Güzel bir cevap için yardım istiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1907
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

işinize gelen örnekleri görüyorsunuz forumdaki
sizin bahsettiğiniz yorumların haricinde hazır ekmek yiyorsunuz diye ailesine kan kusturan erkeklerde var, bu evin gecimini ben sağlıyorum bana muhtacsın deyip eşine eziyet eden erkeklerde var
kusura bakmayın ama üniversite sadece ÇALIŞMAK için MESLEK SAHİBİ OLMAK İÇİN okunur. sırf ben üniversite mezunuyum demek için okuyanları ben eğitimli insan olarak görmyorum.ve gercekten universitenin hhakını verebilecek olan baskasının hakkını yemek olarak görüyorum.
üniversite okuyayımda evlenince otururum mantıgıyla okuyan bayan hiç okumasın daha iyi başkasının hakkını yemiş olur üniveristede yer işgal ederek.
kendini eğitebilen insan zaten her şartta eğitir. üniversite okumasına gerek yok. ve evet babalar her sartta iyi gelecek sağlayamaz. her babamın milyarlar kazandıgı işi yok cunku. herkes kazancına göre yasasın o zaman diyebilirsiniz ama daha iyi şartlarda yasayabileceğinizi bilirken daha kötü şartlarda niye yasayasınızki?

neyse sizle anlasamayacagımız ortada. bu açılan konu sizin düşünce yapınızdaki insanlar yuzunden acılıyor işte. yapacak bişey yok.
konu sahibine hem eltisi için hem okuaycagı yorumlar karsısındaki şaşkınlıgı için sabır diliyorum.
kıskanılmak zor işte. bu sizin eltinizde ortaya cıkmıs ama heryerde var malesef kıskanmak ve kıskanılmak. moral bozmaya calısmaki kuyu kazmak, laf sokmak
iş yerinde aile içinde komsuda heryerde var. yapacak bişey yok, zamanla sizde bir sekilde öğreneceksiniz diye düşnüyorum başa çıkmayı

Son düzenleme:

iste o ailesine kan kusturan erkeklere denk gelmemek icin maneviyati kuvvetli erkekler yetistirmek lazim . benim gibi dusunenler yapmaya calisirken bunu bagnaz yobaz olarak adlandiriliyoruz.insanin universitesi hayattir. her insan bir kitaptir okursan ogrenirsin.calismak ve meslek sahibi olmak icin universite okuyanlarda iste o calisan "keyfi" olarak calisan anneler grubuna giriyor sizin dusuncenizle. "o kadar okudum niye evde oturayim"tabi niye oturasiniz ki birak cocugunu ver bakiciya maasini acsin tvyi baksin isine.neler duyduk neler.eziyet edenimi dersin cocugu ac birakanimi dersin. ama herseyden onemlisi cocuklar anneye ac yetisiyor.

umarim cocugunuz oldugunda birakmak durumunda kalmassiniz cunku o minicik yavrular sanki cocuk esirgeme kurumlarina birakiliyor gibi oluyorlar bir muddet sonra boynu bukuk gozu yasli.Kreşler çocukların idareten, avutulsun diye bırakıldığı yerler. Eğitimli gibi görünen ama aslında çocuk dilinden asla anlamayan kişiler çocuklarınızı avutuyor. Sizde kendinizi çocuğum sosyalleşiyor, özgüveni gelişiyor diye onlara teslim ediyorsunuz.

çalısan anneler dini bütün evlatlar yetiştiremiyor yani. oda güzelmiş. ben bu devirde dinim bütün diyen hacıyım hocayım diyen insanlardan daha cok korkuyorum. Allah karşımıza hayırlı insanlar cıkarsın ne diyeyim. çalışmak ve meslek sahibi olmak için okuyan kadınları begenmeyen erkek almasın o zaman. evinde oturacak ev hanımlıgı yapacak kadın alsın. herkes begendiğine gider. begendiğini alır.eğer ben ilerde çalısmayacagım nasılsa diye düşünseydim gecmişten bu yana niye üniversite okuyayım ki o zaman evleneyim evimde oturayım derdim.en bastan hiç bulaşmazdım üniversite işine.ailemin üniversite eğitimim için harcayacagı parayla evlenirdim mis gibi.

ayrıca ne kadar acıtasyon yaptınız böyle. çocuk esirgeme kurumu boynu bükük gözü yaşlı falan. su cumlenizi de okuduktan sonra gercekten sizi muhattap aldıgm için kendim adına üzüldüm. çalısan anneyi duygusuz taş duvar olarak görüyorsunuz demekki.ben çocugumun bir istegini arkadasında yada cevresinde gördüğü heves ettiği bir seyi paramı yettirip alamazsam ve cocugumun cevresine arkadaslarına karsı mahcup oldugunu görürsem mahfolurum yıkılırım. ben böyle büyüdüm cunku. hep eksik hep yarım. sıkıntısını cekmeyen insanlar zerre kadar anlayamaz bunu.annem hala anlatır istediğimiz birseyi alamadıgında neler hissettiğin. ben sıkıntısını cektiğim herseyi ilerde bunları çocuklarım yasatmayacagım onlara böyle davranmayacagım diye üstesinden geldim. size iyi geceler ve iyi annelikler.

Son düzenleme:
Konunuzda belirttiğiniz duygularınızı aynen samimiyetle söyleyin, çok etkili olacaktır. Yani "bir çalışanın yanında bunkları söylemek görgüsüzce bir davranıştır" şeklinde.

sanırım polemik yaratmayan en güzel cevap böyle olur burda bile bir sürü tartışma çıkmış
bende ikisininde artıları eksileri olduğuna inanıyorum
ama şikayet ettiğim durum insanların yaşam tarzına eleştiri getirilmesi

yazdıklarınıza tamamen katılıyorum
ben kendim ve onun durumunu söylediğim gibi konuyla bağlantılı olduğu için yazdım
ayrıca eğitim fırsatları anlamında durumumuz çok ters
onun ailesinin imkanları benimkinden çok iyi olduğu halde eğitim almamış...
ben çok zorşartlarda okudum
aslında burda da eltiniz doğru söylemiş demeye lafı getirenler olmuş
galiba insanlar karşılarındakinin yaşamına saygı göstermeyi pek beceremiyor

simlipembe,superwomen arkadaşlarımız cidden şaka gibi.yahu kadınların çalışmasının yanlış olduğunu savunup bir de bunu dine dayandırdınz ya ne diyeyim ben size.şunu hatırlatmak isterim sadece:sebebi kainat olan peygamber efendimiz s.a.v. in ilk eşi hz. hatice bir tüccardı ve peygamber efendimiz onun iş arkadaşıydı.bundan 1400 yy. önce bile kadının çalışması normal birşeyken siz şimdi bunun aksini savunyorsunuz.sizin gibi neye inandığını bilmeyenler yüzünden islama karşı fobiler gelişiyor farkındamısınız.öyle bi konuşmuşsnuz ki sanki bu konuda bilimsel araştırmalar ve deneyler yapmşsınız da mutlak doğruyu bulmuşsunuz.eğtim şart.ben bunu bilir bunu söylerim.

Teşekkür ederim arkadaşım umarım en kısa zamanda çözersin sorununu. Bi tür farkındalık yaratman gerekiyor onun ne yaptığı üzerine...

hiç duyma umursama canım.böyle densiz insanları hiç sevmem.öyle düşünüyorsa bile çalışan birinin yanında bu konu sürekli dile getirilmezsürekli söylendiğinde art niyetli olduğunu düşünürüm ben.böyle birine ya şakayla karışık çok da umursamıyormuş gibi uygun bir cevap vereceksin yada onu hiç duymayacaksın gülüp geçiceksin

seb öyle zannet deyip geç bence.cahille tartışmaya girme

Eltiniz ya gerçekten çocukları olan bayanın çalışmasına karşı ya da kendi çalışamadığı için çocuklarını iyi yetiştirdiğini öne sürerek kendini teselli ediyor. Bunu sizin yanınızda söylemesi size laf çarpması da size özendiğinden olabilir. Kamusal alanda çalışanlara çoğunlukla herkes imrenir. Bence kaale almayın. Ben senin gibi düşünmüyorum deyip geçiştirebilirsiniz.

Ev hanımlığını ve çalışmayı tecrübe etmiş biri olarak çalışan kadınların çalışmayanları, çalışmayanların da çalışanları eziklemesini de hiç anlamıyorum, bu konudaki tartışmalar hep bu sonuçlara varıyor buradaki topiklerde de gördüm. Hayatın getirdikleri şartlar farklı olabilir. Çalışırsınız emekli olana kadar da çalışacağınızı zannedersiniz ama gün gelir şartlar sizi ev hanımlığına geçiş yaptırır, ev hanımısınızdır ama gün gelir çalışma hayatına atılırsınız. Önemli olan körelmemek kendini geliştirmeye çalışmak. Ve bence her kadının okuyup meslek sahibi olması lazım. Bir kadın önce okuyup çalışma hayatına atılmalı kariyerinde yeteri olgunluğa erişince anne olmalı.

Son düzenleme:
Lutfen artik su Superwomen uyesinin yorumlarini ciddiye almayin. Ben sahsen kensisi beni galeyana getirdigi icin forumdan 1 gun banlanma cezasi ve uyari almis durumdayim. Tartistigimiz konular benzerdi bundan sonra dini icerikli yorumlarini kotu yorum butonuna basip sebebini yazarak sikayet edebilirsiniz. Ben oyle yaptim artik muhattap olmuyorum.

Cok haklisin iki gundur beynimi yikadi kendileri... Tovbe estagfurullah boyleleri insani dinden sogutur iste...O kadar icicm karardi ve dinimden kopukluk olusturdu ki yorumlari yarin acip bir Kuran-i Kerim OKUYACAGIM dua edecegim. Insani dogru yoldan saptirip gunaha sokacak kendileri. Sayisiz gunaha girdim iki gunde sayelerinde...

eltin kıskanmış seni besbelli, zaten çalışmayı bu kadar kötüü gören kişi neden işlere girip çıksınki, 2 liranın eve girmesiyle 4 liranın girmesi bir olurmu? bu tür söylentiler çok var ama emin olun %90 ı kıskançlıktan. tabiki çocuklarımız bizim herşeyimiz, ama bu 24 saat onların yanında olmamız gerektiği anlamına gelmez, çünkü sevgi ve ilgi zamanla ölçülmez, birde bizler ne kadar iyi birer anne baba olmak istersek isteyelim insanın yaradılışı gereği bir yerden sonra herkes kendi hayatını kuruyor, önemli olan annenin nasıl mutlu olduğu, anne mutluysa çocukta mutludur.
arkadaşım sen kamuda çalışıyorsun, bu günümüzün şartlarında ülkedeki insanların pekçoğunun isteyipte başaramadığı birşey, kafanı takma kıskanç eltine boşver.

hiç duyma hiç.umursamadıgına da belli et canım..senide kendi gibi yapmak için uğraşıyor bence.çalışan kadın gibisi varmı kıskanıyor seni bariz..

Çalışan anneyim ve Allah'ıma binlerce şükür olsun ki oldukça uslu, saygılı bir çocuğum var.
Çalışan yada çalışmayan annenin yetiştirdiği çocuk diye bir kavrama inanmıyorum.
Ancak bilinçli yada bilinçsiz annelerin yetiştirdiği çocuklar arasında son derece yüksek oranda fark olduğu kanaatindeyim.

Eltim böyle olsaydı hiçççç takmazdım kafama. Bekle ve gör mantığı ile yaklaşırdım olaya.

Emin olun eltiniz sizin yerinizde olmak için birçok şeyden vazgeçerdi.
Hiççç takmayın üzmeyin kendinizi.

bence senin eltin çok fesat ve kıskanç bir bayan,ben olsam özel günler dışında bu bayanla görüşmem bile.benimde 2 çocuğum var ikiside erkek ve ben hiç ara vermeden çalıştım çocuklarımı da evde oturup günlere katılan veya sabahtan akşama kadar kadın programı,diziler izleyen bayanlardan çok daha iyi yetiştirdiğim kesin.büyük oğlum 16 yaşında basketbol,atletizm ve fitness gibi sporlarla uğraşıyor derslerinde oldukça başarılı bir çocuk okulunda da öğretmenleri tarafından çok sevilen ve takdir edilen bir öğrenci.seninde hem işinde hem çocuk bakımında başarılı olacağına inanıyorum.eltine gelince sadece gül ve geç.

mathematician kullanıcısından alıntı
simlipembe,superwomen arkadaşlarımız cidden şaka gibi.yahu kadınların çalışmasının yanlış olduğunu savunup bir de bunu dine dayandırdınz ya ne diyeyim ben size.şunu hatırlatmak isterim sadece:sebebi kainat olan peygamber efendimiz s.a.v. in ilk eşi hz. hatice bir tüccardı ve peygamber efendimiz onun iş arkadaşıydı.bundan 1400 yy. önce bile kadının çalışması normal birşeyken siz şimdi bunun aksini savunyorsunuz.sizin gibi neye inandığını bilmeyenler yüzünden islama karşı fobiler gelişiyor farkındamısınız.öyle bi konuşmuşsnuz ki sanki bu konuda bilimsel araştırmalar ve deneyler yapmşsınız da mutlak doğruyu bulmuşsunuz.eğtim şart.ben bunu bilir bunu söylerim.

missplayful
Cok haklisin iki gundur beynimi yikadi kendileri... Tovbe estagfurullah boyleleri insani dinden sogutur iste...O kadar icicm karardi ve dinimden kopukluk olusturdu ki yorumlari yarin acip bir Kuran-i Kerim OKUYACAGIM dua edecegim. Insani dogru yoldan saptirip gunaha sokacak kendileri. Sayisiz gunaha girdim iki gunde sayelerinde...

Dinle ilgili en ufak bir laf etmedim!!!! Yazılanları GÖZÜNÜZLE okuyun!!!!!!! Benim düşüncelerim mutlak doğru olmadığı gibi, sizin düşünceleriniz de mutlak doğru değil, herkesin doğrusu kendisinedir!!!! En ufak bir yorumda doğru yoldan sapmaya, dinden kopmaya bu kadar meyilliyseniz, suçu başkalarında değil KENDİNİZDE arayın!!!!

evet katılıyorum

Superewomen hakkinda yazmistim nasil oldu da anlamadiniz? Yaziyi yazan arkadas Sizin adinizi basa koymus bu kadar saldirmaniza gerek yoktu guzelcce sorabilirdiniz?Ayrica meyilli de degilim fakat arkadasinda ayni noktaya deginmesi gibi insanlarda fobi yaratabilir sogutabilir ...Bu benim dusuncem istediginiz kadar meyillsiniz diyebilirsiniz.Bence sizde yazilari GOZUNUZLE okuyun... YAZILANI anlamadiysaniz sorun... cok ise yarar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…