güvenmedigim enisteye yardim?

olivia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
5.055
5.695
248
Arkadaslar normal iyi kötü kararlar veriyorumda ama dün basima gelen bir olaydan dolayi hala düsünüyorum, yardim ederseniz cok sevinirim. Ne demisler akil akildan üstündür diye.
Konu su:Yegenim (ablamin kizi ) dün benden borc istedi, buraya kadar hersey normal, tabikide iyi günde kötü günde var olmaliyiz, fakat yegenimin bir kocasi varki, yegenimi eger firsatini bulsa aldatacak, belkide aldatiyordurda.
Bende bir teyze olarak bunu kabul etmiyorum, zaten eniste beye, bütün kolayliklar önüne geliyor, mesela yegenimde cocugunu annesine birakip gidiyor calismaya, sanki eniste bey pek tinlamiyor aile hayatini.
Onun icin eger yegenime: söyle esine , o benim esimi arasin ve borc istesin desem acaba yegenimin kalbini kirarmiyim?
Ne dersiniz?

evet parayı ne için istediği çok önemli.belkide eşi istiyor veya istettiriyor.Bana kalırsa bunu öğrenip ona göre haraket etmelisiniz..şayet eşinizin aranmasını istiyorsanızda uygun bir dille paranın eşinizde olduğunu belirtip ondan istemesini söylemelisinz.Umarım kimsenin kalbi kırılmaz

zor durumda sizde bir teyze olarak yardim etmelisiniz bence
tabi bu durum suistimal durumlarina geldiyse ozaman dediginiz gibi
yapin ama eger cok SIK olan bisey degilse zorda kalmis olabilir

Haklısınız tabii ama sizin bu süplhelerinizi baskaları nasıl farketmiyor? Özellikle de yegeniniz mesela ..

şüphelerinizi birşeye dayandırabiliyor musunuz yoksa sizinki sezgi his gibi birşey mi?

ben olsam verebilecem eger derimki "esime sorayim.. sende kocana soyle esimi arasin" daha yerinde olur! tabii miktarina ve nedenine bagli

yeni isden geldim, hemen cevapliyayim tüm sorulari. Ilk önce hepinize tesekkür ediyorum yardimci oldugunuz icin.
Yegenim cok iyi niyetli birisi, gecen sene kendi arabalarinda kocasini bir kadinla görüyor ve hemen minibüsden inip arabaya dogru gittiginde bizim eniste bey hemen arabadan cikip o kadinin aslinda baska bir arkadasi icin arabada bulundugunu anlatiyor benim kabli temiz yegenimde ses cikarmadan eve gidiyor.
Bu sene ( bir kac ay önce ) bu arada bizim eniste polis ve nedense geceleri hatunlarla chatlesmeyi cok seviyor, bu bilgiyide baska bir yegenimden aldim ve bana teyze geceleri hep o enisteyi facebook`da görüyorum demisti, sonra arastirdimki bunu geceleri is zamani yapiyor. Ve bu chatlesmede 18 yasinda bir kizla arkadaslik kuruyor.
Hanimi yani benden borc isteyen yegenim bana bu genc kizla bulustugunu, ailesnin duydugunu ve sikayette bulundugunu anlatmisti. Böyle olunca isini degistirmislerdi.
Yani uzun lafin kisasi ben bu adami sevmiyorum ama yegenimede ayril veya ayrilma diyemiyorum zira 30 yasinda ve bir cocuklari var.
Ilk defa yegenim benden borc istemistir. Tamam yegenimi canim gibi severim ve ona tabikide yardim etmek isterim ama galiba diyorum madem kocasi böyle bir tip, neden bu adama hayati kolaylastirayimki? Erkekse arasin esimi ve esimden istesin bakalim. Yani yegenim herseyi yapiyor, peki bu adam neye yariyor anlamadim gitti.
Parayi yeni bir araba alacaklar onun icin istiyor.

ooofff ooofffff aslinda nefret ediyorum bu adamdan, hatta enistem bile ( yani ablamin kocasi ) damadi icin, nedense bu adami gözüm tutmuyor diyor ama dünyalar tatlisi bir cocuk var ortada.
O cocuguyla bile fazla ilgilenmiyor, hatta yegenime ki alti senedir evliler hala alisamadim evlilige falan demis. Aaahhh aahhh benim elimde olacaktiki bu adam felegini sasirirdimda, ne yapayim yegenim hic bana cekmemiski. Vallah yegenime canim feda, birde o dünyalar tatlisi cocuguna ama bu adam hak etmiyor ya. Ama yegenimde bana darilirmi simdi?

bence vermelisiniz. isteyen yeğeniniz. onun için vereceksiniz. vermezseniz yeğenini kırmış olursunuz. borç, madem verin
. paranın neye gideceği, kime gideceği çokta önemli olmamalı.yeğeninizin size kırılsa ve darılsa ,dahamı iyi olacak...

Adam aldatmaya meyilliyse o parayı verseniz de vermeseniz de yapacağını yapacaktır..oky ye katılıyorum yeğeninize o parayı vermelisiniz imkanınız varsa....kocası istese neyse de yeğeninizi kırmayın derim...

Sagolun arkadaslar ya, gercekten eskiden olsa hic konusu olmaz birbirimize destek cikardik.
Gecen cocugunun sünnet dügünü oldu tüm masraflari öteki teyzesi yani benimle Almanya`da yasayan ablam karsiladi, kirve olduklari icin.
Evlendiler hemen ev sahibi yaptilar ailem, yani ön ödemeleri enistem yani kizin babasi ve annesi yapti.
Hicmi bu adam kendisi ve ailesi icin birsey yapmayacak?
Yok arkadaslar versemde, pasa pasa kocasi esimden isteyecek yok öyle yagma.
Kararimi verdim, alinirsada alinsin, neticede yegenim benim nasil bir insan oldugumu bilir, ama uckuruna düskün bir erkegide destekleyemem burada. Varsin birazda zorluk cekmeyi ögrensin bu adam ya.
Ben dogru insanlari desteklerim ama güvenmedigim bir erkegin hayatini kolaylastirmak bana ters geliyor. Degil yegenim damadim bile olsa, hatta kendi cocugum bile olsa yapmam yapamam.
Ne demek ya, aslinda dedim yegenime birak konusayim kocana bir iki laf söyliyeyim, yok teyze ben hallederim dedi, birakmadiki diyeyim ulan serefsiz 35 yasindasin hicmi utanmiyorsun 18 yasinda bir kizin aklini celmeye, hemde evli cocuklu oldugun halde.
Sen beni ve ailemi hice sayarsan bende sana hayati kolaylastirmam.
Ailede cok maddi destek verdiklerim var, ama ya özürlüler yada gercekten ihtiyaclari var, seve sevede yaparim. Ama bu adamin eli ayagi tutuyor, genc kizlarla sohbetlesecegine internetten gitsin isine gücüne baksin.
Yinede cok sagolun arkadaslar, yazdiklariniz benim icin cok önemliydi ama yinede icim el vermiyor. ikincisi esimden gizli yapamam. Erkekse acik acik kendisi istesin karisi yapmasin böyle birsey.
Gün gelir benim haberim yoktuda diyebilir bu adam, zaten güvenmiyorum ona.

eşinizin de bu borç olayından haberi olmalı,bu konuda haklısınız..

bence vermeyin belki yiğeniniz alınacak bu duruma ama araba bir zorunluluk değil zor durumda olsa hiç düşünmeden verirdiniz ama araba lükse giriyo bence evi kayınvalidenin kayınpederin yardımıyla alsın arabaya teyze para versin bu adama dur demeye cesareti olan kimse yokmu ailede alıp karşısına konuşacak kendi zorlansın kıymet bilsin herşey önüne hazır sunulunca adamda chatte yapar aldatırda adamda dert tasa yokki boşanmak değil kastım ama bazı erkekler karşısındaki sustukça daha fazlasını ister ve yapar biri dur desin yiğeniniz hallederim diyomuş ama olmuyo illa birileri sert çıkıp konuşmalı aradaki saygıyı kaybetmeden

yeğeninizi boşanmaya ikna edin.. bi şekilde gösterin eşinin gerçek yüzünü.. sonra daha çok üzülmesin..

aysecinarli, bencede olmali, hatta böyle olaylarin erkekler arasinda gecmesi daha dogru degilmi?
Yani para, borc meselesi erkekler arasinda gecmeli.
aysekapadokya, tam icimdekileri yazmissin canim, anlamiyorum bazen ben bu dünyayi.
Masal, bilsemki yegenim güclü karekterli ve esini sevmiyor inan daha cok söylerdim, ama biliyorumki esini cok seviyor, hep ben hallederim diyor, ben ne diyeyim?
Zaten Kayinpederi duysaki kizina böyle seyler yapiliyor inan cinayet cikar ailemizde, birazda ondan korkuyor yegenim.
Düsünsenize görevde olmasi gerekirken chatlesmeye nasil zaman buluyor bu polis eniste onuda anlamadim?

aaa daha sonraki günler yazdığımız mesajlar nerede ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…