habersiz misafirlik hakkında ????

Ben teyzeme giderken bile haber verip gidiyorum sonuçta başka bir misafiri olabilir o gün müsait olmayabilir. Çok düşüncesiz insanlar var gerçekten. Alt tarafı telefon açıp yarın sana gelicem diyeceksin bu kadar basit. 15 dakika kala arayıp niye ev sahibinin iki ayağını 1 pabuca sokuyorsun.

Annemle her çat kapı misafirinde, misafir 2 kar merdiven çıkana kadar evi toplamaya çalıştığımız için bu konuda çok detliyim Annem daha dertli tabi sonuçta evin hanımı o

kapı açmamazlık da yapamıyorum, ortaya çıkar rezil olurum diye....

Her daim evde hazır kıta misafir beklediğinizi mi sanıyor bu habersiz gelenler evde yokmuş gibi yapın çoğu zaman sorduklarında ayy o gün şu işim vardı şurdaydım ayy diğer gün şuna gitmiştim keşke haber verseydiniz gelirken gitmezdim filan diyin bir süre sonra geldiklerinde bulamayacakları için sizi belki de haber verelim artık kapıda kalmayalım diyebilirler.

Son düzenleme:
habersiz gelmenin her türlüsüne gıcığım ama özellikle, bazı akrabalar var ki, şehir dışındalar, yarım saat sonra sizdeyiz diye arıyorlar, yol üzeri geçerken akıllarına geliyomuş, çayla da geçiştirilmiyor, sıkıntı oluyor, geçen hafta geldiler yine dün sabah 9 da kahvaltıya gelecektik ama teliniz kapalıymış o yüzden bu akşam geldik dediler iyi ki kapalıymış, ben de söyledim valla bir gün önceden haber verin bundan sonra dışarıda olabiliriz ya da başka işimiz olur görüşemeyiz dedim alındılarsa alınsınlar, neymiş hazırlık yapmayayım diye aramıyorlarmış, kahvaltıya geliyosun hazırlık yapmayayım, taş mı yiycez anlamıyorum insanlar çok garip..

Sabah sabah hiç kasamam kendimi, benim sabahları kaba tabirle afyonumun patlaması biraz zaman alıyor. Heryer toplu olsa da benim toparlanmam zaman alıyor.

bende hiç ama hiç sevmiyorum habersiz misafiri........
ben bide yeni evliyim.geliyoruz diye arasalar bile evde bir çıldırıyorum.
hemen mutfağa giriyorum bir panik bir panik..psikolojim bozulcak diye korkuyorum artık.

ben daha evlenmeden önce annemle çeyiz alışverişine gitmiştik.elimiz kolumuz dolu eve geldik.sabahtan beri çarşıdayız.
babamada haber verdik,poşetlerle eve gidemeyiz böyle.işten çıkınca buluşalım beraber eve gidelim diye.

eve bi geldik babannem komşuda..
sesimizi duyunca geldi hemen
sizi bulamayınca komşun beni evine aldı sağolsun orda bekledim dedi.
annemde evden çıkmadan bi arasaydın keşke dedi.
babannemde aradım aradım açmayınca geldim.er geç eve gelcen diye düşündüm dedi.......
annem içinden çıldırdı çıldırdı :)
aramış, bide aradım aradım açmadınız diyo

ben bi kaç kere kapıyı açmadım kızlar.birinde uyuyodum açmak istemedim.
diğerindede banyodan çıkmıştım bornozluydum.saçım başım ıslak nasıl açıyım kapıyı...sonra sapık sapık şeyler geçircek aklından töbe töbeee

Çat kapı komşu bile olsa "Müsait misin?" diye sorulması, karşılığında değilim dendiğinde bozulmadan geri dönmeyi göze alabilecek kapasitede olmak lazım.

habersiz gelen misafirden de, gelmesine 10 dk kala haber veren misafirden de nefret ederim... iki ayağım bi pabuca giriyo... babamın oğlu değil kimse nihayetinde bi ara sor müsaitmisin die ama değil mi yani

kım olursa olsun kardes ana baba her neyse habersız bırının evıne gıtmek kadar itici ve kaba bır davranıs olamaz cok cok ekstrem durumlar olmadıgı surece...sonucta evımız özelımız hersey olabılır hasta olabılır yada esınızle tartısmıs mısafırı kaldıracak psıkolojı olmayabılır bir yere gıtme nıyetınız olabılır yada ıkram edecek hazırlıgınız olmayabılır hersey olabılırr..hangı devırde yasıyoruz artık telefon denılen bırsey var arayıp sormak gerekır...habersız gelenıde gıtmeyıde sevmemmmm acıkcası...sizi anlıyorum

Önceleri bize yani annemlere cok cat kapi gelen olurdu, öyle böyle degil, evimiz sanki otobüs duragi gelen gecen bize ugrardi ben cok gicik olup belli ederdim.
Hele bi kadin vardi yillarca abartisiz 10-15 sene, hep o bize geldi, hemde sabah 8-10 gibi gelirdi bi ugrayim dedim derdi, aksamin 12 lerine kadar .
10-15 sene sonra bizi bi davet etti hayreeeet ilk defa evine gitcez, neyse gittik.
Bir kez de biz ordan gecerken ugrayalim dedik o nasil yapiyor?
Biz gene inceyiz ya, aradik , dedi simdi cikiyordum gezmeye gitcem. Anneme dedim al isde senin arkadasin bu yillarca sen agirladin baka seni 2 inci kez kabul etmedi, tam kapisindan geciyorduk , durdurdum arabayi cikacakmi diye, bekledim 30 dak. gicik oldum ya.
Cikmadi, sirf bizi kabul etmek istemedi.
Tabii mecbur degil kabul etmeye , ama yillarin hatirina insan kabul ederdi.

Neyse sonrasina öyle bir surat astim ki bi kac kez daha geldikden sonra ayagini kesti.

Ben kendi hayatimda hic kimseyi cat kapi kabul etmiyorum.
Müsade vermiyorum , biliyorum bi gelen hep gelecek o tedirginligi de ben yasamak istemiyorum, yok evim temiz dursun yok ikramim olsun...
Istegen arasin öyle gelsin, okadar basit.

Bazılarına garip gelebilir ama ben misafiri de misafirliği de sevmem açıkçası. Ailelerimiz ve çok yakın birkaç kişi dışında gelip gitmekten hoşlanmıyorum. Eşimin iş arkadaşlarıyla görüşmelerimiz erdiğim anlardır benim :) Dön dolaş aynı muhabbetler, yapmacık gülüşmeler, hep dedikodu... Açıkçası bırakın arkadaşıma habersiz gitmeyi kendi aileme dahi gitmem habersiz. Kimseyi zor durumda bırakmak istemem belki müsait değiller, belki ev çok dağınık, belki evde ikram edecek bişey yok, belki bütün gün çalıştı yorgunluktan ölüyor, ya insanlık hali belki eşiyle kavga etmişler... Kendi bencilliği yüzünden kimse kimseyi utandırmasın bence. Bir de şey muhabbeti olur " -aaaa ay otur Allah aşkına ben yabancımıyım, bırak toplama ortalığı ben hiçbişey istemem" !! Ne saçma... İyi niyetli de gelmiyor bana kafaya göre bu çıkıp çıkıp gelmeler, birilerinin açığını bulmaya çalışır gibi. Herkes birbirinin hayatına, düzenine saygı duymalı bence.

Rahmetli Aysel Gürel,çat kapı gelen komşulara..
Kapıdan 'kim o' diye seslenir miş,kapıda gelenler 'biziz vs' dediğinde,'sor bakalım bana ben müsait miyim?'Ben misafir ağırlayacak durumda mıyım?' deyip kapının arkasından konuşup,bi kovmadığı kalır mış..Nede güzel yapar mış.
Bunun tek çözümü kapıyı açmamak..Hiç umrumda değil.Nefret ediyorum çat kapı gelenden.
Deliriyorum..Çat kapı kimseye gitmem..Bi eşimin ailesine çok nadirdir oda..Onlar çok sevdikleri için böyle bi durumu,bir yada iki kez gitmişizdir.
Ben kimseye çat kapı gitme taraftarı olmadığım gibi,kimseyide istemem..Millete ben uymam böyle bi konuda..gelecek olan bana uysun.
Resmen görgüsüzlük.

Zorlu misafirlik yaşadığımda,içten içe komaya girmişliğim vardır.

not:Aysel Gürel hikayesini belki başka yerde,belki kk dan duymuş olabilirim,ikinci baskı olup,kopya çekmiş olmayayım hatırlamıyorum çünkü

Biliyordum bende de hafiften bir Aysel Gürellik olduğunu

İdolüm olmasa da

Ya konunun başınada yazmıştım zaten yorumumu ; ciddi anlamda bir görgü eksikliğimiz var bizim .

Kapıya çat diye dayanamıp ''biiiiizzzz geldiikkkk '' demek normal , adab-ı muaşeret kuralları içinde de müsait olmamak o anda büyük ayıp !

Ya bu konunun öyle türlü türlü versiyonları var ki aslında , bir de arar , müsaitsen sana geleceğim bugün der ; sen de gayet kibar erteleyemeyeceğin bir planın olduğu için , bugün müsait değilim canım , başka birgün mutlaka haberleşelim gel dersin.

Eyvaaaaaah , ben ona sana geleceğim dedim de o gelme dedi ' lere kadar yayılır bu mevzu

çok iyi etmiş rahmetli. hiç hoşlanmam böyle şeylerden. birine habersiz gitmeye utanırım ben ayıptır ya

Müsait degilsem kapıyı açmam kusura bakmasın. Benim de dakkaya kapı çalan nasılsın diyen bir komşum var birkaç kez açmadım şimdi gelmiyor pek. Yahu yeni evliyim, eşim nöbetçi gece belki gündüz isim var ne zırt zırt kapı calarsin de mi ama??
Açma kapiyi alınırsa da müsait değildim de.

canım habersiz gelen adam beklenti içinde de olmamalı zaten... sen ne stres oluosun ki boşver. ama gerçekten çok kızıyorum böyle çat kapı gelenlere. işi varmıdır yokmudur hiç düşünmüyorlar... bayanız sonuçta belki ağda yapıcaz... belki kız arkadaslarımı çaya çağırdık belki hastayız belki evi alt üst ettik temizlik yapıcaz. . . :) ah ahhh nerde bunları düşüncek insanlar çok nadir:)

Hiç kimseye habersiz gitmem (kayınvalidem de dahil), kimseninde bana habersiz gelmesini istemem.

Evim genelde temiz, tertipli ve düzenlidir.

Ama yinede rahatsız oluyorum.

Komşularım ve beni eleştirmeyecek olan annem hariç.

bende çok sinir olurum çat kapı gelene insan müsayit olmayabiliyor tabbi ama baktım olmuyor her gelmesin de böyle yapıyor bende evde olsam bile kapyı açmıyorum ses cıkartmıyorum o gidene kadar da gözetliyorum pencere arkasından felan sonra bir yerde beni gördüğü zamanda nerdeydin evde yoktun size geldikte dedikleri zaman Aaa öylemii keşke haber verseydiniz tühh bak oldumu şimdi diyorum...

Bütün sayfalara göz gezdirdim, kimse çatkapı misafir sevmiyor
O zaman hepimize gelen bu çatkapı misafirler kimler

:)

onlar da buraya yazmayan,çat kapı olayını seven kişiler işte.

misafir deyince yemeğe 9 da gelen arkadaşların aklıma geldi şu anda..çat kapıdan daha fena o aslında değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…