Gururum kırık, boşanmayı düşünüyorum, ne olacak bilmiyorum.

canım yaşadıkların karşındakıne yada evliliğine olan güvenini bitirecek kadar ağar şeyler değil.. ama eşin senin anlattıgına göre çok güzel insan kullanıyor. sakın maaş kartını eline verip içinden haftalık almak gibi bi saflık yapma! yoksa 1 sene sonrada bunun ıcın konu açarsın çok salakmısım neden maaş kartımı verdım diye.. kendını savun altta kalma sessiz olma biraz dişli ol adam yerine kon.. o sana istedigini rahat bi şekilde yaptıgından zaten ne kaybederim diye korkuyor nede boşanmak agzından düşüyor.. yerınde ben olsam yanıma biraz eşya alıp 1 haftalıgına ailemin yanına gider çok boşanmak istiyosan davanı aç mal eşit bölünsün sende naparsan yap derim. bak o zaman nasıl peşinden koşuyor seyret

Evet konularını hatırlıyorum pek yazmam ama sık takip ederim burayı.
Aslında bir süredir dediğin gibi yapıyordum, dik durmaya çalışarak ve verdiğim tavizleri geri almaya çalışarak ama en önemlisi sevecen davranarak. Bir süredir ümidim vardı ama birkaç gündür çok kötü hakaretler etti bana artık gururum kırılıyor, seven bir insanın lafları değil sanki bunlar ben öyle şeyler demem mesela ona :KK43:
Öte yandan da şu an ailelerimiz birlikte mesela anneme babama çok saygılı davranıyor, ailelerimiz güzel güzel sohbet ediyor kafam çok karışık :KK43:

Eşin kaldır çöpe at biri değildir muhakkak.
İyi yönleri olmasa durmazdın, boşansam mı diye de acaba da kalmazdın bence.

Artılarını, eksilerini bir yere yaz ve eksilerinden hangileri değiştirilebilir bunlar üzerinde yoğunlaş.

Ne zamana kadar ayrı kalacaksınız bu arada?

Onun yanına sen gitme bence bırak o gelsin seni özlüyor madem.
Şu bir gerçek ki yormak lazım adamları, kafa rahatlığı pek yaramıyor.
Bırak yollarda yorulan o olsun.

Özle boşver o 3 gelsin sen 1 git. İnan daha kıymetli olursun.

Tüm maaşı gönderip kendinize sadece haftalık ayırmak mı?
Aileniz bunun için mi sizi okuttu emek verdi?
Peki siz bunun için mi ders çalıştınız dirsek çürüttünüz?
Sadece 2 3 yıldır hayatınızda olan bir adam için mi?Bence sizde de çok hata var.Eşinize çok fazla prim vermişsiniz.
Bugüne kadar hep siz verici olmuşsunuz.Bu saatten sonra olmayın artık.Madem onun kaybetme korkusu kalmamış sizin de olmasın.Gittiği yere kadar gitsin ama bu süreçte kendinizi yıpratmayın.

Eşin kaldır çöpe at biri değildir muhakkak.
İyi yönleri olmasa durmazdın, boşansam mı diye de acaba da kalmazdın bence.

Artılarını, eksilerini bir yere yaz ve eksilerinden hangileri değiştirilebilir bunlar üzerinde yoğunlaş.

Ne zamana kadar ayrı kalacaksınız bu arada?

Onun yanına sen gitme bence bırak o gelsin seni özlüyor madem.
Şu bir gerçek ki yormak lazım adamları, kafa rahatlığı pek yaramıyor.
Bırak yollarda yorulan o olsun.

Özle boşver o 3 gelsin sen 1 git. İnan daha kıymetli olursun.
Ayrı kalma olayı bitti bir haftadır beraberiz artık. Son birkaç aydır o kadar paralamıyordum kendimi eşim de geliyordu yanıma. Çok güzel olacak herşey diye fısıldamıştı kulağıma ilk geldiğim akşam bana sarılıp. Birkaç gün sonra ise kaldırmakta zorlandığım hakaretler :( kafam karışıyor işte benim de

Ayrı kalma olayı bitti bir haftadır beraberiz artık. Son birkaç aydır o kadar paralamıyordum kendimi eşim de geliyordu yanıma. Çok güzel olacak herşey diye fısıldamıştı kulağıma ilk geldiğim akşam bana sarılıp. Birkaç gün sonra ise kaldırmakta zorlandığım hakaretler :KK43: kafam karışıyor işte benim de

Hakaretler ne üzerine oldu ama kavga konusu neydi?
Ciddi bir mesele mi?

Aynı evde bir kaç ay ver derim. İnan ayrı geçen zamandan kötü olmaz.

Ay hatırlıyorum kabus gibiydi.:KK14:

Tüm maaşı gönderip kendinize sadece haftalık ayırmak mı?
Aileniz bunun için mi sizi okuttu emek verdi?
Peki siz bunun için mi ders çalıştınız dirsek çürüttünüz?
Sadece 2 3 yıldır hayatınızda olan bir adam için mi?Bence sizde de çok hata var.Eşinize çok fazla prim vermişsiniz.
Bugüne kadar hep siz verici olmuşsunuz.Bu saatten sonra olmayın artık.Madem onun kaybetme korkusu kalmamış sizin de olmasın.Gittiği yere kadar gitsin ama bu süreçte kendinizi yıpratmayın.
Ya aslında paramı harcama konusunda pek sıkıntım yok benim o yüzden paramızın onun hesabında durması pek rahatsız etmedi beni. Sormaz da naptın ne ettin diye. Benimki güven sorunu ve psikolojik şiddet ve bu süreçte benim haddinden fazla verici olmam. O psikolojik şiddet o kadar büyüktü ki nöbetler geçiriyordum sabaha kadar korku içinde.. Kaybetme korkum kalmadı zaten bu saatten sonra, evet sevdim çok onu ama sanırım o beni o kadar da sevmemiş :( sadece gel git yaşıyorum bu aralar ve çok yoruyor bu beni

çok net yazıcam; bu adam için çabalamak yaptıklarına rağmen devam etmek seni onun gözünde küçültmekten ve değersizleştirmekten başka bi işe yaramaz, yaramamışda. Bence yazdıklarının özeti bu.

Seni sevdiğini düşünmüyorum. Bu evliliğin sonu ne yazık ki belli. Ve sen bu evlilikde tek başınasın, çabalarken tek başınasın. Sen bu adama göre fazla olgun ve fazla insansın canım. Bunu yazdıklarına dayanarak çok samimi söylüyorum. Yuvanı yıkmak istememeni anlıyorum ve saygı duyuyorum, sonuna kadar uğraşmak istiyosun. Bu seni çok yıpratacak.. Bunu anlıcak biri değil eşin. Bazı insanlar var, sen ne yaparsan yap ne söylersen söyle ne kadar uğraşırsan uğraş anlamaz, görmez, duymaz. Sadece kendi vardır, kendi bencillikleri. Sen kendini anlatırken, yaşadıklarını ona dökerken o sadece kendine dönüktür. Ve bence böle insanlar gerçekten ciddi sabır gerektirir... Allah sabır versin ama lütfenn önceliğin kendin olsun. Sen bu insan için fazla değerlisin :KK200:

Hakaretler ne üzerine oldu ama kavga konusu neydi?
Ciddi bir mesele mi?

Aynı evde bir kaç ay ver derim. İnan ayrı geçen zamandan kötü olmaz.

Ay hatırlıyorum kabus gibiydi.:KK14:
Yani evlilikten soğuduğunu falan çok ağır laflarla söylüyordu. Ev mezar gibiymiş onun için, yahu inanın ben öyle hayat karartan bir insan değilim kendimle barışık neşeli bir insanım bunları söylemesinin tek nedeni beni sevmemesi olabilir yani değil mi sence :KK43:
Hiçbir şekilde iletişim kurmuyordu benimle, karar vermiştim artık istenmediğime evden gideceğimi söylemeye karar vermiştim :KK43: az önce durduk yere geldi sarıldı bana, lütfen allah aşkına ne kendine ne bana zulmetme bu kadar soğuduysan gideyim dedim, sen benim karımsın can yoldaşımsın kavga da etsem hiçbir yere bırakmam seni dedi. İşte hep böyle oluyor kafam karışıyor :KK43:

çok net yazıcam; bu adam için çabalamak yaptıklarına rağmen devam etmek seni onun gözünde küçültmekten ve değersizleştirmekten başka bi işe yaramaz, yaramamışda. Bence yazdıklarının özeti bu.

Seni sevdiğini düşünmüyorum. Bu evliliğin sonu ne yazık ki belli. Ve sen bu evlilikde tek başınasın, çabalarken tek başınasın. Sen bu adama göre fazla olgun ve fazla insansın canım. Bunu yazdıklarına dayanarak çok samimi söylüyorum. Yuvanı yıkmak istememeni anlıyorum ve saygı duyuyorum, sonuna kadar uğraşmak istiyosun. Bu seni çok yıpratacak.. Bunu anlıcak biri değil eşin. Bazı insanlar var, sen ne yaparsan yap ne söylersen söyle ne kadar uğraşırsan uğraş anlamaz, görmez, duymaz. Sadece kendi vardır, kendi bencillikleri. Sen kendini anlatırken, yaşadıklarını ona dökerken o sadece kendine dönüktür. Ve bence böle insanlar gerçekten ciddi sabır gerektirir... Allah sabır versin ama lütfenn önceliğin kendin olsun. Sen bu insan için fazla değerlisin :KK200:
Teşekkür ederim canım yorumun için, gel gitler yaşamak çok yorucu belirsizlik kötü. Çabalamak derken saçımı süpürge etmemem gerektiğini öğrendim zaten, yine de dik durarak aynı evde sürdürmek istedim biraz. Aynen söylediğin gibi sadece kendisi var, sabrım tükendi artık biraz da kendimi sevmeyi öğrendim. Sen bana olgun demişsin saolasın ama eşim tam tersi şımarık olduğumu düşünüyor :))) ya keşke biraz şımarsam içim yanmayacak en azından :) çok zorlansam da içim huzurlu aslında, allah bir çıkar yol gösterecektir elbette sonucu ne olursa olsun bu da bir hayat tecrübesi..

Yani evlilikten soğuduğunu falan çok ağır laflarla söylüyordu. Ev mezar gibiymiş onun için, yahu inanın ben öyle hayat karartan bir insan değilim kendimle barışık neşeli bir insanım bunları söylemesinin tek nedeni beni sevmemesi olabilir yani değil mi sence :KK43:
Hiçbir şekilde iletişim kurmuyordu benimle, karar vermiştim artık istenmediğime evden gideceğimi söylemeye karar vermiştim :KK43: az önce durduk yere geldi sarıldı bana, lütfen allah aşkına ne kendine ne bana zulmetme bu kadar soğuduysan gideyim dedim, sen benim karımsın can yoldaşımsın kavga da etsem hiçbir yere bırakmam seni dedi. İşte hep böyle oluyor kafam karışıyor :KK43:

İnsan böyle lafları ciddi kavgada can yakmak için söyler.
Ya da gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordur o evlilik için gerçek hisleri bunlardır da söyler.
Hangisi en iyi sen bilirsin elbette.

Düzelmenizi dilerim.

Boşanmayı düşünmeden önce evlilik terapisti denemenizi öneririm.

İnsan böyle lafları ciddi kavgada can yakmak için söyler.
Ya da gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaşıyordur o evlilik için gerçek hisleri bunlardır da söyler.
Hangisi en iyi sen bilirsin elbette.

Düzelmenizi dilerim.

Boşanmayı düşünmeden önce evlilik terapisti denemenizi öneririm.
Hangisi olduğunu ben de kestiremiyorum şu an, bence eşim kendisi de bilmiyor stabil davranmıyor çünkü :/ ikinci durum olsa bile benim vicdanım rahat sevdim kendimce elimden geleni yaptım mutlu olmuyorsa yapabileceğim birşey yok çok üzülürüm ama hayat bu. Umarım iyi şeyler olur canım.

Biraz açık konuşacağım ama resmen kocanızı elinizde tutmak için maaşınızı kocanızın hesabına yatırmışsınız, ilk ezilmeniz bu şekilde başlamış oldu. Neden kendine bir hesap açma gereği duymadın onu da anlamış değilim, iyi ki çocuğunuz yok yazık olurdu. Boşanın, sizi seven değer veren birini mutlaka bulursunuz, inanın siz boşanmasanız bile o, sizi enin de sonun da boşayacak. Biraz açık konuştum kusura bakmayın. :KK200:

Biraz açık konuşacağım ama resmen kocanızı elinizde tutmak için maaşınızı kocanızın hesabına yatırmışsınız, ilk ezilmeniz bu şekilde başlamış oldu. Neden kendine bir hesap açma gereği duymadın onu da anlamış değilim, iyi ki çocuğunuz yok yazık olurdu. Boşanın, sizi seven değer veren birini mutlaka bulursunuz, inanın siz boşanmasanız bile o, sizi enin de sonun da boşayacak. Biraz açık konuştum kusura bakmayın. :KK200:
Ya o durum elimde tutmak için falan değildi daha önce de açıkladım koşturmaktan para işleriyle hiç ilgilenmemiştim o yüzden eşim yapıyordu herşeyi ama artık bu durum rahatsız ediyor.
Bilmiyorum işte ya eşim de elinden geleni yaptığını söylüyor ama benim içimde bu kin olduktan sonra ağzıyla kuş da tutsa olmazmış :/ ama öte yandan ben kindar kaprisli bir insan değilim buna rağmen gerçekten öfke doluyum kim haklı kim haksız anlayamıyorum acaba benden mi diye kendimi suçluyorum ilginç bir şekilde

Kesinlikle haklısınız, tek suçlu o değil bende de var. Maaşı yollayıp haftalık almak benim fikrimdi mesela bir olay üzerine böyle yapmıştım, kendisi normalde sen kendi ödemelerini yap harçlığını ayır kalanı düğün borçları için bana yolla derdi. Nasıl bu kadar ezik büzük davrandım ben de bilmiyorum, şimdi bu tavizleri geri almakta zorlanıyorum. Fazla güvenmiştim ve fazla toleranslıydım. Şu anda başka şeylere odaklandım hayatımda ve evlilik dışında mutluyum aslında. Evliliğim ne olacak bilmiyorum.

zorlanacak bir durum yok. maaş sizin.tabiki borca katkınız olsun.onun dışındakiler benim emeğim diyip vermeyin.

benimde eşimle para ile ilgili bi sıkıntımız oldu.borç ödemesine katkıda bulunuyorum ama onun dışında bir kuruş vermiyorum artık. erkekler nankör. fedakarlığı haketmiyorlar.daha doğrusu belli bir zaman sonra onu fedakarlığımız olarak değilde görevimizmiş gibi görüyorlar.

değişmeniz şart.hatta kenarda kötü günler için birikiminiz olsun.

BENCE MADEM ÇOK İYİ BİR İŞİNİZ VAR KİMSEYE MUHTAÇ OLMADAN DİMDİK AYAKTA DURABİLİRSİNİZ.HATAYI BAŞTA YAPMIŞSINIZ,TÜM İPLER EŞİNİZİN ELİNE VERMEKLE VE ÇOK PASİF KALMIŞSINIZ EŞİNİZİN KARŞISINDA.SİZE TAVSİYEM BOŞANMADAN ÖNCE KENDİNİZİ BİRAZ GERİYE ÇEKİN.ARAYIP SORMAYIN.ONSUZDA HAYATINIZA ÇOK GÜZEL BİR ŞEKİLDE DEVAM EDEBİLECEĞİNİZİ ONA VE KENDİNİZE İSPATLAYIN.İNANIN HERŞEY YOLUNA GİRECEK.İKİLİ İLİŞKİLERDE KAÇAN HER ZAMAN KOVALANIR BİLİYORSUNUZ.ERKEKLERE FAZLA DEĞER VERDİĞİMİZDE KENDİLERİNİ YARIŞ ATI SANIYORLAR MAALESEF:KK43::KK43:

canım şu aşamada gerçekten zamana bırakmaktan başka bişey söz konusu değil. Ben olgun oluşunu yazdıklarından ve kendini ifade ediş şeklinden çıkardım. Eşin sana şımarık demekle haksızlık etmiş... Seni ezik bi kadın olarakda görmedim. Sizde kendini düzeltmesi gereken taraf kesinliklee eşin, umarım senden yana bi beklentide değildir kendi içinde.. Bazı şeyleri,hatalarını, yaptıklarını görmeli ve kabullenmeli. Bunları senin konuşmanla ne derece kabul eder bilemiyorum, aile terapisti diyenler olmuş bunu kesinlikle değerlendir derim. Senin şu noktada yapman gereken en önemli şey onun kendisni bulunmaz hint kumaşı sanmasını engellemek, eskisi gibi olma değerli olan sen olmalısın. Sanki fazla özgüvenli, bunda yanılıyo olabilrim. Umarım herşey değişir ve mutlu olursun.

canım şu aşamada gerçekten zamana bırakmaktan başka bişey söz konusu değil. Ben olgun oluşunu yazdıklarından ve kendini ifade ediş şeklinden çıkardım. Eşin sana şımarık demekle haksızlık etmiş... Seni ezik bi kadın olarakda görmedim. Sizde kendini düzeltmesi gereken taraf kesinliklee eşin, umarım senden yana bi beklentide değildir kendi içinde.. Bazı şeyleri,hatalarını, yaptıklarını görmeli ve kabullenmeli. Bunları senin konuşmanla ne derece kabul eder bilemiyorum, aile terapisti diyenler olmuş bunu kesinlikle değerlendir derim. Senin şu noktada yapman gereken en önemli şey onun kendisni bulunmaz hint kumaşı sanmasını engellemek, eskisi gibi olma değerli olan sen olmalısın. Sanki fazla özgüvenli, bunda yanılıyo olabilrim. Umarım herşey değişir ve mutlu olursun.
Konuşmak bir çözüm değil artık konuşarak ulaşamıyorum ona alay ediyor benle ve kendini çok güzel savunur, ben kendimi küçük düşürdüğümle kalıyorum. Aile terapisine falan da gitmez eşim malesef. Ve ne yazık ki bir şey demeye kalksam hemen misilleme yapıyor, kırgınlığımı belirtsem ben de sana kırgınım diyor, bu evlilik süresince maddi manevi yaptığım fedakarlıkları görmüyor musun diyorum, görüyorum teşekkür de ediyorum ama benim için yaptıysan hiç yapmasaydın bunlar evlilik içinde yapılması gereken şeyler diyor. E sen naptın ben çok verdim ama çok az aldım evlilik ilişkisi karşılıklıdır diyorum, herkese kendi verdiği görünür zaten diyor. Her konuşmada bastırıyor beni böyle. Akşam kendisine de söyledim, şu hakaretlerine yaptıklarına rağmen nasıl kopma eşiğine gelmiyorum ben diye, dünyanın en büyük gurursuzuyum ben hala yapılacak bişeyler vardır deyip duruyorum :(

Ben toz pembe yaşıyormuşum evlenmeme daha 10 sene varmış evlilik böyle bişeymiş benim istediğim evlilik yokmuş. Nasıl yokmuş ya sağlıklı bir evlilik mi bizimki en önemlisi güven yok :( beynim bırak artık diyor ama hala biraz daha bekle diyor içimdeki ses, nasıl içim acıyor anlatamam :(

Annem son durumlardan haberdar dün söyledim artık, evden bir süreliğine ayrılıp kendimi geri mi çeksem, en azından ne yapacağını görmüş olur ona göre hareket ederim dedim. Evden ayrılman hoş olmaz, tamam mı devam mı bu ikilemden kurtulman öyle karar vermen lazım diyor. Tamamsa senin üzülecek hiçbir şeyin yok biz arkandayız, bu hareketler bana yapılsa çoktan bir kalemde silmiştim ama hayat senin karar senin diyor. Boşanma mevzuları olduğunda babam da demişti zamanında, bunları annenle birbirimize yapsak çoktan terketmiştik birbirimizi diye.

Benim nasıl bir eşiğim varmış da böyle hala tam olarak soğumuyorum, öfkeleniyorum gururum kırılıyor isyan ediyorum ama gitmeye kalkınca gözlerim doluyor :(

Ailemin yanına dönersem geri dönüşü olmaz bu iş biter, nefret ediyorum ikircikli hislerimden :(

Çok dolu içim ağlıyorum, biraz dertleşmek istedim.

Back
X