Had denen bir sey var

hay allahım ya kime göre neye göre erken hem de ayrıca kime ne. cocuk senin koca senin karar senin. insanların bu konuda bile kendilerinde had görüp yorum yapması pes diyorum gercekten.

birde merak ettim görümce evli mi cocuğu var mı yaş kaç ? :)

O zaman hadlerini bildirin. "Kısmet şimdiymiş ki oldu. Çok da iyi oldu" deyin.
Görümceye ne ya?

Biz de evlenmeden önce "en az 2 yıl bekleriz" demiştik eşimle.
Gerçekten hemen istemiyordum ama vücut saati herhalde 1 buçuk yıl sonra başladım söylemeye. Ki ilki düşük oldu. Yine kısmet 2 yıl geçince oldu. 3.yılımızda kucağımıza aldık.

Saçmalık görümcenizin söylediği. Bende 28 yaşındayım ama henüz 5 aylık evli olduğum için çocuk için bekliyoruz. 2 senelik evli olsam ve sürekli yurt dışı seyahat programları yapmıyorsam ( tabi eşimle de sıkıntım yoksa ) bende artık çocuk yapmak isterdim planlı olarak.

Benim hamile olduğumu duyan görümcem de hiç istediğini belli etmedin plansız mi oldu dedi gözlerini devirerek, çocuğumu hangi gece yapacağımı bildiren el ilanı bastırıp dağıtacak mıydım dedim görümce error verdi hala o surat ifadesi aklımı gelince gülerim
Bana da erken değil miydi diyen çok oldu ama hamile kalmadan önce de hala çocuk yok mu diyen de oldu sonu yok bunların

Ben 29 yasinda dogum yaptim simdiki keske daha once olsaydi diyorum cunku yil gectikce tahammul azaliyo ve saglik sorunlari cikabiliyo.eskiden uykusuzluga daha dayanikliydim simdi ise uykusuz geceler beni cok zorluyor.saglikla buyutun ve kimseyi takma konu sahibi

1 sene gecmeden bir tane yapicam evim krese donucek deyin:) sizde onlarla dalga gecin:) hamilelik haberi alan normal insanlar mutlu olur cok acayiplermis:) cocuk evin nesesi buyudukce hele daha da guzel zorlugu tabiki var ama gecip gidiyor

Görümce bariz kıskanmış.
Çocuğu varsa kendi çocuğundaki ilgi dağılacak erkek kardeşi baba olup ilgiyi yeğeninden çocuğuna kanalize edecek diyedir..

Bu tiplere direk "sana haber vermek zorunda olduğumu bilmiyordum canım ya kusura bakma" diyeceksin aslında..

Görende evlendiniz 3 ay sonra hamile kaldınız sanacak. O zaman söylense bu " erken mi oldu " iyi niyetten derim. Çünkü evliliğin oturma süresi diye birşey var. Ne kadar çıkarsanız çıkın 1,5 yıl aynı evde yaşamadan birbirinizi tanımıyosunuz.

E ama sizin 2 yıllık bir evliliğiniz var zaten. Yani zamanlamanız çok güzel. Bence erken diyenler sizde art niyetli dikkat edin kendilerine...

Evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım ee üzüldüm tabi ama olmuştu yani 3 ay erkenmi 2 yıl geçmi kime ne umursamayın bence

ben bu tarz konulara hic sanki kendim o durumda degilmisim gibi cevap veriyorum.
iste "evet bence de evlendikten sonra hemen cocuk yapmamak lazim"gibisinden
e seninki ne is derlerse o da klasik zaten "Hocanin yaptigini degil dedigini yapacaksiniz"

bir de isim gucum yok, yok istemiyordum da oldu da, keske oyle olaydi da falan anlatamam, cok anlatmak istiyorsam zaten onlar sormadan anlatirim yani, onlar sordu diye anlatmam.

bu ne yahu.
sanki 20 yaşındasın da 1 ayda hamile kalmışsın.
yaşında normal evlilik sürende.
ha kime göre neye göre normale girersen orası tartışılır.
ama bize göre zamanıydı böyle karar verdik de geç.

Alacaksın fırıncı küreğile ağzının ortasına vuracaksın. Sal gitsin hamilelik hormonlarını. Ben de 8 yıl beraberlik sonrası geçen yıl evlendim, ve planlı şekilde düğün sonrası hemen çocuk sahibi olduk. Kime ne? Yok erkenmiş, yok geçmiş, bilmem ne bilmem ne. Sen de eşin de hazır hissediyorsan kendini tamam. Üçüncü bir kişiye laf düşmez.

birde merak ettim görümce evli mi cocuğu var mı yaş kaç ? :)
Evli 2 cocugu var 40 yasinda..hatta cocuklari kayinvalidesi buyuttu..surekli dert sanki onlar icin cocuk..ki cocuklarda bir o kadar mizmiz ..14 yasindaki kız cırım cırım cırlar istedigi olmasin.. herhalde ondan :)))))

Gercekten kısmet biz olmaz simdiden baslayalim diyorduk :)))) 2. denemede olcagni dusunemedik :))))) o an aklima gelmedi inanki.insallah son olur.

ben olayın sizi düşünmekle ya da kötü kalplilikle ilgili olduğunu düşünmüyorum.
ha, aralarında bu sınıflara girenler de olacaktır ama bence asıl sorun toplum olarak sınırlarımızı bilmememiz.
yani bir bakın etrafa, maşallah herkesin herşey için söyleyecek bir lafı var.

insanlar çevrelerindeki kişilerin hayatındaki her şey için yorum yapma hakkını kendilerinde buluyorlar.
başkalarının hayatıyla ilgili üstlerine hiç vazife olmayan konularda yorumlar yapıyorlar.
toplumun büyük bölümü kişisel sınırlar denen kavramın ne olduğundan bile habersiz ne yazık ki...

etrafımız başkalarının hayatına burnunu sokmayı kendi hakları gören insanlarla dolu.
bu yüzden de karşısındaki insana rahatlıkla hangi okula gitmesi gerektiği, devlet mi yoksa özel sektörde mi çalışmasının daha doğru olduğu, ne zaman evlenmesi, nişanını düğününü nasıl yapması, ne zaman çocuk yapması, kaç çocuk yapması, bu çocukların cinsiyetleri, yetiştirilmeleri, hangi okula gitmeleri vs. her konuda fikir beyan etmekten çekinmiyorlar.

özel hayat ve kişisel sınır kavramlarını ne zaman öğreneceğiz acaba????

Son düzenleme:
Ohoooo.. bana neler diyorlar :) 27 yaşımda ilk doğumumu yaptim, 31 imde 3 çocukluyum. Her dogum sonrası hayatın bitti diye takılanlar, 3. De eee ne zaman yola cikiyorsunuz diyor :)
Çocuklar gezmeye, tozmaya, tatile engel değil. 2 bebekle yurtiçi, yurtdışı gezdik. 3 ile gezmeye başlayınca tecrübelerimi paylaşırım :))
Erken mi değil mi sizin bileceginiz is.
Okumuş, çalışan kadınsınız; mutlu da bir evliliğiniz varsa daha nolsun :)
Mutlu ve huzurlu bir hamilelik geçirmenizi dilerim :)

Görümcenin seni tek alıp sorması falan çok kötü ya.Keşke sen de "çok da planlı olmadı." demeseydin.Hiçbir şey söylemesen daha iyi olurmuş aslında.Hazırlıklı ol , ketum ol bence bu konularda.Bebek muhabbetine millet çiftlerin yatak odasına girer oldu.Rezalet...

Öncelikle hayirli olsun...
28 yas hamilelik icin gayet uygun takilmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…