calisan annelerin cocuklari kotu simarik laf dinlemeyen vs.. olmaz ama sevgiden yoksun olurlar.
annenin yeri evidir yuvasidir.cocuk yapiyorsan evinde oturacaksin. evlatlarini kendin yetistireceksin.ama simdilerde nerde herkes dusmus bir maddiyat pesine. sanki tek maasla karin doymuyor. sukrunu bildikten sonra sinirlari zorlamassan gelene riza gosterirsen annenin calismasina gerek yok. yok efendim tek maasla gecinemiyoruz vs..bunlar hep kapitalizimin uydurdugu bizlerin icine isledigi olumsuzluklar.
cokda iyi gecinilir saga sola bakarak ay esma sunu almis fatmanin bunu var diye yaris yapicagina kocasinin getirdigi paraya razi olsa calismasina gerek yok.ha bide su tipler vardir o kadar sene okul okumusum evdemi oturucam derler efendim okulu yine okuyun kendinizi egitin donanimli bir anne olun ama sunuda unutmayin siz kapidan ciktiginiz andan itibaren yada cocugunuzu bakiciya yada krese vs... biraktiginiz zaman Çocukların ruhunda anneden saatlerce ayrı kalmak nasıl bir etki bırakır dusunun.
3-5 yeni mezun olmus evlenmemis daha cocugu bile olmamis tecrubesi olmayan kisilere cocugunu emanet etmeyeceksin.
Kadın evine yakışır. Duygularınızdan önce mantığınızı harekete geçirin. Kimler sizin dışarda olmanızı istiyor? Siz dışarda olunca kimler menfaat sağlıyor iyi düşünün. Sizin çocuğunuzun doğru eğitilip eğitilmediği, düzgün bir insan olup olmadığı kapitalist sistemin umurunda değil. Sistem sizin üzerinizden elde edeceği menfaatlere bakıyor.
sizin fikirleriniz,her konuya yorumunuz herkesi çileden çıkardı farkındamısınız?? her şeyi çok biliyorsunuz ama istenmediğinizi anlayamadınız...ne kadar bağnaz ne kadar basit düşünüyorsunuz...hemcinsim olmanızdan utandım...
sizin fikirleriniz,her konuya yorumunuz herkesi çileden çıkardı farkındamısınız?? her şeyi çok biliyorsunuz ama istenmediğinizi anlayamadınız...ne kadar bağnaz ne kadar basit düşünüyorsunuz...hemcinsim olmanızdan utandım...
Arkadaşlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Önce konuyla bağlantılı olduğu için biraz kendimden bahsedeyim. Benim çocuğum yok, evleneli biraz oldu ama henüz düşünmüyoruz. Ben iyi bir üniversiteden mezunum, rahat bir işim var. Yani çocuğum olsa çokta sorun olmaz; kamudayım zaten.
Birde eltim var. Eğitimi yok, ev hanımı. Bir kaç kısa süreli iş denemesi oldu kendisinin ama hiç biri pek işe yaramadı; artık evde.
Şimdi sorun şu. Biz eltimle fazla görüşmeyiz; mesafeliyiz. Ancak kendisini ne zaman görsem sürekli çocuğundan ve onu ne kadar iyi yetiştirdiğinden bahsediyor. Çalışan annelerin çocuklarının kötü olacağından bahsediyor hep. Yok anne baba sözü dinlemezmiş, yok şımarık olurmuş felan...
Ben aslında böyle şeylere pek takılmam. Densizlik der geçerim.Ancak insan böyle düşünse dahi çalışan birinin yanında nezaketen bu kadar dile getirmez demi..
Artık bu tavırları canımı sıkmaya başladı. Lütfen ne yapabileceğim, nasıl cevap verebileceğim konusunda bana yardım edin...
calisan annelerin cocuklari kotu simarik laf dinlemeyen vs.. olmaz ama sevgiden yoksun olurlar.
annenin yeri evidir yuvasidir.cocuk yapiyorsan evinde oturacaksin. evlatlarini kendin yetistireceksin.ama simdilerde nerde herkes dusmus bir maddiyat pesine. sanki tek maasla karin doymuyor. sukrunu bildikten sonra sinirlari zorlamassan gelene riza gosterirsen annenin calismasina gerek yok. yok efendim tek maasla gecinemiyoruz vs..bunlar hep kapitalizimin uydurdugu bizlerin icine isledigi olumsuzluklar.
cokda iyi gecinilir saga sola bakarak ay esma sunu almis fatmanin bunu var diye yaris yapicagina kocasinin getirdigi paraya razi olsa calismasina gerek yok.ha bide su tipler vardir o kadar sene okul okumusum evdemi oturucam derler efendim okulu yine okuyun kendinizi egitin donanimli bir anne olun ama sunuda unutmayin siz kapidan ciktiginiz andan itibaren yada cocugunuzu bakiciya yada krese vs... biraktiginiz zaman Çocukların ruhunda anneden saatlerce ayrı kalmak nasıl bir etki bırakır dusunun.
3-5 yeni mezun olmus evlenmemis daha cocugu bile olmamis tecrubesi olmayan kisilere cocugunu emanet etmeyeceksin.Kadın evine yakışır. Duygularınızdan önce mantığınızı harekete geçirin. Kimler sizin dışarda olmanızı istiyor? Siz dışarda olunca kimler menfaat sağlıyor iyi düşünün. Sizin çocuğunuzun doğru eğitilip eğitilmediği, düzgün bir insan olup olmadığı kapitalist sistemin umurunda değil. Sistem sizin üzerinizden elde edeceği menfaatlere bakıyor.
siz iyi yetismis olabilirsiniz ama herkes ayni olucak diye birsey yok istisnalar kaideyi bozmaz.
peki size soruyorum ne var kocanizin eline baksaniz cok mu zor bu cok mu kotu birsey evlenirken birbirlerine esler soz vermiyormu iyi gunde kotu gunde diye diyor peki nedir bu kadinin ekonomik ozgurlugu naralari bastan zaten soz verilmiyormu ??
kadinin ekonomik ozgurlugu tabiki olsun ama cogu kadin kocasina karsi rekabet olmak istedigi icin istiyor bunu. yada kendini sartlamis ya birgun ayrilirsam ya bosanirsam iste evliligin sonunun temelleri kotu dusuncelerle cikarlarla atiliyor.
kocamin eline bakmamam demek demissiniz nasil yani iki insan bir can olmuyormu evlenince o sizin kocaniz tabiki geciminizden sorumlu. disari isi erkegindir rizki erkek getirir. hanim evin hanimidir adi ustunde hanimdir kralicedir.evinin icisleri bakanidir.
kocasindan siddet goren kadinlar icin yazmiyorum bunlari onlar zaten ayri bir konu.
herkesin fikri kendine.tabiki farklı fikirler de olacak.ben arkadaşın fikrine katılmasam da çoğu kez onun da fikrini söylemesi rahatsız etmiyor beni.aksine herkesin fikrini söyleyebilmesi hoşuma gidiyor."istenmemek,utanmak"bunlar çok ağır kelimeler.farklı bir fikir olunca,onu söyleyeni kovmak dışlamak mı gerekir?bu çok ilkelce olmaz mı?bence dinlemek ve saygı göstermek gerekir,bize uymayan kısmı içinde seviyeli bir şekilde tartışabiliriz tabiki...
siz iyi yetismis olabilirsiniz ama herkes ayni olucak diye birsey yok istisnalar kaideyi bozmaz.
peki size soruyorum ne var kocanizin eline baksaniz cok mu zor bu cok mu kotu birsey evlenirken birbirlerine esler soz vermiyormu iyi gunde kotu gunde diye diyor peki nedir bu kadinin ekonomik ozgurlugu naralari bastan zaten soz verilmiyormu ??
kadinin ekonomik ozgurlugu tabiki olsun ama cogu kadin kocasina karsi rekabet olmak istedigi icin istiyor bunu. yada kendini sartlamis ya birgun ayrilirsam ya bosanirsam iste evliligin sonunun temelleri kotu dusuncelerle cikarlarla atiliyor.
kocamin eline bakmamam demek demissiniz nasil yani iki insan bir can olmuyormu evlenince o sizin kocaniz tabiki geciminizden sorumlu. disari isi erkegindir rizki erkek getirir. hanim evin hanimidir adi ustunde hanimdir kralicedir.evinin icisleri bakanidir.
kocasindan siddet goren kadinlar icin yazmiyorum bunlari onlar zaten ayri bir konu.
siz ev hanımıısnız anladığım kadarıyla tadire şayan bi durumdasınızya sözde..emin olun ki sizin akşama kadar izlediğiniz kadın programları,diziler bilimum ev işlerine ayırdığınız zaman kadar biz çalışan anneler evlatlarımıza süre olarak belki daha kısa ama çok çok çok daha kaliteli zamanlar ayırıyoruz..önemli olanda evde oturup çocuğa bakmak değil nasıl bakmak nasıl yetiştirmek ne kadar faydalı olabilmek...sözüm tüm ev hanımlarına değil elbette..
evet cok sukur ev hanimiyim ama gercekten hanimim.benim evime tv girmez giremez girmedi sizlerin baskosenize kurdugunuz o aptal kutusunu ben evime asla sokmam.nedense vicdan direk devreye girer azicik calisan annelerin yarasina dokunuldugu vakit. "biz az ama kaliteli vakit geciririz "derler:)nasil kaliteli geciriyorsunuz sabahtan aksama kadar calisip butun isyerindeki sorunlarla eve kafaniz dolu halde gelip hem esinize hanimlik hem cocugunuza anne olabiliyormusunuz . olsaniz bile kalite neresinde kaliyor o tartisilir. bide esinize ve cocuklariniza sormak gerekir bunu eminim cevaplari sizlerinkinden cok daha farkli olucaktir.
ayrıca şunuda söylemeliyim..çalışan hiçbir kadının amacı kocasıyla bilmem ne yarıştırmak değil,,evladını bakıcı eline bırakıp 3-5 parça çapul kıyafetin peşine düşmek değil bunu nasıl düşünebilirsiniz hayretler içerisindeyim..ben hergün oğlum için neler yapabilirim eğitim için ne kadar para biriktirmeliyimin hesbını yapıyorum..siz yakışanı yapın evinizde oturun bunları düşünmeyin emi..nasıl olsa kocanız çalışıyor...
bende çalışan bir annenin çocuğuydum ve hiç travma falan geçirmedim
ayrıca bu sizin söyledikleriniz 19.cu yüzyıl, köy hayatı için geçerliydi
ki köyde bile kadınlar daha çok çalışıyordu, elde çamaşır yıkıyolardı, bulaşık, ekmek pişiriyolardı hergün ooo bi sürü şey
tarlaya gidiyolardı ormana odun toplamaya gidiyorlardı
şimdiki gibi değilki
Kimse kimseyi bu kadar ağır eleştirme hakkına sahip değil..
Sırf fikirlerimiz uyuşmuyor, çok uç düşünüyor diye karşımızdakini bu kadar rencide etmemeliyiz.
Bu benim fikrim; niyetim sizi incitmek değil.
Emredersin komutanım
nasıl ayrı bir konu oluyor anlayamadım. şuna cevap verir misiniz? mesleği olmayan, kendi parasını kazanamayan bir kadın, kocası dövüyorsa, kumar oynuyorsa, evine getirmesi gereken rızkı başka kadınlara yediriyorsa, çocuklarını hastanelik edene kadar dövüyorsa, bu kadın ne yapabilir?
ya da bu kadınların siz ne yaptığını sanıyorsunuz? ama zahmet etmeyin ben cevap vereyim; kendilerini geçindirecek paraları ve de gidecek yerleri olmadıları için boyun eğip katlanıyorlar.
herhangi birimizin böyle bir adama denk gelme ihtimalimiz hakkında da bi kafa yorun bence.
amaan herneyse ne, herkes kendi istediği hayatı yaşar, Allah herkese yaşamak istediği hayatı nasip etsin.
valla kusura bakmayın ama hanımefendi istisna falan değil. geliri iyi imkanları iyi bir ortamda iyi şartlarda yetişmek bir çok acıdan hayatta one gecmenizi sağlıyor.
benim annem babamdan senelerce eziyet gördü ama ben ve kardeşlerim için katlandı herseye. cunku gidecek hiçbiryeri yoktu, yada babamın eziyetlerinden kaçıp bosansa nasıl bakacaktı cocuklarına ? evlenirken annemle babamda birbirine sözleri vermişti, ilerde bosanacagız diyerek evlenmemişlerdi elbet ama noldu? benim içinde sizinkide mi istisna diyeceksiniz?
çok şükür okuduk bir şekilde. üniverstiteyi bitirdik binbir zorluklarla. ablamda bende. annem bizi her zaman kzlarımı okutucam onlar benim kaderimi yasamayacak diye katlandı herseye. şimdi ablam doktor ben mimarım. çok şükür Rabbime bugünlere geldik ama ne yaralarla. çooook düşünmüşümdür eğer annemin ekonomik özgürlüğü olsaydı evde babam kadar sorumluluk sahibi olabilseydi masraflar konusunda acaba nasıl olurdu diye. babam annemi bu kadar ezemezdi daha iyi şartlarda okurduk elbet. belki şu an bugün yaşadıgım bir çok sıkıntıyı o zaman yasamazdım.
iyi anne olmak okumak yada okumamakla alakalı değil içinde bulunulan şartlarla alakalı. bence anne ekonomik olarak özgürse kendine daha guvenli olur. ve cocuklarına da bunu asılar. sizin belki eşinizin geliri iyidir. çalısmanıza hiç gerek kalmamıstır o yuzden burda yazılanları anlayamamanız cok normal.
canım beni de şahsın fikirleri veya fikirlerini açıkça söylemesi değil de, şeriat istemesi ve bunu insanlara empoze etmeye çalışır tarzda konuşması rahatsız ediyor.
kırın dizinizi oturun, kadının yeri evidir, kocanızın eline bakın, kuma isterim vs.
ben bayanlar okumasin egitilmesin demiyorum ki tabiki yine egitimli olsunlar ama cocuklari oldugu zaman onlari sut kokulariyla birakip kreslere bakicilara disariya calismaya gitmesinler. cocuk anaya muhtactir. anneanne babaanne bile cocuga ananin veridgi sevgiyi sicakligi veremez.cocuk annesini ozler. minicik yavrulardan bahsediyoruz koca koca cocuklardan degil.Yaşlı anne ve babaları huzurevlerine yatırmak nasıl bir ayıpsa, annesine çok muhtaç olduğu küçük yaşlarda çocuğu bir kreşe vermekte en az o kadar ayıptır. Biz bu değiliz! Ne dinimize, ne örfümüze uymayan, bize sunulan ithal hayat tarzlarını yaşıyoruz hepimiz.
burda sanki keyfi birseyden bahsediyormusuz gibi yazmıssınız. üniversite okumak süs mü? okuyalım ama kıçımızı kırıp evde oturalım. peki bize sunulan ithal hayatları yaşıyorsak üniversitede okumamamız lazım. okumayalım o zaman. bosa zaman kaybı olur bu yazdıgınıza göre.çunku ben üniversitede iyi anne olmakla ilgili bir ders almadım.
doğrudur dediğiniz çocuk anneye ihtiyac duyar ama hiçbir çalısan anne zannetmiyorum ki cocugunu dogurur dogurmaz bakıcıya atıp" çalısmam lazım çalısmam lazım" diyerek koşa koşa işe gitmiyordur. ve her çalısan anne çocugunun geleceği için daha iyi imkanlar sağlamak için çalısıyordur.
keşke çocuk yaptıgımız zaman çocuklar belli bir yasa gelene kadar, yada en azından sütten kesilene kadar çalışmaya ara verip, çocuk biraz büyüdüğünde hiçbir aksaklık olmadan çalısmaya kaldıgımız yerden devam edebilecek şartlarda olsak. ama böyle değil. çalısma şartları verilen izinler mecburiyetler çocuklar için daha iyi gelecek hayalleri çalısan anneleri süt kokulu yavrularını emanet edip çalısmaya zorluyor. şanslı olanlarımız güvenebileceği bir akrabasına bırakabiliyor olmayanlarımızsa bakıcıya. o anne işe gittiğinde aklından cıkıyor mu sanki yavrusu? anne özlemiyor mu ihtiyac duymuyor mu yavrusunun kokusuna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?