la görüşebildik.merkezin diğer dr.u rahatsızlanıp gelemeyince bütün hasatalarla timur bey ilgilenmek zorunda kalmış.neyse eşim oradada sabrını gösterdi )ama benim beklemekten başıma ağrılar girdi.( şunuda belirteyim her zaman böyle saatlerce bakletilmiyormuşsunuz.ogün bayan dr.un olmaması yığılma yapmış.benim ilk görüşmemde yarım saat kadar beklemiştik.) tekrar bir muayeneden geçtim.maalesef küçük bir kistim vardı. kisti geçirmek için soğan suyunamı yoksa hayıtamı başlasam acaba sizce hangisi daha iyi gelir.
sonra tahlillerime baktı hormonlar iyi,yumurtalıkların durumu fena değil ama sadece yumurta rezervim düşük.moralimi yüksek tutmam gerektiğini söyledi.daha önceki yapılan testler histereskopi laparaskopi sonuçları şuana kadar çekilen 4 adet hsg yi anlayacağınız benim kalın bir ansiklopedi durumuna gelen dosyayı görünce ne çok işlemlerden geçmişsin dedi. özellikle 4 kez çekilen hsg ye ve 2 kez yapılan histereskopi olayına kızdı hadi bir kez yapılmış diğerleri niye dedi. ben ne bileyim tıpı ben okumadım 8 yıl boyunca gittiğim dr.ların hepsi kendilerince konularında uzmanlardı ve ben onlar ne dediyse doğruyu söylüyorlar diye güvenip yaptırdım dedim. anlayacağınız şu dr.ları 8 yıldır çözemedim ben kızlar:-(-)) timur beyin işini iyi yaptığına inanıyorum.inşaallah tahminlerimde yanılmam.
regl olduğumda tekrar gelmemi söyledi.biz bu hafta itibariyle tatile çıkıyoruz.artık bir sonraki reglimde gideceğim bana dkh verecek kist oluşmaması için ve sonrasında da artık bana hangi tedaviyi uygun görürse onu başlatacak.anlayacağınız herşey yolunda giderse ağustosta tedavi tam anlamıyla başlıyor.bu arada benden tekrar reglnin 2-3 günü yaptırmam için fsh ve e2 21.günüde progesteron tahlili verdi.
şuan içinde kullanmam için dhea, folbiol, coraspin vede GNC colostrum 250mg (özel destekmiş) verdi. tedavide bana rahim içi aşılama ve Kumulus ko-kültür uygulayacakmış. burada sperm DNA sınada bakılıyormuş.
inşaallah bebeğime buradaki tedaviyla kavuşurum kızlar.herşeyden çok bol bol duaya ihtiyacım var.dualarınızı bekliyorum) ve benimde dualarım sizlerle)

lee26 arkadaşım attığın bu adım senin için inşallah hayırlı olur.Senden edindiğim izlenimler Timur Bey için çok olumlu.Birçok şeyi bir arada uygulayacağa benziyorsunuz.Ben dediğin hiçbir şeyden yapmadığım için çoğu kelime bana yabancı geliyor.Ben birtek rahim filmi çektirdim en değişik olarak.O yüzden kusuruma bakma.Ama doktorun dediğin unutma stresten uzak dur canım.Sorunların başında gelen stres galiba.Olumlu düşünelim güzel hayal edelim.Bu tedaviden alnımızın akıyla çıkalım.Hatta bebeklerimizin dıpdıplarıyla çıkalım.Cidden çok zor bir süreç ama güçlü olmak gerek.Dediğin gibi en öenmlisi dua.İnsanın en çok duaya ihtiyacı var.En azından güçlü olayım diye dualar ediyorum.İnşallah Rabbim hepimizin yüzünü bu yolda güldürür.

selamlar herkeze bende gürgan kliniği çok duydum ama olumsuz yorumlarda var bilemiyorum. Yiğeninim arkadaşı gitmiş çok memnun ve bebeği olmuş.

selamlar herkeze bende gürgan kliniği çok duydum ama olumsuz yorumlarda var bilemiyorum. Yiğeninim arkadaşı gitmiş çok memnun ve bebeği olmuş.

merhaba) bende olumlu olumsuz çok yorumlar okudum.karar vermemde enbüyük etken orada tedavi görüp memnun kalan birkaç tanıdığım kişiler oldu.ve 3.denemem için herşeyin hayırlısı deyip merkeze gittim.timur bey gerçekten başarılı işini bilen yeni yöntemlere açık bir dr.acabalarım çoktu halada var.ama gerçekten ben timur hocayla görüştükten tedavimle ilgili muayene ve açıklamalardan sonra o bazı acabalar kafamdan gitti.bende güven yarattı.ve gerçekten görüşmemde herşeyi rahatlıkla konuştum ve sorduğum sorulara sıkılmadan cevap verdi.doğru yerde olduğuma inanıyorum.inşaallah buradan bebeğimle ayrılırım.ben birebir git görüş derim.

yarın bende timur beye gideceğim.sizleri okuduktan sonra aramaya karar verdim.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.ilk seferinde alınan muayene ücretinden sonra bir daha ödüyormusunuz?

ilk muayene ücreti 250tl bi daha istediğin kadar git ödemiyosun cnm.

merhaba

bende bu ay tedaviye başıyorum haziran son haftası gibi regli olucam ve telefon açıcam 2 yada 3 günü sizi çağırıcaz dediler inşş güzel sonuçlar alırım 2 ay doğum kont hapı kullandım bakalım timur bey ne söylüyecek merak ediyorum

Gekişmelerden bizleri haberdar et.Bakalım cumartesi bana ne diyecek.Çok acelecisin demesinde yada strese bağlıdır falan gibi şeyler duymak istemiyorum
lee26 arkadaşım bu arada bende sana özel mesaj atmak istedim fakat olmadı.Toplamda 100 iletim olursa öyle mesaj atabilecekmişim.

hala klınık konusunda karar veremediyseniz itanbulda daha iyi hocalar var bildiğim kdarıyla.mesala alman hastanesinde kayhan yakın.alanında uzman tavsiye ederim

Timur Beyden çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.Cumartesi günü randevüm vardı.Her şey çok güzel geçti ama asıl sonuçlar bir dahaki randevüde çıkacak.Adetimin 10.günü çağırdı.Yumurtalık rezervim hakkında o zaman bilgi sahibi olacağım.Aynı zamanda kan tahlili verdim onun sonuçlarıda ben gidesiye çıkar.İnşallah her şeylerim iyi çıkar.

mrb canım sizin sorun neydi bende şimdi gürganda tedavideyim temmuzda başlıcaz yarında kontrolüm var bakalımm

mrb canım sizin sorun neydi bende şimdi gürganda tedavideyim temmuzda başlıcaz yarında kontrolüm var bakalımm
canım şimdiye kadar yapılan testlerde falan bir sorun çıkmadı ama biliyorsunki burda derin bir araştırma yapılıyor.tabi inşallah onlarda da sorun çıkmaz ama olmadı işte.
peki sizlerde ne sorun vardı canım ? inşallah bebeğinize kavuşursunuz emeklerinizin karşılığını alırsınız.

arkadaşlar,

hepinize tek tek iyi şanslar diliyorum, Allah yardımcınız olsun...

ama içiniz de rahat olsun gürgan klinik ankaradaki en doğru seçim...sadece timur ve aygül hoca nedeniyle, değil, teknolojik sistemleri, destek personelinin yetkinliği, güleryüzü ve oturttukları hizmet döngüsü nedeniyle....

bebeğim şimdi 5 aylık (karnımda) büyük olasılıkla erkek...ama her birinizin yzdıklarını daha dün gibi gelen tedavimde hissettiklerimle okuyorum ve sizi çok ii anlıyorum

moralinizi yüksek tutun, deneme döneminiz çok güzel yaz...

doktorunuzun onayıyla yürüyüşler yapın akşamları veya sabahları

kitap okuyun dizi izleyin aklınızı meşgul tutun

olumlu düşünmenin faydasını yaşayın

ben iki tedavimde de kar kış demedim yürüyüşler yaptım (ama dediğim gibi doktorunuzdan onay almalısınız)

tedavinin kilo aldırma etkisini de azalttım, enerji depolamaya ek olarak

kendime moral depoladım (benim gibi önce olumsuz ihtimali düşünmeye ve bunalıma eğilimli bi insan için kolay olmadığını söyleyebilrim=))

eşinize de söyleytin tedavi sinirlerinizi zıplatabilir sizi idare etsin

şimdi hamileyim hamilelilk bile tedavideki kadar gergin ve hassas kılmadı beni...

eşiniz sizi alttan almalı bunun bilincinde olmalı

eğer sizin içinize benim 1. tüp başarsızlığımdan sonra yaşadığım gibi "yok olmayacak bu iş" gibi sesler yükselip sizi boğarsa

ONA SAKIN İNANMAYIN

o bedeninin sizi en kötü ihtimalle hazırlamakla yükümlü savunma mekanizması

bakın ben 2. tüp bebekle hamile kaldım

o ses yanıldı tamamen

allah hepinizin yardımcısı olun

inanın alllaha dua edişimde "allahım isteyen herkese bebek ver" diye dua ediyorum

yaşadığım unutamadığım o acıyı hisseden her kadın şuan benim gibi mutlu olsun diye

hepinize ii şanslar

Emelcim verdiğin bilgiler için çok sağol canım.İnan 6 aydır kitap okuyorum hiç durmadan diyebilirim.Sırf kafam dağılsın diye ama bizim mızmız bebeğimiz gelmedi inatla Olsun ben yinede inanıyorum gelecektir miniğim.Tedaviye olumlu düşünerek başladım ve dediğin gibi Ankarada gidebileceğim en iyi yer orasıydı ve orda olduğum içinde çok şanslıyım.İnşallah bizlerde senin gibi yavrularımıza kavuşuruz.Sende inşallah sağlıcakla alırsın kucağına yavrunu.Rabbim kimseyi bu özlemle bekletmesin.Biliyormusun bizde dün akşam yürüyüşe başladık eşimle.Hem kafamız dağılsın hem sağlık olsun dedik.İnanıyorumki bugünlerde gelecek geçecek ve bizler mutlu sona ulaşacağız ve sonra bir bakacağız hiç yaşanmamış olacak bugünler.Her şey dünde kalacak.....

mrb arkadaşlar dün gebelik aşısı yapıldı bana bugünde transfer olacak çok heyecanlıyım dualarınızı bekliyorum...

mrb arkadaşlar dün gebelik aşısı yapıldı bana bugünde transfer olacak çok heyecanlıyım dualarınızı bekliyorum...

canım inşaallah transferin iyi geçmiş ve bebeğin seninledir.allah kucağını bebeklerinle doldursun) bu arada iyi dinlen ve bol bol su içmeyi ihmal etme ve kabız olmamaya bak.

bende cumartesi reglimim 3 günü tedaviye başladık ist-ankara mekik dokuycam artık perşembe ve cumartesi tekrar muayene edicekler inşş güzel sonuçlar alırım gebelil aşısı ve co-culter uyguluycaklarmış timur bey istanbuldaymış aygül hanıma muayene oldum bence oda iyi bir doktor ben istanbulda yumurtaların durumuna baktırmak istedim kabul etmedi kimseye güvenemem en ufacık birşey gözden kaçarsa bütün tedavi iptal olabilir dedi gidip gel dedi kendim muayane etmek istiyorum dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…