Gururum, onurum kırıldı :(

narce

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
179
14
298
35
İstanbul
Önceki konularımı bilenler bilir. Yakın zamanda anlaşmalı boşandım. 1 buçuk senelik evliydim.

Eski eşim benle ilgili öyle şeyler söylemiş ki.. Çok zoruma gitti. Eşimin bir arkadaşı var, ben de eşiyle arkadaşım. Bu arkadaşı ve başka bir arkadaşı boşanma konusunu konuşmak için gitmişlerdi yanına.
Söyledikleri;

Narce evliliğimiz boyunca hep hata yaptı, bizim bütün kavgalarımızı ben annesine anlatıyordum annesi de beni haklı görüyordu.
Psikolojik rahatsızlığı vardı, ben defalarca söyledim tedavi olmayı reddetti. Şimdi boşanınca mı aklı başına geldi? Sürekli sorun çıkarıyordu vs. (Benim herhangi bir rahatsızlığım yok, sadece antidepresan kullanıyordum ve bunu evlenmeden önce de biliyordu.)

Sürekli kavga çıkarıyordu. (Bizim tüm kavgalarımız o lanet ailesi yüzündendi, dayak bile yedim.)

Ailesi de onun haksız olduğunu bildiği için beni aramıyorlar, barıştırmaya çalışmıyorlar. (Ki annemle hep konuşuyorlardı bu süreçte ve onun ailesi bir kez olsun aramadı nedir sorun neden boşanıyorsunuz diye)

Daha birçok şey vardı ama şu an aklıma gelmiyor. Benim ailesi yüzünden çektiklerimi nasıl hiçe sayar, emeklerimi nasıl hiçe sayar yaa! O kadar zoruma gitti ki anlatamam. Ben yuvam için o kadar emek verdim ki etrafımdaki herkes bilir. Beni nasıl rezil eder millete. Bin tane yalanla hem de. Çok gururum kırıldı çok.

Zaten adam seni haklı görse,narce haklı ben ona haksızlık yaptım.Kavgalar ailemin yüzünden çıktı kızın psikolojisini bozdum vesaire şeklinde düşünseydi şuan boşanmış olmazdın.

Bu anlaşamazlık neden değil mi zaten.
Boşanmışsın her şey arkada kalmış.Seni haklı görmelerini bekleme bu saatten sonra.
O taraftan sana gelecek hiç bir haberi,yorumu,lafı dinleme

Ben bu söylediklerini hazmedemiyorum. Ailesine karşı ne kadar fedakarlık yaptığımı kendisi de biliyor. Bir insana hasta sıfatını yapıştırmak ne kadar etik?

boşanmış kurtulmuşsunuz sallayın Allah askına herkes işine baksın
ağzı olan konsuuryor bu ülkede.toba degilki büzesin

Bunları daha fazla dusunup kendinizi yipratmayin.onunuze bakin artik.
Hata tek tarafli degildir.sizin hataniz varsa esinizinde hatasi vardir.
Gecmise takilip kendinizi uzmeyin boşuna.

boşanmakla ne kadar yerinde bir karar verdiğini burdan anla. bu insan ne sana ne kişiliğine saygı duymuyor. benim bildiğim olgun bir insan boşanma sonrası eski karısını bu şekilde çekiştirmez, hatta bu konuda konuşmamayı tercih eder. hiç gururun kırılmasın, ayıp onun ayıbı. böyle bir adamla hayatını ayırdığın için şükret.

antidepresan sebepsiz yere kullanılmaz ki benimde panik atağım var psikolojik sıkıntılar insanın deli divane olduğunu göstermez eşin ayıp etmiş ama geçti bitti önüne bak artık

Ben bu söylediklerini hazmedemiyorum. Ailesine karşı ne kadar fedakarlık yaptığımı kendisi de biliyor. Bir insana hasta sıfatını yapıştırmak ne kadar etik?

Hasta olmak etik dışı bir durum değil.Antideprasan kullanıyormuşsunuz buda bir hastalığınız olduğunu gösterir.
Ha eski eşiniz bunu insanlara anlatıyor ne kadar etik dersen işte bu etik değil.Ki başta da dedim çok düzgün bir insan olsa boşamazdın.

Her şeye yeniden başlamışsın o onu dedi bu bunu dedi.Ben buna şunu yaptım neden değerim bilinmedi bunları bir kenara bırak.Eskiden kendini sıyırman lazım

Şimdi biz burada o adam tü kaka desek sana ne faydası var.

Zaten emeklerinizi hice saymasaydi, size siddet uygulamak yerine minnet etseydi, bugun bosanmis olmazdiniz...
Sizin aileniz araci olmaya calisirken, kendi ailesinin ortadan kaybolmasina utanmayip, bir de ustune sizinkiler ona hak veriyormus diye satmasi, kendimi nerden aklasam karliyim dusuncesindendir...
Kusura bakmayin karaktersizlik yapmis...
Sizin kullandiginiz antideprasani abartacak kadar hem de...
Neyse olmus bitmis, o kadar zamanin hatirina saygi nedir bilmeyen biri icin sikmayin caninizi...
Gecmis olsun...

Tabi ki durduk yere antidepresan kullanılmaz, ancak kullanıyor olmak da sürekli sıkıntı çıkaran, kavga eden, anormal davranan biri olmak anlamına gelmez.

Ben de bundan bahsediyorum, antidepresan kullanıyor olmamla onun bahsettiği gibi sorun çıkaran, anormal, hastalıklı olmak aynı şey değil. Teşekkür ederim.

Size bu lafları taşıyan kişiyle olan arkadaşlığınızı gözden geçirim derim. Ne kadar iyi niyetli olursa olsun laf taşıyan insanlardan uzak durun ya da susmasını söyleyin.

boşverin kurtulmuşsunuz işte boşanarak kim ne derse desin şu saatten sonra.artık o sizi ilgilendirmemeli dolayısıylada söyledikleride tabiki sizi suçlayacak hatta belki sizde onu suçlayacaksınız.sonucta kimse ben suçluyum benım yüzümden bitti demez herkeste suc vardır aslında ama ınsan genelde karsısındakini suçlu bulur hep.eski eşinize en güzel cevap onu önemsemeyip mutlu olmaya calısmanız olur bence bensiz nasılda mutlu diye bunu sindiremeyecektir diye düşünüyorum belkide şuan acı çektiğinizi filan düşünüyordur çevreyede mutlu olduğunuzu hissettirmelisiniz diye düşünüyorum.

Ben de bundan bahsediyorum, antidepresan kullanıyor olmamla onun bahsettiği gibi sorun çıkaran, anormal, hastalıklı olmak aynı şey değil. Teşekkür ederim.

Antidepresani kim kullanmiyorki cagimizda ayip birseyde degil iste boylesi cahil insanlar hemen ruh hastasi saldirgan gibi adlandiriyorlar adam durust biri olsa zaten gidipte bunu saga sola anlatmaz demekki bu sekilde savunmus kendini neden bu erkekler karimin psikolojisi benim yuzumden bozuldu diyemiyorlar anlam veremiyorum geneldede zaten eslerinin psikolojisin bozuk oldugunu bosanma davalarinda soyluyorlar aptallar kendilerini oyle kurtaracaklarini zannediyorlar cnm takma kafana bosver o laf tasiyan arkadasindanda uzak dur belki seni anlattiklarini oda gidip esine anlatiyordur nerden bileceksin kimseye guvenme Allah yardimcin olsun

Geçmişe bir çizgi çekip, yeni bir sayfa açmalısınız bence. Kimin ne düşündüğünü de boşvermelisiniz. Hayatınızın bundan sonrası için ve mutlu olmak için bunu yapmaya mecbursunuz.
Eski eşinizin bunları dillendirmesi yanlış ama
Ortak arkadaşlarınızın yaptığı da şık olmamış, keşke biraz yumuşatıp anlatsalarmış size.
Eskiyi eşeleyecek, hatırlatacak insanlardan da bir süre uzak durmalısınız kendi sağlığınız için.
Kolayliklar dilerim.

Tabi ki durduk yere antidepresan kullanılmaz, ancak kullanıyor olmak da sürekli sıkıntı çıkaran, kavga eden, anormal davranan biri olmak anlamına gelmez.

İyi de güzel arkadaşım bunu sana kim söylüyor eski kocan.
Adam zaten kendini haklı çıkarma derdine düşmüş.Her şeyi diyebilir her şeyi abartabilir.
Ne bekliyordun ki seni şükranla anmasını mı.
Lütfen eski tayfanın sana ne dediğini ve senin onlara ne fedakarlıklar yaptığını düşünüp durma.
Bunun önündeki sürece hiç bir faydası yok.

eşinle zaten öyle sorunlarınız varmış ki boşanmışsınız. arkadaşlara katılıyorum. boşverin kendi hayatınıza bakın dinlemeyin.

yalnız anlamadığım arkadaşın onlara ne söylemiş ki eski eşiniz narcenin aklı başına boşanınca mı geldi demiş? sizi barıştırmak adına sizin yeşil ışık yaktığınıza dair birşeyler mi söylemişler.. veya siz barışmak istediğiniz de arkadaşınızı mı gönderdiniz..

Son düzenleme:

Eşim de arkadaşlarımız da boşanmak istemediğimi biliyorlardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…