Güvenilmezlik

kugununagiti

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2016
57
31
18
Merhaba arkadaşlar

5 aylık bir ilişkim var, yaklaşık bir yıldır da birbirimizin hayatındayız. Ufak bir konudan çok büyük yerlere geldik, biraz da ben getirdim gibi oldu. Ben mi yanlış düşünüyorum yoksa erkek arkadaşımın düşünceleri mi yanlış arada kaldım.

Zoruma giden bir şakalaşma yaşadık ve ertesi gün bunun konusu açıldı. Bana ciddi olmayan bir şekilde guvenilmezsin dedi ancak bunun uzatılmış olması ve kırıldığımı söylediğim halde yinelenmiş olması bir hayli canımı sıktı. Ne yani ben güvenilmez miyim diye sorduğumda sana bunun cevabını veremem henüz o kadar tanımıyorum dedi. Bunda üzülecek bir şey olmadığını söyledi ve arada biraz boşluktan sonra telefonu beni üzüyorsun, tamam şeklinde kapattık.

Konuşma içinde bakış acılarımızın farklı olduğunu söylediğimde bana katıldı. Ancak bu süre zarfında güvenini kıracak bir şey olmamasına rağmen bunu bu şekilde belirtmesi ve üzüldüğümü söylememe rağmen bu kadar net olması beni üzdü. Sizce abartıyor muyum?

Olabildiğince net olmaya çalıştım fazla ayrıntı verip uzattıysan özür dilerim. Okuyan ve cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim, iyi geceler :)

beş ayda güveni tam oturmamış olabilir ama bunu niye gözüne sokuyor ki herşeyin bi usülü var o konuyu geçiştirebilir,bu kadar net ifade etmesine hiç gerek yok,azcık densiz zaar

Tabi ki insanlar birbirini 5 ay da tanıyamazlar. Ama bu 5 ay içinde bir şeylerden emin olmuştur ki ilişkisi devam ediyordur. Şu durumda "Daha seni tanımıyorum" demenin hiçbir anlamı yok. Seni tamamen tanıyamaz zaten. Sende onu tamamen tanıyamazsın yok öyle bir dünya. Ama tanımadığın insanlardan bir tık geri de durursun değil mi? Mesafe vardır. Ama 5 aylık sevgili durumunda tanımıyorum diyemezsin. Size aşkım diyor mu? Demesin o zaman? Tanımıyorum demesi için sizin 1-2 aylık bir ilişkiniz olması gerekiyor. Ayrıca şu aşamada "daha tanımıyorum" demek ilişkinizi daha aşağı çeker. Birbirimizi yavaş yavaş tanıyoruz demek de var..

İlişki başlamadan önceki sürede de çok yakınımdaydı. Vakit geçirdiğimiz zaman çok. 5 ay çok bir zaman değil ama dediğiniz gibi tanıyamayacak kadar da az değil. Ben de öyle düşünüyorum ilişkiyi aşağı çektiğini hatta farklı bakıyoruz derken onu kastetmiştim direk evet dedi. Bunların zedeleyici şeyler olduğunu nasıl anlatabilirim sizce?

Aslınd 5 ay az bi zaman değil en azından her görüşmenizde birbirinizi daha iyi tanımışsınızdır. Bu şekilde söylemesi yanlış

Aslınd 5 ay az bi zaman değil en azından her görüşmenizde birbirinizi daha iyi tanımışsınızdır. Bu şekilde söylemesi yanlış

Ortamımız aynı. En kötü ihtimal gün aşırı görüşüyoruz, her gün bir saat kadar telefonda konuşuyoruz. Tatillerde uzun ayrılıklarımız oluyor onlarda da telefon sıklıklarimiz artıyor. Anlayacağınız görüşme durumumuz fazla

Sevgiliniz size güvenememiş daha bu kadar sık görüşmenize rağmen

Aynen bu şekilde anlatabilirsiniz.. Bu şuna benziyor, birini gerçekten sevdiğinden emin olmadan ona "seni seviyorum" demek istemezsin. Ama lafın yeri gelince de "seni henüz sevmiyorum" demezsin. Çünkü ondan çok hoşlanıyorsun. Karakterini seviyorsun. Size zaman veriyorsun. Böyle olumsuz bir cümle kurmak istemezsin.

Bunu deneyeceğim. Bilmiyorum ya da seni tanımıyorum demek yerine başka şeyler söylese her şey farklı olacaktı. Yıkmayı değil yapmayı bilmeli o da. Çok güzel ifade ettiniz, teşekkür ederim

Bunu deneyeceğim. Bilmiyorum ya da seni tanımıyorum demek yerine başka şeyler söylese her şey farklı olacaktı. Yıkmayı değil yapmayı bilmeli o da. Çok güzel ifade ettiniz, teşekkür ederim
Rica ederim. İnşallah o da daha yapıcı olur.. Çünkü ilişkilerde tartışmalar olabilir. Her şey gayet güzel giderken küçük bir tartışmayı ikinizde büyütebilirsiniz. Belki ikinizde de hatalar vardır. Ama asıl sebebiniz küçüktür. Böyle şeyler yaşadığınızda "daha tanımıyorum" "daha o kadar bağlı değilim" gibi cümleler kurulmaması lazım. Yani tekrar bunu yapmaması gerekiyor. Çünkü bu gerçekten artık o zamana kadar ne yaşadıysanız basitleştirir. İki yabancı gibi hissedersiniz artık.

O zaman karşısına geçip güzelce konuşmalısın sana canım diyorsa seviyorum diyorsa neden güvenmediği bi insana bunları söylüyor ilişkisini sürdürüyor ögrenmelisin

Bunların zedeleyici olduğunu, olumsuz konuşmaktan kaçması gerektiğini, kendini daha iyi ifade etmesi için ortamın bulunduğunu anlatacağım

Ben de bunu sorguluyorum. Bir soruya seni henüz tanımıyorum bilmiyorum diye cevap verebiliyorsa söylenilen diğer şeyler yaşanılanlar havada kalıyor sanki.
Konunu ve arkadaşlara verdiğin cevapları okudum da, çok çok olgun birisin. Bence o bunu eşitleyemiyor. Cocuk ilişkisi kafasında derler ya. Ilk ilişki olmasından kaynaklı olabilir. Olay aşka taşınana kadar da değişmez gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…