guzelin sansi olmaz cirkinin sansi cok olur diyorlar ya

Ben tanıyorum öyle bir hatun

Hem tip yok
Hem edepsiz çaçaron her şeyden yakınır kafa ütüler
Hem işsiz güçsüz mesleksiz , evlenicek kendine baktırcak adam arardı

.....hem zengin hem yakışıklı bir yardımcı doçentle evlendi bu ne mk bu murdar tipin yaptığı evliliğe bak dedik:duduk:
İstisnalar kaideyi bozmaz :KK45:
Yaw adamların da bin türlüsü var. Çok karizmatik olup, yıllarca kendi sınıflarında kızlarla sevgili olan, sonra kadının kariyerinden, dik duruşundan tırsıp, annesi gibi olsun, babam gibi sayılayım umuduyla ne tip, ne başarı hesaba katmadan bu ev kadını olur diye evlilik yapanları da gördüm ben. He köprüyü geçene kadar oynamak da, bir tek adamların yaptığı şey değil.:spor::spor:

"Çirkin şansı" diye bir söz var evet ama hangi mantık üzerine dayanıyor, bir insan böyle bir sözü hangi ruh hali içinde söyleme gereksinimi hisseder, hem ne çeşit bir güzellik kalıp alınmıştır bilmiyorum.

(Biraz konuyu saptırmak istiyorum)
Çoğunluğun "Güzel" bulduğu birisi, o çağın güzellik kalıplarına oturan birisidir.
Şu videodaki şeyi anlatmaya çalışıyorum:

Bunlar kalıplar... Ama insanları bu şekilde kalıplar içine sokarak bir güzellik tanımı yapmak o kadar sağlıksız ki, her vücut ve yüz bir değil iken hem de. Hatta günümüzdeki güzellik kalıbı için bıçak altına yatmak gerekiyor, yok öyle bi kadın çünkü :)

Ergenlik dönemini anoreksik mankenleri örnek alarak geçirmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki;
Fiziksel güzellik, sadece bir ilizyon.
"Bendeki bu göz olmasa, sendeki güzellik beş para etmez"
Bu yüzden bırakın da size güzel desinler, siz "Ben güzelim" diye gezmeyin etrafta...

Bir de şans...

Bir filozofa soruyorlar "Şansa inanır mısınız?" diye,
Filozof cevap veriyor: "Tabi ki inanırım, yoksa düşmanlarımın başarılarını nasıl açıklardım?" ;)

Totalde, bu sözün bir dayanağı yok.

Çirkin de neye göre; yüzü güzel içi çamur olana goremi, yüzü güzel değilde içi gül bahçesi olana gore mi?
Sanırım bende de çirkin sansindan var :süslü:

var mi boyle bisey cidden?beni bosverin bana saldirmayin rica ediyorum.kisiligime dair yorum yapmayin.hepiniz harikasiniz ve hepinizi onemsiyorum ama gerek yok.
az once arkadasim cirkin bahti var dedi de ciddi var mi?sizce?

Ben uzerinize saldirmadan ziyade olaya farkli bir bakis acisi sunmak isterim. Internette tesadufen bu konu uzerine okudugum: eger insanlarin begenecegi tipte iseniz yani guzelseniz diyelim cevrede bu kiza ben bir teklifte bulunsam bile kabul etmez gibi bir dusunce olusuyormus. Guzellik goreceli bir kavram elbette ama sizi guzel goruyorlarsa siz bir nevi ulasilmaz oluyormussunuz. Cirkin sansi demeyelim, asagilayici bir kelime bu, nasil adlandirayim bilemedim, normalin az altinda veya normal bir guzellikte insansaniz erkekler seni daha ulasilabilir buluyorlar, teklif edersem reddedilmem diye dusunuyorlar.

Ben ciddi ciddi makale okudum bu konu hakkinda. Bilimsel bir zemini olup olmadigi tartisilir ama insan psikolojisinden yola cikarsak dogru olma olasiligi yuksek aslinda. Ben cirkin diye adlandirmazdim elbette fakat seni ulasilabilir veya ulasilmaz gormesiyle alakali bir durum.

"Çirkin şansı" diye bir söz var evet ama hangi mantık üzerine dayanıyor, bir insan böyle bir sözü hangi ruh hali içinde söyleme gereksinimi hisseder, hem ne çeşit bir güzellik kalıp alınmıştır bilmiyorum.

(Biraz konuyu saptırmak istiyorum)
Çoğunluğun "Güzel" bulduğu birisi, o çağın güzellik kalıplarına oturan birisidir.
Şu videodaki şeyi anlatmaya çalışıyorum:

Bunlar kalıplar... Ama insanları bu şekilde kalıplar içine sokarak bir güzellik tanımı yapmak o kadar sağlıksız ki, her vücut ve yüz bir değil iken hem de. Hatta günümüzdeki güzellik kalıbı için bıçak altına yatmak gerekiyor, yok öyle bi kadın çünkü :)

Ergenlik dönemini anoreksik mankenleri örnek alarak geçirmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim ki;
Fiziksel güzellik, sadece bir ilizyon.
"Bendeki bu göz olmasa, sendeki güzellik beş para etmez"
Bu yüzden bırakın da size güzel desinler, siz "Ben güzelim" diye gezmeyin etrafta...

Bir de şans...

Bir filozofa soruyorlar "Şansa inanır mısınız?" diye,
Filozof cevap veriyor: "Tabi ki inanırım, yoksa düşmanlarımın başarılarını nasıl açıklardım?" :KK66:

Totalde, bu sözün bir dayanağı yok.

ne yapmaliyiz peki sence

Ben uzerinize saldirmadan ziyade olaya farkli bir bakis acisi sunmak isterim. Internette tesadufen bu konu uzerine okudugum konu ise eger insanlarin begenecegi tipte iseniz yani guzelseniz diyelim cevrede bu kiza ben bir teklifte bulunsam bile kabul etmez gibi bir dusunce olusuyormus. Guzellik goreceli bir kavram elbette ama sizi guzel goruyorlarsa siz bir nevi ulasilmaz oluyormussunuz. Cirkin sansi demeyelim, asagilayici bir kelime bu, nasil adlandirayim bilemedim, normalin az altinda veya normal bir guzellikte insansaniz erkekler seni daha ulasilabilir buluyorlar, teklif edersem reddedilmem diye dusunuyorlar.

Ben ciddi ciddi makale okudum bu konu hakkinda. Bilimsel bir zemini olup olmadigi tartisilir ama insan psikolojisinden yola cikarsak dogru olma olasiligi yuksek aslinda. Ben cirkin diye adlandirmazdim elbette fakat seni ulasilabilir veya ulasilmaz gormesiyle alakali bir durum.
o makalenin linkini yollar misiniz lutfen

İstisnalar kaideyi bozmaz :KK45:
Yaw adamların da bin türlüsü var. Çok karizmatik olup, yıllarca kendi sınıflarında kızlarla sevgili olan, sonra kadının kariyerinden, dik duruşundan tırsıp, annesi gibi olsun, babam gibi sayılayım umuduyla ne tip, ne başarı hesaba katmadan bu ev kadını olur diye evlilik yapanları da gördüm ben. He köprüyü geçene kadar oynamak da, bir tek adamların yaptığı şey değil.:spor::spor:

Ben akademisyenim, çalıştığım üni. de hocalar ev hanımı olup eğitimsiz ve kendini geliştirmemiş eşlerinden kompleks yapıp açıkçası utanıyor, hiç sosyal ortamlara getirmiyorlar. Ev hanımı olmasına rağmen boş durmayıp kendini geliştirmiş, ya da üniversite mezunu olup çalışmayanları hariç tabii. Zamanında evlenmişler ama işte...Ya da kadının ailesi zengin oluyor, zengin bir aileye damat olmak için öyle hiçbir zihinsel ve bilişsel faaliyet içinde olmayan kadınlarla evlilik yapmayı tercih edebiliyorlar...

Ben akademisyenim, çalıştığım üni. de hocalar ev hanımı olup eğitimsiz ve kendini geliştirmemiş eşlerinden kompleks yapıp açıkçası utanıyor, hiç sosyal ortamlara getirmiyorlar. Ev hanımı olmasına rağmen boş durmayıp kendini geliştirmiş, ya da üniversite mezunu olup çalışmayanları hariç tabii. Zamanında evlenmişler ama işte...Ya da kadının ailesi zengin oluyor, zengin bir aileye damat olmak için öyle hiçbir zihinsel ve bilişsel faaliyet içinde olmayan kadınlarla evlilik yapmayı tercih edebiliyorlar...
oyle genelde hatta bunlarin daha beteri gidip universiteden baska biriyle sevgili olan modelleri.

kimi övdunuz kimi gömdünuz anlamak zor!

Back
X